ETC 2014

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Re: ETC 2014

Post autor: zaf »

Narazie widzę 1 plus tego compa
3. Team restrictions
to dobry kierunek aby luzowac delikatnie armie a ciąć złożenia druzyn

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

c4h10 pisze:
Shino pisze:masz? z bestiami w rarach moze chyba byc ciezko.
E tam... maluj fiendy. Lore atrybut wykorzystasz.
ostatnio na lokalu narzekalem, ze nie mialem fiendow juz. pocisk w zombie poza generalem to cos co prowokuje do pomalowania 18 fiendow. Na razie mam 6, wiec troszke za malo.

ew. biore psy. Tych na razie zrobionych mam 14 :D kolejne 14 w drodze ;)

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Shino pisze:
c4h10 pisze:
Shino pisze:masz? z bestiami w rarach moze chyba byc ciezko.
E tam... maluj fiendy. Lore atrybut wykorzystasz.
ostatnio na lokalu narzekalem, ze nie mialem fiendow juz. pocisk w zombie poza generalem to cos co prowokuje do pomalowania 18 fiendow. Na razie mam 6, wiec troszke za malo.

ew. biore psy. Tych na razie zrobionych mam 14 :D kolejne 14 w drodze ;)
a teraz pomyśl nad combo treason w generała w zombie i pociski z IFeczki ;D
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Misiek pisze:Draft 1
- Beastmen (2700)
• Maximum unit point cost is increased to 550
• Points achieved against Beastmen (excluding bonus for Banners, BSB and General) are decreased by 10%
Monsters cost 100 points less each one
Draft2
Beastmen (2700)• Maximum unit point cost is increased to 550
• Victory points achieved against Beastmen (excluding bonus for Underdog Challenge, Banners, BSB and General) are decreased by 10%
• Units with Beastmen Ambush may alternatively deploy as if they had the Ambushers special rule. Beastlords and Wargors may be allocated to join such units, and will enter the game with the corresponding unit.
To jest korekta, czy dwie różne armie. Jestem całkiem przekonany że nikt mający wpływ na te zmiany nie zagrał beastmenami z draft1. Pomimo że armia z ambuszem może być ciekawa w prowadzeniu, to nie przemawiają do mnie zmiany zależne od humoru lub nacisków, to jest moja (i nie mała) kasa wydawana na figury, nie ich. Nie chcą ingerować w punkty jednostek, a śmiało zmienili treść umiejętności. Wyjdzie draft 3 i pewnie utną ambusz, zostawią bonusowe punkty. Nuda! Zmiana edycji też tu nic nie namiesza, book prawdopodobnie nie wyjdzie, albo przynajmniej nie teraz.
Draft 3
• Maximum unit point cost is increased to 550
• Victory points achieved against Beastmen are decreased by 10%
Miałem nosa sprzedając kolekcję życia! Pozostaje cieszyć się że ta ligowo+ARowa "piaskownica" nie zamiesza już w moim portfelu. Do zobaczenia w systemach gdzie gracze nie wymuszają krzykiem zasad.
Obrazek

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

MlSlEK pisze:Miałem nosa sprzedając kolekcję życia! Pozostaje cieszyć się że ta ligowo+ARowa "piaskownica" nie zamiesza już w moim portfelu. Do zobaczenia w systemach gdzie gracze nie wymuszają krzykiem zasad.
Śpieszmy się kochać graczy, tak szybko odchodzą... A nie rozważałeś grania nie-w-ETC?

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Dymitr pisze:a teraz pomyśl nad combo treason w generała w zombie i pociski z IFeczki ;D
Mylisz Się. Treason z IFeczki. Słyszałem ze Ordin to lubi :D
\/\

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

wokrze pisze:
MlSlEK pisze:Miałem nosa sprzedając kolekcję życia! Pozostaje cieszyć się że ta ligowo+ARowa "piaskownica" nie zamiesza już w moim portfelu. Do zobaczenia w systemach gdzie gracze nie wymuszają krzykiem zasad.
Śpieszmy się kochać graczy, tak szybko odchodzą... A nie rozważałeś grania nie-w-ETC?
Przecież on, tak jak cała Łódź, (prawie) w ogóle nie grał na ETC.
Nie rozumiem więc w ogóle motywacji do sprzedaży armii.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

wokrze pisze:
Tak jak i JaceK napisał to już przerobione. Cóż z tego że mam za sobą zrobione kilkanaście turniejów bez Euro, skoro nigdzie poza miastem tak nie zagram, a i naszym obojętne co grają. Niby też JaceK chce mi dopiec, a jego PKS też zlano.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Z tego co wiem to te całe ETC jest robione tylko pod 1 turniej tak ?? Ten kto wygrywa ligę i tak nie ma zapewnionego miejsca w reprezentacji ?? To dla czego każdy tak bardzo narzeka na te ETC i biadoli (nie powiem ja też bo zaczynam dopiero na turnieje jeździć a tak grałem tylko w Oryginalnego Battla) I nie gracie na PKS ?? Miejsce w lidze i tak jest fałszywie złudne bo gdy gracz armią x wygrywa większość tur. a meta nagle tnie mu armie niemiłosiernie i on zaczyna przegrywać tur za turem to coś jest nie tak. Była próba zorganizowania jakiegoś turnieju na PKS dla porównania frekwencji ?? w rożnych woj??
Obrazek

