Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Moderator: Ziemko
Re: Ciekawostki odnosnie zasad lizakow
Ale po co?
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Jeśli ktoś zamierza strzelać i czarować w moich 10 skinek ze slannem to proszę bardzo. Nawet nie będę dispelował. A slann i tak się obroni bo jest eteryczny i ma 2+ warda. Chcę wsadzać slanna do oddziału tylko żeby mieć look-outa od pitek. A fasty i inne latacze to schodzą ze strzelania jak świeże bułeczki.
Rozumiem o co ci chodzi. Jednak nie jest tak pięknie zawsze. Masz rację i to muszę ci przyznać w celu uniknięcia pitek zabieg bardzo dobry ale w przypadku kiedy bohater ma w armii jednostki zdolne do szybkich szarż (w sensie daleki zasięg), jest to zbędne ryzyko, pegazi, wszelkiego rodzaju bohaterowie i np cięzkie kawy (Jak WoCH) mają używkę na tym. Nawet głupie terradony mogłyby ci sprzątnąć ten oddział.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No bez przesady, spora część pegazów-bohaterów czy terradony koncertowo się odbiją - slann bsb, eteryczny, ward 4+... Btw, jak już takie powergamerskie zagrania, to szerokość oddziału taka, żeby tylko slann był z przodu - powinien oficjalnie w takim oddziale zająć więcej, niż 2 szeregi, jeśli się nie mylę? Ale w ogóle śmierdzi to grubym wałem.
Jak się odbijają? W kresce z 1 ataku slanna i 2 skinków? Przegrywasz o 1 więc to Ty się brejkujesz.
A jak stoisz w dowolnym innym ustawieniu to pegazy/terradony zjadają Ci kilka skinków i przegrywasz o milion.
Eterycznośc nie chroni Cię przed brejkiem.
BTW: nie można postawić slanna w kresce przed skinkami bo ma podstawke 50mm więc musi stać OBOK oddziału skinków.
A jak stoisz w dowolnym innym ustawieniu to pegazy/terradony zjadają Ci kilka skinków i przegrywasz o milion.
BTW: nie można postawić slanna w kresce przed skinkami bo ma podstawke 50mm więc musi stać OBOK oddziału skinków.
Każdy bohater bez magicznych ataków się odbija. Żadnej innej jednostce nie pozwolę zaszarżować, mam wystarczająco dużo jednostek dookoła żeby się zakryć jakoś. A jeśli już coś się zjebie całkowicie to zawsze można dać flee. Oczywiście jakiś break o 1 to można zdać i poprawić z flary. Zależy od sytuacji.
Ostatnie zdanie wszystko rzecz jasna wyjaśnia; aczkolwiek slann bsb+warbanner, w przypadku 2 wymienionych przez Ciebie oddziałów również outnumber - to już przegrana byłaby o 3 u terradonów i 2 u pegazów.zembol pisze:Jak się odbijają? W kresce z 1 ataku slanna i 2 skinków? Przegrywasz o 1 więc to Ty się brejkujesz.
Ale jak już takie rozkminy, to funkcję spełni goła 10 saurusów w roli przeszkadzajki, lub ze sztandarem do trzymania break pointa jeśli grane jest blood and glory - slann sobie w nich grzecznie stoi, dostaje 10 ludków wiec w sumie jest ich 13, od pitki i krasnoludzkich masyzn ma sobie lookouta, jak wymienionych powyżej rzeczy nie ma to z oddziału wychodzi. Przydatność zagrania - nie mam pojęcia, na pewno 15 ataków takich saurusów większość śmieci zje, więc oddział marnować się nie powinien - o ile nie dostanie ostrzału itp itd... kwestia rozpiski

Outnumber? o.OPingwin pisze:Ostatnie zdanie wszystko rzecz jasna wyjaśnia; aczkolwiek slann bsb+warbanner, w przypadku 2 wymienionych przez Ciebie oddziałów również outnumber
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
A z Harrowing Scrutiny nawet Terror-Outnumber!Jasif pisze:Outnumber? o.OPingwin pisze:Ostatnie zdanie wszystko rzecz jasna wyjaśnia; aczkolwiek slann bsb+warbanner, w przypadku 2 wymienionych przez Ciebie oddziałów również outnumber

Kilka dni mnie nie ma na forum, a wy takie ciekawe rzeczy wypisujecie 

Wg. euro podobno 9, normalnie obstawialbym 10.
nie wiem czy to rozkminialiście już, ale się tak zastanawiam czy golden sigil sword by slaana przed pitka nie chronił?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.