DIPPING - TESTOWANIE
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Re: DIPPING - TESTOWANIE
brudne ghule
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed
- The tale of Crovax the Cursed
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Przy bejcy tak jak i przy washach koniecznie trzeba bardzo dokładnie oczyścić figurki z nadlewek!
Niestety nie zrobiłeś tego dość dokładnie i mocno to psuje efekt
Poza tym bejca IMO za ciemna.
Niestety nie zrobiłeś tego dość dokładnie i mocno to psuje efekt
Poza tym bejca IMO za ciemna.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Szary pod bejcę jest mocno średni - sprawdziłem osobiście.
Fiolet (?) na tym jednym ghulu też kiepski - pójdź w zieleń, brąz, czerwień, coś w ten deseń.
Fiolet (?) na tym jednym ghulu też kiepski - pójdź w zieleń, brąz, czerwień, coś w ten deseń.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Mój dippowany Varghulf (zdjęcia robione na szybko, nie mam talentu do tego) :
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2011, o 14:53 przez Jasif, łącznie zmieniany 2 razy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Świetnie wyszedł! Bardzo dobry model pod bejcę swoją drogą.
Szkoda że tylko 3cie zdjęcie się nadaje do oglądania
Szkoda że tylko 3cie zdjęcie się nadaje do oglądania
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Błona na skrzydłach to o ile pamiętam Elf Flesh z odrobiną Beast Hide (P3)
Skóra to Beast Hide (P3)
Futro to Fortress Grey
Kły to Skull White
Mięśnie to Blood Red (Vallejo)
Wszystko było położone 1 warstwą farby.
Skóra to Beast Hide (P3)
Futro to Fortress Grey
Kły to Skull White
Mięśnie to Blood Red (Vallejo)
Wszystko było położone 1 warstwą farby.
bardzo fajnie to wyszło, niemniej jednak ja tam wole nurzanie ; D
xYz
Dzień dobry-wieczór Państwu,
Nieopatrznie zadeklarowałem się pomalować kumplowi figurki do Battles of Westeros w ramach ćwiczenia ręki a że jest tego sporo a człek ze mnie leniwy to trafiłem na ten temat. Już po przejrzeniu 55 stron oraz paru innych miejsc w sieci muszę powiedzieć że technika szybka, łatwa i przyjemna a efekty czasem zdumiewają (wliczając sporą część prac forumowiczów).
Od jakichś paru dni intensywnie testuję "dipping" na wspomnianych figurkach z Westeros, nie powiem, całkiem fajne efekty.
Jedno czego tu nie znalazłem to metoda pozbywania się bejcy przez odwirowanie (którą stosuję), być może ktoś uzna ją za użyteczną więc zamieszczam link poniżej:
http://theminiaturespage.com/workbench/676615/
Nieopatrznie zadeklarowałem się pomalować kumplowi figurki do Battles of Westeros w ramach ćwiczenia ręki a że jest tego sporo a człek ze mnie leniwy to trafiłem na ten temat. Już po przejrzeniu 55 stron oraz paru innych miejsc w sieci muszę powiedzieć że technika szybka, łatwa i przyjemna a efekty czasem zdumiewają (wliczając sporą część prac forumowiczów).
Od jakichś paru dni intensywnie testuję "dipping" na wspomnianych figurkach z Westeros, nie powiem, całkiem fajne efekty.
Jedno czego tu nie znalazłem to metoda pozbywania się bejcy przez odwirowanie (którą stosuję), być może ktoś uzna ją za użyteczną więc zamieszczam link poniżej:
Ja z moich doświadczeń wolę nakładać bejcę pędzlem - nie ma nadmiaru, bejca osadza się tam, gdzie chcę, nie robi się bajzel.
pomysł ciekawysoftiron pisze:Dzień dobry-wieczór Państwu,
moi znajomi odwirowywali figurki mocując je specjalnie przygotowanym uchwycie do wiertarki elektrycznej. Efekt był genialny, a szybkość pracy ogromna.