Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Marks »

Pliz, nie wrzucajcie "plotek" od Naftki, koleś zamieszcza same spekulacje, o Bretce pisał w tym roku chyba z 10 razy, że wychodzą, teraz podaje jako plotę to, o czym mówi się od jakiegoś czasu - że być może ('maybe' i "might" to jego ulubione słowa) Bretka nie przetrwa jako samodzielna armia. No shit.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Aleksandros
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Aleksandros »

Szkoda ze slabo widac na fotkach tych nurglakow, nawet nie bardzo mam jak ocenic:(
Chyba ze Slawol dysponujesz jakims linkiem zlepszej jakosci fotkami?

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Lepsze zdjęcia są w innym temacie, chyba w ogólnej dyskusji o nowych modelach GW.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Marks pisze:Pliz, nie wrzucajcie "plotek" od Naftki, koleś zamieszcza same spekulacje, o Bretce pisał w tym roku chyba z 10 razy, że wychodzą, teraz podaje jako plotę to, o czym mówi się od jakiegoś czasu - że być może ('maybe' i "might" to jego ulubione słowa) Bretka nie przetrwa jako samodzielna armia. No shit.
ale zdajesz sobie sprawe czym jest plotka?
ja lubie to czytac, nie chcesz nie czytaj, poza tym jaki jest sens tematu "co to bedzie co to bedzie" jesli nie wrzucanie plotek....
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja też czyta Naftkę i Bolsa... czasem goblina. Koleś w jakis sposób filtruje internet, moze ma jakieś lekkie wtyki w GW store i próbuje coś ogarnąć. A że się myli i wali plotami lub wishlistami netowymi...
Też czytałem juz jakiś czas temu, u niego zresztą, że Breta ma się połączyć w jakiś wspólny kodeks z innymi armiami. Byłoby co prawda to jakieś zaprzeczenie ostatnich dobrych 15 lat... ale kodeks do wh40k Grey Knights został rozbity na dwa (tzn na GK i inkwizycja), Sisters of Battle to już Adepta Sororitas, a Gwardia to Astra Militarum, więc jakieś ruchy organizacyjne w Bretce są możliwe...?>

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

W sumie racja, jeśli kogoś bawi czytanie czyichś wymysłów, które ani razu się nie potwierdziły, powinien mieć takie prawo.
Puszka Pandory, o immersji w grach
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Pamięta ktoś jeszcze o sporze między GW, a Chapter House? Oto dalszy ciąg:
Our assets have been frozen.

Yes, thats pretty much the issue. Many of you may know that Games Workshop has been in a legal battle with us for almost 4 years now.. maybe its 5...

Anyways, they have asked the courts to freeze our assets and this has happened, this happened early September, not long after I posted the photos of the last set of products that were being produced and almost ready to ship.

What does this mean? #1 we have no means to ship or produce or pay for anything... and I mean anything, internet, phone, gas, nothing. We cant use or accept funds (well technically we can accept but I wont do that without a means to ship out new orders).

#2 the demon lines are sitting at the casters, waiting to be shipped but not able to be shipped to us. Even if they were shipped to me, I couldnt ship them out since they are technically "assets" and I am not allowed to ship them out.

#3 the company infrastructure, email, website, is pretty much frozen.

I am flying out (which GW allowed us to buy a ticket) to chicago next week to step in front of the courts and plead my case to have assets released and do business as normal until the appeal is addressed.

For those of you who are understandably upset, I am sorry, this has been a long and hard road and many of you have stood by me. I wish it was better but its been very stressful and now I have learned that its not only my company at risk but my personal assets and home are being threatened as well now.

Ill do my best to keep you all apprised.

And to be clear, no orders were taken after I found about about the freeze mid september.
Any orders that have issues were due to customers not putting in correct addresses and a new shipment needing to be sent (and couldnt due to the freeze).
Or lost orders in the postal system.

Nick
Źródło: FB Chapter House
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Spoko, GW wydało majątek, by zniszczyć jedną malutką firemkę. W tym czasie stopniowo tracą udział w rynku, rezygnują z kolejnych linii produktowych i ciężko pracują na niechęć klientów. Sayonara.

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Prawda.

Prawdziwym ratunkiem dla systemów GW byłoby przejęcie ich przez np. Fantasy Flight Games.
Aczkolwiek mogliby to również zrobić Wizardzi albo ktokolwiek kto ma jakiś ciekawy i sensowny pomysł na te systemy.
Dobrze przynajmniej, że pojawiły ciekawe i konkurencyjne systemy do wyboru. Aczkolwiek zawsze sądziłem, że gdy to nastąpi to właśnie wtedy GW dostanie "konkurencyjnego bodźca" do kreatywnej i ciekawej pracy oraz fali rewolucyjnych pomysłów. Cóż, stało się dokładnie odwrotnie ;P
Ostatnio zmieniony 19 paź 2014, o 10:10 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

wizardzi ładnie inwestują w eventy i nie popuszczają wałkarzom.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

FFG nie jest doskonałe - położyli kila gier - wolał bym Hasbro - ale to się chyba nie stanie :D
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Furman
Wałkarz

Post autor: Furman »

Kal_Torak pisze:Prawdziwym ratunkiem dla systemów GW byłoby przejęcie ich przez np. Fantasy Flight Games.....
GW nigdy na to sobie nie pozwoli, z prostej przyczyny im zależy na sprzedaży. My gracze jesteśmy jedynie ich konsumentami. Według mnie my jako społeczność konsumujemy ich produkty grając nimi, a według wszelkich prawideł marketingu kupując ich produkty.
Skoro więc GW koło 2006/2007 r zmieniło koncepcję działalności, z proklienckiej na zarobkową, przestaliśmy mieć dla nich jako gracze i hobbyści znaczenie, a znaczenia nabrał kupujący ich produkty klient.

