Galeria Krasnoludów

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Morsfinek
Wodzirej

Re: Galeria Krasnoludów

Post autor: Morsfinek »

E tam głupoty gadasz, podstawki bardzo fajne. Fajnych żulków pomalowałeś jedyne co mi nie pasuje to skóra tego po lewej - strasznie zlewa się z brodą. Najlepszy ten na prawo :)
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Fajne i krasie, i podstawki, które dobrze się odcinają od samych krasnoludów. Malowanie też spoko wyszło. Trochę widać slotty, jednak dość ciężko się je maskuje...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Post autor: Thorkild »

Broda górnika raczej zlewa się z rękawicami i faktycznie widoczne sloty trochę psują efekt, co nie zmiena faktu że chciałbym żeby moje krasnale tak wyglądały... poprosze o przepis na żółtą-blond brodę [-o<

Nigdy bym nie pomyślał, że pierwsze wypociny jakimi się podzielę to będą figurki z BfSP ale cóż... przynajmniej coś się dzieje w galerii :wink: konstruktywna krytyka mile widziana, co poprawić, rozjaśnić, zmienić przy kolejnych figurkach ?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzienk Pantq za podpowiedź ze zdjęciami :oops:
Ostatnio zmieniony 16 paź 2012, o 20:56 przez Thorkild, łącznie zmieniany 1 raz.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

A jak je podpiąłeś?

Samo malowanie fajne, czyste, schludne, podoba mi się.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

[img]link%20do%20zdjęcia[/img]
gdzie zrobiłem błąd ?

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

spróbuj przez URL. [img] prawdopodobnie wymaga rozszerzenie jak plik grafiki (czyli np. jpg zamiast html)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Fajne barwy, Twój schemat kolorystyczny mi się podoba. Wszystko czysto i schludnie. Duży plus =D> Co do figsów z bfsp to nie ma się co wstydzić;) Moim zdaniem, akurat te trzy, jak się je ładnie pomaluje, to wyglądają całkiem w porządku. Sam mam jedno takie działo (drugie metalowe przyszło wczoraj od smiejagrega :wink: ) pomalowane razem z obsługą na zadowalającym mnie poziomie i wcale nie zamierzam go wymieniać :wink: Maluj dalej bo fajnie Ci wychodzi :)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Malowanie bardzo schludne, fajne stonowane kolory. Podoba mi się. W pierwszym rzędzie powinieneś popracować nad tym, co dla krasi najważniejsze - brodami. Ten element potraktowałeś póki co trochę po macoszemu. Połaź trochę po forum , czy tam gdzie indziej, popatrz jak ludzie próbują rozjaśniać brody i sam popróbuj. Brody powinny być jedną z głównych ozdób krasi. pamiętaj o tym...

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

Dzięki za wskazówki, przy następnych brodach dłużej posiedzę... zachęcony pozytywnym przyjęciem pokażę jeszcze mojego pomysła na filler do Ironów:
Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

świetne :D

dla mnie złoto wyszło zbyt miedzianie...
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Pomysł na konwersje sztandarowego pierwsza klasa :) . Stalowy wóz pasuje kolorystycznie do takiego ciężko opancerzonego oddzialu jak Iron Breakersi, w dodatku pasuje klimatycznie, można wyobrazić sobie że eskortują podziemnymi przejściami jakiś wyjątkowo cenny ładunek.
Malowanie też daje radę.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Filler bardzo fajny. Generalnie więcej fillerów powinno się robić. Naprawdę urozmaicają regimenty i dodają armiom kolorytu.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Ale też bez przesady, bo jak ktoś sępi i pół klocka ma z fillerów, to wcale to dobrze nie wygląda :P
A co do Irona z wózkiem - pomysł i wykonanie naprawdę spoko! Mogę się przyczepić tylko do czerwonych naramienników które mi nie podchodzą, ale jak cały oddział jest w tym stylu, to zgaduję, że wygląda to dobrze.

Awatar użytkownika
Thorkild
Mudżahedin

nom :) czerwony to kolor przewodni mojej (powstającej w krasnoludzkim tempie) armii. W ironach wiadomo srebrny/złoty i oprócz tarcz jakiś inny kolor ciężko dodać, no to kombinuje u jednego naramienniki u innego hełm albo runy na pancerzu itp.

Co do ilości fillerów to klocek klockowi nie równy - w klocku 5x4 jeden filler to optymalna liczba moim zdaniem

a jego cel ? ekonomiczno - estetyczny, no i szybciej pomalować jednego krasnala niż czterech...

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Akurat Ironów maluje się chyba najszybciej. :wink: Ale pomysł na filler i wykonanie pierwsza klasa. =D>

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Witam szanowna brodata brac... milion lat nic tu nie umieszczalem... Ale nic to, wlasnie skonczylem dopieszczac command team do moim hamkow i postanowilem jednak sie podzielic... bo ostatnio tu malo sie dzieje :)

Zdjecia sa jakosci sredniej, bo robione aparatem w komorce, ale bedzie musialo wystarzyc...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zapraszam do komentowania i zjeb..a mnie jesli sie nie podoba ;p

Mam caly oddzial w kolejce, najpierw zrobilem cala podstawke na 25 luda (w srodku filler, moze umieszcze pozniej jak to wyglada), potem dokleilem skonwertowanych hamkow i teraz maluje...
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Malowanie bardzo fajne, schludnie i czysto. Kolory też dobrane można powiedzieć odpowiednio jedyny minus to same figurki, które są brzydkie same w sobie :) a największy plus to broda tego pana po prawo

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

No ten pan na prawo, to champion z direct ordera z GW. Moim zdaniem jedna z adniejszych figurek Kraskowych by GW... oczywiscie przerobiony na hamka...

Same figsy to wiadomo... dupy nie urywaja.. ale wole ich od metalowego ataku klonow hamkowych, gdzie kazdy rzad bije kolege przed soba :]
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
pingu
Falubaz

Post autor: pingu »

Bardzo ładne malowanie:) jak bedzie tak pomalowana cała armia to bedzie super ja maluje na zółty i niebieski ;)
Obrazek
Idiotów na świecie jest mało, ale są tak sprytnie rozstawieni, że spotyka się ich na każdym kroku...

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Filup pisze: Same figsy to wiadomo... dupy nie urywaja.. ale wole ich od metalowego ataku klonow hamkowych, gdzie kazdy rzad bije kolege przed soba :]
Są jeszcze starsze hamki, mniej klonowate, może też nie urywają dupy, ale imho są o dwie klasy lepsze, niż ich późniejsze odpowiedniki...
A malowanie bardzo fajne, może hełmy jeszcze bym zwashował...

ODPOWIEDZ