Nowy WoCh

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Asus
Warzywo

Re: Nowy WoCh

Post autor: Asus »

Co do mantikory nowej - to akurat mi się nie podobała jak jasna cholera - taki jorko-ratlerek ze skrzydłami ;)

A co do marudzenia to ja tez lubię sobie pomarudzić, żeby nie było. Chodzi mi o to, żeby nie potępiać wszystkiego w czambuł co mi się nie podoba, bo może podobać się innym. Mocno denerwuje mnie po prostu narzekanie dla narzekania, i wytykanie tylko błędów i potknięć GW. Warto czasem poszukać jaśniejszej strony Chaosu ;)

Może gdybym grał WoCh'em 10 czy 15 lat tez bym tak marudził - na razie z moją hordą Slaanesha stuknęło mi 3 lata, więc jak chcecie nazwijcie to entuzjazmem neofity ;)

Inna sprawa że nigdy nie będzie figurek dokładnie takich, jakie by się mi podobały w 100%. i podejrzewam że każdy tak ma, bo w końcu ta gra to też gra wyobraźni, i każdy z nas ma w głowie własny obraz sił Chaosu. Pozostaje tylko malowaci ciąć figsy tak, by były jak najbardziej zbliżone do naszych wyobrażeń.

A shrina na plastusiach i tak sobie kupię chociażby dla tego łysola na górze - bo dla mnie to najlepszy champion Slaanesha jakiego do tej pory wypuścili. :)

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Kawa na juggach jest juz na bazach 50x75 na fotach widac dokadnie. potwierdze z reszta w piatek jak odbiore swojego boxa :) Zmienili tez podstawki pod lordow i to jest zmienione na stronie GW.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Nie rozumiem na co wy narzekacie. Dostaliście nowe ładne całkiem klimatyczne modele (do nie klimatycznych zaliczam jedynie ołtarz) i na dodatek różnorodne: Lekką kawalerie, ciężka kawalerię ołtarz bitewny oraz paru bohaterów. Może to dla tego że nie gram często wochem i nie czuje klimatu tej armii ale wydaje mi się że nie macie na co narzekać.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
loko
Masakrator

Post autor: loko »

przykłady figsów podobających się wszystkim: choseni, black guardzi.
coś dobrego o GW? zrobiło zajefajną grę która po mimo wad i naszego narzekania nadal trzyma nas przy sobie.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

Asus- każdy ma prawo do własnej opinii. my przynajmniej komentujemy figurki a nie czyjeś posty :roll:

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

loko pisze:przykłady figsów podobających się wszystkim: choseni, black guardzi.
No, a potem wydała Cześków w żywicy. :roll:
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

loko pisze:przykłady figsów podobających się wszystkim: choseni, black guardzi.
coś dobrego o GW? zrobiło zajefajną grę która po mimo wad i naszego narzekania nadal trzyma nas przy sobie.
vocal pisze:Asus- każdy ma prawo do własnej opinii. my przynajmniej komentujemy figurki a nie czyjeś posty :roll:
+1
Asus pisze:Chodzi mi o to, żeby nie potępiać wszystkiego w czambuł co mi się nie podoba, bo może podobać się innym. Mocno denerwuje mnie po prostu narzekanie dla narzekania, i wytykanie tylko błędów i potknięć GW. Warto czasem poszukać jaśniejszej strony Chaosu ;)
Jaśniejsza strona Chaosu była właśnie wtedy, gdy wydali ostatnie metalowe figsy - świetnych chosenów, lordów, itp, itd. I zamiast trzymać ten poziom (co najmniej) - zaczęli masowo wydawać po prostu kiepskie figsy, zaprzeczające w dodatku filozofii podzielonego Chaosu. Jeśli ktoś zbiera WoCh, bo mu się tamte figsy podobały i zainwestował parę tysiaków, zmontował sporą armię WoChu, to chciałby mieć czym tę armię uzupełniać, żeby rosła w siłę i piękniała. I jeśli widzi się,w którą stronę poszedł GW ze swoimi produktami, to wielu ludzi się wścieka - nie, nie na te konkretne figsy, tylko na to, że nie ma czym uzupełnić armii WoCh, żeby nadal prezentowała się dobrze i na poziomie. I nie jest to wcale sprawa ceny, czy surowca, ale rzeźby samych figsów.

