Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Matis »

Rakso_The_Slayer pisze:Jakbym nie czytał tych książek to po trzech ostatnich postach Przemcia w tym temacie dodałbym go chyba do Wrogów ;)

Behold the Spoiler King!

Ja zrobiłem to już jakiś czas temu :mrgreen:
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Matis pisze:
Rakso_The_Slayer pisze:Jakbym nie czytał tych książek to po trzech ostatnich postach Przemcia w tym temacie dodałbym go chyba do Wrogów ;)

Behold the Spoiler King!

Ja zrobiłem to już jakiś czas temu :mrgreen:
Ja właśnie nadrobiłem zaległości w tym temacie ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Czy jest tu jakiś mod?
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Za coś takiego powinien być perm ban.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

że niby co... przeczytałem książkę w sobotę nad ranem do końca... hmmmm zastanawiam się co to będzie z Warhammerem czy aby te ploty hiszpańskie nie mówiły prawdy i Warhammer się nie skończy jakąś mega konfrontacją na koniec pomiędzy Nagashem i Arachaonem... ogólnie dziwnie to wygląda. Na okładce książki z tyłu jest napisane, że Saga Gotreka i Felixa zakończy się w marcu 2015r. Książką pt. Slayer na okładce jest Gotrek, który trzyma odciętą głowę bloodlettera a w tle jest Balakor...

A i książka ma polskie smaczki np. jeden z kislevitów jeździ na Kasztance

A teraz spoiler

- Felix po ślubie z Kat żyje sobie w Altdorfie i prowadzi biznes z bratem a potajemnie poluje na Skaveny w kanałach, niestety wygląda na to, że te wyniosły się całkowicie z Altdorfu. Razem z bratem jadą spotkać się z Kurtem Helborgiem by dowiedzieć się co dzieje się z Gustavem synem Otta, który wyjechał pilnować interesów spółki przy dostawach dla armii imperialnej broniącej wschodniej części Auric Bastionu
- Na placu, na którym ma dojść do spotkania do Felixa podchodzi Ulryka, która mówi mu, że może uleczyć Kat (chora po tym co spotkało ją w Zombie Slayer jeśli Felix pojedzie z nią ratować Max'a, który został uwięziony w Praag przez Throgg'a. Okazuje się że Ulryka jest generałem w armii Imperialnej, która broni bastionu. Felix nie chce jechać ale potem okazuje się, że nie ma wyboru bo Helborg wydał rozkaz by bohater obrony Praag (Beast Slayer) odbył turne po froncie w celu podniesienia morale.
- Aekold Hellbrass, który zdobył Praag a potem Kislev (podczas bitwy na brodzie Tobol dochodzi do maskary armii Kislevu, walczył tam Gotrek) a następnie został uwięziony przez Throgga po swojej ucieczce, znajduje sposób na osłabienie bastionu na tyle by jego Armia mogła go przekroczyć (używa w tym celu magiczki slaanesha ochranianej przez różowe Trolle). Podczas bitwy Vlad Ulryka i Felix walczą z Aekoldem... Vlad i Ulryka nie są w stanie go pokonać a nawet przebywać w jego obecności ze względu na jego dar... czyli ożywianie wszystkiego co martwe, podczas pojedynku Aekold pokazuje Felixowi przyszłość, w której demon zasiada na tronie Karla Franza w Altdorfie a jego żona i bratowa ukrywają się w ruinach miasta. Aekold ma pecha bo próbując załatwić Felixa magicznym pociskiem powoduje wybuch prochu i 3 piętrowy budynek robi z niego miazgę... Felix, Ulryka, Gustav (bratanek Felixa), który jest dowódcą free company pistoliersów oraz podlegli Ulryce Kislevici korzystając z osłabienia bastionu ruszają na północ podczas gdy Vlad wykańcza armię, która po śmierci Aekolda straciła dowódcę
- Gotrek po masakrze na brodzie Tobol podąża na północ do Praag masakrując po drodze Krugan po drodze spotyka niedobitki półku Kislevitów...
- Snorri zaczyna odzyskiwać pamięć w Karak Kadrim i zostaje wysłany z innymi slayerami, żeby zablokować wejście do korytarzy prowadzących do kisleva. Niestety okazuje się, że Runy strzegące drogi są nie do naprawy i krasnoludy wysadzają przejście (przeżywa tylko snorri)
- Snorri przypomina sobie jest przeklęty przez wiedźmę (Shaman Slayer gdzie Snorri mówi, że uratował jakąś kobietę od pająków ale tak naprawdę zabił jej strażników) i nie znajdzie śmierci dopóty nie spełni się jej przepowiednia
- Throgg poluje na magów (wszelkich) by ci spowodowali, że Trolle stały się bardziej inteligentne... LOL obecnie przebywa w Pragg, które uczynił swoją stolicą a miasto jest oblężone przez inne siły chaosu
- Wszyscy spotykają się w drodze do Pragg ale pod murami zostają zaskoczeni przez Throgga, który porywa Ulrykę
- Gotrek Felix Snorri wraz z Gustawem i Kislevitami ruszają na ratunek po drodze masakrując standardowo badę Harpii Beastmenów i Dragon Ogra
- Pojmana Ulryka proponuje Throggowi sojusz z Vladem i Imperium w celu walki z Archaonem...
- Podczas ostatecznej konfrontacji Throgg wgniata w ścianę Snorriego ale zostaje zepchnięty przez Gotreka do jakiejś dziury, Felix dowiadując się, że został przez Ulrykę oszukany i że chciała zabić jego nienarodzone dziecko zamieniając Kat w Wampira ścina jej głowę, Snorri nie umiera ale kompletnie wraca mu pamięć, książka dokładnie wyjaśnia czemu obaj z Gotrekiem zostali Slayerami (Snorri bo namówił Gotrek na wyprawę do Karak Dum, a na dodatek jak wracał po pijaku zabił żonę Gotrek bo myślał, że to Goblin, a Gotrek za to że zabił Thana i jego obstawę, którzy w jego mniemaniu nie obronili osady, w której żyła jego rodzina)
- Gdy Gotrek dowiaduje się co Snorri zrobił jego żonie zabija go i przyżeka Felixowi, że dostarczy go żywego do jego rodziny
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Fajnie. A jest coś o szczurach?
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

