Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Rasti »

Ale u DE a i owszem :x

Awatar użytkownika
Shadar
Kradziej

Post autor: Shadar »

Zawisza, gdybym był adminem dostałbyś właśnie bana, a twoje posty zostałyby usunięte. Nie dość, że zaśmiecasz forum, łamiesz regulamin i propagujesz piractwo, to jeszcze robisz to w bezczelny i leniwy sposób, który obraża wszystkich porządnych piratów.
Wieszkto pisze:
Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Kokesz pisze:Nie w każdym. U mnie w Dogs of War jaszcze się nie odważył ;)
bo DoW pewnie już ma ;)

tak powinien dostać bana. d6 tygodni x X , gdzie X jest ilość armii zaspawanych tym tekstem :twisted:

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Post autor: Caman »

Szczerze nie wiedziałem gdzie to zadać, więc zadaje tutaj, z racji tego, iż jestem początkujący.

Moglibyście polecić jakąś literaturę pozwalającą zapoznać się więcej z fluffem BoChu?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Tak to dobre miejsce do zadania tego pytania :wink:

Jasne przede wszystkim polecam poprzedni podręcznik "Beast Of Chaos" bo fluff z tego podręcznika służy do podcierania sobie miejsca w którym plecy tracą swoją szlachetną nazwę.
Ponad to z serii Warhammer: "Błędny Rycerz" niby książka jest o Bretonni ale Bestie są tam opisane dokładnie tak jak powinny, jest jeszcze "Zabójca Szamanów" tego nie czytałem ale z tego co wiem jest właśnie o Bestiach.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
ninjaska
Chuck Norris

Post autor: ninjaska »

Danio007 pisze: Moglibyście polecić jakąś literaturę pozwalającą zapoznać się więcej z fluffem BoChu?
"Broken Honour" - Roberta Earla.
Obrazek

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Dibo pisze:Tak to dobre miejsce do zadania tego pytania :wink:

Jasne przede wszystkim polecam poprzedni podręcznik "Beast Of Chaos" bo fluff z tego podręcznika służy do podcierania sobie miejsca w którym plecy tracą swoją szlachetną nazwę.
Ponad to z serii Warhammer: "Błędny Rycerz" niby książka jest o Bretonni ale Bestie są tam opisane dokładnie tak jak powinny, jest jeszcze "Zabójca Szamanów" tego nie czytałem ale z tego co wiem jest właśnie o Bestiach.
Ej weźcie mi wyjaśnijcie co jest nie tak z tym obecnym fluffem beastów :?: :!: Nie czytałem poprzedniego booka ale jak czytam obecny to mi się fluff podoba i nie widzę w nim zastrzeżeń. Jakie są obiekcje co do fluffu w aktualnym podreczniku?
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ja tam wole nowy ; P Ale khumek w wolnej chwili strzeli referacikiem nie bój nic ; )

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Czy w tej edycji Braystaff też dodaje +2S albo +2 ASvl czy tylko pozostał fluffowym reliktem 6ed?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

odpowiedx numer dwa ; (

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Porównałem 6ed i 7ed i to przykre co zrobili z Bestiami :roll:

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Czy ja wiem, czy w 6 czy w 7 Beasty są jedną ze słabszych armii i żeby coś nimi ugrać trzeba się nieźle napocić.

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Ale w 7ed brakuje mi Khorngorów i Pestigorów. Tak mało chaośnicka teraz armia się zrobiła moim zdaniem.

@edit:
Jak myślicie, jak będę używał Malagora za Great Bray Shamana albo Shamana, to będę miał ucinane punkty na turniejach? Po prostu te od GW szamki mi się nie podobają, a Malagor to moja ulubiona figurka :wink:

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Mi się właśnie podobają tacy typowo Undivided beastmeni, nie lubię idei dedykowanych oddziałów do poszczególnych bogów (uraz z grania CSM w 40k, gdzie jestem zmuszony na tym chujowym codexie mieszać marki na oddziałach).

Podoba mi się opis bestii w army booku że odzwerciedlają wszystkie każdy aspekt 4 bogów - agresja i furia od khorna, tzeentch nieustannie zmienia ich i ich nawiedzone lasy, są nosicielami różnych bakterii i robactwa w swoich futrach i włosach (nurgle), no i kiedy Morrslieb jest wysoko robią bardzo bardzo chore imprezy które bardzo pasują do slaanesha. :P

Edit: Możesz bez problemu używać malagora za shamana, nikt na to nie patrzy czy to imienny bohater czy nie. byle by wygladal jak shaman. ale dla mnie akurat malagor jest brzydka figurka jak noc... :P (tylko skrzydełka ma fajne)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, o 16:54 przez wertyg, łącznie zmieniany 1 raz.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Jeszcze do tego pytania o Malagorze dorzucę - nie ma oficjalnej figurki Razorgor Chariot, nie? Jest tylko Tuskgor, tak?

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Tylko tuskgor, metalowy, czyli z utrudnionym dostępem.

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Od czego zacząć zbieranie?
Pytam, bo zazwyczaj batliony to dobry zakup, ale tutaj 40 figurek jest tylko, 10 bestigorów, 10 ungorów i 20 gorów za 250 złotych to moim zdaniem bezsens. W ogóle z tych ungorów batalionowych można zrobić raidersów?

Co polecacie na początek? :)

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

No ja zacząłem od batalionu, bo mimo, że mało to w 100% do wykorzystania. Bestigory to jak dla mnie must have, z ungorów robisz raiderów, a gory to core i musisz je mieć, no chyba, że grasz na 10 rydwanach...

Awatar użytkownika
Caman
Mudżahedin

Czyli w batalionie do ungorów są łuki, tak?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

2 bataliony można spokojnie kupić jak nie 3, ja bez 2x 30 gorów, 30 bestigorów i 15 ungorów nie wychodzę z domu.
Jak dlamnie powinno się mieć 50+ gorów, 30 Bestigorów/60 jeśli 2 oddziały i 20 ungorów.
Do tego dochodzą harpie/pumby/minotaury i bohaterowie minimum 2 magów BSB i Generał wszystkich da się skonwertować z gorów/ bestigorów.

ODPOWIEDZ