Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Kal_Torak
Masakrator

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: Kal_Torak »

Tanajno sam w sobie jest kiepskim reprezentantem dla DB, ale popieram samą ideę, która za nim stoi, czyli model ustrojowy Szwajcarii oraz Lichtensteinu. Sama DB jest zdecydowanie antysystemowa, bo jej głównym założeniem jest zmiana ustroju Polski. Co prawda teraz Kukiz w większym stopniu reprezentuje ideę DB niż Tanajno.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Zmarł ojciec Pawła Kukiza. Jeśli którykolwiek z pacynków z drugiej tury spróbuje politycznie się do tego odnieść to bezpowrotnie traci mój głos.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Obrazek

Co na to PBK?
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

Trwają analizy czy na tym może zyskać czy stracić ;)

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

a jakieś dowody na ww. ? nie chciałbym rozstrzygać czy zarzuty są prawdziwe czy nie ale zakładam że autor na czymś się opiera.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Żaba pisze:
a jakieś dowody na ww. ? nie chciałbym rozstrzygać czy zarzuty są prawdziwe czy nie ale zakładam że autor na czymś się opiera.

https://www.youtube.com/watch?v=jepamFUo9bA

https://www.youtube.com/watch?v=TZHPjcTRUNA

https://www.youtube.com/watch?v=IhvGuAEA2CA

Ciężo mi tu mówić o dowodach. Trzeba obejrzeć i samemu sobie wyrobić zdanie. Oczywiście to tylko przykładowe filmiki w tej sprawie. Jest i baaardzo dużo.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

Heretic pisze:Ciężo mi tu mówić o dowodach. Trzeba obejrzeć i samemu sobie wyrobić zdanie. Oczywiście to tylko przykładowe filmiki w tej sprawie. Jest i baaardzo dużo.
Żaba pisze:ale zakładam że autor na czymś się opiera.
a ja myślałem że to tylko pisowskie gadanie... no no no kto by sie spodziewał że gajowy ma skazę. no ale nic to przecież trzeba bronić kraju przed pisem co chce niszczyć jakiś wymyślony układ.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

ja tam w to nie wnikam. Nie znam tej sprawy dogłębnie. Po prostu podałęm filmiki, któe mogą pomóc wyrobić sobie zdanie.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jak teraz Odpusci PKB to juz nie wiem :)

Ojciec Kukiza zmarł, smutna informacja
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

-Qc- pisze:Jak teraz Odpusci PKB to juz nie wiem :)

Ojciec Kukiza zmarł, smutna informacja

Ok smutna ale tylko że kogo to obchodzi po za synem zmarłego i jego rodziną ew przyjaciółmi?
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Chocby dlatego że byc może nie poprowadzi tej debaty bo bedzie miał co innego na głowie - a to mogl byc ciekawy punkt kampanii
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Napisałem o tym wyżej. Jak Komorowski bądź Duda przyjdą na pogrzeb to natychmiastowo otrzymują podwójny status podludzi i powinni stracić 110% poparcia.

Qc - bez komora nie byłoby ŻADNEJ debaty. Puste krzesełko byłoby trudniejszym przeciwnikiem niż sam Bronk.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Imo debata wygladałaby wtedy Duda vs Kukiz, bylaby trudniejsza dla Dudy ale chlop wyglada jakby mu to nie przeszkadzało

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Piotr Tymochowicz totalnie masakruje PO !!!

http://www.superstacja.tv/Wiadomosc/Pre ... index.html
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Wydaje mi się, że sztab Komora ma jeszcze może ze dwa dni na znalezienie naprawdę niesamowitego pomysłu. Tydzień temu stawiałbym 2:1 na jego wygraną, ale po tych przechadzkach już tylko 1:2.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Wróciłem właśnie podcięty z imprezy i mam wenę twórczą, więc pozwolę sobie kilka punktów tu poruszanych skomentować, uwaga będzie obszernie i może nie do końca ze składnią (pijany Karol mode on):

