Diablo III
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Diablo III
Ta 3 razy trafiłem na jakiegoś porypanego rifta w którym zabijalem teczowe postrane chmurki i pluszowe misie powiem że nawet grając w slendera nie byłem tak przerażony faktem ze grając w grę w której jest kultowa postac diablo uosobienie zła i grozy znajdę jakieś urojone rifty z tęcza co to ku*** ma być xD tzeentch sie włamał do blizarda ?? Dodam tylko ze bijąc bosa po tym rifcie gra mi sie zcrushowala i do tego miałem z bosa drop jakiś set krem zielony i 2 legendy oprócz gema ... I wszystko poszło sie je****
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
Niestety dosc duzy problem blizzarda, na ktory narzekaja gracze, ze jest totalna losowosc zageszczenia grup. Mialem z Dzikiem i Brokulem taka sytuacje, ze calego rift zrobilismy na 5cm odcinku mapy, bo nie bylo jak przejsc tyle mielismy mobow z czego chyba z 6 grup elit, a z drugiej strony trafisz na tunele gdzie masz z 50 mobow na cala mape :/
- Infernal Puppet
- Masakrator
Trafiłeś po prostu na sekretny kucykowy poziomTa 3 razy trafiłem na jakiegoś porypanego rifta w którym zabijalem teczowe postrane chmurki i pluszowe misie powiem że nawet grając w slendera nie byłem tak przerażony faktem ze grając w grę w której jest kultowa postac diablo uosobienie zła i grozy znajdę jakieś urojone rifty z tęcza co to ku*** ma być xD tzeentch sie włamał do blizarda ?

Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Rzadko gram barbem, stąd głupie pytanie - co to jest PiecZaklinacz Kostek pisze:To teraz jeszcze set Raekor z Piecem i możesz śmigać 40 lvl z GRiftów.Afro pisze:Ale mi się soczyste naramienniki dla barba trafiły, szarża zwiększa swoje obrażenia o 33% za każdego wroga, po którym przejedzie

Bron dwureczna co ma 40-50% wiecej dmga na elity.
Skad tak duzo ?
Japierdziele co to za chory item .... Naprawdę tak działa bo aż mi sie nie chce wierzyć ... Gdyby tak było to naprawdę nie tylko monk był by w stanie robić rifty 60++ xD a wręcz skłaniał bym sie do tego iż to barb miał by największego bursta nawet większego niż holly shootgun u crusadera
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Bez przesady - Raekor + Piec jak narazie pozwolił osiągnięcie 40 poziomu GRiftów (http://eu.battle.net/d3/pl/rankings/era ... -barbarian). Poza tym i tak top jest zdominowany przez DH.kevinior pisze:Japierdziele co to za chory item .... Naprawdę tak działa bo aż mi sie nie chce wierzyć ... Gdyby tak było to naprawdę nie tylko monk był by w stanie robić rifty 60++ xD a wręcz skłaniał bym sie do tego iż to barb miał by największego bursta nawet większego niż holly shootgun u crusadera
Lest we forget:

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jakieś masakryczne liczby tu podajesz. Co to za build DH daje takie zdolności?Zaklinacz Kostek pisze:Bez przesady - Raekor + Piec jak narazie pozwolił osiągnięcie 40 poziomu GRiftów (http://eu.battle.net/d3/pl/rankings/era ... -barbarian). Poza tym i tak top jest zdominowany przez DH.kevinior pisze:Japierdziele co to za chory item .... Naprawdę tak działa bo aż mi sie nie chce wierzyć ... Gdyby tak było to naprawdę nie tylko monk był by w stanie robić rifty 60++ xD a wręcz skłaniał bym sie do tego iż to barb miał by największego bursta nawet większego niż holly shootgun u crusadera
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Jakie liczby?smiejagreg pisze:Jakieś masakryczne liczby tu podajesz. Co to za build DH daje takie zdolności?Zaklinacz Kostek pisze:Bez przesady - Raekor + Piec jak narazie pozwolił osiągnięcie 40 poziomu GRiftów (http://eu.battle.net/d3/pl/rankings/era ... -barbarian). Poza tym i tak top jest zdominowany przez DH.kevinior pisze:Japierdziele co to za chory item .... Naprawdę tak działa bo aż mi sie nie chce wierzyć ... Gdyby tak było to naprawdę nie tylko monk był by w stanie robić rifty 60++ xD a wręcz skłaniał bym sie do tego iż to barb miał by największego bursta nawet większego niż holly shootgun u crusadera
DH w secie Marudera.
Lest we forget:

