Kto na prezydenta??

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
konan
Wałkarz

Re: Kto na prezydenta??

Post autor: konan »

Marks pisze:Tekst "państwo Polskie istnieje tylko teoretycznie" najwidoczniej na stałe będzie służył jako podpora rozmaitych tez, nie ważne że chodziło o brak współpracy poszczególnych służb, ucięty fragment brzmi bardziej złowieszczo i można go używać jak wytrycha, kiedy tylko zajdzie potrzeba udowodnienia jakiegoś twierdzenia. Ot takie przekłamanie.
+1

Awatar użytkownika
Zaleś
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Zaleś »

Tekst pana Sienkiewicza to doskonałe podsumowanie 8 lat rządów PO . Ci ludzie wiedzą doskonale , że w kraju jest burdel , różne służby graja pod siebie mając wszystko w dupie. Przecież dobrze działające państwo to właśnie dobrze działające służby , urzędy , ministerstwa. Jedna zębatka napędza drugą i cały mechanizm się kręci. Jeśli ktoś widzi piach między tymi zębatkami ( tu słynna wypowiedz Sienkiewicza o potrzebie naprawy ABW i o tym , że w tej sprawie dostał sporo telefonów od różych ludzi aby tematu nie ruszać) i nic z tym nie robi bo mu tak wygodniej to tak - to państwo istnieje tylko teoretycznie bo praktycznie to jest dżungla i wolna amerykanka , gdzie różne "tłuste misie" mogą kręcić swoje deale.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Qc zgadzam sie ze PO nalezaloby uczciwie powiedziec "sprawdzam". Ale sprawdzenie PiSem to jak "all in" z para dwojek
W wyborach parlamentarnych bankowo nie zaglosuje ani na PO ani na PiS.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Xet »

http://www.tvn24.pl/komorowska-dzieci-w ... 580,s.html

Na mojego nosa ludzi to proszenie odpycha.

Chociaż dzisiaj PO przelicytowała i otworzyli worek z pieniędzmi i znajdzie się 1000 zł na dziecko przez rok =D>

Kto da więcej ?

Para 22 jest faworytem przeciwko wszystkim rękom 1v1 w ciemno więc EV+

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

quas pisze:Qc zgadzam sie ze PO nalezaloby uczciwie powiedziec "sprawdzam". Ale sprawdzenie PiSem to jak "all in" z para dwojek
Mistrz =D>
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

W parlamentarnych bedzie mozna glosowac na Kukiza o ile sam wystartuje :)

Para 2 to mocna karta jak masz na stole już dwie :) Słowem trzeba patrzeć na sytuacje w okół nas.

Robert, Ty zyjesz w jakims innym swiecie gdzie Kosciół to wampiry : /

Fajnie wypadła rodzina Komorowskiego. Nienajgorszy ruch
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

"JOWy nie funkcjonują w programie PiS, ale jest to dobry temat na referendum obywatelskie" - ot i szczerze i porządne podejscie do tego tematu, bez wygłupów
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

Raczej populistyczne. "Niby nie chcemy JOWów ale w sumie jak nam to da wyborców to możemy chcieć."
debata wygladałaby wtedy Duda vs Kukiz, bylaby trudniejsza dla Dudy ale chlop wyglada jakby mu to nie przeszkadzało
Miał poprowadzić debatę, nie brać w niej udział. :wink: A odkąd bronek uznał go za stronniczego to już nawet nie prowadzić, tylko oddać mikrofon jakiemuś dziennikarzynie reżimowemu.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, o 10:47 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Widzę że masz wbudowaną uraze do systemu :P

Mają w programie referendum obywatelskie, czyli milion = referendum bez zgody Sejmu. Więc 20% glosujacych na Kukiza sie przekłada. Ale sami nie poprą JOWów - to znaczy ta wypowiedź.

Awatar użytkownika
Xet
Szef Wszystkich Szefów

Kolejny projekt.

http://www.tvn24.pl/komorowski-oglosil- ... 607,s.html

100.000 x 26.000 rocznie daje 2.600.000.000. 2.6 mld

łaaał dadzą pracę. A długi god damn it kto będzie spłacał ?

Komuna

Mimo, że PO straciła u mnie całkowicie zaufanie to czuję pewien dyskomfort na myśl, że prezydent może się zmienić. Wyobrażam sobie co muszą czuć jego zwolennicy.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, o 11:09 przez Xet, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Tylko przez rok gratis, a potem płaci wiec takie przecietnie oplacalne dla pracodawcy. No nie wiem nie wiem, poza tym za 2,6 mld to mozna kilka fabryk otworzyć :D kilka kopalni pociagnac - wiec niech nikt mi nie gada, że nie da się dofinansowac kopaln bo kasy brak ;P

Awatar użytkownika
Qsownik
Chuck Norris

Post autor: Qsownik »

No teraz to Duda teraz zaminusował mi!
Pomysł, by kredyty frankowiczów przewalutować po kursie z dnia wzięcia kredytu. Bądź co bądź, kredyt to pewnego rodzaju inwestycja.

