Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
mlepkows
Wodzirej

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: mlepkows »

Jankiel pisze:Czy rzut na "atak gołębiem" to rzut na hit w kontekście przerzutów pał z heavena? Czy innego rodzaju rzut na efekt? Czy może taki problem nigdy się nie pojawił i trzeba go przegłosować na LS?
To sprawdzenie efektów działania przedmiotu. Nie jest to rzut na trafienie w sensie z RB (testu BS albo WS vs WS).

Maciek

MacTire
Plewa

Post autor: MacTire »

Co się dzieje, gdy Arcylektor na war altarze walczy w challenge'u? Altar też jest w challenge'u? Jeśli tak to czy pojedynek trwa nadal, gdy ginie Lektor czy się kończy?

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Wszystko jest w RB str 103.
Altar też walczy, a po śmierci lektora walczy dalej w challangu.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

vampire1308
Wałkarz

Post autor: vampire1308 »

panowie takie pytanie lepiej grac na kusznikach czy na arkebuzerach??? bo nie wiem jak konwertowć i się zastanawiam,którzy są bardziej że tak powiem grywalni??

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Żadni :roll:
Ale jeśli miałbyś wybrać to rób tych ,któzy bardziej Ci sie podobają i tak ich zasady nie robią większej różnicy ;)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

vampire1308
Wałkarz

ok bo powiem szczerze że dopiero mam batalion plus jednego kapitan plus 1 inżyniera i to jest zaczątek mojej armi
w niedługim czasie planuje kupić czarodzieja,2 działo i conajmniej jednego priesta czy tym moża zacząć grać i poznawać zasady??

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Tak :) to dobry początek

vampire1308
Wałkarz

dzięki. musze pogłebiac swoją wiedze o imperium:)

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Fluff to podstawa :D ,najważniejsze byś umiał udowdonić przeciwnikowi wyższośc swojej frakcji :wink:

vampire1308
Wałkarz

mówiąc,że chcę p[ogłębić swoją wiedze o imperium myślałem o taktyce i jednostkach a nie o fluffie. Fluff znam dosyć dobrze mam dość długi staż jeżeli chodzi o RPG:)

vampire1308
Wałkarz

pytanie co umieścić na kawalerii z batalionu,lance czy młoty czy jest jakaś różnica??

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

vampire1308 pisze:pytanie co umieścić na kawalerii z batalionu,lance czy młoty czy jest jakaś różnica??
Lance. Lance są grywalne. Chyba że jesteś zagorzałym Ulrykowcem albo masz armię na Middenlandzie, wtedy młoty jak najbardziej, jak wytłumaczysz, że tłuką nimi tylko w szarży to jest jakiś złoty środek między fluffem/wyglądem i grą.

Ja w 15tce Innerów mam 5 Rycerzy Białego wilka w barwach Middenheim (zrobieni po przeczytaniu pewnej książki o tym zakonie) i 10 Panter sklejonych po rozpoczęciu grania Imperium. Zazwyczaj jadą sobie w tylnym szeregu, albo wmieszani w 2 i 3, nikt jeszcze nie protestował (z daleka nawet podobni kolorystycznie).

To samo zamierzam zrobić z 2/5 brakującymi demisiami (3 w boxsie), skonwertuje się Bretońskie tułowia, a głów i młotorąk oraz skór mam trochę na składzie.

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

vampire1308 pisze:mówiąc,że chcę p[ogłębić swoją wiedze o imperium myślałem o taktyce i jednostkach a nie o fluffie. Fluff znam dosyć dobrze mam dość długi staż jeżeli chodzi o RPG:)
No to pewnie zauważyłeś pewne różnice we fluffie w porównaniu z fabularką :)

vampire1308
Wałkarz

jeżeli chodzi o fabularkę to kolega wzorował się raczej właśnie na fluffie z battla:P dlatego napisałem,że fluff mi jest nie obcy:)
a jeżeli chodzi o kawalerię to lance też mi się bardziej podobały. A barwy wybrałem Aldorfu. przynajmniej na razie, bo kiedyś chodziło mi po głowie zrobić każdy regiment z innego landu:) Ale na rzie będzie jednokolorowa:)
Dziękuję za podpowiedzi i nadal będe pewnie się tu udzielał:)

vampire1308
Wałkarz

kolejne pytanie początkującego gdie znajdę FQ do Empire??

vampire1308
Wałkarz

kolejne pytanie to gdzie znajdę formaty i ograniczenia?? np.euro itp??

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

FAQ do imperium jeszcze nie ma, a jak będzie to można go znaleźć na stronie GW.
Zasady euro są tutaj
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 8&t=103153
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Awatar użytkownika
ddr
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: ddr »

Jaki rozmiar ma podstawka Imperialnego Pegaza (40mm czy taka jak od demisiów)? Skąd w ogóle wziąć jakiś model, który mógłby robić za kapitana na pegazie?

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

40mm, można wziąć bretońskiego pegaza i przerobić
Imperialna moc!

vampire1308
Wałkarz

Pytako. Czy magiczne przedmioty mogę dawać każdemu odziałowi?? i jeżeli tak to czy maks mogę wydać 100pkt??

ODPOWIEDZ