7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Lord MC
Wałkarz

Post autor: Lord MC »

Żelbetonowe! :D Te demony to jakaś pomyłka. Że niby demony odłączą się od mortali? I czemu dopiero teraz o tym słychać?

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Kharnan pisze:Nom, pewno nawet konie silverom odbiorą. Dostaną zastępstwo jak ci w pewnym filmie o graalu.
lo a no dzięki dzięki no cieszyć sie będę strasznie nowa krew do mojej stadniny :D :D :wink: ( już są bzdury o tych nowych elfach widzę )

demony GW to można porobić z gipsu no bo plastik przecie drogi jest no nie, a w Polsce dożo gipsu produkują hehehehe to jest chyba tańsze co i ekologiczne :D :D :D :D :D
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
redyforaction
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: redyforaction »

Juz chyba prawie wszystkie figurki z lekka zaliczylismy- ale co z commanderem i lordem jakie moga miec statsy? no i co z nowymi bronmi magicznymi bo w starych oprocz kilku pierdol nic nadzwyczajnego nie bylo... moze by bohaterom dozucono jakies umiejetnosci specjalne jak juz istniejacy swordmaster? cociaz honorsy maja zniknac...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Lord MC pisze:Żelbetonowe! :D ?
mówi ( i pisze) sie żelbetowe...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

ward na 4+ u PG pewny, reszta tych niby "pewnych" plot tez potwierdzona, więc 3 smoki, a i draejk(czyli ten najgorszy ze smków) kosztuje 180 pkt :D , i nie jestem pewien gdzie ma isć lwi rydwan, czy special czy rare...

te informacje są od kogoś kto pracuje w GW :D , doprawdy przesżły przez drugą reke ale ejdnak wszstko się sprawdza. Acha i jeszcze ejdno, elfy włąsnie mają wygladać tak jak w książkach ze starego świata, miłe... :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

A wiadomo juz konkretnie co z silverami ? Leca do specjali i save na 3+ / 4+ ?

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Tak naprawde to nic nie wiadomo.

Pewni będziemy jak book będzie, a teraz to wszytko jakieś ploty, domysły i sam nie wiem co jeszcze...

Awatar użytkownika
PAWLAK
Kretozord

Post autor: PAWLAK »

Stach pisze:Tak naprawde to nic nie wiadomo.

Pewni będziemy jak book będzie, a teraz to wszytko jakieś ploty, domysły i sam nie wiem co jeszcze...
Są ludzie którzy juz wiedzą

Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

karl1299 pisze:
Stach pisze:Tak naprawde to nic nie wiadomo.

Są ludzie którzy juz wiedzą
Ale nie powiedzą :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

to co napsiałem jest pewne na 100%, prawda Szamanie?? :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

a co z honorami jakieś kindreedy będa czy zapomnili o takiej zasadzie która u HE jest bardzo klimatyczna wkońcu tam liczy siepolityka i pozycja w państwie

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Ice-T pisze:u HE ... wkońcu ... liczy sie polityka i pozycja w państwie
To tak jak w Polsce :wink:

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

i będzie kin giert,,,, i kin kaczka i kin żubra heheheeh
:roll:
jeszcze gorsze od intrygi pewno :D

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Jeśli rzeczywiście ma być tak jak pisał Szaman czyli rzeczywisty ASF dla cąłej armii a nie jego odmiana czy też wariacja to ja współczuje czemu kolwiek (albo większości jendostek) co będzie chciało atakować SM i WL (bez względu czy SM będą mieli 1 czy 2 ataki), nie wspominając, że jeśli rzuty dla panów WL będą nie pomyśli to zostanie stubbornik. Jak w oddziałkach będą jeszcze bohater/bohaterzy z dwurakami to mało prawdopodobne, aby ktoś mógł im oddać....

Jeśli Lotherni będą moglis strzelać z dwóch rzędów to staną się najbardziej uniwersalnym corem albo może najbardziej użytecznym. Co jak co, ale to będzie oddział z ASF, rankami, elfickimi statystykami, dużą liczbą ataków wyprowadzaną z 2/3 rzędów i w dodatku będzie ostrzeliwał przecwnika z 2 rzędów, a na górce z 3. Jeśli dodatkowo ich koszt ma zamknąć się w 12/13 punktach to ci panowie staną się moimi faworytami u HE :). No chyba, że będą 0-1 albo będą mieli inne zasady, które będą starały się ograniczać ich wystawianie typu: nie zapełniają slotów cor, można wystawić jeden oddział na każdy 1 oddział włóczników lub łuczników etc.

Łucznicy staną się dużo bardziej grywalni. NIemal jak piąteczki starych dobrych łuczników leśnych elfów na WD. Najważniejsze że bedą zajmowali małą przestrzeń i takie 2x5 łuczników będzie można wcisnąć wszędzie maksymalnie wykorzystując ich mozliwości strzeleckie. Równie ciekawą opcje i znacznie skuteczną będzie można robić z lothernów. To samo tylko skuteczniejsi w walce :).

CHwilowo mam wizję HE na MSU :)

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Tydzień mnie niebyło,kurcze dużo tego teamtu się pojawiło,ja tam się niebulwersuje,poczekam na nowego booka i tyle,no ale będzie mage fighter,będą smoki,piechota grywalna,dragoni będą ciężsi niż teraz,jakoś to będzie.Ale jedno pytanie mnie jednak bulwersuje,będzie ward dla smoka czy nie,bo jak nie to z krasnoludami i imperium to mamy tak przesrane że hej.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

no jak smok dojdzie to oni maja przesrane a jak nie to jest kicha i tyle tak jak piszesz

no przydało by się coś dla smoczucha szamanie czy możesz powiedzieć coś nie coś o tej kwestii ?:D :D :D

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Ja bym chętnie zobaczył jak wyglądają zasady WL - skirmish czy zwykła formacja?
No i oczywiści ciekawe ile smoków da się wycisnąc na 2k :P (czy one czarują? Jeśli tak to zniknie problem zbyt dużej ilośc zbyt miękich magów)
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

czuję ze max 4 a grywalnej to będzie dwa co do WL ot ma być podobno skirmisz i możliwość rankowania się ciekawe czy tylko tyle ile się zmieści czy też w minimum 5
no smoki czarujące już były w wojnie o brodę tylko żeby nie były za drogie

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Co wy z tymi smokami ?? Smoki w obecnej postaci są i tak mocne, a tu ktoś marudzi, że Warda nie ma - litości. Co wy chcecie latające Steam Tanki ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
redyforaction
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: redyforaction »

latajacymi steam tankami by prawie byly gdyby mogli ziac z powietrza!!!
bo tak by bylo bardziej realistycznie- taki scremer tylko nie musi miec zadnego kontaktu z przeciwnikiem no i wieksza skutecznosc ataku...
marzenia :roll:

co do silverow to mam nadzieje ze ich nie przesuna do speciali a zabiora barding i h. armora- lekka jazda z 18calami szarzy i wbijaniem sie w oddzial z 5s a save 4+- dla mnie bomba ale zeby to bylo naprawde... :roll:

ODPOWIEDZ