Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Co do tych "trick'ów" to zgadzam się- trzeba być po dobrych kilkunastu piwach żeby się złapać. Jednakże wydaje mi się dużo bardziej prawdopodobne żeby zdominować fazę walki wręcz i strzelania przez krasnoludy. Antymagia jest na bardzo dobrym poziomie, ale z move jest rzeczywiście bardzo kiepsko... Wobec powyższego nie jest rozsądnym składanie armii opartej na ruchu i walce wręcz. Jedyna możliwość to walka wręcz i strzelanie.
Jedyna możliwość to dawanie ognia najdłużej jak się da unikajac w tym czasie walki, kiedy nie da jej się uniknąć lub wróg jestdostatecznie zgnojony przyjmujemy go na klate, odbijamy i są dwa wyjscia: albo powolutku ścigamy gnoja wraz z jego panikującymi oddziałami albo ubezpieczamy się przed ich zebraniem wracając na wcześniej zajmowane przez piechotę pozycje i ponownie otwierając ogień ze wszystkiego co mamy do wszystkiego co widzimy.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Moim zdaniem tak. Sam mam 2, często wystawiam i jestem zadowolony. Prawie zawsze mi się spłacają.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Na pewno odradzałbym ci wystawienie 2x Katapulta i 2x cannonka na 2k bo braknie ci slotów special na dobrych fighterów (chyba, że masz pomysł na jakąś wykombinowaną klimatyczną armie) i jak ci już coś dojdzie to posprzątane. Ja na 2k używam niemal zawsze katapultę i armatę zamiennie z 2x bolcami.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Jak dla mnie bardzo, zawsze wystawiam 2-4, no i wydaje mi sie ze bolce to dobra maszynka dla poczatkujacych gdyz nie musisz deklarowac zasiegu a z tym czasto bywa problem. Z balisty albo trafisz albo nie i nie masz do siebie zalu ze zle zadeklarowalesItachi pisze:czy balista jest oplacalna?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
tylko że w ten sposób początkujący gracz dwarfami nigdy się nie nauczy poprawnie deklarować zasięgów . Oczywiste jest że z początku nie ma się wyczucia, ale lepiej jak najszybciej sobie takowe wyrobić i mieć z głowy
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Co nie zmiania faktu, ze balisty sa bardzo dobrymi maszynkami. Od siebie dodam, ze zawsze uzywam dwoch, obie z inzynierami i flamingami, jedna dodatkowo S7. Uniwersalne kombo, uwielbiam patrzec na mine przeciwnika ktory zastanawia sie gdzie schowac smoki, treemany, hydry czy chocby charioty
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
"Dorfy" to było żartobliwie- nie chciałem nic tu ujmować Pijanym Mistrzom ... Gratuluję Ci wyników i życzę powodzenia dalej ! Głoś słuszną prawdę! Swoją drogą kiedyś chodziła fama, że mają wypuścić reedycje AB. Ostatnio patrzyłem na zmiany w pozostałych armiach i chociażby u takich high elfów piechota bardzo się zmieniła na lepsze (dali dodatkowy atak SM, fear i ward save u PG etc.). Krasie jakie były takie są (no może dostały kopa w cztery litery i straciły bomby w żyrosach).
Bo GW wie, że krasnoludami grają tylko najtwardsze, najinteligentniejsze osobniki naszego gatunku i chłopaki z firmy wiedzą, że jeśli krasie byłyby choć tak silne jak imperium to w top 10 ligi byłyby krasie i może jakies przypadkowe demony. dlatego rzucaja nam kłody pod nogi.
- Aron_Banalny
- Masakrator
jeżeli pytanie jest w złym temacie to przepraszam
czy warto wymaksować kowala na walczącego generała w sytuacji gdy gram na 2250 na kowadle a than jest bsb?
czy warto wymaksować kowala na walczącego generała w sytuacji gdy gram na 2250 na kowadle a than jest bsb?