T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
esgaroth
Falubaz
Kontakt:

Re: T9A:FB 2.0 - przecieki i dyskusja

Post autor: esgaroth »

JimMorr pisze: Stanęło na tym, że interweniują bogowie lub kolektywna świadomość armii przeciwnika broni praw fizyki przed gwałtem na rzeczywistości jakim jest rzucenie każdego zaklęcia
hehe, fluff zawsze dużo zniesie

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

Mocne, ale wiadomo koszt pkt też ważny. IMO przy i tak z bazy wysokiej Ag elfów interesuję cie tak na prawdę efekt 2 i 3. Grindy na płonącym na pewno pomogą jak omyłkowo wpadnie w kombat :P
Obrazek

Awatar użytkownika
Klaudel
Falubaz

Post autor: Klaudel »

Ktoś zrobił podstawowe prawdopodobieństwa do 2.0

https://github.com/MrMossevig/TheMathAg ... athAge.pdf
We can't stop here. This is bat country.

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Szanuję takich ludzi. [-o<
Obrazek

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Post autor: AndrzejAndrzej »

Nerf wstawania I zamiana warda na as. W zamian d6 s4 w cc. Dla mnie spory nerf

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

W jaki sposób znerfili wstawanie?

Teraz lepiej znosi pestki, tak samo hity z ap1, gorzej już te mocniejsze. A dostał grindy w cc, piechotę teraz fajnie mieli.
Obrazek

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Nie można się ruszyć, co sprawia, że ta umiejętność staje się bardzo słaba, nie można nawet uciec z losa i praktycznie zawsze feniks będzie dostawał szarżę zaraz po wstaniu i ginął.

Naprawdę uważasz, że zamiana warda 5+ na AS 4+ to nie jest nerf, a nawet boost? pls...

Grindy w piechote to średnio 1-2 W więcej w lekko opancerzoną piechotę w CC z T3, fajne ale nic poza tym. Piechotę i tak mielił stompami, nie zmienia to wiele.

Ofc, i tak wszystko rozbije się o koszt, ale eśli koszt się nie zmieni, to feniks jest znacznie słabszy niż był.

Awatar użytkownika
Ciara
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Ciara »

AndrzejAndrzej pisze:Nie można się ruszyć, co sprawia, że ta umiejętność staje się bardzo słaba, nie można nawet uciec z losa i praktycznie zawsze feniks będzie dostawał szarżę zaraz po wstaniu i ginął.
Skąd wniosek że fenix nie będzie mógł się ruszać po wstaniu? Wstaje po zebraniu się, wtedy kiedy właśnie wykonuje się ruchy. A i nie ma żadnego zapisu mówiącego że fenix który wstał nie może się ruszać.
AndrzejAndrzej pisze:Naprawdę uważasz, że zamiana warda 5+ na AS 4+ to nie jest nerf, a nawet boost? pls...
Przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Nie napisałem że to nerf czy boost, tylko podnosi przeżywalność na rzeczy bez ap a zmniejsza na ap2 lub więcej. pls... =P~
AndrzejAndrzej pisze:Grindy w piechote to średnio 1-2 W więcej w lekko opancerzoną piechotę w CC z T3, fajne ale nic poza tym. Piechotę i tak mielił stompami, nie zmienia to wiele.
Teraz w piechotę ma d6 s5, d6 s4 i ataki. To zmienia i to wiele. Teraz to dopiero mieli piechotę. Tym bardziej że możesz grindować wszystko a nie tylko piechotę.
AndrzejAndrzej pisze:Ofc, i tak wszystko rozbije się o koszt, ale jeśli koszt się nie zmieni, to feniks jest znacznie słabszy niż był.
Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce czy rzeczywiście jest znacznie słabszy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Nie może się ruszyć tylko jesli stracił ostatni hp będąc fleeing unit. W przeciwnym razie może się ruszyc normalnie.
Zapraszam do obejrzenia mojej galerii:

Galharen's painting blog

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Zapytajcie się graczy demonów czy wymienią warda 5+ na as4+ ;)

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

wszystko zależy od tego:
a.) ile ataków by miało AP
b.)czy siła dana obniża bazowo sava(jak teraz że np. od siły 4 to jest o 1mniejszy+ewentualny AP)
c.)oraz ile ataków byłoby noasv

:mrgreen:

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Trzeba pamiętać, że żeby ptaszek nie był tak bardzo poszkodowany to dostał jeszcze D6 grindów :P
Ja się zastanawiam jak fluffowo jest to wyjaśnione, że ten feniks ma 4+ save :D Ward jednak bardziej pasował do tego modelu :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

interwencja bóstw elfickich, zabrali mu cząstkę magiczną w zamian dali twardszy ogień :)

edit,
flufowo to kurde nijak nie pasuje ten armour save, na lodowym owszem ale nie na delkiatnym ognistym, który muska płomieniami swoich wrogów, a jak wiadomo, ogień twardy raczej nie jest, co innego lód. Bleh.

Jak się przyzwyczaiłem do gry to flufu nigdy nie zmienię i tak. Mi są potrzebne jedynie zasady, historyjki już mam :D :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
JimMorr
Chuck Norris

Post autor: JimMorr »

Ogień żarptaka jest tak gorący, że rura mięknie...

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

JimMorr pisze:Ogień żarptaka jest tak gorący, że rura mięknie...

przekonuje mnie ten argument

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

Zar-ptak slabszy ale lodowka zejdzie z polki na stol:)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Pewny jesteś semi? Żar-ptak dalej robi DMG, a lodo-ptak, co najwyżej może wspomóc coś innego tą swoją aurą. Lodo-ptak jest wytrzymalszy, ale słabiej bije. Dodatkowo w niektórych paringach jest nieprzydatny w ogóle. Żar-ptak dalej wydaje się lepszym wyborem, ale lodo-ptak brzmi już jak coś, co można rozważyć :)

EDIT: no i wiadomo, cena...?
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

AndrzejAndrzej
Chuck Norris

Jeśli cena pozostałaby taka sama, na pewno byłby warty wystawienia. Ognisty bez warda będzie schodził za szybko i za łatwo, darmowe punkty.

Awatar użytkownika
Dancaarkiiel
Falubaz

Post autor: Dancaarkiiel »

Ginie jak 5 psuw =P~
Wygląda na to, że Stygiosaur który jest brany w co drugiej rozpie SA też jest darmowymi punktami :^))
Obrazek

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Podobno ptak będzie teraz szybciej ginął od pestek :)
Obrazek

ODPOWIEDZ