Przyznam, że dopiero na tym filmiku zobaczyłem, jak dobre są te figurki Zwłaszcza długobrodzi RewelacjaGrand Admiral Thrawn pisze:
http://www.youtube.com/watch?v=U8uOOdwJ ... r_embedded
Czyżby pierwszy obrazek był okładką podręcznika??????
RUM-ors 8 ed Brodacze.
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.
Na końcu filmiku gw jest fotka krasia podpisana Thorgrim... Czyli będą nowi królowie ?
Figsy zyskały o wiele więcej na tych fotach/filmiku gw. Choć malowanie nie urywa
Figsy zyskały o wiele więcej na tych fotach/filmiku gw. Choć malowanie nie urywa
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany i zbesztany jak Smieja i Okurdemol, ale o ile miałem jeszcze pewne nadzieje co do tych modeli, gdy pokazywały się foty, to w tym momencie rozwiane zostały moje wszelkie wątpliwości Może jak zobaczę modele w malowaniu Rakso, czy innego propaintera, to zmienię zdanie. Chwilowo figurki mnie całkowicie odrzucają. Z przodu jeszcze jakoś ale tyły mają tak biedne i smutne, że aż jestem zaskoczony. Wyjątkiem jest slayer, który zyskał w moich oczach, choć nie na tyle, by dać 65 zł za jedną plastikową figurkę. Pozostali faktycznie zdecydowanie zyskują sporo w klocku ale też nie jestem pewien, czy aż tak sporo... Czekam dalej. Może kolejne partie bardziej do mnie przemówią.
Tu chodzi raczej tylko o książkę z Black Library a nie figurkę.Fuxiorr pisze:Na końcu filmiku gw jest fotka krasia podpisana Thorgrim... Czyli będą nowi królowie ?
Uwielbiam tę wielkie zestawy za 600+zł które kosztują tyle co suma pojedynczych pudel...
Zdaje że ze juz wiemy jaka będzie okładka naszego podręcznika, całkiem niezła, choć wolałem stara koncepcję gdzie pokazany był wycinek z bitwy-było na czym oko zawiesić.
Czyżby plotka o pancernej jednostce strzelajacej znalazła potwierdzenie w przeniesieniu Quarrelersow/Thunderersow do jednostek rzadkich?
Zdaje że ze juz wiemy jaka będzie okładka naszego podręcznika, całkiem niezła, choć wolałem stara koncepcję gdzie pokazany był wycinek z bitwy-było na czym oko zawiesić.
Czyżby plotka o pancernej jednostce strzelajacej znalazła potwierdzenie w przeniesieniu Quarrelersow/Thunderersow do jednostek rzadkich?
Bardzo fajne te grafiki z tego filmiku, chociaż ta:
No niesamowite w tle te nowe żyrokoptery. Opancerzone z działem i dwoma wirnikami.
A co do boxa plastikowego, to hamki i longi może są kontrowersyjne, może i bardzo brzydkie, ale pudełko jest niezłe z kopalnią bitsów. Ja bym się cieszył z możliwości jakie daje.
No niesamowite w tle te nowe żyrokoptery. Opancerzone z działem i dwoma wirnikami.
A co do boxa plastikowego, to hamki i longi może są kontrowersyjne, może i bardzo brzydkie, ale pudełko jest niezłe z kopalnią bitsów. Ja bym się cieszył z możliwości jakie daje.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie zgodzę się, że malowanie jest kiepskie. Jest całkiem porządne. Figsy bardziej dla amatorów NMM i tutaj faktycznie - propainterzy może coś z nich wycisną i będą fajnie wyglądały. Pomalować dobrze metaliki nie będzie łatwo, lepiej niż na filmiku - jeszcze trudniej. Czekam z utęsknieniem, jak bedą te krasie wyglądać w wykonaniu nieprofesjonalnych malarzy . Zapowiada się ciekawy roczek. Cały czas nie tracę nadziei, że jednak coś w końcu trzymają dobrego pod stołem i wypuszczą, zobaczymy...Fuxiorr pisze: Figsy zyskały o wiele więcej na tych fotach/filmiku gw. Choć malowanie nie urywa
O kurde nie zwróciłem uwagi na te Apache w tle... chyba nie wyciągneli wniosków z motoru demonówPieta pisze:Bardzo fajne te grafiki z tego filmiku, chociaż ta:
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Hi, hi, a niedawno jak ktoś pytał na forum o alternatywne modele żyrokopterów, to zaproponowałem mu właśnie dla żartu oryginalny model redukcyjny AH-64 Apache bodajże właśnie... Jasnowidz prawie
Fak it - mam znajomego modelarza. Dam mu bitsów i model CH-47 Chinook. Może uprzedzę GW ;]
Slayer mi nie pasuję. AoW daje całe pudło takich samych z możliwością kombinowania itp. Co do reszty - jak znajdę za ok 100 to kupię. Bo ja to taki jestem, że jak nie zmacam sam, to nie mogę do końca czegoś zlińczować (przeczytałem całą sagę Zmierzch a to coś mówi o tym). Chcę zobaczyć co można samemu zrobić z nich mając do dyspozycji pudło i trochę części zamiennych od poprzedników ;]
Najwięcej nadziei daje Belegar jak mu się zdejmie rusztowanie z pleców.