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

MlSlEK pisze:
wokrze pisze:
Tak jak i JaceK napisał to już przerobione. Cóż z tego że mam za sobą zrobione kilkanaście turniejów bez Euro, skoro nigdzie poza miastem tak nie zagram, a i naszym obojętne co grają. Niby też JaceK chce mi dopiec, a jego PKS też zlano.
JaceK nie chciał dopiec, tylko napisał jak jest/było.
Na to jak to odczytałeś i zareagowałeś już nie poradzę. :|
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

MISIEK -> Trochę odchodzimy od tematu, ale: znam ludzi w Wa-wie którzy grają czystego battla, ale są to ekipy nie turniejowe, często grają to jako część kampanii RPG lub fluffowo typu "oblężenie" itp. Czasem to jest droga do radości z zabawy. Bo jakaś forma compa na scenie turniejowej chyba jednak jest potrzebna (skoro nie zapewnia jej dostawca systemu).

Kopyt -> Bo mam wrażenie (z całym szacunkiem dla autorów PKS), że jednak więcej osób woli grać ETC jakie one by nie było. Czasem mam wrażenie, że jego największą zaletą jest to, że nie powstaje ono u nas (w lidze), że możemy sobie ponarzekać na autorów ile wlezie, ale i tak nie mamy wprost wpływu na przeciąganie w którąś stronę i akceptujemy jak nowe zasady z GW :) Swoją drogą to może by Swedish Compa spróbować? ;)

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

mógłbyś powycinać te bezsensowne posty

A co do ograniczeń:
VC zostały pocięte do tego stopnia, że albo gracze będą grać na dwóch dużych necrosach i spamie krzyków, lub na kawalerii z klepaczem.

Straszliwa bieda - Chyba czas wrócić do TK, bo na obecną chwilę granie Vampierzami nie będzie już sprawiać frajdy.
Wiekszy Fun i pole do popisu już jest w TK.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Nareszcie :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Grolshek pisze:Nareszcie :mrgreen:
Akurat spam krzyków jest gorszy od klepacza jeżeli juz o to Ci chodzi. Ale nie mówmy głośno, bo jeszcze i to przytną.

Awatar użytkownika
Urban
Falubaz

Post autor: Urban »

nie wiem czy 2 baśki i terror jest spamem, jedynie da się wraty jeszcze z kolejną baśka przemycić i to wszystko. Bieda trochę

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Smiechu pisze:
Grolshek pisze:Nareszcie :mrgreen:
Akurat spam krzyków jest gorszy od klepacza jeżeli juz o to Ci chodzi. Ale nie mówmy głośno, bo jeszcze i to przytną.
Spam krzyków można zabić jednym strzałem z klopy co przetestowałem z Holanem. Klepacza zabić się nie da...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

W te cięcia po prostu wchodzi węższy zakres buildów. Moim zdaniem siły armii nie zmienili za bardzo.

Jeśli będzie lord, to nie będzie miał RB+QB, tylko nightshroud, dwuraka, red fury itd. Który i tak robi się coraz bardziej popularny.

Cryptów będzie 8, ale np. 2x10 hexów i terror/baśka. Buildy na master nekrosie też nie są słabe. Zgadzam się, że armia będzie pewnie mniej meatwallowa, a bardziej krzykowa. Tyle.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Dalej można ciekawie złożyć te VC. Trzeba tylko bardziej pokminic. Wiadomo że nie będzie to już to uber combo śmierci i klepacza, ale w dalszym ciągu coś można wycisnąć.

Awatar użytkownika
Never
Chuck Norris

Post autor: Never »

Nareszcie wampiry ścięte, to świetna wiadomość. A krzycząc na oddziały nowych krasnoludów z morale 10 to tylko zmęczycie kości. Nareszcie nieśmiertelny zabijaka klepacz został pochowany żywcem i super.
Potem pojawił się Tauruk, no ten to rzeczywiście ma to co trzeba, gaz w nogach, postawę, może przywalić i odparować cios, umie zasuwać jak dziki! Gdyby nie ta jego francowata pięta!

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Eeee tam, po prostu wszyscy będą mieli nightshroudowca z dwurakiem, furią, wardem na 4 i ots. Coraz częściej go widywałem tak czy siak... I nawet bardziej go tymi krasiami z S4 nie zabijesz, bo traci odrobinę hitpowera na rzecz większej przeżywalności (shroud, beguile,-1 ld). Ja elfami nie mam po co podchodzić, chyba, że wezmę jakiegoś dziwnie złożonego lorda typu cloak of twilight + automatyczne ranienie, a nawet wtedy to jest ryzykowne.

To, że AR com nigdy takiego Pana chyba nie widział, nie świadczy o nich dobrze.

ODPOWIEDZ