1. Po pierwsze i najważniejsze: Nie chodzi o to, czy lubisz Komorowskiego, chodzi o przeżycie kraju! Wbijcie sobie to twardo do głowy! Ja wiem że rok 2006 i 2007 były dawno temu i możecie nie pamiętać jak było za PiSu, być może niektorzy tutaj wypowiadający się nie mieli wtedy nawet prawa wyborczego ale COME ON! Przecież to był najgorszy okres w historii Polski za mojego życia i prawdopodobnie za życia wielu z Was również.
Okej, wstyd mi za te wszystkie wpadki Bredzisława, które zaliczył przez ostatnie 5 lat a zwłaszcza przez ostatnie miesiące, ale to są DROBIAZGI!
Gdy Kaczor był prezydentem to było mi wstyd za niego codziennie. Każdego dnia, gdy występował w TV, pierdzielił farmazony o wszechogarniających układach, o tym jak to ruscy i niemcy źli więc takiego wała będziemy mieć z rury na terenie Polski, pierdzielił farmazony o układach, łżelitach, żydach, masonerii i generalnie stwarzał poczucie jakbyśmy kurna byli oblężeni przez siły zła. Zakuty łeb, który z nikim nie potrafił dojść do porozumienia, nie wiedział co to dyplomacja, kłócił się o krzesła i całował się z Ojcem Rydzykiem. Nosz kurka mać!
Niemcy nie bez powodu nazywali go kartoflem.

A UE? Czy dobrze wam się żyje w Unii Europejskiej? Hm? Bo mi znakomicie!
Po obaleniu PRL to najlepsze co przydarzyło się dla tego kraju za mojego życia. No a czy ktoś z Was pamięta czasy referendum czy wstępujemy do Unii? Ja pamiętam. PiS razem z Rydzykiem wespół w zespół byli przeciwko! Bali się małżeństw gejów i chleba po 8 zł (serio, taką ulotkę wówczas dostałem!)
I co? Gdyby teraz nadarzyła się taka okazja na niesamowity skok cywilizacyjny Polski a PiS byłby u władzy to co by było?! Kupa! Nie wstąpilibyśmy do UE i dopiero po skończonej kadencji wybralibyśmy władze, które jednak pójdą za wolą obywateli i jednak do UE wstąpią, czyli stracilibyśmy kilka lat rozwoju na konserwę PiSu.
Okej, kilku z Was zapewne napisze: UE nam się nie opłaca i takie tam pierdolamento. Ówno prawda. I chętnie o tym podyskutuję w oddzielnym temacie bo to temat rzeka, ALE aby uciąć tego typu gadanie to powiem tak:
może nie każdy zdaje sobie z tego sprawę, ale głównym celem Europejskiej Wspólnoty Węgla i Stali a później UE był nie dobrobyt ekonomiczny ale.... uwaga... takie związanie interesami krajów Europy aby wojny, takie jak były na początku XX w. już nigdy więcej się nie wydarzyły, bo po prostu nie będą się nikomu opłacać. I co? Sukces! Pomiędzy członkami UE nigdy nie było żadnych działań wojennych! Myślę, że większość ludzi nie docenia tego osiągnięcia. Także pomijając inne kwestie pamiętajcie o tym.
Ale odbiegłem od tematu.

2. Lecimy dalej. Biuro pomocy prawnej Dudy. Toż to wydmuszka na cele kampanii. Czy ktoś w to wierzy? W dniu w którym skończy się kampania prezydencka te biuro przestanie działać. BTW. Czy ono w ogóle działa? Raczej nie. Gdyby dzisiaj poszli do Sądu zarejestrować jakieś stowarzyszenie to byłoby ono zarejestrowane najwcześniej i tak już po kampanii, nie mówiąc już o innych formach prawnych ;-)

3. Trójki Korwina: co kurna??? Toż to jest nic innego jak jawne wprowadzanie czegoś na wzór hitlerowskich oddziałów szturmowych NSDAP! Poczytajcie sobie jak Hitler to wprowadzał, chociażby z wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

Korwin nawet jeszcze nic nie ugrał a już sięga po tego typu bojówki które fatalnie zapisały się na kartach zarówno naszej, jak i obcej historii. Boję się pomyśleć co by było gdyby Korwin zdobył większość parlamentarną? Czy my, Polacy jesteśmy aż tak głupi aby po setkach lat walki o wolność, o koniec tyranii, znów, z własnej woli wejść pod rządy szaleńca?!

