Skaveńskie Q&A
Moderator: Hoax
Re: Skaveńskie Q&A
Witam. Ostatnio po wyjściu nowego podręcznika moje sposoby na granie sierściuchami się... radykalnie zmieniły. Tzn. jakoś nie mogę się oswoić tak na dobre, bo wciąż sprawdzam nowe jednostki w boju. I szczerze powiedziawszy, wziąłbym się wreszcie za tę grę na serio ale... uch, dużo tych zmian jest no.
Dlatego może moglibyście mi coś polecić na WE albo DE? Bo miałem ostatnio "zabawną" sytuację, kiedy moje skavy zostały... otoczone przez DE. Sam nie wiem do końca jak to się stało, choć przypisuję to w większości rozpisce dobranej na zasadzie "a sprawdzimy sobie to i to..."
Zatem, macie może jakieś propozycje?
Z góry dziękuję.
Dlatego może moglibyście mi coś polecić na WE albo DE? Bo miałem ostatnio "zabawną" sytuację, kiedy moje skavy zostały... otoczone przez DE. Sam nie wiem do końca jak to się stało, choć przypisuję to w większości rozpisce dobranej na zasadzie "a sprawdzimy sobie to i to..."
Zatem, macie może jakieś propozycje?
Z góry dziękuję.
Zaczełem grę w WFB od listopadowej premiery skavenów, dlatego nie wiem za bardzo jak to było wcześniej z premierami nowych 7 edycyjnych army booków do innych armii. Chodzi o to ile czasu musiało minąć od wyjścia 7ed. AB, żeby doczekać jakiś kolejnych nowości z tejże armii. Kiedy najwcześniej jest szansa na jakieś nowości do skavów? dopiero po wakacjach? Czy jeszcze później? Czy dopiero wraz z 8ed. :P ? bo nie wiem:P
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Jeśli chodzi o modele to nie wiadomo, GW działa dość nieprzewidywanie. Ale myślę przez parę następnych miesięcy nie ma co liczyć na nowe figsy.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Chodzi o modele. Z tego co mi się troche przypomina to nowa 7ed. wampirów wyszła gdzieś wiosną 2009 jak nie wczesniej i od tamtego czasu zadnych nowości:S Dlatego nie wiem ile czekać na nowe skavy:S Chce np nowych censerów, vermin lorda, abomke chcemy doom flayera:PPPP Trecha czy jak mu tam itd.
-
- Masakrator
Nie, na ST działają tylko zaklęcia "posiadające wartość siły", tj. zadające obrażenia w sposób konwencjonalny.
-
- Masakrator
Army Book Empire.
W kwestii oblewania testu I rację ma Janiszek, ale ten test I nie może pochodzić od zaklęć, gdyż jako takie nie działają na St(poza zadającymi konwencjonalne obrażenia).
W kwestii oblewania testu I rację ma Janiszek, ale ten test I nie może pochodzić od zaklęć, gdyż jako takie nie działają na St(poza zadającymi konwencjonalne obrażenia).
Ostatnio zmieniony 7 mar 2010, o 11:53 przez Varinastari, łącznie zmieniany 1 raz.
Aha no to dupa. No nic, doomwhel będzie musiał nadrabiac te brakiVarinastari pisze:Army Book Empire.
Czy takie niestety? Wrzucenie 13tki bez normalnej ifki było by nieco trudne.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
pytanko!
abominacja jest (blokowana?) 1 cal od odziału furii obok stoją blood letterzy po prostej po prowadze do nich szarże i teraz pytanko czy jeśli pivot (przed ruchem abomka może go wykonać) przybliżyłby mnie do odziału furii na bliżej niż 1 cal to czy moge wykonać te szarże...
spotkałem sie w bitwie wcześniej z interpretacją Furiona, że jest to możliwe, tylko jeśli wykulam odpowiedni zasięgo do odziału na który chcę zaszarżować, wówczas jest możliwe, bym mógł olać to zbliżanie się na 1 cal do odziały furii
jestem gotów uwierzyć w te interpretacje...
niestety mój przeciwnik nie pozwolił mi na takie zagranie, przez co abomka zjadła i furie i bloodletterów ale ocalone zostały psy khorna z BSB, czyli ogólnie byłem na tym stratny...
wasze rady? interpretacje? sugestie?
abominacja jest (blokowana?) 1 cal od odziału furii obok stoją blood letterzy po prostej po prowadze do nich szarże i teraz pytanko czy jeśli pivot (przed ruchem abomka może go wykonać) przybliżyłby mnie do odziału furii na bliżej niż 1 cal to czy moge wykonać te szarże...
spotkałem sie w bitwie wcześniej z interpretacją Furiona, że jest to możliwe, tylko jeśli wykulam odpowiedni zasięgo do odziału na który chcę zaszarżować, wówczas jest możliwe, bym mógł olać to zbliżanie się na 1 cal do odziały furii
jestem gotów uwierzyć w te interpretacje...
niestety mój przeciwnik nie pozwolił mi na takie zagranie, przez co abomka zjadła i furie i bloodletterów ale ocalone zostały psy khorna z BSB, czyli ogólnie byłem na tym stratny...
wasze rady? interpretacje? sugestie?