Diablo III
Moderator: Zaklinacz Kostek
Re: Diablo III
Wiecie o tym, ze np. z paczek po zrobieniu 5 bounties jest pula legendarek, ktore tylko moga wypasc? Ja juz berlo skeleton kinga z 15 razy zdropilem 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Tak mi się wydawało teżZiemko pisze:Wiecie o tym, ze np. z paczek po zrobieniu 5 bounties jest pula legendarek, ktore tylko moga wypasc? Ja juz berlo skeleton kinga z 15 razy zdropilem

Jasne, ze dropi po drodze, ale pisalem aporpo powtarzalnosci legendarek.
U Kadali od U1 moze wypasc wszystko z tego co czytalem, ale moge sie mylic.
Błąd. RORG wypada tylko ze skrzynek zebranych na akcie 1.
PS. Wracam już do kraju to jutro można pograć ekipą

Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
W piątek powinienem mieć zasilacz, więc zgłaszam się do wspólnego grania. Mam trochę zaległości do wyfarmienia.Święty pisze:Błąd. RORG wypada tylko ze skrzynek zebranych na akcie 1.
Lest we forget:

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
No wreszcie, jak złożyłem w całość wszystko (Blackthorn, aughild, Zunimassa + parę legend, to wreszcie ruszyłem do przodu trochę. Z uwagi na itemy, jakie mam , musiałem zrezygnować z dużego ogara. Chodzę na 4 małych, ale całość i tak dobrze się spisuje... Chodzę samotnie, własnie lezę na 25 rifta, zobaczymy, gdzie granica będzie... Jeszcze raz dzięki, Dziku, za porady...
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Są tutaj jakies nocne marki które grają po 24? Jak ktoś chce popykać PM!

Jutro bardzo chętnie :d
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.abGrolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Szaman
Umiejętności aktywne
Armia Fetyszów
Znacznie zwiększono ilość zdrowia, którą dysponują fetysze.
Znacznie zwiększono szybkość ruchu fetyszów.
Nieznacznie zwiększono zasięg, na którym fetysze mogą działać samodzielnie, nie powracając do gracza.
Monstrum
Monstrum zostanie teraz przywołane w miejscu, gdzie znajduje się kursor.
Zwiększono szybkość animacji przywołania.
Duchowa Wędrówka
Umiejętność nie zostanie już anulowana przedwcześnie, jeśli pozostawione w wymiarze materialnym ciało otrzyma odpowiednio wysokie obrażenia.
Psy Zombie
Znacznie zwiększono ilość zdrowia, którą dysponują psy.
Umiejętności pasywne
Mali Pochlebcy
Nieznacznie zwiększono zasięg, na którym fetysze mogą działać samodzielnie, nie powracając do gracza
Umiejętności aktywne
Armia Fetyszów
Nieznacznie zwiększono zasięg, na którym fetysze mogą działać samodzielnie, nie powracając do gracza.
Monstrum
Monstrum zostanie teraz przywołane w miejscu, gdzie znajduje się kursor.
Zwiększono szybkość animacji przywołania.
Duchowa Wędrówka
Umiejętność nie zostanie już anulowana przedwcześnie, jeśli pozostawione w wymiarze materialnym ciało otrzyma odpowiednio wysokie obrażenia.
Psy Zombie
Znacznie zwiększono ilość zdrowia, którą dysponują psy.
Umiejętności pasywne
Mali Pochlebcy
Nieznacznie zwiększono zasięg, na którym fetysze mogą działać samodzielnie, nie powracając do gracza

A panowie, pykacie w ogóle w sezonach? Czy skupiacie się na postaciach niesezonowych?
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Niesezonowe, skupiam sie tylko na moim barbie 