W książce tylko tyle, że:
wszystkie zniknęły z północy i udały się na południe... gdzie w książce Nagash napisali, że zajęły sporą część BP Tilei i Estali

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

widzieliscie? :)

http://www.belloflostsouls.net/2014/09/ ... ithin.html

ogloszenie bezposrednio, może ktoś się skusi :)
http://careers.games-workshop.com/2014/ ... ingham-uk/

GW szuka CEO, pomimo pompatycznych haseł aktualnego CEO z rocznego raportu jak to swietnie on kieruje firmą :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Kamyk
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Kamyk »

Ale aktualny od początku był tymczasowym.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

misha pisze:widzieliscie? :)

http://www.belloflostsouls.net/2014/09/ ... ithin.html

ogloszenie bezposrednio, może ktoś się skusi :)
http://careers.games-workshop.com/2014/ ... ingham-uk/

GW szuka CEO, pomimo pompatycznych haseł aktualnego CEO z rocznego raportu jak to swietnie on kieruje firmą :)
Ja chętnie. Mam wykształcenie i doświadczenie z branżą 8) .

@Przemcio: Czyli jak zwykle... Stary świat został opanowany przez złych chaośników. Misja: zrobić porządek. Ale zaraz. Ujawniono, dlaczego został slayerem. :shock:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Felix dowiadując się, że został przez Ulrykę oszukany i że chciała zabić jego nienarodzone dziecko zamieniając Kat w Wampira ścina jej głowę, Snorri nie umiera ale kompletnie wraca mu pamięć, książka dokładnie wyjaśnia czemu obaj z Gotrekiem zostali Slayerami (Snorri bo namówił Gotrek na wyprawę do Karak Dum, a na dodatek jak wracał po pijaku zabił żonę Gotrek bo myślał, że to Goblin, a Gotrek za to że zabił Thana i jego obstawę, którzy w jego mniemaniu nie obronili osady, w której żyła jego rodzina)
Nigdy nie czytałem żadnych Gotrekowych książek, żyłem w przekonaniu, że cykl oparty na koncepcie 'hardy krasnal jest hardy więc zabija złe poczwary', który doczekał się tylu tomów musiał już dawno osiągnąć stan nieziemskiej głupoty. Ale czegoś takiego jak powyżej się nie spodziewałem, to jest opowieść fantasy czy Moda na Sukces ze zmienionymi imionami bohaterów?

