Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Cześć, z racji tego, że zastanawiam się nad nową armią i zainteresowałem się kózkami mam pytanie: Jakie i w jakiej ilości jednostki występują w przeciętnej rozpisce? Przejrzałem kilka stron tematu z rozpiskami, ale co rozpiska to zupełnie coś innego. To oznacza, że jest tak dobrze, że każdy kmini inaczej i każdy jest zadowolony, czy jest tak źle, że trzeba szukać każdego sposobu na uszczknięcie punktów? Kto tak mniej więcej jest generałem, czy wystawia się gorgony, cygory i co tam jeszcze wyszło ostatnio? Pytam, bo wybrałem orki i gobliny z racji sprytnych, złośliwych goblinów, a okazało się, że rozpiska z minimalizacją orków nie ma racji bytu.
ja gram na hordach gorów , bestigorów, 1-2 razorgorach, 1-2 oddziałach harpii, z bohaterów to potrzeba wargora BSB, 3 magów i beastlorda.Reszta punktów w ungorach i rydwanach.
Jest też opcja grania na minotaurach ale to zaczyna być sensowne na 2500 i więcej.
Na małe punkty sprawdzają się rydwany więc jeżeli byś miał jakieś orkowe to wymieniasz im obsługę dokupujesz sobie hordę gorów i box ungorów do tego paru bohaterów i masz armię na 1600.
Wargora i BS można skonwertować sobie z boxa Gorów lub Bestigorów.
Rarowych stworów ie wystawiam aczkolwiek będę testował pewnie niedługo jabbera
Jest też opcja grania na minotaurach ale to zaczyna być sensowne na 2500 i więcej.
Na małe punkty sprawdzają się rydwany więc jeżeli byś miał jakieś orkowe to wymieniasz im obsługę dokupujesz sobie hordę gorów i box ungorów do tego paru bohaterów i masz armię na 1600.
Wargora i BS można skonwertować sobie z boxa Gorów lub Bestigorów.
Rarowych stworów ie wystawiam aczkolwiek będę testował pewnie niedługo jabbera
Panie Sarkall, jak się Panu podobają, to Pan zbieraj a nie kminisz.
Szukałem prezentu na Mikołajki, a nie miałem dotąd za bardzo styczności z Beastmenami. Trafiłem przelotem do jednego sklepu po blisterek... i wyniosłem torbę bestii. Moją ukochaną i jedyną armią od dawna były ogry, ale jak popatrzyłem na starsze modele beastmenów, jeszcze w folii, to cóż zrobić, Mikołaj przyszedł wcześnie w tym roku
No ale przyznam, że dla mnie to był zakup kolekcjonerski, więc jak patrzysz by zbierać budżetowo pod rozpiski... a niech tam, to i tak bierz, modele Cenitgorów są świetne
Szukałem prezentu na Mikołajki, a nie miałem dotąd za bardzo styczności z Beastmenami. Trafiłem przelotem do jednego sklepu po blisterek... i wyniosłem torbę bestii. Moją ukochaną i jedyną armią od dawna były ogry, ale jak popatrzyłem na starsze modele beastmenów, jeszcze w folii, to cóż zrobić, Mikołaj przyszedł wcześnie w tym roku
No ale przyznam, że dla mnie to był zakup kolekcjonerski, więc jak patrzysz by zbierać budżetowo pod rozpiski... a niech tam, to i tak bierz, modele Cenitgorów są świetne
Cóż, może i racja, ale oprócz tego, że super wyglądają na półce, chciałbym, żeby dało się tym cokolwiek ugrać. Nie mówię tu o jakichkolwiek turniejach(mieszkam na takim zadupiu, że na turniej nie ma co liczyć), ale nie chciałbym od kumpli dostawać maskę, raz za razem i okazałoby się, że żeby wygrać, to muszę wziąć jakąś jednostkę, która jest brzydka jak noc i w ogóle nie w moim klimacie np. Jabberslythe(czy jak to tam się pisze ) Dlatego chciałem dowiedzieć się czy to co mi się w tej armii wizualnie najbardziej podoba(hordy gorów) jest grywalne.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
nie ma takich jednostek w bestiach po za tą latającą ropucha
centigory to ostateczny zakup jak już będziesz miał: gory, ungory riders, bestigory, minotaury, harpie i razorgory, to podstawa w bestiach przy grywalnych rozpiskach, a centigory czy rary można sobie podarować pod choinkę
centigory to ostateczny zakup jak już będziesz miał: gory, ungory riders, bestigory, minotaury, harpie i razorgory, to podstawa w bestiach przy grywalnych rozpiskach, a centigory czy rary można sobie podarować pod choinkę
Właśnie mi się wydaje że Rydwany Bestii są dobre na większość armii. Są tanie i taka piątka może mocno uszczuplić nie jeden klocek, nawet mocny
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Może i tak ale ile osób gra na Slaneshu w obecnych czasach... ja sam nie grałem nim jeszcze nawet raz.