Slayer mi nie pasuję. AoW daje całe pudło takich samych z możliwością kombinowania itp. Co do reszty - jak znajdę za ok 100 to kupię. Bo ja to taki jestem, że jak nie zmacam sam, to nie mogę do końca czegoś zlińczować (przeczytałem całą sagę Zmierzch a to coś mówi o tym). Chcę zobaczyć co można samemu zrobić z nich mając do dyspozycji pudło i trochę części zamiennych od poprzedników ;]
Najwięcej nadziei daje Belegar jak mu się zdejmie rusztowanie z pleców.
Ostatnio zmieniony 1 lut 2014, o 12:37 przez dzikki, łącznie zmieniany 2 razy.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Po obejrzeniu filmiku zdania nie zmienię, to są brzydactwa bez polotu. Takie tam plaskate plastikowe żetony i nic poza tym. Slayer może nie skacze na główkę, jak smok HE, ale też jakoś mi kompletnie nie leży. Jest taki kartonowo-tekturowy bez charakteru. Ot chopaczek z toporkami, jakich wiele. Jedna rzecz mnie jednak zastanawia, chodzi o pasek, a właściwie jego brak. Stare modele miały paski a na nich "podręczne zestawy wędrownego krasnala" w postaci sakiewek, kuflów, czasem fajek oraz broni podręcznej (nóż, sztylet, krótki miecz). Obecne modele tego nie mają. Też to zauważyliście?
Dopisuje to do listy rzeczy, które nadawałaby smaczku całej figurce wraz z większą ilością bród/głów i bardziej odsłoniętymi twarzami. O ile przy Ironach osłona jest zrozumiała to przy innych twarz by się przydała bardziej odsłonięta.okurdemol pisze: Stare modele miały paski a na nich "podręczne zestawy wędrownego krasnala" w postaci sakiewek, kuflów, czasem fajek oraz broni podręcznej (nóż, sztylet, krótki miecz). Obecne modele tego nie mają. Też to zauważyliście?
Gdzieś w tym pędzie do urealniania sylwetek i postaci GW zapomina, że Perry to oni nie są.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"
Dlaczego od razu syf? Multibox longi/hamki - longi zostają w core a hamki w specjalach. Więc box jest tu i tu.panterq pisze:Zrobili syf na stronie, thundzi są w core i rare, longi/hami w core i special.
Zastanawia mnie tylko wrzucenie boxa strzelców też do rare. Czyżby kusze w core a thundzi w rare (bo będą teraz wymiatać?)
Edit. Zniknął też żyrek, a wiec jednak nowy wzór. Mam nadzieję, że nie ten ze szkicu, albo, że w realu będzie lepiej się prezentował.
Stylistyka figsów coraz bardziej mi się kojarzy ze Skyrim
Hammerers za 123 zł. Ceny nie takie złe
http://www.planszoweczka.pl/produkt/dwa ... longbeards
http://www.planszoweczka.pl/produkt/dwa ... longbeards
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Mam nadzieję, że się z nimi zmierzysz, Az ...
PS. A Planszóweczkę z czystym sumieniem polecam, nieraz już u nich kupowałem różności, zawsze z dobrym skutkiem ...
PS. A Planszóweczkę z czystym sumieniem polecam, nieraz już u nich kupowałem różności, zawsze z dobrym skutkiem ...
Ostatnio zmieniony 1 lut 2014, o 13:21 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 3 razy.
Dla mnie figurki przecudowne - najładniejsza armia w wfb!
Tyle detali, klimatu, zdobień - MNIAM. Trąbka w longach/hamach, ten czempion, tarcze, zdobienia na siekierach!
Tyle smaczków - jestem autentycznie zachwycony.
A ten dragon slayer - pierwsza fota?! Rewelacja!
Mam nadzieję, że reszta figurek nie będzie gorsza i będzie się dało złożyć grywalną rozpę na samych nowych figsach.
Jak tak dalej pójdzie to wietrzę nową armię
Pozdro!
Tyle detali, klimatu, zdobień - MNIAM. Trąbka w longach/hamach, ten czempion, tarcze, zdobienia na siekierach!
Tyle smaczków - jestem autentycznie zachwycony.
A ten dragon slayer - pierwsza fota?! Rewelacja!
Mam nadzieję, że reszta figurek nie będzie gorsza i będzie się dało złożyć grywalną rozpę na samych nowych figsach.
Jak tak dalej pójdzie to wietrzę nową armię
Pozdro!
Pewnie znajdą się sklepy gdzie będzie jeszcze taniejFuxiorr pisze:Wydaje mi się że maks będzie można kupić za 115
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.