PKS - komentarze

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Re: PKS - komentarze

Post autor: Oki »

IMO najbardziej przesrane w tym PKS'ie mają bestie i lizaki. Mi rozpe tnie inne armie uwalnia, to już wolę ETC! :twisted:

Awatar użytkownika
Luc
Kretozord

Post autor: Luc »

Crusader pisze:ZABIĆ PKS :twisted: :!: :!: :!: :!:
Normalnie aż Cię w podpisie umieszczę :D
Oki pisze:IMO najbardziej przesrane w tym PKS'ie mają bestie i lizaki. Mi rozpe tnie inne armie uwalnia, to już wolę ETC! :twisted:
Chyba WE nie widziałeś ? :mrgreen:
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Oki pisze:IMO najbardziej przesrane w tym PKS'ie mają bestie i lizaki. Mi rozpe tnie inne armie uwalnia, to już wolę ETC! :twisted:
Najlepsza armia w systemie dostała cięcie. łolaboga apokalipsa! Nie da się grać w tą grę!
:roll:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Luc pisze:
Crusader pisze:ZABIĆ PKS :twisted: :!: :!: :!: :!:
Normalnie aż Cię w podpisie umieszczę :D
Chyba WE nie widziałeś ? :mrgreen:
No w WE też nieźle polecieli!

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Czołgi liczą się do limitu strzelania d6 w imperium?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Co z dogs of war?

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

JaceK pisze:Dębek się trochę zapędził.
Z mojej perspektywy, wszystkie armie powinny być takie same.
Inaczej to nie ma sensu.

Bestie nie tylko straciły, ale też zyskały.
Lepszy Shadow, Slugtongue, ew. Kazraka.
Uważamy po prostu, że bonusy z Euro były za duże.

I na koniec - będą kolejne iteracje i będą poprawki, jeżeli wyniki potwierdzą ich potrzebę.
Nie zapędziłem się. Napisałem to co uważam. Balans to utopia. Wielu próbowało z mizernym skutkiem vide ETC i kodeksy do bestii i ogrów, gdzie z armii mocnej powstało totalne warzywo, a z armii słabej potworek, z którym część armii nie ma co nawet wyjmować figurek na stół.
BTW taki miałem program:
Moje podejście jest proste - ograniczać ograniczenia. Niech każdy wystawia sobie co chce. Ban tylko na najmocniejsze kombosy. Drobny handicap dla najsłabszych armii.
Idealnego balansu nie ma, nie było i nie będzie. Bedą zawsze słabsi i silniejsi.
Posiadacze mocnych armii powiedzą polać mu, posiadacze słabych powiedzą niech spierd...
Może mam spaczony światopogląd, bo cały czas gram tą samą armią, która była mocna - koniec 6 ed, i słaba. - początek 7, i bardzo słaba - środek i koniec 7 ed i zupełnie przeciętna tak jak teraz. Bez boostów, bez nerfów zawsze do przodu.
Obrazek
Obrazek

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Moje drogie, kochane dzieci,

bo tak wypada się zwracać do stworzeń którym się latami tłumaczy, że przegięcia w WFB balansują się same a one pomimo wewnętrznej walki gdzieś tam na końcu drogi jednak zaczynają rozumieć...

:D :D :D 8) :wink:

Ok, dość ironii - PKS mi się podoba. Niech na Malcie grają ETC a u nas może być PKS.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

tu nie chodzi tylko o prosty balans
chodzi o to że są armie mające kodeksy z 6 edycji, sporo jest z 7 edycji a mamy 8 edycje
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Nie dotarło do was że pewnych rzeczy nie da się wyprostować bez pisania podręczników na nowo?
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Niestety do niektórych nie dotarło. Dlatego ciągle pojawiają się głosy o ingerencji w Army Booki.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Widzę, że jednak zrezygnowaliście z pomysłu zmodyfikowanego VLoSa...
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

DarkAngel pisze:Widzę, że jednak zrezygnowaliście z pomysłu zmodyfikowanego VLoSa...
Butan pisze:Wg mnie przy ustalonym LOS oraz scenariuszach (Meeting, BnG) nie ma potrzeby ograniczania maszyn
Butan pisze:Ze wzgledu na przyjety LOS nie widzę sensu w ograniczaniu maszyn na poziomie ogólnym
No restrictions dla Dwarfs miało być przy innym LOSie. Los zmieniony a Dwarfs dalej no restrictions...bida pany.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

No, bez kitu, dwarfy to taka mocna armia że nie opłaca się wyciągać figurek na stół.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Paraszczak pisze:
DarkAngel pisze:Widzę, że jednak zrezygnowaliście z pomysłu zmodyfikowanego VLoSa...
Butan pisze:Wg mnie przy ustalonym LOS oraz scenariuszach (Meeting, BnG) nie ma potrzeby ograniczania maszyn
Butan pisze:Ze wzgledu na przyjety LOS nie widzę sensu w ograniczaniu maszyn na poziomie ogólnym
No restrictions dla Dwarfs miało być przy innym LOSie. Los zmieniony a Dwarfs dalej no restrictions...bida pany.

Dlatego pewnie nie tylko ja chętnie bym poczytał to forum i posty chłopaków które miało być alternatywą dla ar.com i różnić się jawnością. Widać tak nie będzie co jest słabe pomimo początkowych planów. Cóż pewnie nie pogram nawet na te zasady przez najbliższy czas bo lizaki nadchodzą i szkoda grać coś innego niż euro przed dmp
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Prawda Gokish.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Gokish pisze:Dlatego pewnie nie tylko ja chętnie bym poczytał to forum i posty chłopaków które miało być alternatywą dla ar.com i różnić się jawnością. Widać tak nie będzie co jest słabe pomimo początkowych planów.
Nic nie wiem o takich deklaracjach.
Chyba sam je stworzyłeś.

Ważny jest przede wszystkim efekt.
A ten masz znany, razem ze szczegółowym wyjaśnieniem motywacji i powodów decyzji.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Natomiast jeśli ktoś chciałby wiedzieć czy dobrze zrobił oddając głos na X, to niestety, ale zostaje skazany na domysły, bo uzasadnienie jest ogólne i przedstawia wolę większości w danej sprawie, milcząc na temat pracy konkretnych osób.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Mój Throgg bez troli tak pocisnął w Poznaniu, że zdecydowali się pociąć armię przy jego wystawieniu... Przepraszam wszystkich graczy WoChu
Obrazek

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

c4h10 pisze:
Dębek pisze:Stasiu masz shadow z 5 kości. BTW odczucia przeciwników, którzy zderzyli się z Twoim buildem są jednak dość jednoznaczne.
Latwo ;-)
Spadłem z łóżka ze śmiechu.

@Dębku, nie dość że zabrałeś naszej Kózce samochód, mieszkanie i kobietę to jeszcze te 300pkt.

A tak na poważnie to całkiem podoba mi się wynik waszych prac. Jestem pewien, że zmiany będą konieczne po kilku turniejach, bo zawsze coś umknie. To co przemawia do mnie to zmiana systemu LoS, prostota ograniczeń. A właściwie to wszystko jest do wystawienia tylko kosztem kary w punktach.

Nie mam zamiaru wracać do delfów przed nową książką, a i rycerze będą mieli trudniej, ale mimo tego dziękuje PKS za ciężką pracę, za którą mam nadzieję wynagrodzą was pracodawcy 8)

ODPOWIEDZ