Asus
Warzywo

Ot akurat choseni mi się nie podobają :P

Hej, nie zjedzcie mnie zaraz :P To w sumie kwestia gustu, i podejścia do hobby,jaki styl modeli komu pasuje. Trochę mnie uniosło ( na 2D6" w losowym kierunku ;) ) bo mi się te nowe figurki, przynajmniej większość, po prostu podobają, i taki strasznie narzekający ton jest, imo, mocno krzywdzący dla nowych figsów.

Z resztą ktoś musi robić za advocatus diaboli , bo dyskusja złożona z potakiwania jest niechaotyczna ;)

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Zaraz, zaraz. Nie podoba się mantysia, nie podobają choseni. Ktoś tu marudzi :oops: Gość na ołtarzu nie jest fajny, bo ma kozaki jak z lat 70tych 8)
Obrazek

Asus
Warzywo

Hej, to że mi się nie podobają te figsy to nie znaczy że są do d***. Tu jest jednak subtelna różnica :P

I to nie są kozaki, tylko oficerki Wermachtu, nie znasz się :lol2:

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Asus pisze: jorko-....

Wypraszam sobie - właściciel Yorka :mrgreen:

Jeśli zaś chodzi o figsy - po przejrzeniu zdjęć na stronie GW stwierdzam, że slaneszyci w klimacie lorda z 6 ed na cyckowężu są naprawdę fajni, ponadto są źródłem bitsów dla zrobienia knechtów/warriorów. Aż mnie naszło na powrót do dawnej armii (HoCh) - chętnie złoże Woch Slaanesha - nawet jeśli jest niegrywalny... A co do plastostworów chętnie przygarnę ich do mojej nurglowej armii dochu :)
Obrazek

Chłopska Bretka ;) : W/R/P: 4/2/4

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

loko pisze:przykłady figsów podobających się wszystkim: choseni, black guardzi
Nie podobają mi się choseni. ;) Więc nie wszystkim.

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Black Guardzi- eee execy - to jest to :)
Obrazek

Asus
Warzywo

Nijlor pisze:
Asus pisze: jorko-....

Wypraszam sobie - właściciel Yorka :mrgreen:
Daj mu podstawkę 80x100 , warshrina na plecy, trąbę z węża gumowego i masz mamuta jak znalazł - nawet nie trzeba GS'em robić futra :D

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

100 - 120 wtedy dopiero wejdzie :twisted:
Obrazek

trll0343
Warzywo

Post autor: trll0343 »

http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... 5a_1xl.jpg

Czy mi się wydaje czy po prawej to są jakieś nowe modele ogrów?

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

trll0343 pisze:http://www.games-workshop.com/MEDIA_Cus ... 5a_1xl.jpg

Czy mi się wydaje czy po prawej to są jakieś nowe modele ogrów?
Wydaje Ci się. To Ironguci.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

trll0343
Warzywo

Post autor: trll0343 »

szkoda, już się ucieszyłem. :(

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Kurde niech dają te nowe Rydwany bo od jakiegoś czasu chodzi za mną pomysł zagrania moim WoCh-em właśnie opartym na rydwanach. Zastanawiałem się nad konwertowaniem tych naszych staroci ale poszła fama że w obecnym rzucie będą nowe, a tu doooopa ](*,)
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Karlito pisze:Kurde niech dają te nowe Rydwany bo od jakiegoś czasu chodzi za mną pomysł zagrania moim WoCh-em właśnie opartym na rydwanach. Zastanawiałem się nad konwertowaniem tych naszych staroci ale poszła fama że w obecnym rzucie będą nowe, a tu doooopa ](*,)
Az sie boje co wymysliles :D

ODPOWIEDZ