4. Tymochowicz: to jest po prostu świetny specjalista od wizerunku politycznego. Bredzisław powinien jak najszybciej go zatrudnić do kampanii. Choćby jutro. Świetny program, więcej takich poproszę.

Choć zgadzam się z wypowiedzią to niestety kobiety lekkich obyczajów musiałem wykropkować. G.

edit: wyedytowałem wulgaryzmy :) przepraszam, trochę mnie poniosło po kilku piwkach.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, o 07:13 przez Karli, łącznie zmieniany 1 raz.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ja pamiętam czasy Jarka Kaczyńskiego, tak w telewizji pierdzielił głupoty, ale podatki obniżył i generalnie sytuacja gospodarcza była lepsza niż obecnie. Lechu Kaczyński był jaki był, ale miał przynajmniej jakiś plan polityki wschodniej, czyli stworzenie systemu sojuszy państw zagrożonych przez Rosję, teraz polska polityka w zagraniczna w praktyce nie istnieje.
Czy Kaczor nie miał racji, że istnieje układ (a raczej szereg układów) oczywiście, że miał (jak ktoś nie wieży to odsyłam do Niebezpiecznych Związków BK) tylko za zwalczanie go tego wziął się od dupy strony.
Czy Kaczor nie miał racji, że zarówno Ruscy jak i Niemcy starają się nas zdominować gospodarczo i politycznie. Miał i Niemcy już to zrobiły, gospodarczo jesteśmy dla nich kolonią. Polski przemysł jest zaorany, a gospodarka przybudówką do ich gospodarki i jesteśmy dla nich źródłem taniej siły roboczej, czyli zwykłą kolonią. Ruscy tymczasem prowadzą intensywne działania, aby przejąć kluczowe sektory polskiego przemysły energetycznego i chemicznego, mają przy tym potężną agenturę wpływu, a jeżeli to im się nie uda zawsze maja możliwość załatwienia sprawy militarnie.
Co od Żydów, to przypomnę tylko, że organizacje żydowskie jak i też samo państwo Izrael wysuwa wobec Polski żądania o zwrot mienia żydowskiego którego wartość szacowania jest na 65 mld. USD. A Bronek chciał sprzedać lasy aby to spłacić (kto nie wierzy niech poczyta WikiLeaks).

