DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, Łomianki, wyniki str 53

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Re: DRUŻYNOWE MISTRZOSTWA POLSKI 2014, 23-24.08, Łomianki

Post autor: Azurix »

Ziemko pisze:Najwidoczniej Robson. Odnosnie organizacji - po Lodzi, ktorej nic nie przebije najgorsze DMP organizacyjnie nietylko moim zdaniem w historii. ( to co pisze nie jest kompletnie zwiazane z tym, ze maksymalnie nie trawie Kalesonera) Nie chce mi sie dzis pisac, jutro opisze mocne jak i slabe strony turnieju.
Dla mnie było to pierwsze DMP i drugi Master (po zeszłorocznym Włocławku) w karierze. Chętnie przeczytam czego, poza brakiem obiadu wliczonego w wejściówkę, brakowało organizacyjnie, bo nie bardzo porównanie mam i wydawało mi się w porządku wszystko :)

W każdym razie, dziękuję wszystkim za wspólnie spędzony czas ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Porozmawiaj z Piotrem :lol2: :lol2: :lol2: Skill skillem (ktory nie jest u nas jakis wysoki obecnie), ale jesli mamy granie pod Piotra, ze on nabija punkty, a przez 4 bitwy sam sie zabija w 1-2 turach ustawiajac gre to chocby skaly sr.... nie pograsz. Dawno nie widzialem, zeby Piotr zaczal przy stole przeklinac ze zlosci.

Co do stwierdzenia haters gone hate - Kalesona - owszem, natomiast jestem obiektywny i gdyby turniej byl tym co bylo obiecywane (totalnie innym wyzszym kosmicznym poziomem lepszym niz kazde DMP do tej pory) to bym tylko bil brawa. Kazdy ma inne oczekiwania, gram turniejowo od 2002 roku, bylem na kilkudziesieciu masterach , wiekszosci DMP i naprawde mam dosc duze porownanie no i pewnie przez to oczekiwania. Tak jak powiedzialem jutro wymienie zarowno plusy i minusy z mojego subiektywnego punktu widzenia.

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

Ogromnym sukcesem organizatorow imho jest to ze przebiegl mniej wiecej zgodnie z rozkladem i nie bylo problemow przy paringach. Bitwy nie ciagnely sie latami a parowanie bylo sprawne. Nie wiem jak wypadla impreza w sobote ale patrzac po niektorych to smiem przypuszczac ze sie udala.

Uwazam ze jezeli wejsciowka byla 50€ to mozna by miec jakies wygorowane oczekiwania ale za 50pln to uwazam ze nie mozna liczyc na cuda na kiju.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2014, o 22:50 przez Lenart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Smiechu pisze:Oho - zaraz sie zacznie.
Jutro w pracy duża część społeczności naszej będzie siedziala na BP i czytała
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Ja mam 24 godzinna sluzbe wiec im bardzie sie dyskusja teraz rozwinie tym wiecej radochy miec bede jutro...dodam od siebie tez troche.bylo malo kawy:)
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Lenart
Za te wygUrowane oczekiwania to groszek ci zrobi wjazd na posty ze swoimi zielonymi chlopakami:)
Ostatnio zmieniony 24 sie 2014, o 22:51 przez lwieserce85, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Jasif pisze:Imponująco Północne Rubieże spóźniły się godzinę i dostały walkowera :lol2:

.
spóźnienie 40 min, Ósma Bila 2 pod żadnym pozorem i na żadnych warunkach nie chciała grać. W końcu 100:0 na jakiś leszczach w 3ciej bitwie na 20tym stole to jak los na loterii ;)
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Mnie podobało się chińskie żarcie , oraz wynik temów z Krakowa - chyba czas powiedzieć że przestaliśmy być batlowym zadupiem :) Impreza tak masowa musi mieć jakieś wady bo chyba nie da się w takich warunkach zrobić idealnej. Mnie najbardziej zabolał brak tacek. To strasznie utrudnia... Dziękuję jednak orgom za trud i za to że mogłem w Łomiankach spędzić weekend pełen emocji .... :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Lenart
Falubaz

Post autor: Lenart »

lwieserce85 pisze:Lenart
Za te wygUrowane oczekiwania to groszek ci zrobi wjazd na poaty ze swoimi zielonymi chlopakami:)
Zdarza sie najlepszym!

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

beznadziejne dmp. nie wygraliśmy ;)

tak na szybko, dzięki przeciwnikom za granie i drużynie za nosznie mnie na plecach.
jutro myślę napisać coś więcej
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Mangler :D

Gratulacje dla Wujka i jego dzielnych rycerzy JH! =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kalesoner pisze:Wróciłem dopiero z blatowania do rodziców niedaleko ICDS. Kilkunastu dzielnych młodzieńców jeszcze walczy ze stołami na Narbutta.
Skończyliśmy o północy. Czuję się jakby mnie traktor potrącił.