Jedynym wyznawcą tego bóstwa wystawianym przeze mnie jest Sigvald bo jako dowodzący klockiem Warriorów sprawdza się bardzo dobrze i przywalić potrafi
Jedynym wyznawcą tego bóstwa wystawianym przeze mnie jest Sigvald bo jako dowodzący klockiem Warriorów sprawdza się bardzo dobrze i przywalić potrafi
Welcome to the Tower of Rising Sun.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
slaanesh ssie
co do rydwanów to się nie zgodzę w 100%, 80pkt. 4T 4+SV co prawda może zajmować cory ale to że nie ma kos to jakaś żenada.. i tu jest duży problem, tej jeden hit który jesteś pewien tak nie wiele a tak wiele, załoga dość zacna w szarży 3A z 4S i 1A z 6S potem nie wiele gorzej, z hatem są fajni bez słabo sobie radzą
co do rydwanów to się nie zgodzę w 100%, 80pkt. 4T 4+SV co prawda może zajmować cory ale to że nie ma kos to jakaś żenada.. i tu jest duży problem, tej jeden hit który jesteś pewien tak nie wiele a tak wiele, załoga dość zacna w szarży 3A z 4S i 1A z 6S potem nie wiele gorzej, z hatem są fajni bez słabo sobie radzą
- Khuman
- Ciśnieniowiec
+ miliardDibo pisze:Klimat !Khumanor pisze:slaanesh ssie
Slaneesh jest mega ...
Dibo pisze:grywalność jest dla słabych !
jest tam kilka fajnych czarów ( to frenzy czy 6 [ z shadowem, pozamiatane ] i 5 ) w demonach też może być mocnym lorem z deathem to już w ogóle, demonrtki i ASF + brzytwa, fiendy też takie nawet 4S AP... grywalny jest
Pisałem rydwany na swordmasterów. Cóż że gorów więcej jak ich ASF przeciwnika rozpieprzy. Wywalą gorom jakieś 40 ataków z przerzutem i potem S5 no i zgon na miejscu, albo flak z oddziału. Rydwany wbijają przed ASF, też często zginą ale sporo pojadą też takich swordów.
Ze Slaaneshem zobaczymy na Mackach czy Tomasz od nas z klubu jest twardy i nie zrezygnuje z tej rozpy na korzyść czegoś bardziej grywalnego.
Ze Slaaneshem zobaczymy na Mackach czy Tomasz od nas z klubu jest twardy i nie zrezygnuje z tej rozpy na korzyść czegoś bardziej grywalnego.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
z rydwanów zabijesz niech będzie że 5 sword masterów potem ginie i się nie spłaca... średni pomysł, na 20 swrord-masterów powinno wjechać przynajmniej 3 rydwany by jako tako potem załoga oddała i się w tedy spłacą
Na bretke czy imperium (tam gdzie duzy save kawalerii) masz sporo ciekawych opcji skladania rozpisek . Co do rydwanow to juz kiedys pisalem , gdyby byly jak u gobosow typu 1-3 jako 1 jednostka to bylby full wypas z uwagi na chociazby rzucenie +1S/T na oddzial , czyli na 3 rydwany z obsada
W nowym bialym krasnalu jest przykladowa bestialska rozpiska na 3000pkt :
beastlord z HA , ogre blade , ramhorn helm , dawnstone , ironcurse icon , gnarled hide - 251p
doombull z gw i trollhide (lol) - 300p
shami 2lvl , ds , lore of beast - 135p
shami 2lvl , chalice , jagged dagger , lore of wild - 160p
24 gors z ahw , fcg - 217p
24 gors z shield , fcg - 217p
40 ungor fcg - 215p
40 ungor fcg , spear- 255p
4 minoski z gw - 252p
20 bestigorow fcg , manbane sztandar - 305p
1 ghorgon - 275p
1 jabber - 275p
Jak myslicie grywalne to ?
W nowym bialym krasnalu jest przykladowa bestialska rozpiska na 3000pkt :
beastlord z HA , ogre blade , ramhorn helm , dawnstone , ironcurse icon , gnarled hide - 251p
doombull z gw i trollhide (lol) - 300p
shami 2lvl , ds , lore of beast - 135p
shami 2lvl , chalice , jagged dagger , lore of wild - 160p
24 gors z ahw , fcg - 217p
24 gors z shield , fcg - 217p
40 ungor fcg - 215p
40 ungor fcg , spear- 255p
4 minoski z gw - 252p
20 bestigorow fcg , manbane sztandar - 305p
1 ghorgon - 275p
1 jabber - 275p
Jak myslicie grywalne to ?