Pierwsza praca?
Te wszystkie obietnice... Będzie tak jak z pomysłem Bronka, by wątpliwości związane z podatkami były rozpatrywane na korzyść podatników.

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

@Qsownik, dziwisz się ? Przez najbliższy tydzień będą nas zarzucać populizmami w stylu prześcigania się rzekomą proobywatelskością, licytowania kwotą na jedno dziecko (Bronek już podbił do tysiąca, po raz pierwszy, po raz drugi... Pan Duda ?)
Karli pisze:3. Trójki Korwina: co kurna??? Toż to jest nic innego jak jawne wprowadzanie czegoś na wzór hitlerowskich oddziałów szturmowych NSDAP! Poczytajcie sobie jak Hitler to wprowadzał, chociażby z wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

sięga po tego typu bojówki które fatalnie zapisały się na kartach zarówno naszej, jak i obcej historii. Boję się pomyśleć co by było gdyby Korwin zdobył większość parlamentarną? Czy my, Polacy jesteśmy aż tak głupi aby po setkach lat walki o wolność, o koniec tyranii, znów, z własnej woli wejść pod rządy szaleńca?!
Jakie kurna, trójki ?
Karli... wiem, że przed chwilą jarasz się straszeniem PiSem i agitowaniem na rzecz PO, w gruncie w niczym nie lepszym (zamiast Maciarewicza masz Niesiołowskiego etc). Ale proszę cię... #-o Żeby takie rzeczy brać na poważnie, to trzeba być chyba Gazetą Wyborczą. To jak cytowanie Aszdziennika. Geneza taka, że na fp Korwina ktoś rzucił luźny żart "Korwinjugend" i śmieszy on niemal wszystkich, ale chyba nikt nie jest na tyle szalony, żeby doszukiwać się w tym bojówek czy innego hitleryzmu na serio. Błagam, powiedz, że też wpisujesz się w ten tok żartów, bo wiara w ludzkość mi zaginie.

https://www.youtube.com/watch?v=S5K-NA9KrWA - dokładnie o co chodzi

Co jest złego w budowaniu ruchu oddolnego ? Każda prawdziwa partia zajmuje się propagowaniem jakichś wartości (przypomnijcie jakiekolwiek wartości PIS/PO/PSL ?), stąd praca organiczna zaczyna się już u podstaw. Potrzeba też pilnie ludzi ideowych, którzy pilnowaliby wszystkie komisje wyborcze, by nie występowały fałszerstwa, po które w obecnych odmętach desperacji i szaleństwa PO by utrzymać się przy stłkoach mogą się naprawdę pojawić.
Promowanie słowiańskich korzeni, elementarnych idei wolnościowych (np. mój dom-moja twierdza, z którymi usilnie chcą walczyć posłowie PO), pracy u podstaw, patriotyzmu i wiedzy ekonomicznej, a przy okazji zaktywizowanie młodszych kręgów wyborców, by wreszcie ruszyli się sprzed komputerów to hitlerowskie zło ? Pozdrowienia then.

"Wieki walki z tyranią" - rozbawiłeś mnie, formułka jak ze zjazdu międzynarodówki albo wiecu jakobinów.
Korwin właśnie walczy o wolność i sprawiedliwość (no i własność). Rzeczy elementarnie naruszane przez opresyjne rządy układu-spuścizny komuchów. Aby zapanowała wolność trzeba właśnie bezwzględnie wykorzenić pozostałości dawnego systemu, z którymi się nie uporaliśmy (przypomnij mi kto się sprzeciwiał ustawie lustracyjnej Korwina-Mikke ?).

Podręcznikowe zilustrowanie tezy profesora Gwiazdowskiego, że Korwina się albo rozumie albo nienawidzi/panicznie boi.

