Idzie nowe...
Moderator: Kołata
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
Re: Idzie nowe...
Amour of Gork kosztuje 100 pts
Jakby ktorys z graczy orokowo gobolinskich mial przypadkiem cos takiego fajnego, co nazywa sie na pe na de na ef to jakby cosik do mnie napisal to bede dzwieczny
Właśnie, kto ma booka mógłby sprawdzić zawsze (chyba zawsze?) było że animozji nie mają mniejsi od 5 czyli 4 i mniej modeli, też jakoś nie wierzę w to by to zmieniliDaBossa pisze:czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.
- Król Goblinów
- Wodzirej
Przyłączyłbym się do enigmatycznej prośby Ziemka
Pytanie natomiast - czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total. Bo z zapisu w army liście mogę zakladać ze:
Orc Boyz: 1unit upgraded to Big,un. i dalej-
Savage Boyz:1unit upgraded to Big,un. , czyli tok rozumowania po jednym z każdego rodzaju. wiem ze mega życzeniowe myślenie, no ale niech ktoś plz looknie.
Pytanie natomiast - czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total. Bo z zapisu w army liście mogę zakladać ze:
Orc Boyz: 1unit upgraded to Big,un. i dalej-
Savage Boyz:1unit upgraded to Big,un. , czyli tok rozumowania po jednym z każdego rodzaju. wiem ze mega życzeniowe myślenie, no ale niech ktoś plz looknie.
Jest czarno na bialym. Jeden oddzial BigUnów w armii. Ze zlosliwym dopiskiem, ze w takim razie "wybierz mądrze". Serio.Król Goblinów pisze:czy ktoś moze sprawdzić czy w zasadach ogólnych jest dokładny opisz Big'unsów? -tzn. czy jest czarno na białym ze armia może mieć jeden oddział total.
Marek15 pisze:Właśnie, kto ma booka mógłby sprawdzić zawsze (chyba zawsze?) było że animozji nie mają mniejsi od 5 czyli 4 i mniej modeli, też jakoś nie wierzę w to by to zmieniliDaBossa pisze:czy dobrze czytam że piątki oddziałów nie mają animozji (wolf riders)? Coś w to niewierze.
Zmartwie Was, ale jest tak jak było, żadnych zmian przy animozji u fastów.
Animozja : testują jednostki min 5 modeli. Nie testują walczące, w budynkach i uciekające. Podlegają jej tylko te jednostki które mają wymienioną ją w swoich zasadach czyli np. Squig Hoppers nie muszą jej testować
Big'uns : tylko jeden oddział na armię.
Boar Boyz i Savage Boar Boyz : każda jednostka ze sztandarowcem (nie tylko jedna i nie musi być big'uns) może mieć magiczny sztandar.
Squig herders: Unit size 10+ i minimum 1 NG na 3 Squigi czyli jednostka może się składać z 1 squiga i 9 NG? dziwne to jakieś
Big'uns : tylko jeden oddział na armię.
Boar Boyz i Savage Boar Boyz : każda jednostka ze sztandarowcem (nie tylko jedna i nie musi być big'uns) może mieć magiczny sztandar.
Squig herders: Unit size 10+ i minimum 1 NG na 3 Squigi czyli jednostka może się składać z 1 squiga i 9 NG? dziwne to jakieś
Klub Gier Bitewnych SALAMANDRA - Włocławek
- Neferkamin
- "Nie jestem powergamerem"
- Kontakt:
macie rację z animozją, niedokładnie mi się przetłumaczyło i od razu zamieszanie. Przepraszam. 4 lub mniej nie testują.
A co do oddziałów gobolskich rydwanów 1-3 - tak, to prawda. Special choise - 50pts per model, 3 crew + 1 extra crew 5pts, +1 Giant wolf +5 pts. - Have fun
A co do oddziałów gobolskich rydwanów 1-3 - tak, to prawda. Special choise - 50pts per model, 3 crew + 1 extra crew 5pts, +1 Giant wolf +5 pts. - Have fun
To w takim razie kiedy można czarować?Animosity – 1 – D6 hitów z S3 na najbliższą jednostkę podatną na animozje (2d6 od hord)
2-5 – obowiązkowa szarża albo brak ruchu, strzelania, czarowania..
6 – ruch do wroga, a później obowiązkowa szarża.
Solo pisze: Wjeba***** taką maskę że stoły powinny się załamać pod jej ciężarem.
Mogę Ci napisać jak dokładnie działa bo w robocie nie mam ABHuss pisze:Czy, któryś z posiadaczy nowego book'a, byłby taki miły i wrzucił tutaj dokładny angielski opis magicznego przedmiotu: Armour of Gork? Z góry dzięki
Edit: Właśnie zauważyłem że SOWB i SOBB nie mogą jeździć na rydwanie ale sipa
Armour of Gork: HA,Daje +D3T testujesz przy pierwszej okazji kiedy wykonywany ma być rzut na zranienie w danej turze i ten wynik pozostaje do końca tej tury. Dodatkowo zadaje D6 impactów. 100 pkt