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

CEO GW? Here I come 8) Wyślę aplikację dla beki :mrgreen:
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

@ Klafuti pisałem na szybko a więc tak... napiszę teraz dokładniej

- Gotrek został Slayerem za to, że zabił księcia krasnoludów i jego ludzi bo w jego mniemaniu ten nie zrobił nic, żeby ochronić osadę, w której mieszkała żona Gotreka przed Goblinami. Gotrek nie wiedział, że to wszystko wina Snorriego
- Snorri został Slayerem, gdyż namówił Gotreka na wyprawę organizowaną przez Boreka by odnaleźć Karak Dum ale głównym powodem było to, że Borek na nim to wymógł po tym jak lina, którą Snorri przywiązał do siebie Gotreka podczas wspinaczki w drodze powrotnej z pustkowi chaosu się rozwiązała co w mniemaniu Boreka było winą Snorriego. Gdy Snorri z Borekiem dotarli do Karak Kadin Snorri powiedział, że złoży przysięgę Slayera jak poinformuje rodzinę Gotreka o tym, że zginął.
Oczywiście Snorri nie znał drogi i się zgubił, przez przypadek wpadł na 6 krasnoludzkich rangerów, którzy byli w drodze ostrzec okoliczne osady przed bandą goblinów, która chciała je napaść. Powiedzieli Snorriemu jak dotrzeć do osady Gotreka i dali piwa... ale Snorri chciał więcej więc zaczął się z nimi bić (wtedy stracił ucho) a po tym jak ich już oklepał poważnie (tak że nie byli w stanie chodzić) udał się w dalszą drogę kompletnie pijany. Gdy dotarł do osady Gotreka okazało się, że Gobliny już ją napadły. Kompletnie pijany wziął, żonę Gotreka Helgę za goblina i ją zabił.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Gdyby palił marihuanę zamiast chlać, to by się nie stało.

Tak w ogóle dzięki za spojler, bo pewnie samej książki i tak by nie przeczytał, z drugiej strony chciałem się przez ten cały czas dowiedzieć, o co tam poszło.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

I tak najzabawniejsza była obstawa pewnej magiczki slaanesha RÓŻOWE TROLLE W CHAOS ARMORACH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Przemcio pisze:I tak najzabawniejsza była obstawa pewnej magiczki slaanesha RÓŻOWE TROLLE W CHAOS ARMORACH :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gdyby nie autoironia zawierana w tyvh aktach grafomaństwa, nie dałoby się pewnie ich czytać.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Czytam to i nie wierze w to co widzę...coraz większe głupoty wymyślają...Jednak książki spod pióra Kinga trzymały poziom. Już jak czytałem Orkslayera wydawało mi się, że szukają na siłę przeciwnika dla Gotraka ale szczerze teraz to co wymyślili z jego rodziną to totalna głupoto...kupy się nie trzyma wątek z jego żoną
(jaka ona musiała być brzydka, że została pomylona z goblinem przez Snorriego ;d bzdura i totalna idiotyzm autora. Mógł wymóżdżyć coś lepszego.)
Dodatkowa, kwestia tyczy się co dokładnie się stało z jego dziećmi...IMO Gotrek skończył się na Giantslayerze ;d
...Who dares wins...
Obrazek

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Przemcio pisze:Zacząłem czytać chyba przedostatnią książkę z przygodami Gotreka i Felixa... Jak na razie wiadomo, że Aekold Hellbrass (ten spec z 4 ed booka hero Tęczy) zdobył Praag i Kislev ale z Praag go coś wywaliło... Erengard został zaanektowany przez Imperium...

A i Felix ochajtał się z Kathriną (tą co ją z gotrekiem uratowali od championki chaosu) :mrgreen:

Za to powinien Cię spotkać drugi cytat z mojego podpisu!
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Była cała w sadzy pobrudzona a Snorri był nawalony jak szpadel

Awatar użytkownika
SaperHeart
Piłkarz

Post autor: SaperHeart »

Przemcio pisze:
Była cała w sadzy pobrudzona a Snorri był nawalony jak szpadel
...to i tak nie tłumaczy całego zajścia...
...Who dares wins...
Obrazek

ODPOWIEDZ