- Zaklinacz Kostek
- Falubaz
Laddery IMO nie stanowią żadnej atrakcji w obecnym kształcie:
1. proponowane legendy nie powalają (i w sumie dobrze, bo tym samym nie ma musu do grania sezonów tylko po to by wydropić jakiś end game'owy item)
2. wyścig o palmę pierwszeństwa skończył się w ciągu kilku(nastu) godzin od jego rozpoczęcia
W D2 laddery były potrzebnym, świeżym startem ze względu na reset ekonomii. W D3 ekonomii nie ma, więc i nowe otwarcie wydaje się zbędne.
1. proponowane legendy nie powalają (i w sumie dobrze, bo tym samym nie ma musu do grania sezonów tylko po to by wydropić jakiś end game'owy item)
2. wyścig o palmę pierwszeństwa skończył się w ciągu kilku(nastu) godzin od jego rozpoczęcia
W D2 laddery były potrzebnym, świeżym startem ze względu na reset ekonomii. W D3 ekonomii nie ma, więc i nowe otwarcie wydaje się zbędne.
Lest we forget:

No to żeś mnie podtrzymał na duchu xD Napaliłem się na te itemy i robię barbariana sezonowego na hardkorze 
EDIT:
Wszedłem na starego barbariana 62lvl. Chcę odpalić grę i D3 mi się wiesza jednocześnie uniemożliwiając nawet skuteczne wykorzystanie menadżera zadań żeby zabić proces D3 (nie ma to jak ubić D3). W efekcie za każdym razem muszę restartować kompa. Przy całym pieprzniku na ekranie widzę migające okienko "błąd uwierzytelniania danych"... wtf? Mieliście coś takiego?
Co ciekawe, nowo stworzoną postacią gram bez problemów...

EDIT:
Wszedłem na starego barbariana 62lvl. Chcę odpalić grę i D3 mi się wiesza jednocześnie uniemożliwiając nawet skuteczne wykorzystanie menadżera zadań żeby zabić proces D3 (nie ma to jak ubić D3). W efekcie za każdym razem muszę restartować kompa. Przy całym pieprzniku na ekranie widzę migające okienko "błąd uwierzytelniania danych"... wtf? Mieliście coś takiego?
Co ciekawe, nowo stworzoną postacią gram bez problemów...
Pyknie ktoś?
Swiety2626#2436

