Pare noobowskich pytań.
Moderator: Afro
Re: Pare noobowskich pytań.
Panowie parę nobowskich pytań :
- Czy jak rzeźnik czaruje i wyrzuci "1/2" to czy może dalej czarować czy tak jak pozostali magowie nic już burak nie zrobi do końca danej tury ?
- Czy Ledzi mogą strzelać co turę ? <coś mi się kiedyś obiło o uszy a nie mogę tego znaleźć ...> i czy muszą stać cała ture w miejscu, żeby wypalić ponownie czy mogą zrobić np słit riforma albo drgnąć ?
Z góry dziękuje za odp.
P.
- Czy jak rzeźnik czaruje i wyrzuci "1/2" to czy może dalej czarować czy tak jak pozostali magowie nic już burak nie zrobi do końca danej tury ?
- Czy Ledzi mogą strzelać co turę ? <coś mi się kiedyś obiło o uszy a nie mogę tego znaleźć ...> i czy muszą stać cała ture w miejscu, żeby wypalić ponownie czy mogą zrobić np słit riforma albo drgnąć ?
Z góry dziękuje za odp.
P.
-
- Mudżahedin
No niestety w Erracie ustalili ze jest Wizardem wiec niestety pomimo ze czary wchodza nam niejako z automatu to na 1/2 (ale tylko na 2 kostkach czyli jak rzucisz 4 jedynki to czar wchodzi)
Leadzi co ture strzelali w 7 edycji na BP która była dla ogrów lepszym boostem niz 8 edycja
Leadzi co ture strzelali w 7 edycji na BP która była dla ogrów lepszym boostem niz 8 edycja
Ja uznałem że Warriorzy, demony (co nie ma znaczenia bo są ItP ) i beastmeni za chaos, bo przy wyjściu AB ogrów cała trójka była w jednym booku . Jak jakiś beastmen się burzy to z nim nie gram .
Takie pytanie, odnośnie dalszych prób kutania czołgu. Jak mam rozumieć zapis przy Siegebreakerze? W polskiej wersji podręcznika (innej nie mam niestety) można zapis interpretować na trzy sposoby, poczynając od najbardziej imba:
1: Podczas walki z jednostką bez inicjatywy każdy atak ogra to D6 trafiających autowoundów (czyli w przypadku bruisera, atak na czołg kończy się utratą 4d6 woundów przez czołg)
2: Zamiast rozpatrywania ataków ogra, czołg traci D6 woundów
3: Ataki ogra trafiają automatycznie i zadają D6 ran każdy, musi on jednak zranić czołg (z siłą 8 to 6+... sweet)
Takie pytanie, odnośnie dalszych prób kutania czołgu. Jak mam rozumieć zapis przy Siegebreakerze? W polskiej wersji podręcznika (innej nie mam niestety) można zapis interpretować na trzy sposoby, poczynając od najbardziej imba:
1: Podczas walki z jednostką bez inicjatywy każdy atak ogra to D6 trafiających autowoundów (czyli w przypadku bruisera, atak na czołg kończy się utratą 4d6 woundów przez czołg)
2: Zamiast rozpatrywania ataków ogra, czołg traci D6 woundów
3: Ataki ogra trafiają automatycznie i zadają D6 ran każdy, musi on jednak zranić czołg (z siłą 8 to 6+... sweet)
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
Czy daje radę... Ostatecznie to 30p na jednym z bohaterów. A na lordzie wolę overkillujący multiwoundowców Tenderiser albo gwałcącą piechotę Thundermace .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu.
No ale dlaczego czar miałby nie wejść, skoro przeciwnik nie zdispellował? Dostajesz hita z s6 w rzeźnika i ranisz się na toughnessie normalnym (tzn nie powiększonym przez czar). To czy dostaniesz ranę nie ma znaczenia, jeśli chodzi o to czy czar wchodzi, czy nie.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Po prostu czar ma dwa efekty, z czego jeden to hit w maga/autowound. Nie trzeba nic więcej komplikować.
hejka grubasy
jak to jest z tym sztandarem armii czytam ten podręcznik i nie rozumiem
jeśli chorąży ucieka - ginie automatycznie
a kilka akapitów dalej
warto zmobilizować uciekającego sztandarowego zanim spróbujesz mobilizować inne jednostki
o co tu chodzi ?
i jeszcze jedno
jeśli oprawcy kupimy tiare czarodzieja to zna on magie jelit i dwa czary z dowolnej domeny i jest traktowany jako mag poziomu4?
jak to jest z tym sztandarem armii czytam ten podręcznik i nie rozumiem
jeśli chorąży ucieka - ginie automatycznie
a kilka akapitów dalej
warto zmobilizować uciekającego sztandarowego zanim spróbujesz mobilizować inne jednostki
o co tu chodzi ?
i jeszcze jedno
jeśli oprawcy kupimy tiare czarodzieja to zna on magie jelit i dwa czary z dowolnej domeny i jest traktowany jako mag poziomu4?
temat nie ten, ale może ktoś pomoże
szukam dużego obrazka z symbolem przepastnych trzewii (czyli tych zębów, które sporo naszych ogrów ma na sztandarach i nabrzusznikach). Najlepiej duży gif, niekolorowy, bo chciałbym sobie wydrukować na kartce a4.
szukam dużego obrazka z symbolem przepastnych trzewii (czyli tych zębów, które sporo naszych ogrów ma na sztandarach i nabrzusznikach). Najlepiej duży gif, niekolorowy, bo chciałbym sobie wydrukować na kartce a4.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"