Hearthstone

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Andrzej
Pan Spamu

Re: Hearthstone

Post autor: Andrzej »

No może dziś ludzie tryhardują bo ostatnie godziny na wbicie ranki :D Ale jak mówie, jak trafiasz często na secret pala to robisz huntera z dwoma flarami i masz freewiny :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Lucid
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lucid »

hunter mi sie kojarzy od zawsze tylko z rakiem więc nie gram wcale tą klasą. Próbowałem kilka razy controla albo na smokach ale niegrywalne na dłuższą metę
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

To samo, od zawsze disenchantuję wszystko do huntera :D .
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja huntera bardzo lubie , tylko nigdy nie gram nim jak wszyscy.
Mam obecnie jego 2 decki, ktorymi nikt nie gra pewnie sa troche slabsze niz face czy typowy mid range, ale ja mam wiecje frajdy.
Zanim znerfili sepa to gralem na jugglerze, snake trapach, (wtedy nikt tak nie gral), sepach i sea giant gigantach.

Wszystko zalezy jak sie do tematu podejdzie, nigdy nie gram kopiowanymi deckami i nawet jesli przez moja budowe pkrywa sie spora wiekszosc decku z meta to i tak mam pewne swoje specyficzne smaczki. Kopiowanie deckow prosow to dla mnie mordowanie najfajneijszego elementu tej gry - tworzenia deckow.

Lucid

no nie przed nerfem buzzarda nikt nie grał na sea giantach i snake trapach xD tylko 50% hunterów i 80% botów

http://www.hearthpwn.com/decks/74127-un ... p-pro-deck

typowy deck z tamtych czasów, tylko bez misdirection i kilku wątpliwych kart za to z jugglerami i leeroyem
Ostatnio zmieniony 1 lis 2015, o 02:28 przez Lucid, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
JarekK
Bothunter

Post autor: JarekK »

Blizzard coś zepsuł. Legendy lecą z paczek super często. Ostatnie 15 paczek i dostałem jakieś 7-8 legend (większość to crap, no ale mimo wszystko...)
Stone pisze: 16 gru 2019, o 13:36Żeby dobrze rosły, o warzywa trzeba dbać.

Lucid

good for you, ja od czerwca wypaczkowałem jedną. A questy robie codziennie
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Lucid pisze:no nie przed nerfem buzzarda nikt nie grał na sea giantach i snake trapach xD tylko 50% hunterów i 80% botów

typowy deck z tamtych czasów, tylko bez misdirection i kilku wątpliwych kart za to z jugglerami i leeroyem

Blagam Cie pamietam wtedy jakie huntery spotykalem - FACE FACE FACE . To, ze znalazles podobny deck nie znaczy, ze on byl czesto grany.

Powiedz mi jeszcze, ze obecnie hunter na inspire jest popularny to juz kozla wywine :)

Lucid

Ziemko pisze:
Lucid pisze:no nie przed nerfem buzzarda nikt nie grał na sea giantach i snake trapach xD tylko 50% hunterów i 80% botów

Blagam Cie pamietam wtedy jakie huntery spotykalem - FACE FACE FACE . To, ze znalazles podobny deck nie znaczy, ze on byl czesto grany.

Powiedz mi jeszcze, ze obecnie hunter na inspire jest popularny to juz kozla wywine :)
No bo ten hunter na gigantach był najczęściej fejsem 8) z leeroyem, wolfriderami i pełnym pakietem

Obecenie hunter na inspire nie jest ani popularny, ani grywalny, także nie martw sie nie wywiniesz :)
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Chyba w inna gre gralismy wtedy ;)

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Ziemko pisze:Smutne, ze 3/4 decki bedace w stanie wydaje mi sie, bez problemu wejsc do legendy sa tak tanie.
Co w tym smutnego? Przecież to bardzo dobrze że o wejściu do legendy decyduje głównie skill, a nie to jak dobre masz karty.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Lucid

