Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Ale u DE a i owszem
Zawisza, gdybym był adminem dostałbyś właśnie bana, a twoje posty zostałyby usunięte. Nie dość, że zaśmiecasz forum, łamiesz regulamin i propagujesz piractwo, to jeszcze robisz to w bezczelny i leniwy sposób, który obraża wszystkich porządnych piratów.
Wieszkto pisze:Wiesz gdybyś mnie nie traktował poważnie i nie czuł się winny to byś się tym postem nie tłumaczył tylko byś mnie olał a ty odpisałeś.Szaman pisze:wieszkto - zabawny jestes...
Tak to dobre miejsce do zadania tego pytania
Jasne przede wszystkim polecam poprzedni podręcznik "Beast Of Chaos" bo fluff z tego podręcznika służy do podcierania sobie miejsca w którym plecy tracą swoją szlachetną nazwę.
Ponad to z serii Warhammer: "Błędny Rycerz" niby książka jest o Bretonni ale Bestie są tam opisane dokładnie tak jak powinny, jest jeszcze "Zabójca Szamanów" tego nie czytałem ale z tego co wiem jest właśnie o Bestiach.
Jasne przede wszystkim polecam poprzedni podręcznik "Beast Of Chaos" bo fluff z tego podręcznika służy do podcierania sobie miejsca w którym plecy tracą swoją szlachetną nazwę.
Ponad to z serii Warhammer: "Błędny Rycerz" niby książka jest o Bretonni ale Bestie są tam opisane dokładnie tak jak powinny, jest jeszcze "Zabójca Szamanów" tego nie czytałem ale z tego co wiem jest właśnie o Bestiach.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Ej weźcie mi wyjaśnijcie co jest nie tak z tym obecnym fluffem beastów Nie czytałem poprzedniego booka ale jak czytam obecny to mi się fluff podoba i nie widzę w nim zastrzeżeń. Jakie są obiekcje co do fluffu w aktualnym podreczniku?Dibo pisze:Tak to dobre miejsce do zadania tego pytania
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Ale w 7ed brakuje mi Khorngorów i Pestigorów. Tak mało chaośnicka teraz armia się zrobiła moim zdaniem.
@edit:
Jak myślicie, jak będę używał Malagora za Great Bray Shamana albo Shamana, to będę miał ucinane punkty na turniejach? Po prostu te od GW szamki mi się nie podobają, a Malagor to moja ulubiona figurka
@edit:
Jak myślicie, jak będę używał Malagora za Great Bray Shamana albo Shamana, to będę miał ucinane punkty na turniejach? Po prostu te od GW szamki mi się nie podobają, a Malagor to moja ulubiona figurka
Mi się właśnie podobają tacy typowo Undivided beastmeni, nie lubię idei dedykowanych oddziałów do poszczególnych bogów (uraz z grania CSM w 40k, gdzie jestem zmuszony na tym chujowym codexie mieszać marki na oddziałach).
Podoba mi się opis bestii w army booku że odzwerciedlają wszystkie każdy aspekt 4 bogów - agresja i furia od khorna, tzeentch nieustannie zmienia ich i ich nawiedzone lasy, są nosicielami różnych bakterii i robactwa w swoich futrach i włosach (nurgle), no i kiedy Morrslieb jest wysoko robią bardzo bardzo chore imprezy które bardzo pasują do slaanesha.
Edit: Możesz bez problemu używać malagora za shamana, nikt na to nie patrzy czy to imienny bohater czy nie. byle by wygladal jak shaman. ale dla mnie akurat malagor jest brzydka figurka jak noc... (tylko skrzydełka ma fajne)
Podoba mi się opis bestii w army booku że odzwerciedlają wszystkie każdy aspekt 4 bogów - agresja i furia od khorna, tzeentch nieustannie zmienia ich i ich nawiedzone lasy, są nosicielami różnych bakterii i robactwa w swoich futrach i włosach (nurgle), no i kiedy Morrslieb jest wysoko robią bardzo bardzo chore imprezy które bardzo pasują do slaanesha.
Edit: Możesz bez problemu używać malagora za shamana, nikt na to nie patrzy czy to imienny bohater czy nie. byle by wygladal jak shaman. ale dla mnie akurat malagor jest brzydka figurka jak noc... (tylko skrzydełka ma fajne)
Ostatnio zmieniony 17 gru 2011, o 16:54 przez wertyg, łącznie zmieniany 1 raz.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds
Beast Herds
Od czego zacząć zbieranie?
Pytam, bo zazwyczaj batliony to dobry zakup, ale tutaj 40 figurek jest tylko, 10 bestigorów, 10 ungorów i 20 gorów za 250 złotych to moim zdaniem bezsens. W ogóle z tych ungorów batalionowych można zrobić raidersów?
Co polecacie na początek?
Pytam, bo zazwyczaj batliony to dobry zakup, ale tutaj 40 figurek jest tylko, 10 bestigorów, 10 ungorów i 20 gorów za 250 złotych to moim zdaniem bezsens. W ogóle z tych ungorów batalionowych można zrobić raidersów?
Co polecacie na początek?
2 bataliony można spokojnie kupić jak nie 3, ja bez 2x 30 gorów, 30 bestigorów i 15 ungorów nie wychodzę z domu.
Jak dlamnie powinno się mieć 50+ gorów, 30 Bestigorów/60 jeśli 2 oddziały i 20 ungorów.
Do tego dochodzą harpie/pumby/minotaury i bohaterowie minimum 2 magów BSB i Generał wszystkich da się skonwertować z gorów/ bestigorów.
Jak dlamnie powinno się mieć 50+ gorów, 30 Bestigorów/60 jeśli 2 oddziały i 20 ungorów.
Do tego dochodzą harpie/pumby/minotaury i bohaterowie minimum 2 magów BSB i Generał wszystkich da się skonwertować z gorów/ bestigorów.