Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
MKG
Mudżahedin

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: MKG »

Bo ja wiem? Troche nowości by nie zaszkodziło. Rzuciłem okiem na Warpatha i uważam, że jest zrobiony o wiele klawiej niż WH40k (podobnie jak KoW wydaje mi się fajniejszy niż WFB) i mogliby się pokusić o własną drogę, tym bardziej, że naprawdę dobrych ludzi do tego zatrudniają.
Sama stylistyka figurek mi się podoba. Zwłaszcza krasnoludy, któe są zrobione jak na wojownika przystało: prosto (a nawet ascetycznie) i twardo. Żadna tam parada pozerów, z czaszką na czaszce (chociaż zauważyłem zmianę stylistyki GW - teraz trendy są kolce i rogi), zrobionych na zasadzie: "pobiłem kojelny rekord w nawaleniu detali na cal kwadratowy".

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

A po co w systemie myśl przewodnia? Ma się w niego dobrze grać. Do tego nie potrzeba żadnej myśli przewodniej. Ludzie, to są tylko plastikowe figurki, po co dorabiać do tego jakąś niewiadomo jaką filozofię?!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

buniek pisze:Ludzie, to są tylko plastikowe figurki, po co dorabiać do tego jakąś niewiadomo jaką filozofię?!
by klient czuł więź emocjonalną z grą i swoja armią a co za tym idzie wydawał bez zastanowienia więcej kasy na w/w...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
The WariaX
Falubaz

Post autor: The WariaX »

Smh pisze:
buniek pisze:Ludzie, to są tylko plastikowe figurki, po co dorabiać do tego jakąś niewiadomo jaką filozofię?!
by klient czuł więź emocjonalną z grą i swoja armią a co za tym idzie wydawał bez zastanowienia więcej kasy na w/w...
Zapachniało profesjonalnym marketingiem :wink: Mimo wszystko nie liczyłbym na takie cuda.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

The WariaX pisze:
Smh pisze:
Zapachniało profesjonalnym marketingiem :wink: Mimo wszystko nie liczyłbym na takie cuda.
po wynikach finansowych GW można wywnioskować czy 'takie cuda' mają miejsce czy też nie, odp pozostawiam Tobie ;)

P.S. Jaki pro? Toż to podstawy :)

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

MKG
Mudżahedin

Post autor: MKG »

buniek pisze:A po co w systemie myśl przewodnia? Ma się w niego dobrze grać. Do tego nie potrzeba żadnej myśli przewodniej. Ludzie, to są tylko plastikowe figurki, po co dorabiać do tego jakąś niewiadomo jaką filozofię?!
Żadna filozofia. Po prostu założenia, których robiąc system trzeba się trzymać.
Albo system jest masowy albo skirmish. Albo szczegółowy albo nie. Albo realistyczny albo abstrakcyjny albo coś pomiędzy (ale jak pomiędzy to trzeba się tego trzymać) itp. itd.
Jakoś pewien czas temu przestało mi się widzieć, aby w grze która ma być masową sieczką, gracz musiał martwić sie o każdy zadany cios czy pół milimetra template w jedną albo drugą.

Systemy Mantica są puki co spójne i mam nadzieję, że tak pozostanie, bo juz ostrze sobie ząbki na Warpatha.

buniek
Chuck Norris

Ja mam wrażenie, że KoW jest taki... niedorobiony. Ale to tylko takie pierwsze wrażenie po przeczytaniu zasad...

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

No myśle ze jednak KoW dopiero rozwinie sie w system godny uwagi bo na razie IMO pozostawia wiele do życzenia.
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Abaddon pisze:No myśle ze jednak KoW dopiero rozwinie sie w system godny uwagi bo na razie IMO pozostawia wiele do życzenia.
Grałeś? Konkrety?

buniek
Chuck Norris

No mówię, że takie pierwsze wrażenie po przeczytaniu zasad...
nie podoba mi się trafianie zawsze na tych samych rzutach nieależnie do przeciwnika, tylko 3 wielkości oddziałów, morale jakieś dziwne...

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Don_Silvarro pisze:
Abaddon pisze:No myśle ze jednak KoW dopiero rozwinie sie w system godny uwagi bo na razie IMO pozostawia wiele do życzenia.
Grałeś? Konkrety?
nie bij :roll:
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Obrazek

nowy model do warpatha - żelazny pingwin? ;P wygląda całkiem fajnie :D

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Model wydaje się być fajny dosyć, ale to malowanie konkretnie go oszpeca.

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Zanim ktoś zacznie znów wybrzydzać to powiem że jak dla mnie model zajebisty

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

:twisted: fajny. Zrobię z niego inżyniera chadeków :D
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Eriks281
Chuck Norris

Post autor: Eriks281 »

Świetny. :) Naprawdę fajny klimacik sf. ;) Chyba sobie ich kupię na półkę. ;)
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!

- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.

Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"

buniek
Chuck Norris

No widzę, że klimaty sf się znacznie lepiej maticowi wychodzą.... chociaż trudno oceniać wszystko po 1 modelu. A sam figs fajny.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Nie moje klimaty. :?