Żaba się pyta jakie są dowody na to, że to co zawarte jest w książce Niebezpieczne Związki BK jest prawdą. Części rzeczy takich jak np. próba odwrócenia ruskiego agenta, która nie doszła do skutku, bo o wszystkim dowiedział się BK jest nie do sprawdzenia. Dla mnie dowodami na prawdziwość głównych tez książki są zeznania Bronka w sądzie, który przed odpowiedzią na większość pytani zasłania się niepamięcią. A o co chodziło o jego spotkania, z dwoma oficerami WSI podczas których miał rzekomo rozmawiać o możliwości nielegalnego zdobycia "Aneksu do Raportu o likwidacji WSI". Inną kwestią jest to, że jeden z tych oficerów WSI był podejrzewany przez ABW o działalność na rzecz Ruskich, nie wiadomo czy była to prawda, ale takie podejrzenia padły. Czyli prezydent (wówczas Marszałek Sejmu) spotyka się z potencjalnym agentem obcego państwa (jednocześnie oficerem "naszych" służb czyli potencjalnym zdrajcą) i rozmawiają o możliwości popełnienia przestępstwa, a potem nie potrafi się z tego wytłumaczyć??? WTF. Kwaśniewski jak padł zarzut o spotkaniach z Auganowem to bronił się przed tym rękami i nogami i omal nie kosztowało go to prezydentury, a Bronkowi za spotkanie z możliwym ruskim szpiegiem nic się nie stało, chyba tylko dlatego, że nikt wtedy o tym nie powiedział.
Inna sprawą jest rekcja Bronka podczas wywiadu o WSI na pytanie o fundację "Pro Cvili" Jak przez cały wywiad chwalił WSI jakie to były wspaniałe służby, tak na pytanie o fundację, wyrzucił ekipę z sali. Czyżby ówczesny Marszałek się czegoś bał. Przypomnę tylko, że CBŚ prowadziła sprawę wielomiliardowych przekrętów w tej fundacji i sprawę (bezprawnie) odebrało jej WSI. Jak CBŚ było blisko naprawdę dużych rzeczy tak WSI całej sprawie ukręciło łeb.
Książka jest szeregiem bardzo poważnych zarzutów wobec Bronisława Komorowskiego. Jeżeli choć jeden z nich by się potwierdził, to oznacza polityczny koniec obecnego prezydenta. Tymczasem nie chce się on wytłumaczyć z tych zarzutów, unika odpowiedzi tak jak by całej sprawy nie było. Dla mnie takie unikanie odpowiedzi i brak jasnego wyjaśnienia tych wszystkich spraw jest przyznawaniem się Bronka do winy.
Racja, że tu nie chodzi o to czy lubi się Bronka czy nie, ale o przeżycie Kraju, bo kraj pod rządami Bronka i jego kumpli z WSI nie przetrwa. Ja mówię to wszystkim w tych wyborach idźcie głosować na Andrzeja Dudę, bo lepiej mieć za prezydenta marionetkę Kaczora niż marionetkę Putina.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Karli, zdejmij różowe okulary, bo fajnie Ci zyć przeszłością, ale takich bzdur jak to, że PiS był przeciwko UE to wytwór wylacznie Gazety wyborczej ("Prawo i Sprawiedliwość od początku opowiadało się za uczestnictwem Polski w strukturach Unii Europejskiej. W czasie kampanii przed referendum namawiało ludzi do poparcia członkostwa.") Wiec ulotka ktora dostales nie była PISowska - najwyraxniej pomyliło Ci się z LPR, które wtedy było ramieniem Rydzyka, nie PiS...

Przez te 2 lata dużo się działo, były popełniane błedy (gonienie za Lepperem, niefortunne działania CBA, medialność Ziobry) ale były i dobre (negocjacje kwot mlecznych [Lepper] obniżenie podatków, przywrócenie ulgi w darowiznach). Aferą było to że minister próbował wziac i go złapapli albo to, że zrobiono specjalistą od więzień chłopa z dzialalnoscią sądowniczą w stanie wojennym. Dzis nie jest afera to, że ministrowie w prywatnych rozmowach otwarcie mówią że państwa w praktyce nie ma.

Co do "atmosfery" i "Policji pukającej o 6 rano" - belive me, dalej stuka o 6 rano, dalej zdarzaja im sie pomyłki, komornicy dlaej zabierają cudze rzeczy, mylą adresy itd itp - reformy w systemie jak wtedy nie zrobiono (bład PiSu wynikly tez z braku czasu) tak nie ma jej i teraz.

Jest źle, a PO przez 8 lat nie kiwneła nawet palcem by było lepiej, wiec czas na zmiany. A ze Polske da sie jeszcze naprawiac to wierzę, bo i po I WŚ i po II WŚ ją odbudowano, to teraz tez sie uda. Wiec nie powiem że idzie o przezycie kraju - bo kraj jakos te kolejne rzady PO przetrwa, ale idzie o naszą sytuacje w tym kraju. Dlatego to nie może być znowu Komorowski i znowu PO. Po 8 latach czas powiedzieć sprawdzam

Tymochowicz jest dobrym specjalista ale to że go Karli wzywasz to jednak - mimo wszystko - specjalsita od manipulacji, czyli jestes tak zdesperowany, ze chcesz żeby specjalsita od kantowania oszukałPolaków że PO to dla nich lepsza opcja - serio :D ?

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Tekst "państwo Polskie istnieje tylko teoretycznie" najwidoczniej na stałe będzie służył jako podpora rozmaitych tez, nie ważne że chodziło o brak współpracy poszczególnych służb, ucięty fragment brzmi bardziej złowieszczo i można go używać jak wytrycha, kiedy tylko zajdzie potrzeba udowodnienia jakiegoś twierdzenia. Ot takie przekłamanie.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

ODPOWIEDZ