BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: swieta_barbara »

vocal pisze:o LOL, ten WOCH glazurowany to tak zerżnięty mój pomysł na armię że szok :shock: :shock: :shock:
Wiem, ze chamsko, ale Twoj pomysl byl po prostu zbyt dobry, zeby nie wziac go poziom wyzej. Malowanie Arbitra, fajnie ze sie podobali :]

Awatar użytkownika
Szwentas
Masakrator

Post autor: Szwentas »

Nie wiem czemu ale burmistrz Łomianek przypominał mi wokalistę Bayerful... No i zabrakło pięknej mowy jak rok temu (pani wice burmistrz rok temu przemówiła że aż sie łezka kręciła)
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Szymon pisze:Może ktoś nie znalazł Lancy metalowej od brytońskiego hero i sztandaru MMM?
oddałem komuś ten sztandar, kto go rozpoznał pod koniec turnieju.
Odezwij się do kumpli, z którymi przyjechałeś - któryś z nich musi go mieć :)
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Taka inicjatywa, jakby ktoś sobie przypomniał jakąś sytuację, która jego zdaniem wymaga uściślenia bo miał z tym mega problem i nikt nie mógł mu pomóc, to prosiłbym o wysłanie pm-ki do mnie lub kogokolwiek z LS. Założyłem już wewnętrzny temat do zbiórki zagadnień, do Białegostoku mamy dużo czasu ale nie zaszkodzi zacząć od razu. A i LS jak pewnie wiecie NIE ZAJMUJE się tworzeniem ograniczeń euro więc prosiłbym o kwestie związane z zasadami a nie tym że armia x jest bardziej wygięta od waszej, od mojej też jest ale nie mam na to wpływu.

A armia Kacpra jest konkret, mimo że warshrine'y do mnie nie trafiają, aczkolwiek coś się GW nie spieszy z tym modelem.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Czemu Adam Woch nie gra WoChem ? ! Bez sensu.

Dobra moje bitewki

Bretka Dibo (Diba?)
Miła i przyjemna bitwa, podczas której Bless przyznał mi 6pkt z malowania : [ to był najsmutniejsza część dnia bo starałem się w tym roku żeby moja armia nie była przeszkodą dla przeciwnika ( wiecie o co chodzi) i chyba pierwszy raz mi się udało . Niestety ocena nie zachęca do starania się z malowaniem. Co do bitwy, Dibo trochę przesadził że zasłużony wpierdol bo w pierwszej turze na dużym farcie spanikowałem mu lance która nie miała zasięg do bsb z helki - która z koleji spanikowała jednego trebusza - akurat tego który widział Helke. Gdyby nie ta akcja to mogłoby nie być tak różowo. Tak czy owak bitwa w bardzo dobrej atmosferze i bez spin .

20

Breta Dębek

Tu było dużo ciężej głównie przez pegazy które popsuły mi szyki, wpadając od tyłu w warriorów żeby opóźnić ich ( warriorzy muszą gonić) niestety nie zadałem ani jednej rany więc stałem tam ture dłużej niż powinienem przez co doczłapał tam Rabarbar i lanca , i gdy już uwolniłem się od pegazów (oczywiście nie zabiłem wszystkich bo wtedy bym się odwrócił przodem) wszystko wpadło mi w kakalake niwecząc mój najważniejszy kloc piechoty.

10-10

Kołek (?) przemiły gracz z 8mej bili grający DE na combacie

witchki,assasini , hydry , kotły, gwardie - fajna bitwa dużo combatów , dużo zwrotów akcji i ogólna wzajemna wyrzynka. Spadł mi lord choć potem okazało się że nie powinien, ale już nie cofaliśmy tego bo minęły 2 tury : ] nie mam żalu bo bitwa była zajebista - w radosnej atmsoferze zpuszczaliśmy sobie nawzajem wpierdol. (jak psuedokibice) Champion uratował knightów uciekając do challenga przed hydrą która nie mogła klepać przez to ^^ 7a z KB to istny przechuj za te pkt.

12

No i niedzielny melanż, chciałem posiedzieć w knajpie ale zaciągneli mnie na pokera. I to był błąd bo wygrywając 90zł nadszarpnąłem swój niedzielny limit farta ( myśle że to ta kareta 9tek na koniec [9 to cyfra tzeentcha]) i w niedziele z rana ledwo ciepły Zielony pocisnął mnie do 0

a było to tak - bitwa była krótka to dam jej przebieg

mag mój rzuca snajpe po jego generale (2d6-S i na +4) - Zielony trzyma scrolla na później i zbija z kostek - nieskutecznie
rzucam 8 , 4x na 4+ - 1 rana
helupe wali w lorda, Zielony zdaje look out sir! i zabijam 1 Blood Knighta

Jego tura ,
podjedża wszystkim na pałe,
czaruje snajpe we mnie i coś jeszcze nieskutecznie -
nie leczy wampira tylko wyskakuje nim z Blood knightów do piesków : P
zabija mi z gaze of nagash (6hitów) 5 psów

Moja tura ,

wpadam Zielonym (niebieskim) w generała Zielonego w psach
strzelam z helupy i zabijam 14 ghuli ( armia zielonego teraz liczy 16 ghulu 16 szkieli 16 szkieli i 6 BN)
czaruje magiem snajpe na wampira ale nieskutecznie

Tura Zielonego

wpada blood knightami w moich chaos knightow khorna ( stoje ustawiony w linie, mam dwóch herosów i +1 do S na unicie) [on też, wampira bsb z regenką i jakiegoś ciote drugiego]

Zielony dostaje 25 ataków z s6 od knightów , i 5 ataków z s6 asf od herosa
w challengu dostaje 5 ataków z s8 na bsb z regenką tylko (s8 zdjemuje sv)
zadaje jedną rane, i jedną rane z koni.
przegrywam o jeden i uciekam.

