Bo nawet mój Eltarion nie daje mu rady

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Tylko jak masz broń magiczną to musisz jej używać.Eltharion pisze:Bo przy szarży zawsze lepiej miec ten 1 S więcej
Jeśli dasz tylko HoF to będziesz miał 6+ ale już Noble na koniu z bardingiem, DA i tarczą + HoF będzie miał 1+ z przerzutem (więc odpowiedz sobie czy dobry, czy nieEniripsa pisze:Tylko czy HoF jest dobry?? - jest z niego tylko save na 6+
A żeby wyjaśnić dokładnie. BSB daje +1 do CR, w którym uczestniczy a poza tym sprzymierzone jednostki w odległości 12" mogą przerzucić nieudane testy złamania. Do tego dochodzi to o czym pisał Proch, czyli możliwość brania sztandarów bez limitów punktowych.psychoboby pisze:mam pytanie: jakie bonusy daje bsb?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Mają ASF więc jeśli przeciwnik go nie ma to w każdej sytuacji będą atakować pierwsi.Eniripsa pisze:Mam pytanie:Jeżeli WL lub SM szarżowali to zadają rany jako pierwsi??
Tutaj Ci nie pomogę, bo DE mają taką masę kombinacji na złożenie, że nie wiem jak się przeciwnik wystawi. Chyba że Ty wiesz jak gra to coś zaradzimyEniripsa pisze:A no i jakich bohaterów na DE na 1000? postawić na ofens? czy defens? konnicy dużo czy wszystkich z buta?
ja osobiscie lubie defens z mocną kontrą, więc proponuje 1 maga(lub 2A no i jakich bohaterów na DE na 1000? postawić na ofens? czy defens? konnicy dużo czy wszystkich z buta?
domyslam sie ze. Kamień m. i km. to Power Stone (+2 PD do czaru, jednokrotnego uzytku). jesli spodziewasz sie magii, to warto dac 2 Zwoje Rozproszenia (dispel scrolle) i mozesz tez dac ten klejnot zmierzchania na pierwszego maga.mage(2)+Różdżka J.(30)+Kamień m.(20) ->185
mage(2)+SR(10)+2x Km.(20) -> 185
jesli wiesz, ze kolega wystawi duzo strzelcow, to SM beda mieli ciezko dojsc do walki. Ja bym dal tych WL jednak7x SM -> 105
7x PG -> 105 (dla maga, zastanawiam się nad WL)
7x SM ->105
Domena metalu(glownie czar nr 6 i od biedy nr 1) + bolce = Steam tank DEADogólnie to mam pytanie czy lepiej na tanki magią czy kawalerią
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
PrawdaZwolin pisze:zgodnie z tym co czytałem nie można dać 2 arkanów czarodziejowi poza Dps i PS
ano tak, niestety nie mam przy sobie booka, nie uzywam zbyt czesto tego klejnotu, wiec tez nie pamietalem dokladnie czy to arkana czy enchanted itemZwolin pisze:zgodnie z tym co czytałem nie można dać 2 arkanów czarodziejowi poza Dps i PS więc dodanie pierwszemu klejnotu nie jest możliwe, a bym chcial