Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Re: Krasnale w dzisiejszych czasach... 8 ed.

Post autor: Grichalk »

Morsereg pisze:
i taki offtop. w koncu (po dwoch miesiacach :/) przyszedl mi box slayersow awatar of wars z monolith icon :D
alez oni zarabiscie wygladaja.
Ja swoje trzy boxy odebrałem wczoraj z poczty 8)
Też czekałem na nich dwa miechy [-o< No ale się opłaciło.
Zgodzę się, że jest więcej zabawy z ich składaniem, ale daje to większą różnorodność modeli :)

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

@smh - nom niestety, grapeshot to tylko wtedy kiedy koniecznie trzeba. w innych wypadkach obsysa.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

A na jakiej zasadzie dokładnie to działa ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: crovaxus »

Dlatego jak jest inż to chociaż jego BS można użyć i nie ma AŻ takiej biedy.. Działa to na zasadzie zwykłego strzelania. Ilość hitów jak organki czyli artyleryjka. Wywalasz 6 powiedzmy to 6 strzałów rzucasz na to Hit na zwykłych zasadach czyli -1 za długi zasięg (krótki do 6 cali, długi do 12) i inne modyfikatory . Trafienia mają siłę 5 AP oraz mogą mieć flame jeśli armatka ma runę.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

crovaxus pisze:Dlatego jak jest inż to chociaż jego BS można użyć i nie ma AŻ takiej biedy.. Działa to na zasadzie zwykłego strzelania. Ilość hitów jak organki czyli artyleryjka. Wywalasz 6 powiedzmy to 6 strzałów rzucasz na to Hit na zwykłych zasadach czyli -1 za długi zasięg (krótki do 6 cali, długi do 12) i inne modyfikatory . Trafienia mają siłę 5 AP oraz mogą mieć flame jeśli armatka ma runę.
własnie rzucanie na hita oraz minusy zasięgowe to największy ból grapeshota... raczej w razie ostateczności będę używał, a organy wracają do rozpy
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

osobiście wolałem grapeshot z 7 edycji gdy od lufy stawiało się flame template i każdy pod nią dostawał hita z siłą 3 AP, oczywiście skrajne były trafiane na 4+ ;] Ja zastanawiam się nad wzięciem flame cannona od niedawna. również siła 5 i flame, dodatkowa panika za zabicie minimum 1 modelu a zasięg prawie jak organki. Ktoś w tej edycji grał już na flame? Może ktoś się wypowie jak się sprawdziło u niego, lub nie sprawdziło :PP
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Coś ty pił zasięg to rzut kostką alty. a nie takie jak organki, to w poprzedniej ed było 10 cali + alty. teraz za 140pkt
max strzelisz raz plewa jak cholera.:(
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2011, o 18:00 przez pingu, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

crovaxus pisze:osobiście wolałem grapeshot z 7 edycji gdy od lufy stawiało się flame template i każdy pod nią dostawał hita z siłą 3 AP, oczywiście skrajne były trafiane na 4+ ;] Ja zastanawiam się nad wzięciem flame cannona od niedawna. również siła 5 i flame, dodatkowa panika za zabicie minimum 1 modelu a zasięg prawie jak organki. Ktoś w tej edycji grał już na flame? Może ktoś się wypowie jak się sprawdziło u niego, lub nie sprawdziło :PP
Prawie robi wielką różnicę:
Templejtka ma 8 cali plus maksymalny dorzut artyleryjką (10) daje maks 18 cali przy 24 organ. Do tego duże ryzyko, że nie dostrzeli, droższy o 20 punktów no i większa podstawka.
Może mieć jednak sens w dobie nadchodzących ogrów , hit z siłą 5 , - 3 pancerza i k3 ran każde trafienie mogą zrekompensować mały zasięg :(

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

nie ma podstawek pod maszynami w 8 edycji więc jak masz model wielkosci cannona to nikt Ci nie zabroni go używać ;]

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

ja grałem na flejmie. a nawet na dwóch. i jest jeden problem- zasięg. gdyby pozostawili stary, to mielibyśmy najbardziej zabójczą maszynę w 8 edycji.
problematyczny jest koszt punktowy flame i jego ustawienie na polu bitwy. ja skłaniam się ku teorii, że trzeba go wystawić wspomaganego rune of slowness. wtedy mozna coś powalczyć z hordami.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

crovaxus pisze:Dlatego jak jest inż to chociaż jego BS można użyć i nie ma AŻ takiej biedy..
rozumiem, ze chodzi ci o master eng.
niestety nie mozna brac jego BS'a do grapeshota.
a co do samego strzalu to nie bardzo wiem o co wam chodzi. nowa edycja - nowe zasady. taki strzal z armaty ma zasieg pistoletu, z wieksza sila i wieksza iloscia atakow (bez minusow za multi strzaly z kartacza). wiadomo, ze organki maja 24'' i autohity. jednak nie maja takiej ilosci zycia, nie rozwala monstera jednym strzalem, nie mozna ich orunowac.

btw polecam zagranie z nowa chadecja z forge world'a.
moge tylko powiedziec... o kur....
jakas rakietka - strzela jak krasnoludzki stary FC z ta roznica, ze ma zasieg 0-24''
jakas klopa - wielki placek, sila 5(10), brak mozliwosci marszowania i szarzy w nastepnej turze, do tego 6W (dwa trole po 2W kazdy i dwoch dwarfickich obslugantow)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Morsereg pisze:rozumiem, ze chodzi ci o master eng.
raczej chodziło mu o zwykłego inżyniera dokupionego do cannona.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Morsereg pisze:btw polecam zagranie z nowa chadecja z forge world'a.
moge tylko powiedziec... o kur....
jakas rakietka - strzela jak krasnoludzki stary FC z ta roznica, ze ma zasieg 0-24''
jakas klopa - wielki placek, sila 5(10), brak mozliwosci marszowania i szarzy w nastepnej turze, do tego 6W (dwa trole po 2W kazdy i dwoch dwarfickich obslugantow)
grałem zaraz jak wyszły zasady do nich... jak ja się cieszę, że to były zasady beta, które później okroili i oby kroili bardziej, bo taka armia to połączenie krasi z wochem w bitce + wzmocnienie naszych machin strzelających o jakieś 100%... ;)

o tej klopie zapomniałeś, że przy próbie ruchu zdajesz dangerousy na każdy oddział, który przykrył placek ;P no chyba, że już to usunęli z zasad

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

a czemu nie mogę korzystać z BS inżyniera przy canonie jeśli jest dokupiony? To tak samo jakby nie można było korzystać z BS inżyniera przy klopie strzelając indirectem.
Ostatnio zmieniony 3 wrz 2011, o 10:13 przez crovaxus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

crovaxus pisze:a czemu nie mogę korzystać z BS inżyniera przy canonie jeśli jest dokupiony?
możesz korzystać z BS inż, ale nie możesz korzystać z BS m.inż, który stoi obok działa

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

no. To wiem że nie mogę z m. inż BS korzystać. Temu się dziwiłem, bo sens zdania był taki jakbym nie mógł zwykłego inż BS używać ;]

Awatar użytkownika
SiersciucH
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: SiersciucH »

czy dalej obowiązuje to że mogę mieć tylko jeden oddział strażników ? czy może coś się zmieniło ?

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

SiersciucH pisze:czy dalej obowiązuje to że mogę mieć tylko jeden oddział strażników ? czy może coś się zmieniło ?
Nadal obowiązuje

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Chyba że grasz na specjali, to możesz wystawić jeszcze jednych z Bugmanem.

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

u mnie jest niedługo taki turniej na 3202 pkt bardzo mnie kusi wystawienie naszego króla na tronie, ale to drogi interes:P
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

ODPOWIEDZ