Pare noobowskich pytań.

Ogre Kingdoms

Moderator: Afro

Zablokowany
Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Re: Pare noobowskich pytań.

Post autor: Piękny »

Panowie parę nobowskich pytań :
- Czy jak rzeźnik czaruje i wyrzuci "1/2" to czy może dalej czarować czy tak jak pozostali magowie nic już burak nie zrobi do końca danej tury ?
- Czy Ledzi mogą strzelać co turę ? <coś mi się kiedyś obiło o uszy a nie mogę tego znaleźć ...> i czy muszą stać cała ture w miejscu, żeby wypalić ponownie czy mogą zrobić np słit riforma albo drgnąć ?

Z góry dziękuje za odp.

P.

szeregowiec ryan
Mudżahedin

Post autor: szeregowiec ryan »

No niestety w Erracie ustalili ze jest Wizardem wiec niestety pomimo ze czary wchodza nam niejako z automatu to na 1/2 (ale tylko na 2 kostkach czyli jak rzucisz 4 jedynki to czar wchodzi)

Leadzi co ture strzelali w 7 edycji na BP która była dla ogrów lepszym boostem niz 8 edycja :D

Awatar użytkownika
Piękny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Piękny »

Dammm .... trochę lipa . . . bo już nie można tak sobie poszaleć ...

A jeszcze pytanko dotyczące przedmiotu który obniżał ld Chaosowi i Skafenom - czy Beastmeny to jeszcze Chaos czy już nie ?

Dzięki za odpowiedzi !

P.

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Ja uznałem że Warriorzy, demony (co nie ma znaczenia bo są ItP ;)) i beastmeni za chaos, bo przy wyjściu AB ogrów cała trójka była w jednym booku :). Jak jakiś beastmen się burzy to z nim nie gram :lol:.

Takie pytanie, odnośnie dalszych prób kutania czołgu. Jak mam rozumieć zapis przy Siegebreakerze? W polskiej wersji podręcznika (innej nie mam niestety) można zapis interpretować na trzy sposoby, poczynając od najbardziej imba:

1: Podczas walki z jednostką bez inicjatywy każdy atak ogra to D6 trafiających autowoundów (czyli w przypadku bruisera, atak na czołg kończy się utratą 4d6 woundów przez czołg)
2: Zamiast rozpatrywania ataków ogra, czołg traci D6 woundów
3: Ataki ogra trafiają automatycznie i zadają D6 ran każdy, musi on jednak zranić czołg (z siłą 8 to 6+... sweet)
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Opcja 3.
Imo i tak daje ona radę

Majestic
Falubaz

Czy daje radę... Ostatecznie to 30p na jednym z bohaterów. A na lordzie wolę overkillujący multiwoundowców Tenderiser albo gwałcącą piechotę Thundermace ;).
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
SZALONE
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: SZALONE »

witam
jak jest teraz z gnoblarami i ich przedmiotami do rzucania

czy mają 6" zasięgu i kare za podwójny strzał ?
czy traperzy po marszu mają karę -1 za ruch do strzelania?

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

tak tak

as1
Chuck Norris

Post autor: as1 »

to ja się spytam w kwestii magii
czy?

jeżeli powiedzmy udało mi się rzucić( po nieudanym dispelu przeciwnika) czar dający me +1 do wytrzymałości i stabborn to dostaje hita z siłą 6 i
a) dostałem rane czar się nie udaje?
b)dostałem rane ale czar pozostaje?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

No ale dlaczego czar miałby nie wejść, skoro przeciwnik nie zdispellował? Dostajesz hita z s6 w rzeźnika i ranisz się na toughnessie normalnym (tzn nie powiększonym przez czar). To czy dostaniesz ranę nie ma znaczenia, jeśli chodzi o to czy czar wchodzi, czy nie.
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

as1
Chuck Norris

Pytam się ponieważ czar dodający siły mówi iż muszę zdać test siły aby go uzyć pomimo tego że przeciwnik mi nie zdispelował:)

i jeszcze powiedzmy szarżuje 3 hunterów na jakis unit mają bull charga czy nie?

Majestic
Falubaz

Po prostu czar ma dwa efekty, z czego jeden to hit w maga/autowound. Nie trzeba nic więcej komplikować.

Awatar użytkownika
SZALONE
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: SZALONE »

hejka grubasy :lol2:

jak to jest z tym sztandarem armii czytam ten podręcznik i nie rozumiem
jeśli chorąży ucieka - ginie automatycznie
a kilka akapitów dalej
warto zmobilizować uciekającego sztandarowego zanim spróbujesz mobilizować inne jednostki

o co tu chodzi ?

i jeszcze jedno

jeśli oprawcy kupimy tiare czarodzieja to zna on magie jelit i dwa czary z dowolnej domeny i jest traktowany jako mag poziomu4?

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Odnosnie uciekajacego sztandarowego, chodzi o to, ze bsb moze tez uciekać od paniki. Ginie tylko po ucieczce od nie zdanego brejka.

as1
Chuck Norris

nie, losujesz mu losową magię i tylko z tej magi może korzystać.
nie może korzystać z magi jelit i jest magiem 2 lev
tak sądze:)

Majestic
Falubaz

Ja bym powiedział że zna obydwie szkoły magii, jednak poziom spada mu do drugiego.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

temat nie ten, ale może ktoś pomoże :)
szukam dużego obrazka z symbolem przepastnych trzewii (czyli tych zębów, które sporo naszych ogrów ma na sztandarach i nabrzusznikach). Najlepiej duży gif, niekolorowy, bo chciałbym sobie wydrukować na kartce a4.

as1
Chuck Norris

czy mogę używa luckstone i luckgnoblara w tej samej chwili? powiedzmy gdy chce dwa razy przeżucic dwa wardy?

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

as1 pisze:czy mogę używa luckstone i luckgnoblara w tej samej chwili? powiedzmy gdy chce dwa razy przeżucic dwa wardy?
Jak masz np dwa niezdane armour savy to możesz jednego przerzucić z luckstone a drugiego z luckgnoblara.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

ale nie możesz przerzucić przerzutu

Zablokowany