Rakso_The_Slayer pisze:Jakbym nie czytał tych książek to po trzech ostatnich postach Przemcia w tym temacie dodałbym go chyba do Wrogów
Behold the Spoiler King!
Ja zrobiłem to już jakiś czas temu

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo
Rakso_The_Slayer pisze:Jakbym nie czytał tych książek to po trzech ostatnich postach Przemcia w tym temacie dodałbym go chyba do Wrogów
Behold the Spoiler King!
Ja właśnie nadrobiłem zaległości w tym temacieMatis pisze:Rakso_The_Slayer pisze:Jakbym nie czytał tych książek to po trzech ostatnich postach Przemcia w tym temacie dodałbym go chyba do Wrogów
Behold the Spoiler King!
Ja zrobiłem to już jakiś czas temu
- Felix po ślubie z Kat żyje sobie w Altdorfie i prowadzi biznes z bratem a potajemnie poluje na Skaveny w kanałach, niestety wygląda na to, że te wyniosły się całkowicie z Altdorfu. Razem z bratem jadą spotkać się z Kurtem Helborgiem by dowiedzieć się co dzieje się z Gustavem synem Otta, który wyjechał pilnować interesów spółki przy dostawach dla armii imperialnej broniącej wschodniej części Auric Bastionu
- Na placu, na którym ma dojść do spotkania do Felixa podchodzi Ulryka, która mówi mu, że może uleczyć Kat (chora po tym co spotkało ją w Zombie Slayer jeśli Felix pojedzie z nią ratować Max'a, który został uwięziony w Praag przez Throgg'a. Okazuje się że Ulryka jest generałem w armii Imperialnej, która broni bastionu. Felix nie chce jechać ale potem okazuje się, że nie ma wyboru bo Helborg wydał rozkaz by bohater obrony Praag (Beast Slayer) odbył turne po froncie w celu podniesienia morale.
- Aekold Hellbrass, który zdobył Praag a potem Kislev (podczas bitwy na brodzie Tobol dochodzi do maskary armii Kislevu, walczył tam Gotrek) a następnie został uwięziony przez Throgga po swojej ucieczce, znajduje sposób na osłabienie bastionu na tyle by jego Armia mogła go przekroczyć (używa w tym celu magiczki slaanesha ochranianej przez różowe Trolle). Podczas bitwy Vlad Ulryka i Felix walczą z Aekoldem... Vlad i Ulryka nie są w stanie go pokonać a nawet przebywać w jego obecności ze względu na jego dar... czyli ożywianie wszystkiego co martwe, podczas pojedynku Aekold pokazuje Felixowi przyszłość, w której demon zasiada na tronie Karla Franza w Altdorfie a jego żona i bratowa ukrywają się w ruinach miasta. Aekold ma pecha bo próbując załatwić Felixa magicznym pociskiem powoduje wybuch prochu i 3 piętrowy budynek robi z niego miazgę... Felix, Ulryka, Gustav (bratanek Felixa), który jest dowódcą free company pistoliersów oraz podlegli Ulryce Kislevici korzystając z osłabienia bastionu ruszają na północ podczas gdy Vlad wykańcza armię, która po śmierci Aekolda straciła dowódcę
- Gotrek po masakrze na brodzie Tobol podąża na północ do Praag masakrując po drodze Krugan po drodze spotyka niedobitki półku Kislevitów...
- Snorri zaczyna odzyskiwać pamięć w Karak Kadrim i zostaje wysłany z innymi slayerami, żeby zablokować wejście do korytarzy prowadzących do kisleva. Niestety okazuje się, że Runy strzegące drogi są nie do naprawy i krasnoludy wysadzają przejście (przeżywa tylko snorri)
- Snorri przypomina sobie jest przeklęty przez wiedźmę (Shaman Slayer gdzie Snorri mówi, że uratował jakąś kobietę od pająków ale tak naprawdę zabił jej strażników) i nie znajdzie śmierci dopóty nie spełni się jej przepowiednia
- Throgg poluje na magów (wszelkich) by ci spowodowali, że Trolle stały się bardziej inteligentne... LOL obecnie przebywa w Pragg, które uczynił swoją stolicą a miasto jest oblężone przez inne siły chaosu
- Wszyscy spotykają się w drodze do Pragg ale pod murami zostają zaskoczeni przez Throgga, który porywa Ulrykę
- Gotrek Felix Snorri wraz z Gustawem i Kislevitami ruszają na ratunek po drodze masakrując standardowo badę Harpii Beastmenów i Dragon Ogra
- Pojmana Ulryka proponuje Throggowi sojusz z Vladem i Imperium w celu walki z Archaonem...