No i sam o rzeczy:
Jakieś nieporozumienie. Ludzie piszą, by nie zajmować się Drużynami, tylko "gospodarką". To tak, jakby powiedzieć, że III Rzeczpospolita powinna nie zajmować się armią, tylko religią.
Co ma piernik do wiatraka? DK powstają, są całkowicie autonomiczne, apolityczne i oddolne - i w czym przeszkadzają w zajmowaniu się przez KORWiNa gospodarką?
I co to znaczy "zajmować się gospodarką"? Zajmuję się nią ponad 50 lat - ale mamy d***krację, a tylko parę procent ludzi umie myśleć abstrakcyjnie. Ja mogę o krzywej Laffera, o szkodliwości podatku dochodowego - a stado etatystów zmajstruje spot z umierającym biedakiem z podpisem: "Umieram z głodu, bo z braku podatku dochodowego nie było na zasiłek dla mnie" - i po ptokach.
Napisałem bardzo dobrą i solidnie udokumentowaną książkę o podatkach i najprawdopodobniej najlepszą na świecie książkę o ubezpieczeniach - i co z tego? Żadna nie doczekała nawet krytycznej recenzji!!! Nie mają argumentów - więc milczą. Zasada Totschweigen.
Żyjemy w d***kracji - więc rządzi Większość, czyli idioci. Wzrost poparcia dla JOW po (po!!) wyborach w UK jest tego kolejnym dowodem - jakby jakiś był jeszcze potrzebny. Tymczasem działanie JOW jest b.proste w porównaniu z działaniem podatku dochodowego.
A poza tym: gospodarkę można naprawić w trzy miesiące. Naprawa zepsutego społeczeństwa trwa pokolenia.
No, nic - w najgorszym razie przyjdą muzułmanie i zrobią porządek - jak sami nie umiemy.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Rzadzi wiekszosc czyli idioci - no i dzieki :) No jestem wasz popieram Korwina bo ianczej jestem idiota :D

Swoja droga te 100 000 miejsc pracy to moze nowe urzedy :D ?

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

-Qc- pisze: Swoja droga te 100 000 miejsc pracy to moze nowe urzedy :D ?
=D> Wygrałeś.

Btw "Miejsca pracy to środek do osiągnięcia celów, a nie cel sam w sobie." - F.A. von Hayek
Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, o 11:25 przez GrimgorIronhide, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

no sytuacja win-win, panstwo przelewa z lewej kieszeni do prawej kieszeni ^^

Kal_Torak
Masakrator

Post autor: Kal_Torak »

Wow!
Czy ten nowy projekt Komorowskiego nie nazywa się Poland Works (PolWorks)?
Przynajmniej wiem skąd czerpał wzór oraz co robił dokładnie wieczorem z niedzieli na poniedziałek, czyli oglądał pewien serial, który odmienił jego spojrzenie na politykę.
No, no jestem pod wrażeniem ;P.
Karli pisze:3. Trójki Korwina: co kurna??? Toż to jest nic innego jak jawne wprowadzanie czegoś na wzór hitlerowskich oddziałów szturmowych NSDAP! Poczytajcie sobie jak Hitler to wprowadzał, chociażby z wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Sturmabteilung

sięga po tego typu bojówki które fatalnie zapisały się na kartach zarówno naszej, jak i obcej historii. Boję się pomyśleć co by było gdyby Korwin zdobył większość parlamentarną? Czy my, Polacy jesteśmy aż tak głupi aby po setkach lat walki o wolność, o koniec tyranii, znów, z własnej woli wejść pod rządy szaleńca?!
Karli tutaj chyba procenty dały o sobie najmocniej znać ;P. Jeśli Drużyny Korwina to nazistowskie bojówki to czym nazywasz wolontariuszy np. Bronisława podczas kampanii w I turze, którzy chodzili od domu do domu namawiając na jedynego i słusznego prezydenta RP? Pewnie twoim zdaniem to były bojówki bolszewików? ;P.
Swoją drogą "drużyny" źle się kojarzą w odniesieniu do Korwina i od razu słysząc jego nowy pomysł wyobraziłem sobie masy, które będą w nich widziały zalążek niebezpiecznej armii ;P. Wystarczyłoby, że Korwin, jak Bronisław nazwał swoje drużyny wolontariuszami, albo czymś innym o bardziej neutralnym w odczycie dla przeciętnego Polaka. Chociaż mi drużyna kojarzy się z drużynami harcerskimi albo drużynami Mieszka i Bolesława Chrobrego. To pewnie innym drużyna kojarzy się ze szturmowcami NSDAP ;P.
Ostatnio zmieniony 15 maja 2015, o 11:47 przez Kal_Torak, łącznie zmieniany 1 raz.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Mógłby nazwac to Towarzystwem Gimnastycznym :P

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Kto steruje Bronisławek K. pseudonim operacyjny "Litwin" ? Czy jest on avatarem pewnej krótko ściętej pani, specjalistki od wizerunku ? I kto wymyślił pomysł pacyfikacji górników jeszcze brutalniejszy niż Czesław Kiszczak ? Przekonajcie się sami.
https://www.youtube.com/watch?t=113&v=2OOyQ-xK7JI

ODPOWIEDZ