Zielony (niebieski) klepie w lorda wampira Zielonego na ostatniej ranie - bo zadal mu drugą rane ture wczesniej a Zielony nie leczyl - jak powiedzial później miał wyjebane : ) i słusznie bo dałem Morrokowi rzucić i rzucił mi bandyta 1nke - a jeszcze 2 tury sypania by się były ! :P

ture później wpadłem warriorami w blood knightów , przegrałem o 1 i nie zdałem stedfasta. - kolejny test który zajebałem o 1 ale tym razem przynajmniej bez przeżutu

no i 0

Ostatnia bitwa była najprzyjemniejsza i osłodziła mi trochę niesmak po bitwie z Zielonym

Grałem z beastmenami i to była największa wyrzynka na tym turnieju, Doombull , Ghorgona i Gorebull , do tego gorów duży klocek 3+1 chariotów to nie taki łatwy przeciwnik dla Wochu jak mięciutkie elfiki.

skończyło się 10 - 10 Po przyjemnej wyżynce w rodzinnej atmosferze (byłem częstowany słodyczami!) Tak naprawdę nie wiele zostało na stole , mi kloc warriorów, helupa, lord nieśmiertelny i hero a przeciwnikowi Byczeki Ghorgonka i gorki

Ah jeszcze jedno co do warhammera, strasznie duzo Wochu się zrobiło na tym masterze : [ smutno mi się robi jak widze Chosenów kitrających po kątach. Chaos powinien napierdalać ! : ]

Co do turnieju. Największe brawa dla Kalesonera się należą bo nabiegał się i napracował mimo choroby straszliwie. Dzięki wszystkim z którymi piłem i z którymi paliłem i z którymi grałem.

Ale największe dzięki dla gości że przyjechaliście do nas nieraz z bardzo daleka !

co mi przypomina :

Pasiak : fuck you , nie było cię a teraz chcesz zdjęcia ?! ;]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

kudłaty pisze:
A armia Kacpra jest konkret, mimo że warshrine'y do mnie nie trafiają, aczkolwiek coś się GW nie spieszy z tym modelem.

Z Abomką też :)

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Smiechu pisze:
kudłaty pisze:

Co z Abomką też?
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod900157a
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jasiuuu pisze:
Kołek (?) przemiły gracz z 8mej bili grający DE na combacie
Kołek to jakieś 600 km na północ :wink: , grałeś z Młynkiem.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Młynek
Chuck Norris

Post autor: Młynek »

[quote="Jasiuuu"]\Kołek (?) przemiły gracz z 8mej bili grający DE na combacie

To ja byłem czyli Młynek :p

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

bless pisze:
Smiechu pisze:
kudłaty pisze:

Co z Abomką też?
http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod900157a

Sry - mój błąd.

Dawno nie zglądałem na stronach GW

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Apropo zgub ktoś mi zwinął rullebooka , najprawdopodobniej któryś z chłopaków ze stolika nr12. po ostatniej bitwie. podpisany na 1 stornie ;)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2011, o 19:57 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Robson pisze:Apropo zgub ktoś mi zwinął rullebooka , najprawdopodobniej któryś z chłopaków ze stolika nr12. po ostatniej bitwie.
Pisz PW do Gorzowa, bo oni byli bacznymi obserwatorami tej jakże nudnawej bitwy :D
No offence

Robson
Niszczyciel Światów

twoja stara gra nudne bitwy :mrgreen:

jak bitwa w której zabiłem GUO może być nudna :lol2:
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

czym jest ten rozdzierający podłogę potwór w armii Barbary?

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Aron_Banalny pisze:czym jest ten rozdzierający podłogę potwór w armii Barbary?
hellcannonem
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Tak, tak Młynek oczywiście, Kołek nie tylko inaczej się pisze ale też wygląda zupełnie inaczej. Więc nie wiem czemu napisałem Kołek ; p
Obrazek
T

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

tego już nie chciałem dodawać... :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

proszę o filmik z dnia sądu, co do mastera to był świetny, świetnie się bawiłem przegrywając te bitwy w coraz to śmieszniejsze sposoby. co do ciosu to powiem szczerze że się trochę wstydziłem, bo wszyscy krzyczą a ja taki biedny :oops: . pozdro dla policjantów którzy chcieli spisać zielonego.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jasiuuu pisze:Pasiak : fuck you , nie było cię a teraz chcesz zdjęcia ?! ;]
Wierz mi że chciałem... tym razem było coś ważniejszego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Robson
Niszczyciel Światów

W Thuriona się wdałeś :mrgreen:
RIP

ODPOWIEDZ