Dlatego GW zmniejsz rolę swoich kontrahentów < sklepy> , aby zwiększyć swoje zyski. A my nie niedługo będziemy tylko grać po piwnicach tylko w ich gry albo ich sklepie na złotych .

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

Firma produkujaca figurki do gier bitewnych bez graczy dlugo nie pozyje. Wyglada na to, ze dla GW grupa docelowa sa obecnie klienci fantomowi, tudziez urojeni.

A FFG tez ma za uszami - najpierw skopali AT-43, potem Anime, wreszcie polozyli swietnie zapowiadajace sie Dust Tactics i Warfare. Samodzielne tytuly moze maja i dobre, ale linii prowadzic nie umieja.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

-DE- pisze:A FFG tez ma za uszami - najpierw skopali AT-43, potem Anime, wreszcie polozyli swietnie zapowiadajace sie Dust Tactics i Warfare. Samodzielne tytuly moze maja i dobre, ale linii prowadzic nie umieja.
Ehe...

WH Inwazja
SW
Lotr LCG
Netrunner

Fakt... kompletnie nie mają pojęcia jak to robić ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

-DE-
Mudżahedin

Post autor: -DE- »

Mowie o bitewniakach i szeroko pojetych grach figurkowych.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Jak nie chcę nic mówić ale FFG właśnie wydało najlepszą grę karcianą jaką widziałem ... WH40K Conquest.. nauczyli się sporo - testy do gry trwały od 6 msc. Mieli wpadki ale teraz poszli po całości :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

PiotrB pisze:Jak nie chcę nic mówić ale FFG właśnie wydało najlepszą grę karcianą jaką widziałem ... WH40K Conquest.. nauczyli się sporo - testy do gry trwały od 6 msc. Mieli wpadki ale teraz poszli po całości :)
+1 :D i bardzo dobrze zrobili Eldarów :D ah ah jak bardzo irytują :P
Ostatnio zmieniony 19 paź 2014, o 18:10 przez KrzysiekW, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Uprasza się o uważanie na używany język! :P K.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

I've got some new information for all of you, taken from the upcoming WD.
Glottkin:
-3 brothers, Ghurk (Beast), Ethrac (Sorcerer), Otto (Warlord)
-Biggest kit yet for all Chaos armies, might be bigger than Nagash
-2 head/hand options for Otto, aka helmeted/unhelmeted and holding a severed head/his own entrails
-The brothers are NOT conjoined
-Fluff: As their parents, peaceful Norscan farmers,were murdered by imperial troops, the three wanted to take revenge and took up their respective equipment, aka Scythe and Wizardry/Healing. Mutating into a giant-sized beast was just an addition for Ghurk.
-The 3 nails put through a lot of stuff as already seen on the Maggoth Lords is the Glottkin's symbol
-They're Archaon's "scouts" and were sent to kill Karl Franz and destroy Altdorf
-No rules in the WD for them, sadly

Chaos:
-Archaon still doesn't take action but rather sends Glottkin and Valkia to do his dirty work in the Empire/Naggaroth

Empire:
-New High Patriarch is called GregorMartak
-Karl Franz is alive and has new rules in the Glottkin book, he's called somehthing along the lines of "The ascended Karl Franz" and can resurrect from the dead if killed in-game, though no word's given on how often. In another fluff text, he's called the "Mightiest fighter of the Forces of Light". Make of that what you wish.

Bretonnia:
-Louen Leoncoeur is alive! Yes you read that right. He lives and now serves as a vassal to Gilles le Breton

Timline:
-The Glottkin book spans over half a year, from spring 2525, when Nagash is awoken and sends out his Mortarch Vlad to help the Empire, up to autumn 2525 and concludes in the attack on Altdorf, which happens at about the same time as the defeat of Settra at Nagash's hands and the downfall of Nehekhara. Basically the stories of "ET: Glottkin" and "ET: Nagash" are parallel.
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Panowie, gdzie można przeczytać jakieś streszczenie książek The End Times? Nie chce mi się marnować czasu na czytanie całości, ale chciałbym mieć ogólne pojęcie o zmianach w fabule.

EDIT: co nieco znalazłem:= (ofc spoilery http://www.reddit.com/r/Warhammer/comme ... _spoilers/)

Awatar użytkownika
Furman
Wałkarz

Post autor: Furman »

Kolejna jak dla mnie ofiara polityki GW.http://warfaber.pl/
Wygląda na typowe już zamknięcie sklepu po polsku. Informacja o przerwie w działaniu sklepu internetowego, wyświetliła mi się 03.10, z deka 2 tygodnie po terminie. Czyżby znowu powtarzał się utarty schemat zakończenia współpracy.
W sumie nie ważne, smutny jest jednak fakt iż już 3 w tym roku sklep, prawdopodobnie zamyka swoje podwoje dla graczy WFB. Przypomnę 3 duży sklep w którym się grało :( .

ODPOWIEDZ