- Podczas ostatecznej konfrontacji Throgg wgniata w ścianę Snorriego ale zostaje zepchnięty przez Gotreka do jakiejś dziury, Felix dowiadując się, że został przez Ulrykę oszukany i że chciała zabić jego nienarodzone dziecko zamieniając Kat w Wampira ścina jej głowę, Snorri nie umiera ale kompletnie wraca mu pamięć, książka dokładnie wyjaśnia czemu obaj z Gotrekiem zostali Slayerami (Snorri bo namówił Gotrek na wyprawę do Karak Dum, a na dodatek jak wracał po pijaku zabił żonę Gotrek bo myślał, że to Goblin, a Gotrek za to że zabił Thana i jego obstawę, którzy w jego mniemaniu nie obronili osady, w której żyła jego rodzina)
- Gdy Gotrek dowiaduje się co Snorri zrobił jego żonie zabija go i przyżeka Felixowi, że dostarczy go żywego do jego rodziny
Ja chętnie. Mam wykształcenie i doświadczenie z branżąmisha pisze:widzieliscie?
http://www.belloflostsouls.net/2014/09/ ... ithin.html
ogloszenie bezposrednio, może ktoś się skusi
http://careers.games-workshop.com/2014/ ... ingham-uk/
GW szuka CEO, pomimo pompatycznych haseł aktualnego CEO z rocznego raportu jak to swietnie on kieruje firmą
Nigdy nie czytałem żadnych Gotrekowych książek, żyłem w przekonaniu, że cykl oparty na koncepcie 'hardy krasnal jest hardy więc zabija złe poczwary', który doczekał się tylu tomów musiał już dawno osiągnąć stan nieziemskiej głupoty. Ale czegoś takiego jak powyżej się nie spodziewałem, to jest opowieść fantasy czy Moda na Sukces ze zmienionymi imionami bohaterów?
Felix dowiadując się, że został przez Ulrykę oszukany i że chciała zabić jego nienarodzone dziecko zamieniając Kat w Wampira ścina jej głowę, Snorri nie umiera ale kompletnie wraca mu pamięć, książka dokładnie wyjaśnia czemu obaj z Gotrekiem zostali Slayerami (Snorri bo namówił Gotrek na wyprawę do Karak Dum, a na dodatek jak wracał po pijaku zabił żonę Gotrek bo myślał, że to Goblin, a Gotrek za to że zabił Thana i jego obstawę, którzy w jego mniemaniu nie obronili osady, w której żyła jego rodzina)
- Gotrek został Slayerem za to, że zabił księcia krasnoludów i jego ludzi bo w jego mniemaniu ten nie zrobił nic, żeby ochronić osadę, w której mieszkała żona Gotreka przed Goblinami. Gotrek nie wiedział, że to wszystko wina Snorriego
- Snorri został Slayerem, gdyż namówił Gotreka na wyprawę organizowaną przez Boreka by odnaleźć Karak Dum ale głównym powodem było to, że Borek na nim to wymógł po tym jak lina, którą Snorri przywiązał do siebie Gotreka podczas wspinaczki w drodze powrotnej z pustkowi chaosu się rozwiązała co w mniemaniu Boreka było winą Snorriego. Gdy Snorri z Borekiem dotarli do Karak Kadin Snorri powiedział, że złoży przysięgę Slayera jak poinformuje rodzinę Gotreka o tym, że zginął.
Oczywiście Snorri nie znał drogi i się zgubił, przez przypadek wpadł na 6 krasnoludzkich rangerów, którzy byli w drodze ostrzec okoliczne osady przed bandą goblinów, która chciała je napaść. Powiedzieli Snorriemu jak dotrzeć do osady Gotreka i dali piwa... ale Snorri chciał więcej więc zaczął się z nimi bić (wtedy stracił ucho) a po tym jak ich już oklepał poważnie (tak że nie byli w stanie chodzić) udał się w dalszą drogę kompletnie pijany. Gdy dotarł do osady Gotreka okazało się, że Gobliny już ją napadły. Kompletnie pijany wziął, żonę Gotreka Helgę za goblina i ją zabił.
Dodatkowa, kwestia tyczy się co dokładnie się stało z jego dziećmi...IMO Gotrek skończył się na Giantslayerze ;d(jaka ona musiała być brzydka, że została pomylona z goblinem przez Snorriego ;d bzdura i totalna idiotyzm autora. Mógł wymóżdżyć coś lepszego.)
Przemcio pisze:Zacząłem czytać chyba przedostatnią książkę z przygodami Gotreka i Felixa... Jak na razie wiadomo, że Aekold Hellbrass (ten spec z 4 ed booka hero Tęczy) zdobył Praag i Kislev ale z Praag go coś wywaliło... Erengard został zaanektowany przez Imperium...
A i Felix ochajtał się z Kathriną (tą co ją z gotrekiem uratowali od championki chaosu)
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.