dokładnie , mała, dośc monotonna wizualizacja "możliwości ekspansyjnych" klas:
http://www.diabloprogress.com/rating.stat_grift_solo_s0
mające full gear DH i WD używając petów wznoszą pojęcie DPS na wyższy level
fajnie gdy każda z rozstawianych sentry spamuje skillami z paska
także z jednego Dh robi się de facto moc ogniowa niemal czterech do niemal szesciu dh
a jeszcze małe zoo biega dookoła...
ognisty pies szamana sprzedający krytyki za 150 mil ( tu gear i build ma znaczenie bardziej niż liczby w karcie DPS)
Tyle że sentry demon huntera jest nieśmiertelne a na wyższym rifcie pety doctora to już nie taki frykas
barb na wyższych poziomach miewa problemy z elektrycznymi elitami, wspominana wyżej szarża może ciekawie zwiększać obrażenia także w niego
większość społeczności barbów HC z wyższymi poziomami paragonów przeniosła się już do sal umarłych...
http://www.diabloprogress.com/rating.stat_grift_solo_s0
mające full gear DH i WD używając petów wznoszą pojęcie DPS na wyższy level
fajnie gdy każda z rozstawianych sentry spamuje skillami z paska
także z jednego Dh robi się de facto moc ogniowa niemal czterech do niemal szesciu dh
a jeszcze małe zoo biega dookoła...
ognisty pies szamana sprzedający krytyki za 150 mil ( tu gear i build ma znaczenie bardziej niż liczby w karcie DPS)
Tyle że sentry demon huntera jest nieśmiertelne a na wyższym rifcie pety doctora to już nie taki frykas
barb na wyższych poziomach miewa problemy z elektrycznymi elitami, wspominana wyżej szarża może ciekawie zwiększać obrażenia także w niego
większość społeczności barbów HC z wyższymi poziomami paragonów przeniosła się już do sal umarłych...
Po wczorajszej radzie Dzika, ktory truje mi od dluzszego czasu zeby zrobic 2 rzeczy z aughilda w koncu sie skusilem. Majac w tej chwili bonus za 3 blacktorna i 3 aughilda ( RORG rzadz
mam 32 zmniejszenie dmg od elit i zwiekszone dmg na elity o 25% wszedlem na U6. Bylem zdziwiony jak bylo latwo, nie powiem bo czasami elity stanowily problem (szczegolnie z jakimis chorymi kombami jak frozen + lasery), ale generalnei szlo dobrze. Tankowalem calkiem ok, a 2xDH + Wiz dpsowali. Dmg na U6 mam troszke mimo wszystko za maly, wiec moge nim grac jako support do dpsowocow. (ciagle aktywowalem +60% do resow
Jak dorwe dobra druga bron do reki (odyn son, thunderfury, wan kim lau) i zrobie do konca zestaw pod ligtingi dla monka to wtedy build bedzie skonczony 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czy ktoś grający szamanem używa pierścienia Palec Wielkoluda? Faktycznie ten ogar tak wali, jak to jest napisane w opisie umiejętności?
żeby działał naprawdę dobrze potrzebujesz:smiejagreg pisze:Czy ktoś grający szamanem używa pierścienia Palec Wielkoluda? Faktycznie ten ogar tak wali, jak to jest napisane w opisie umiejętności?
pierścień palec wielkoluda
hełm maska jerama - obrażenia
rękawice taskera - do szybkości ataku petów
-broń kukri - redukcja cd umiejętności wspomagających, w przypadku ognistego psa - dwuręczny maximus
-legendarny gem zwiększający obrażenia petów w pierścieniu lub amulecie
-enchant klaty i naramienników + 15% obrażeń umiejętności przyzwanie psa
-kombinacja pasywek : mali pochlebcy, przebicie zasłony oraz tych które przyzywają dodatkowego psa (wielki ogar ma wtedy więcej dmg oraz życia)
-zbierasz rzeczy z bonusem do obrażeń żywiołu ognia, trucizny albo obrażeń fizycznych (zależnie od preferowanej wersji psa) i trzymasz się jednego rodzaju żywiołu
na bracersach/ pierścieniu/ amulecie ew. broni
build pod pety jest prosty, noob friendly, bezpieczny, dobry pod HC, szybką farmę expa/ paragonów, zwykłe rifty i bounty
nie jest skuteczny w głębokich riftach gdzie pety pod pewnego poziomu padają , tam lepiej radzi sobie niszczący czarami szaman -żniwiarz a bez porównania lepiej
inne klasy jak choćby DH czy wizard.
Patrząc na to jak trudno jest zdropić rękawice T&T, maskę jerama - która ostatnio spadła w tabeli dropu z 10% w swojej kategorii do 6%
- wymaga to wieeeeelu riftów i wizyt na gamblu u Kadali to:
śmiejagreg - nie dasz rady złożyć tego buildu
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
T&T mam, maski tylko nie mam, zobaczymy, a nuż dropnie