Jutro chetnie.
Ziemko, jesteś aktywny na forum, załóż klan, nazwij go np. warhammer i pozapraszaj ludzi z tego forum w grze. Jest tu teraz naprawdę fajna ekipa. Byłby znacznie lepszy kontakt i człowiek widziałby kto jest dostępny bez konieczności niepraktycznego łapania na forum za każdym razem. Możliwość gry w dobrej ekipie - nawet raz na kilka dni- by skusiła osoby które grają same - lepsze dropy, exp , achievy itp. Jest trochę dobrych barbów, monków, szamanków są inne klasy - więc świetne combo pod team buffy. Jeśli nie klan - to przynajmniej pododawać wzajemnie wszystkich zainteresowanych do friend listy w grze.
Najgorszą rzeczą w sezonie był bug, który pozwalał na gigantyczny gain expa -leveli paragona podczas teamowej gry na riftach gdzie 3 ch graczy biło potwory a ostatni siedział w mieście jego postać wydawała okrzyki jakby była w grze i dostawał gigantyczny przyrost expa. Później się zmieniali i kto inny zasysał exp. Rekordzista dorwał tak ponad 500 leveli paragonów w JEDEN dzień. 400- 500 - 600 dodatkowych poziomów mistrzowskich w sezonie zdobyte przez chwilę - co normalnie ludzie wbijają miesiącami lub tygodniami. Paru streamerów dla pokazania mechanizmu to robiło, trochę graczy z eu i us nagle zostało 600 levelowcami oraz stado żółtych z Korei, Tajwanu i Chin, którzy własnych pomysłów, stylów gry i idei nie mają zbyt wiele, natomiast zawsze byli pierwsi do wykorzystywania exploitów, bugów, robienia przekrętów z danymi gry (a kiedyś w podstawce kradzieży kont i dupowania itemów - vide top 10 azjatyckich kusz z takim samym rollem). Powinny być za to perma bany i rollback sezonowych serwerów. Skończyło się na hotfixie buga powodującego skoki expa...
Po zakończeniu sezonu poziomy mistrzowskie zdobyte w sezonie przejdą na niesezonowe konto (na diablofans chyba widziałem -Bułgarzy zrobili nawet kalkulator przeliczający zawczasu ile tych dodatkowych poziomów mistrzowskich / paragona dzięki sezonowi na bazowym koncie będzie). Problem polega na tym że nie stosujący exploita gracz , który grał sporo , codziennie od wydania dodatku będzie miał po zakończeniu sezonu - powiedzmy level 70 ( 600 paragona/ mistrzowskiego) a ktoś kto grał w diablo tylko przez - powiedzmy tydzień - w sezonie 1, gdy bug na expa przy drużynowej grze w głębokich riftach był aktywny (i to siedział w mieście większość czasu i był boostowany na początku do 70 levela - będzie miał po zakończeniu sezonu level 70 (800 paragona/ mistrzowskiego). Fajnie , nie?
jedynym - moim zdaniem naprawdę wartościowym przedmiotem z tego sezonu są ratujące przed vortexem bracers:
http://us.battle.net/d3/en/item/krelms-buff-bracers
pozwalające unikać chaina typu: vortex- frozen / arcane enchanted (molten explosion)
na szczęscie po zakończeniu sezonu trafi i tak do bazowej puli legend
No i tak tak eliah dokładnie wypisał - poprawili wczoraj petom survi porządnie.
całkowita racja, dobrze że poprawili później w adventure mode te kilka bounties, które nie wymagały praktycznie walki a dawały sporo expa i drop (miser's will 5 akt, miners gold 2 akt itp) .Zaklinacz Kostek pisze:Laddery IMO nie stanowią żadnej atrakcji w obecnym kształcie:
W D3 ekonomii nie ma, więc i nowe otwarcie wydaje się zbędne.
Najgorszą rzeczą w sezonie był bug, który pozwalał na gigantyczny gain expa -leveli paragona podczas teamowej gry na riftach gdzie 3 ch graczy biło potwory a ostatni siedział w mieście jego postać wydawała okrzyki jakby była w grze i dostawał gigantyczny przyrost expa. Później się zmieniali i kto inny zasysał exp. Rekordzista dorwał tak ponad 500 leveli paragonów w JEDEN dzień. 400- 500 - 600 dodatkowych poziomów mistrzowskich w sezonie zdobyte przez chwilę - co normalnie ludzie wbijają miesiącami lub tygodniami. Paru streamerów dla pokazania mechanizmu to robiło, trochę graczy z eu i us nagle zostało 600 levelowcami oraz stado żółtych z Korei, Tajwanu i Chin, którzy własnych pomysłów, stylów gry i idei nie mają zbyt wiele, natomiast zawsze byli pierwsi do wykorzystywania exploitów, bugów, robienia przekrętów z danymi gry (a kiedyś w podstawce kradzieży kont i dupowania itemów - vide top 10 azjatyckich kusz z takim samym rollem). Powinny być za to perma bany i rollback sezonowych serwerów. Skończyło się na hotfixie buga powodującego skoki expa...
Po zakończeniu sezonu poziomy mistrzowskie zdobyte w sezonie przejdą na niesezonowe konto (na diablofans chyba widziałem -Bułgarzy zrobili nawet kalkulator przeliczający zawczasu ile tych dodatkowych poziomów mistrzowskich / paragona dzięki sezonowi na bazowym koncie będzie). Problem polega na tym że nie stosujący exploita gracz , który grał sporo , codziennie od wydania dodatku będzie miał po zakończeniu sezonu - powiedzmy level 70 ( 600 paragona/ mistrzowskiego) a ktoś kto grał w diablo tylko przez - powiedzmy tydzień - w sezonie 1, gdy bug na expa przy drużynowej grze w głębokich riftach był aktywny (i to siedział w mieście większość czasu i był boostowany na początku do 70 levela - będzie miał po zakończeniu sezonu level 70 (800 paragona/ mistrzowskiego). Fajnie , nie?

jedynym - moim zdaniem naprawdę wartościowym przedmiotem z tego sezonu są ratujące przed vortexem bracers:
http://us.battle.net/d3/en/item/krelms-buff-bracers
pozwalające unikać chaina typu: vortex- frozen / arcane enchanted (molten explosion)
na szczęscie po zakończeniu sezonu trafi i tak do bazowej puli legend
No i tak tak eliah dokładnie wypisał - poprawili wczoraj petom survi porządnie.