Macias pisze:
Ziemko pisze:Smutne, ze 3/4 decki bedace w stanie wydaje mi sie, bez problemu wejsc do legendy sa tak tanie.
Co w tym smutnego? Przecież to bardzo dobrze że o wejściu do legendy decyduje głównie skill, a nie to jak dobre masz karty.
Problem pojawia się w momencie kiedy te tanie talie którymi się wchodzi do legendy nie mają zbyt wiele ze skillem wspólnego (face hunt, secret pally, aggro druid na przykład)
Obrazek
WoC W9 D1 L6

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

skill mierzony w duscie to nie jakis szalowy skill :) Chocby sztandarowy warrior 11k control
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Lucid

no ale jeśli chodzi o samo granie to poziom złożoności warriora czy handlocka jest lata świetlne wyżej niż sekret palka czy facehunta. (Wystarczy spojrzeć na statystyki botów, które grają gorzej niż ktoś kto widzi HS pierwszy raz na oczy a sekret palkiem osiągają 52% win rate. Kripp pokazywał statystyki w jednym z ostatnich filmików)

EDIT: Tutaj link: https://www.reddit.com/r/hearthstone/co ... adin_bots/
Obrazek
WoC W9 D1 L6

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

To co Lucid napisał, control warrior , handlock czy freeze mage to decki, ktore mimo wszystko wymagaja duzo wiecej skilla. Jesli Qc powiesz, ze face hunter wymaga jakiegokolwiek skilla to wymiekne :D (a jest chyba totalnie najtanszym deckiem, on ma jakikolwiek epic w talii, nie mowiac o legendzie? )

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Może mieć snake trapa.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Nie jest to oznaka bardziej mid rangu ?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ziemko pisze:To co Lucid napisał, control warrior , handlock czy freeze mage to decki, ktore mimo wszystko wymagaja duzo wiecej skilla. Jesli Qc powiesz, ze face hunter wymaga jakiegokolwiek skilla to wymiekne :D (a jest chyba totalnie najtanszym deckiem, on ma jakikolwiek epic w talii, nie mowiac o legendzie? )
Jakiego skilla wymaga control? Najpierw najeb removali, potem najeb armoura, a potem najeb legend do momentu az sie przeciwnik pozyga :P ja dragonpriestem przegralem 100% partii z controlem, wszystkie na etapie fatygi już. Aggro by go wsunelo - i tu wracamy do tego, ze drogie decki mozna pojechac tylko aggro, ktore jest tanie i proste - dziekuje! :D

Ja jakbym mial ten worek legend na controla to bym ni mgral, tak to mam wlasnie dragon priesta, midrange palków, jak chce dostac wpeirdu to miracle roque mimo ze nie działa ale zabawa przednia :D

Ale w koncu przejde na aggro palka bo cos jednak trzeba wywindować :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

_reszka
Chuck Norris

Post autor: _reszka »

trochę to uogólnienie. Przed kartami z turnieju jak również było w opór agro wrzuciłem do mojego control warriora 2 karty 2-8 z tauntem. Przeciwko hunterowi miałem chyba 100%, inne agro wciągałem nosem też. Skill nie pozwalał jednak na jakiś zastraszający wynik, był chyba lev 3 max.

freeze mag i handlock są moim zdaniem najtrudniejszymi deckami.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Problem polega we freeze magu a trochę nim pograłem, że jednak przeciwko cancerowi jest 50/50 więc szału nie ma. Natomiast w TGT wyszedł Justicar i jak control warrior był nie do przejścia to teraz podobny problem jest z priestem. Freeze był super ekstra zanim nie pojawił się w GnG healbot. Teraz niby też wraca, ale nie rozumiem dlaczego bo masę klas dostało nowe karty a on gra cały czas praktycznie tylko tym co było od początku dostępne.
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne :)

ODPOWIEDZ