8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: oczko »

chyba ze ma coś taniego i szybkiego zeby wyciagnąć tych fanatyków i żeby przyblokować marsz

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Co do procentów tylko, to dobrze ktoś zauważył, że Mounty/Monstery miały osobny procentowy przedział. Podobnie chyba maszyny - choć tego już nie pamiętam :(

Poza tym pojawiła się plotka o wydaniu pdf do każdej armii 4 dni przed premiera 8ed. Tam może właśnie dojdzie sporo rzeczy, posegreguje się monstery (w sensie zasada dopisana do unitu/herosa), mounty - sam Chaosem nie gram, ale może Shaggoth będzie mega wystawialny. W osobnej kategorii procentowej w końcu będzie :)
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

jakoś tego nie widzę. chociaż jak zmienią modyfikatory seja to może...

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Armia na pierdylionie Night Goblinów z fanatykami. W drugiej turze ani ja ani przeciwnik nie wie co się stanie dalej "

przemówi 6 flame cannonów :D

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

oczko pisze:jakoś tego nie widzę. chociaż jak zmienią modyfikatory seja to może...
Teraz również tego nie widzę, ale... Armia WoCh wiele ciekawego w rarach nie ma z tego co czytam na podforum, mounty mogą mieć osobną kategorię jak monstery (mało możliwe, ale zobaczymy co namodzą).
I w takiej zmienionej rzeczywistości nagle jest możliwość bądź co bądź wzięcia czegoś dużego z uderzeniem w postaci Shaggotha. Teraz go się nie bierze, bo jest dużo lepszych oddziałów. Tyle, że tych oddziałów będzie można wziąć maks 25% armii a nie jak teraz 35/40% - nie znam dobrze składu procentowego obecnych rozpisek chaosowych.

Tak czy inaczej rzucił mi się tylko przykład Shaggotha. A przecież jest wiele innych, choćby w Imperium za Inżyniera płacimy około 75pkt plus Mortar 75pkt. Obecnie strata zapewne powiecie 150pkt. Ale w momencie, jak możesz mieć 3-4 maszyny a po przeciwnej stronie stoi 4x35 Orc Boyz to taki mortarek z przerzutem staje się mega ważny ! :) Nie mówiąc już o tym, jakby mógł przerzucać Helstorma 8)
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

co do chaosu to chyba wolałbym masę spawnów lub może DO jeśli są w tej samej kategorii

Chester
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Chester »

Jankiel pisze: 10x10 łuków WE. Jeśli te ploty się potwierdzą, to 100 łuczników i arcymag z przerzutem dispela staną się moją ulubioną rozpą :D
Tym bardziej, że mają strzelać z 2 ranków. Spokojnie sie zmieści, jak byli w oddziałach po 5 wystawiałem na 2500 łącznie 60 :) Może nawet i 15+FCG sie pojawią jak będą jakieś górki i dodatkowy rank strzelania z górki zostanie. A może nawet Eternale sie przydadzą do czegoś. May be logic.

A co do 8 edycji, mam nadzieje że wywróci troche to na czym staneli ostatnio i będzie ciekawie. Gra stała się dla naszej lokalnej grupki zwyczajnie nudna. Między 5 a 6 też był raban o zmianach a jakoś wyszło calkiem fajnie, pomimo dziur strasznych w zasadach.
Liczę, że BP+R nie bedzie już potrzebny, mimo że wprowadzenie go uważam za dobry pomysł.

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Grazbird pisze:"Armia na pierdylionie Night Goblinów z fanatykami. W drugiej turze ani ja ani przeciwnik nie wie co się stanie dalej "

A nawet zaśpiewa :D Tylko jeszcze 4 trza by zakupić :? Ale spoko - powoli, gracze gobbo też z dnia na dzień nie dokupią 300 gobbos i 20 fanoli.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

eee.. ten ja tak zwykle gram
Remo pisze:Grazbird napisał(a):
"Armia na pierdylionie Night Goblinów z fanatykami. W drugiej turze ani ja ani przeciwnik nie wie co się stanie dalej "

A nawet zaśpiewa :D Tylko jeszcze 4 trza by zakupić :? Ale spoko - powoli, gracze gobbo też z dnia na dzień nie dokupią 300 gobbos i 20 fanoli.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Remo
Falubaz

likaon pisze:eee.. ten ja tak zwykle gram
Na 6 flame cannonów? To szacun. :wink: Ja jeszcze nie jestem tak dobry i mam dwa dopiero. Ale 6 bym tak naprawde nie wystawił. Musi być jakaś różnorodność w armii i wszystkiego po trochu czyli na 6 wolnych slotów wziąłbym 2 flame, 2 organki i 2 żyrki.

p.s. A może chodziło Ci że grasz na morzu goblinów? :wink: Nie znam Cię więc nie wiem. Też ładnie :D one tak fajnie płoną sobie a potem uciekają a potem uciekają te przez które uciekały te pierwsze, a potem... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

już widze tego maniakalnego inżyniera krasnoludów zacierającego ręce na przeciw hordy gorbich, maniakalnie chichocząc rzecze niczym ignus z planescapa torment 'podpaaaaalić!"
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

ostanio jak grałem NG to w rozpisce miałem 145 modeli nocnych goblinów
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Remo
Falubaz

Murmandamus pisze:już widze tego maniakalnego inżyniera krasnoludów zacierającego ręce na przeciw hordy gorbich, maniakalnie chichocząc rzecze niczym ignus z planescapa torment 'podpaaaaalić!"
Maniakalnie chichoczące to gobbos raczej bym widział... A tak wogóle to maniakowi nie dał bym flame cannona :lol2: Inżynier spokojny i rezolutny ma być (no chyba że niejaki Malakai - ale to w bajkach :D ) Oczywiście nie mówię że dwarfy radochy nie mają jak gobbos płoną :twisted:

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

oczko pisze:chyba ze ma coś taniego i szybkiego zeby wyciagnąć tych fanatyków i żeby przyblokować marsz
Oj tam, oj tam
Jak będzie dużo kręciołków to w końcu w coś trafią :D
Obrazek

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

tak tylko jeśli będą musiały wyjść w pierwszej turze przed twoim ruchem to bardziej naszkodzą tobie a nie jakimś furiom czy innym badziewiom. właściwie przeciwnik bedzie stał i patrzył jak rzucasz kostkami:p

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

3 flejmy, 2 organki, 1 żyrek

lubię zapach napalmu o poranku :D

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

a tak w ogóle to ciekawi mnie jedna rzecz: jak będą się poruszały po stołach oddziały mające po 10 typków w ranku?? sądzę że dotyczy to właśnie w szczególności gobosów i szczurów

Awatar użytkownika
Lordzik
Mudżahedin

Post autor: Lordzik »

Zapewne tak, jak teraz...

Kawaleria o szerokości 7 modeli jakoś jeździ po stole. Linie strzelców też się czasem ruszą.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

tak tylko a) ma krótszy front jednak o 2,5 centymetra, ba ma więcej ruchu na wheele itp.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

chodziły ploty, że nie będzie zabaw w wheele i zwroty (mam nadzieje że się nie sprawdzą)
Obrazek

ODPOWIEDZ