Pytania wszelakie ... ;)

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pytania wszelakie ... ;)

Post autor: PIOTROSLAV »

słuchajcie - sytuacja jest taka gigant walczy z oddziałem ogrów chaosu z dołączonym konnym magiem.
Moze wybierać czy atakuje duży cel, czy mały (mag).

Czy jeśli wybiore atak w maga i np. zaczne skakać to 2d6 hitów jest rozdzielanych na cały oddział, czy tylko na małe modele w oddziale?

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

rozdzielasz na oddział
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Delight pisze:"Niema za co" ;)

ah... to "Z" zmyliło trop po "Nie" 8)

jeszcze raz dziekować dziekować... :D

Awatar użytkownika
gajwer
Warzywo

Post autor: gajwer »

Co daje bohaterowi slanesha trait lekka kawaleria na cyckowezu??

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Jak zadeklaruje flee jako reakcja na szarże i potem się zbierze to może sie normalnie ruszyć i może rzucać 1 czar na 360 stopni (faq gw)
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Post autor: Szymon »

Mam 2 pytania :
1 Czy warto zakupić chaos trole
2 Czy Stiupididi można zdać na ZP cherosa (kapitan armi)

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Szymon94 pisze:Mam 2 pytania :
1 Czy warto zakupić chaos trole
2 Czy Stiupididi można zdać na ZP cherosa (kapitan armi)
1. To zależy czy nie boisz się głupoty, ja osobiście nie używam trolli.
2. Oczywiście.

P.S. Pisze się herosa.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Ja zawsze wystawiam trolle ze względu na ich moc zalet i tylko jedną wadę...

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Sorki za błąd .Ma się rozumieć że wadom jest głupota ?
I jeszcze jedno pytanko jeśli w 1 turze wyregeneruję 4 wondy to tylko 1 raz rzucam z oko bogów

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

'Wadą"
Tak. Tylko raz niestety. W każdej fazie magii, strzelania, walki wręcz jedynie jeden rzut za dwa woundy...

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

Ale mogę raz na ture czy raz na całą grę?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Szymon94 pisze:Ale mogę raz na ture czy raz na całą grę?
Jak będziesz miał farta to możesz i 36 razy... Ciekawe jak te trolle by wyglądały w szóstej :D

Awatar użytkownika
Mhroczny Rycerz
Falubaz

Post autor: Mhroczny Rycerz »

Gorzej niż pomioty :)
White Lion pisze:Mam prośbę :)

Nie, nie masz. Chyba że znudziło Ci się to forum, to wtedy możesz kontynuować nakłanianie do piractwa -- Tomash
Why so serious? ;)

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Pytanie do graczy którzy stawiają na Warriorów, po ile ich dajecie do oddziału i dlaczego akurat tylu? Zamierzam wystawiać ich po 15 :twisted:

Awatar użytkownika
cobra651
Wodzirej

Post autor: cobra651 »

Jakich? Gołych czy z jakimś Markiem? Ja różnie od 10 do 25 (no ale taki kloc jest zabawny, choć mało manewrowy)

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Minimalny sensowny oddział to 12 ustawionych 6x2, do 18 ustawionych 6x3 (moja ulubiona wielkość). Można próbować 20 do (absolutnego maksa) 25, ale moim zdaniem 18 spokojnie powinno wystarczyć. Oczywiście jeśli wstawiamy tam postać na koniu to zajmuje ona miejsce 2 wojowników, a jak jest na daemonic mount to aż 4, wówczas samych wojowników może być mniej.
Oczywiście obowiązkowe moim zdaniem danie im znamienia (głupio to trochę po polsku brzmi, ale tak tłumaczy się słowo "mark"), choćby rewelacyjnego Slaanesha za marne 10 punktów. W ogóle jestem zwolennikiem chronienia ich przed psychologią, a w 100% pewny oddział uzyskamy tylko mając Mark of Slaanesh lub oddział z Banner of Rage. Można też bawić się niby we wstawianie postaci na daemonic mount, by w ten sposób chronić się przed strachem, ale po pierwsze taka postać może nam zginąć i wtedy strach pozostaje problemem, a po drugie postać taka nie chroni przed terrorem (tylko zmniejsza go do strachu) i przed paniką (choć niby dzięki przerzutowi nie powinno być z tym częstych problemów).
Jeśli chodzi o uzbrojenie to polecam koniecznie tarcze, a jako broń najbardziej uniwersalne halabardy. Ciekawostką (może nie zwróciliscie uwagi) jest fakt, że wojownicy mogą mieć dowolny zestaw broni, teoretycznie można im nawet dać wszystko na raz, czyli greaty, halabardy i dodatkowe bronie ręczne. Inna sprawa, że raczej nie ma to sensu i podraża to dodatkowo ten i tak bardzo drogi oddział.
Najlepsze sztandary to Banner of Rage i Rapturous Standard, w dalszej kolejności War Banner. Blasted Standard też super, ale ja go daję rycerzom.
Aha, no i polecam Chosenów z Favour of the Gods.
W razie dalszych pytań chętnie odpowiem, bo jestem freakiem na punkcie wojowników/chosenów ;)

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Hanabishi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Hanabishi »

Chaos_Warrior pisze:Pytanie do graczy którzy stawiają na Warriorów, po ile ich dajecie do oddziału i dlaczego akurat tylu? Zamierzam wystawiać ich po 15 :twisted:
Oczywiscie do gry towarzyskiej? :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Kretozord

W jakiej liczbie wystawiacie chosenów ?
Nie wiem czy kupienie 4 boxów ma sens.
20 chosenów raczej nie zginie od byle ostrzału .

Awatar użytkownika
Breslauer
Chuck Norris

Post autor: Breslauer »

Tarcze + FCG (Undivided) :twisted: Do gry towarzyskiej oczywiście :) A myślicie że 12 da radę czy lepiej dać ich po 15? :?

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Szczerze mówiąc nie podobają mi się modele Chosenów za bardzo, przegięci są z tym wyglądem, przesadzone hełmy (gorsze wzory, niż zwyklaków IMO) itd., wolę zwykłych wojowników, no i znacznie taniej wychodzą jeśli chodzi o kasę oraz łatwiej ich konwertować. Jako Chosenów wystawiam zwykłych plastikowych wojowników, tylko wybajerzonych jeśli chodzi o wygląd, by się odróżniali od zwyklasów.
Co do Chosenów to wielkość oddziału polecam taką samą jak w wypadku wojowników (12 do 18). Tarcze, FCG, ale nie Undivided jak poleca Chaos_Warrior w poście powyżej, tylko jakiś Mark (polecam Slaanesha + Rapturous Standard lub Tzeentch + Banner of Rage). Do tego halabardy, by mieli chociaż tę S5. Champion z FotG.

ODPOWIEDZ