8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
chyba ze ma coś taniego i szybkiego zeby wyciagnąć tych fanatyków i żeby przyblokować marsz
Co do procentów tylko, to dobrze ktoś zauważył, że Mounty/Monstery miały osobny procentowy przedział. Podobnie chyba maszyny - choć tego już nie pamiętam
Poza tym pojawiła się plotka o wydaniu pdf do każdej armii 4 dni przed premiera 8ed. Tam może właśnie dojdzie sporo rzeczy, posegreguje się monstery (w sensie zasada dopisana do unitu/herosa), mounty - sam Chaosem nie gram, ale może Shaggoth będzie mega wystawialny. W osobnej kategorii procentowej w końcu będzie
Poza tym pojawiła się plotka o wydaniu pdf do każdej armii 4 dni przed premiera 8ed. Tam może właśnie dojdzie sporo rzeczy, posegreguje się monstery (w sensie zasada dopisana do unitu/herosa), mounty - sam Chaosem nie gram, ale może Shaggoth będzie mega wystawialny. W osobnej kategorii procentowej w końcu będzie
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Teraz również tego nie widzę, ale... Armia WoCh wiele ciekawego w rarach nie ma z tego co czytam na podforum, mounty mogą mieć osobną kategorię jak monstery (mało możliwe, ale zobaczymy co namodzą).oczko pisze:jakoś tego nie widzę. chociaż jak zmienią modyfikatory seja to może...
I w takiej zmienionej rzeczywistości nagle jest możliwość bądź co bądź wzięcia czegoś dużego z uderzeniem w postaci Shaggotha. Teraz go się nie bierze, bo jest dużo lepszych oddziałów. Tyle, że tych oddziałów będzie można wziąć maks 25% armii a nie jak teraz 35/40% - nie znam dobrze składu procentowego obecnych rozpisek chaosowych.
Tak czy inaczej rzucił mi się tylko przykład Shaggotha. A przecież jest wiele innych, choćby w Imperium za Inżyniera płacimy około 75pkt plus Mortar 75pkt. Obecnie strata zapewne powiecie 150pkt. Ale w momencie, jak możesz mieć 3-4 maszyny a po przeciwnej stronie stoi 4x35 Orc Boyz to taki mortarek z przerzutem staje się mega ważny ! Nie mówiąc już o tym, jakby mógł przerzucać Helstorma
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
Tym bardziej, że mają strzelać z 2 ranków. Spokojnie sie zmieści, jak byli w oddziałach po 5 wystawiałem na 2500 łącznie 60 Może nawet i 15+FCG sie pojawią jak będą jakieś górki i dodatkowy rank strzelania z górki zostanie. A może nawet Eternale sie przydadzą do czegoś. May be logic.Jankiel pisze: 10x10 łuków WE. Jeśli te ploty się potwierdzą, to 100 łuczników i arcymag z przerzutem dispela staną się moją ulubioną rozpą
A co do 8 edycji, mam nadzieje że wywróci troche to na czym staneli ostatnio i będzie ciekawie. Gra stała się dla naszej lokalnej grupki zwyczajnie nudna. Między 5 a 6 też był raban o zmianach a jakoś wyszło calkiem fajnie, pomimo dziur strasznych w zasadach.
Liczę, że BP+R nie bedzie już potrzebny, mimo że wprowadzenie go uważam za dobry pomysł.
A nawet zaśpiewa Tylko jeszcze 4 trza by zakupić Ale spoko - powoli, gracze gobbo też z dnia na dzień nie dokupią 300 gobbos i 20 fanoli.Grazbird pisze:"Armia na pierdylionie Night Goblinów z fanatykami. W drugiej turze ani ja ani przeciwnik nie wie co się stanie dalej "
przemówi 6 flame cannonów
eee.. ten ja tak zwykle gram
Remo pisze:Grazbird napisał(a):
"Armia na pierdylionie Night Goblinów z fanatykami. W drugiej turze ani ja ani przeciwnik nie wie co się stanie dalej "
przemówi 6 flame cannonów
A nawet zaśpiewa Tylko jeszcze 4 trza by zakupić Ale spoko - powoli, gracze gobbo też z dnia na dzień nie dokupią 300 gobbos i 20 fanoli.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
Na 6 flame cannonów? To szacun. Ja jeszcze nie jestem tak dobry i mam dwa dopiero. Ale 6 bym tak naprawde nie wystawił. Musi być jakaś różnorodność w armii i wszystkiego po trochu czyli na 6 wolnych slotów wziąłbym 2 flame, 2 organki i 2 żyrki.likaon pisze:eee.. ten ja tak zwykle gram
p.s. A może chodziło Ci że grasz na morzu goblinów? Nie znam Cię więc nie wiem. Też ładnie one tak fajnie płoną sobie a potem uciekają a potem uciekają te przez które uciekały te pierwsze, a potem...
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
już widze tego maniakalnego inżyniera krasnoludów zacierającego ręce na przeciw hordy gorbich, maniakalnie chichocząc rzecze niczym ignus z planescapa torment 'podpaaaaalić!"
ostanio jak grałem NG to w rozpisce miałem 145 modeli nocnych goblinów
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
Maniakalnie chichoczące to gobbos raczej bym widział... A tak wogóle to maniakowi nie dał bym flame cannona Inżynier spokojny i rezolutny ma być (no chyba że niejaki Malakai - ale to w bajkach ) Oczywiście nie mówię że dwarfy radochy nie mają jak gobbos płonąMurmandamus pisze:już widze tego maniakalnego inżyniera krasnoludów zacierającego ręce na przeciw hordy gorbich, maniakalnie chichocząc rzecze niczym ignus z planescapa torment 'podpaaaaalić!"
Zapewne tak, jak teraz...
Kawaleria o szerokości 7 modeli jakoś jeździ po stole. Linie strzelców też się czasem ruszą.
Kawaleria o szerokości 7 modeli jakoś jeździ po stole. Linie strzelców też się czasem ruszą.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: