Warstadt by qc
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Warstadt by qc
To się nazywa klimat!
- Klnę się na Sigmara - nigdy nie weźmiecie mnie żywcem, upadli słudzy ciemności!
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- Nigdy nie zamierzaliśmy. Zastrzelcie go.
Takaris Fellblade, kapitan Czarnej Arki "Udręka"
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Zakończyłem prace nad dioramą Zbrojnych z Middenheim, do zrobienia pozostała jeszcze 'tabliczka znamionowa', zresztą podobne wykonam pewnie także do innych makiet.
Ogólnie jestem zadowolony z efektu końcowego, który miał przedstawiać kompanię 'Synów Ulryka' przemierzającą północne rubieże Imperium zniszczonego podczas Inwazji Chaosu.
Diorama pokryta jest śniegiem jedynie częściowo, a to z racji tego, że... tutaj są dwie wersje (czyli co miał autor na myśli):
- pierwsza, jest taka, że kompania dociera do granicy śniegu, za którą kończy się władza Ulryka, Pana bitwy, zimy i wilków.
- druga, śnieg jest efektem burzy wywołanej przez kapłana Ulryka.
Tak czy inaczej, zapraszam do oglądania i komentowania!
Dzisiaj prezentuję zdjęcia dioramy i sań. W kolejnych dniach wrzucę zdjęcia stronników i bohaterów.
Zapraszam także do obejrzenia starszych prac:
Khazadzi z Gór Krańca Świata
Leśne Elfy z Athel Loren
Łowcy Czarownic
Orki & Gobliny
Żołnierze z Reiklandu
Najemne Ostrza
(Po kliknięciu poniższe zdjęcie otworzy się w większym rozmiarze)

Ogólnie jestem zadowolony z efektu końcowego, który miał przedstawiać kompanię 'Synów Ulryka' przemierzającą północne rubieże Imperium zniszczonego podczas Inwazji Chaosu.
Diorama pokryta jest śniegiem jedynie częściowo, a to z racji tego, że... tutaj są dwie wersje (czyli co miał autor na myśli):
- pierwsza, jest taka, że kompania dociera do granicy śniegu, za którą kończy się władza Ulryka, Pana bitwy, zimy i wilków.
- druga, śnieg jest efektem burzy wywołanej przez kapłana Ulryka.
Tak czy inaczej, zapraszam do oglądania i komentowania!
Dzisiaj prezentuję zdjęcia dioramy i sań. W kolejnych dniach wrzucę zdjęcia stronników i bohaterów.
Zapraszam także do obejrzenia starszych prac:
Khazadzi z Gór Krańca Świata
Leśne Elfy z Athel Loren
Łowcy Czarownic
Orki & Gobliny
Żołnierze z Reiklandu
Najemne Ostrza
(Po kliknięciu poniższe zdjęcie otworzy się w większym rozmiarze)

I tyle z mojej strony. Miazga.
Skaven: W/D/L 2/0/1
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Dzięki 

Poszczególne etapy budowy i malowania Pokutnika możesz prześledzić na moim BLOGU.Lazur pisze:Z czego zrobiłeś powóz przy łowcach czarownic?
PolecamLoizok pisze:aż nabieram ochotę na granie w Warheima![]()

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Niestety, nie mam pojęcia co to za drzewo. Budując płot przeplotłem jedynie surowe gałązki i pomalowałem je rozwodnionym wikolem, żeby się lepiej trzymały.pepe pisze:Takie pytanie trochę z du..y interesuje mnie w jaki sposób i jeżeli wiesz z jakiego drzewa robiłeś płotki. Czy je malowałeś czy tylko przeplotłeś surowe gałązki? Z góry dzięki za odpowiedź.

Wygląda genialnie, od początku śledziłem wątek aby być świadkiem powstawania tego działa. Z początku było kilka "ale" ale całość wygląda już obłędnie. Jak kolega wcześniej napisałam też mam chęć przetestować tą gierkę ale jakoś wziąć się do podręcznika nie mogę. Ehhh szkoda, że nie ma w twardej oprawie do poczytania - jakoś za wydrukami nie przepadam. 

- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wyszło pięknie
.

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Świetna robota.
I tak przy okazji - co to za psiaczki?

I tak przy okazji - co to za psiaczki?

- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Bryłę wyciąłem ze styroduru, który okleiłem odpowiednio przyciętą tekturą. A na to bitsy i co tam jeszcze miałem pod ręką.Lazur pisze:Nie znalazłem tam żadnych szczegółów niestetyquidamcorvus pisze:Poszczególne etapy budowy i malowania Pokutnika możesz prześledzić na moim BLOGU.Lazur pisze:Z czego zrobiłeś powóz przy łowcach czarownic?
Warhounds z Warlorda.Necro pisze:I tak przy okazji - co to za psiaczki?
Jedyne, do czego byłbym w stanie się przyczepić, to ustawienie pudła powozu względem płóz sań (testu łosia by chyba nie zdał
).
Poza tym praca jak zwykle epicka

Poza tym praca jak zwykle epicka

Nic tak nie przekona w dyspucie, jak dwie stopy krasnoludzkiej stali między łopatkami. Trudno zignorować tak celny argument.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam w sobie taki potencjał, że gdybym tylko chciał, rzuciłbym do swych stóp cały świat. Na szczęście dla świata jestem na to zbyt leniwy...