tak. Tak samo napisali w sprawie ripow.Durin pisze:Nie ma co uściślać. W zasadach i faq jest jasno napisane w dowolnym momencie fazy magii.
I ripu pozniej uscislali, ze kazdy moment to kazdy moment, ale nie w trakcie trwania jakiejs akcji.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
tak. Tak samo napisali w sprawie ripow.Durin pisze:Nie ma co uściślać. W zasadach i faq jest jasno napisane w dowolnym momencie fazy magii.
Porównujesz Kielich do książki czy wampira co jest kompletnie bez sensu.Durin pisze: bredzę bo?
Czyli rozumiem, że stanowisko LS jest takie, że kielicha można użyć w każdej chwili, ale nie po rzucie na czar i w oczekiwaniu na dispel bo to by było przerywanie danej akcji?Shino pisze:tak. Tak samo napisali w sprawie ripow.Durin pisze:Nie ma co uściślać. W zasadach i faq jest jasno napisane w dowolnym momencie fazy magii.
I ripu pozniej uscislali, ze kazdy moment to kazdy moment, ale nie w trakcie trwania jakiejs akcji.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
A co jak przeciwnik zadeklaruje iz zaraz po castowaniu bedzie uzywal chalice, szybkie rączki nie wystarczaPiotrB pisze:Powinieneś mieć normalnie czas na reakcje - aby się zastanowić ile kostek weźmiesz a nie tak ,że jest chore combo na które nie masz reakcji chyba ,że jesteś szybki i trzymasz kości w ręce i szybko mówisz dispeluje!!!
Wcale nie będzie bezużyteczny, bo wymusi dispelowanie innego czaru niż tak naprawdę chcesz.Durin pisze: Skoro wiesz ze ma kielich skoro wiesz ze uzyje go na ostatni czar wystarczy wykorzystac dispell wczesniej. Ostatni czar wejdzie ale kielich bedzie bezużyteczny.
Ze sztyletem sprawa wygląda jednak trochę inaczej, bo ma wyraźnie napisane, że używasz go po castowaniu, a przed dispelem. Kielich nie ma nigdzie napisane, że można go użyć w takim momencie.panterq pisze:Żeby nie było całkiem nie na temat, jeśli w trakcie trwania jednej czynności nie można jej przerwać inną, to jak patrzeć na kwestię Sacrificial Dagger? Opis użycia jest mimo wszystko podobny, działa pomiędzy rzutem na czar a rzutem na dispel, i przeciwnik nie ma możliwości interakcji. Można się kłócić czy jedna kostka ma aż tak duże znaczenie, ale kombo power of darkness + dagger również generuje przewagę w kościach dla użytkownika przedmiotu. Argument "Bo to Dark Elfy" jest mało znaczący.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Macias pisze: Ze sztyletem sprawa wygląda jednak trochę inaczej, bo ma wyraźnie napisane, że używasz go po castowaniu, a przed dispelem. Kielich nie ma nigdzie napisane, że można go użyć w takim momencie.
"Wyjaśnienie" FW w sprawie K'daaia jest mniej więcej tej samej klasy co mailowa wykładnia zasad made by rulezboyz z GW. Nie pokładał bym zbytniej wiary w tego typu klaryfikacjach, ale to ja.panterq pisze:Kolejny raz mamy do czynienia z sytuacją kiedy próbuje się dowalić CHD pomimo jasnej wykładni od Forge World. Była już podobna akcja przy okazji K'Daaia.
Czyli Erraty i FaQ by GW również nie obowiązuje?Danrakh pisze:"Wyjaśnienie" FW w sprawie K'daaia jest mniej więcej tej samej klasy co mailowa wykładnia zasad made by rulezboyz z GW. Nie pokładał bym zbytniej wiary w tego typu klaryfikacjach, ale to ja.
Pozwolę sobie odpowiedzieć pytaniem na pytanie - widzisz różnicę między mailowymi odpowiedziami na pytania dotyczące zasad, które delikatnie mówiąc bywają z dupy wyjęte (odpowiedzi, nie pytania) a oficjalnymi materiałami publikowanymi jako uzupełnienie obowiązujących zasad?Xier pisze:Czyli Erraty i FaQ by GW również nie obowiązuje?
a nie uwazasz, ze droga mailowa jest dosc malo wiarygodnym zrodlem informacji?Xier pisze:Czyli Erraty i FaQ by GW również nie obowiązuje?Danrakh pisze:"Wyjaśnienie" FW w sprawie K'daaia jest mniej więcej tej samej klasy co mailowa wykładnia zasad made by rulezboyz z GW. Nie pokładał bym zbytniej wiary w tego typu klaryfikacjach, ale to ja.
bardzo jestem ciekawy, czy istnieje wiec szansa zebys mial hate na dowOsobiście prawdę jest ,że mam Hate na Chd bo nie wiedziałem jeszcze normalnie zrobionej tej armii . Same proxy i mantici za 3 zł.
To nie była armia. To było ... sam nie wiem co. chyba gołe podstawki byłyby lepszeShino pisze: lub na tk jakbys widzial armie dunczyka z etc.