Dzięki wszystkim za turniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Miło było was wszystkich znowu zobaczyć, szacun dla wszystkich którzy nosili blaty bo to najcięższa praca w tym wszystkim.

Podziękowania dla przeciwników,organizatorów, ludzi którzy jechali pół polski i mojego teamu. Zagrałem pięć bezstresowych, przepełnionych chaosem bitew (była jakaś idiotyczna spina z QCem która trawała minutę i tyle )

fajowo było zobaczyć Jerzyna i Supła i innych emerytów batllowych poczułem się jak pierdolony gimbus znowu :)

Jeźdzcy pojechali do oporu =D>
Obrazek
T

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

jak na sklecony team całkiem nieźle wyszło, środek stawki był założeniem minimalnym i jakoś poszło :lol2:
wielkie graty dla moich współziomków: Elvis, Lazur, Lenart, Kozioł; naprawdę fajnie się z Wami grało, nawet wybaczyłem już Lazurowi te orki z ostatniej rundy...jednak można coś z gówna wyrzeźbić;
kongraty dla organizatorów; przy takiej ilości teamów, ogarnąć taki bajzel to naprawdę tytaniczna robota;
co do proxów, niepomalowanych modeli...spuszczonych farbą w kiblu itp, wypowiadać się nie będę, mam swoją armię na granicy dopuszczalności, ale jest pełny wysiwyg i podstawowe kolory na wszystkim, więc osobiście to nie mój problem;
osobne graty dla mojego krasiowego przeciwnika z 4 rundy...wygrał i to zasłużenie, a u mnie jak nie szło w tym matchupie tak nie wyszło, więc nie ma się co dziwić...
osobiste kondolencje dla suchego i jego demonów (3 runda), mam nadzieję, że po matchupie ze mną było już tylko lepiej i nie latały khorndziała i księciunio :wink:
osobisty wynik nie zachwyca ale czego tu się dziwić jak czasu na granie przed nie było...raptem 6 bitew w ciągu miecha przed dmp, to żałośnie malutko
do następnego, może z lepszym efektem 8)
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja może nie grałem i pojawiłem się w sumie tylko na kilka godzin w sobotę, ale bawiłem się świetnie i git było zobaczyć wszystkich starych ziomków w jednym miejscu. B. fajna impreza wieczorna, ognisko i rozdanie nagród ("Przeproś za ETC!" :mrgreen: ). Kto poszedł spać niech żałuje!

Awatar użytkownika
Gniewko
Masakrator

Post autor: Gniewko »

Uwaga! Znalezione!

Zaplątały się nam karty magii przypadkiem (sądziliśmy, że to nasze). Na wierzchu talii było ułożone 8 sygnatur ze wszystkich lorów, więc podejrzewam, że talia należy do któregoś z graczy Lizaków.
Lepiej doma iść za pługiem, niż na wojnie szlakiem długiem.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Albo klimaciarza HE na Loremasterze ;P
Obrazek

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Serdeczne podziękowania dla Kalesonera za ogrom pracy którą wykonał, oraz za możliwość sędziowania na takiej imprezie. Dla chłopaków z którymi miałem przyjemność sędziować DMP: Lidderowi, Mishy, Pandzie, Kielonowi i Oczku.
Było super! Mam nadzieję że kolejne DMP również będzie w Warszawie.

Gratuluję zwycięzcą, i naszym dwóm składom które zagrały zdecydowanie powyżej oczekiwań - brawo!!
Żałuję że nie zagrałem, ale pewnie wtedy nie było by takiego wyniku Legionowych drużyn ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

poszukuję tej figurki na zwykłym starym koniu DE:

zgubiła sie na 15 stole na pierwszej bitwie

zdjęcie wip:
Obrazek

Na DMP byłem, świetnie sie bawiłem ale relacja później
Ostatnio zmieniony 25 sie 2014, o 08:11 przez zaf, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Królik
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Królik »

Dziękuję wszystkim przeciwnikom za ciekawe i bezstresowe bitewki.

To moje 4te DMP i wreszcie się udało :wink:

Dziękuję też organizatorom za wysiłek włożony w przygotowanie całej imprezy, oraz wszystkim uczestnikom za przybycie.
Dla mnie, z punktu widzenia gracza, impreza miała same plusy: przestronna i dobrze oświetlona sala, szybkie i sprawne parowanie oraz trzymanie się uzgodnionego harmonogramu (co przy takiej skali imprezy tym bardziej jest wyzwaniem), widoczni i osiągalni sędziowie. Dzięki temu można było z przyjemnością skupić się na graniu w pacyny :)

Pozostaje mi tylko trzymać kciuki, żeby za rok Kaleson i ekipa znowu podjęli się organizacji DMP w Łomiankah, bo ta miejscówka jest moim zdaniem wprost idealna na taką imprezę (również z punktu widzenia geograficznego).

ODPOWIEDZ