Opisz cos wiecej . Jaka taktyka ruchu ,ataku w kogo gorgonami ?Qc-Rat pisze:13-7 z VC na BloodKinghtach i to po stracie maga w 2 turze ; ) Okazało się ze 3 korwy miota oddział BK w 3 tury o ile złapie się lorda na BSBeka. No i 21 ataków robi swoje ; )
8-12 z DE ale tylko 3 tury
Ogólnie - polecam granie na Gorgonach ; )
Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
WFB playing since 1994
Uległem i zamiast centigorow wziałem druga Gorgone ; )
Po środku stołu od lewej były: domek, jeziorko (impossible) i obelsik. Wystawiłem całe piernicznięcie w lewym rogu, gdy klocek bloodków był w przzeciwnym. Śmiecie na prawej flance miały trzymac BK na odległość. Zawaliłem z harpiami, więc zjedzone (złe wystawienie). W sumie to potem już wyszło fatalnie - w drugiej turze wysadził sie mag, a Mistrz Solo z uduchowienie stworzył 3 kompletne bazy duchów, które zablokowały mi wszystkie śmieci. Jedna Gorgona zagoniana (10 ld z przerzutem taaaa) od duchów (sic!), które zabiły jeszcze dwa rydwany razorgora i spanikowały 20 gorów ^^. tymczasem w ghulach z małym magiem stała gorgona i BSB. Gorgona zabiła małego wampira, po czym dostała BK na bok i zeszła. I teraz dwie tury zycia - BK w minosa nieBSB, żadnej rany, uciekam i... nie zagoniony ^^ overrun w podstawione harpie a potem na wzgórze. Tymczasem lord i BSB rozkręcili Ghoule, obócili sie i nadeszła tura numer 5... szarża na tył, BSB łapie w challange lorda, schodzi sporo BK, po combacie reform. Tymczasem poprzednio wspomniany minos nizagoniony zebrał się (w 5) i w 6 dopełnił dzieła zniszczenia szarżą na tył... klocek BK z regenką z wightkingiem i lordem wessany do -3 z sypania i porażka bestii przemieniona w tryumf ; ) Mnie zostały 3 minosy, Solowi ghoule i duchy, -10% strat i w ten sposób robimy minorka ; ) Ogólnie w bitwie rydwany nie zrobiły nic, zreszta nic poza minosami nic nie zrobiło po prawdzie, harpie to tylko łądnie poodginały i wymanewrowały BK.
Z DE takie smyranie sie a potem głupia akcja z doomkiem wpuszczonym w korsarzy, którzy go zagonili i koniec gry gdy rydwany akurat mogły próbowac coś zrobić ; )
Bardzo fajne szachy sa z tą rozpiską, licznie overrunów reformów, obrotów sprawia mase frajdy ; ) No i beast wymiata - na 7+ +3T na herosa... miodzik, o klatwie niewspominając ; )
Po środku stołu od lewej były: domek, jeziorko (impossible) i obelsik. Wystawiłem całe piernicznięcie w lewym rogu, gdy klocek bloodków był w przzeciwnym. Śmiecie na prawej flance miały trzymac BK na odległość. Zawaliłem z harpiami, więc zjedzone (złe wystawienie). W sumie to potem już wyszło fatalnie - w drugiej turze wysadził sie mag, a Mistrz Solo z uduchowienie stworzył 3 kompletne bazy duchów, które zablokowały mi wszystkie śmieci. Jedna Gorgona zagoniana (10 ld z przerzutem taaaa) od duchów (sic!), które zabiły jeszcze dwa rydwany razorgora i spanikowały 20 gorów ^^. tymczasem w ghulach z małym magiem stała gorgona i BSB. Gorgona zabiła małego wampira, po czym dostała BK na bok i zeszła. I teraz dwie tury zycia - BK w minosa nieBSB, żadnej rany, uciekam i... nie zagoniony ^^ overrun w podstawione harpie a potem na wzgórze. Tymczasem lord i BSB rozkręcili Ghoule, obócili sie i nadeszła tura numer 5... szarża na tył, BSB łapie w challange lorda, schodzi sporo BK, po combacie reform. Tymczasem poprzednio wspomniany minos nizagoniony zebrał się (w 5) i w 6 dopełnił dzieła zniszczenia szarżą na tył... klocek BK z regenką z wightkingiem i lordem wessany do -3 z sypania i porażka bestii przemieniona w tryumf ; ) Mnie zostały 3 minosy, Solowi ghoule i duchy, -10% strat i w ten sposób robimy minorka ; ) Ogólnie w bitwie rydwany nie zrobiły nic, zreszta nic poza minosami nic nie zrobiło po prawdzie, harpie to tylko łądnie poodginały i wymanewrowały BK.
Z DE takie smyranie sie a potem głupia akcja z doomkiem wpuszczonym w korsarzy, którzy go zagonili i koniec gry gdy rydwany akurat mogły próbowac coś zrobić ; )
Bardzo fajne szachy sa z tą rozpiską, licznie overrunów reformów, obrotów sprawia mase frajdy ; ) No i beast wymiata - na 7+ +3T na herosa... miodzik, o klatwie niewspominając ; )
W 7 edycji miałem dziwną chęć wystawiania niemożebnie dużych unitów.
Teraz mam większą ochotę na spam pojedyńczych modeli.
A wasze rozpy pozytywnie wpływają na mą inwencję twórczą.
Pomyślę i może zapodam nową rozpę.
Teraz mam większą ochotę na spam pojedyńczych modeli.
A wasze rozpy pozytywnie wpływają na mą inwencję twórczą.
Pomyślę i może zapodam nową rozpę.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
ostatnio grałem czystym PF:
beastlord / duży shami (shadow ) / 3 małych 2 2lvl ( 2beast 2lvl / shadow 1lvl ) / bsb z +1S / 40gorów i 10 / 2 rydwany / 2x 5 ungor / 2x 5 centigory ta music / 35 bestigorów
grałem z Wochem na chosenach z 2 klockami 35marudów 2 fasty 2warshrainy 6trolli, dyskowiec do bicia i mały z DS... generalnie trochę nie szło w "magii" ale 12 / 8 ( nie wylosowałem pitki )
i bloodgreed: na razie rozpiski nie chcę nie co zdradzać bo bardzo mi się podoba
ale grałem z krasiami one zaczynały: zabiły 2 ghorgony, do tego spanikowały psy i 40gorów z dużym shamanem ( z pitką na kowadło ) to wszystko w 1 turze... reszta zjadła resztę czyli warriorów, longbeardów, scoutów którzy zabili ghorgonę i maszyny, kowadło 12 / 8
beastlord / duży shami (shadow ) / 3 małych 2 2lvl ( 2beast 2lvl / shadow 1lvl ) / bsb z +1S / 40gorów i 10 / 2 rydwany / 2x 5 ungor / 2x 5 centigory ta music / 35 bestigorów
grałem z Wochem na chosenach z 2 klockami 35marudów 2 fasty 2warshrainy 6trolli, dyskowiec do bicia i mały z DS... generalnie trochę nie szło w "magii" ale 12 / 8 ( nie wylosowałem pitki )
i bloodgreed: na razie rozpiski nie chcę nie co zdradzać bo bardzo mi się podoba
ale grałem z krasiami one zaczynały: zabiły 2 ghorgony, do tego spanikowały psy i 40gorów z dużym shamanem ( z pitką na kowadło ) to wszystko w 1 turze... reszta zjadła resztę czyli warriorów, longbeardów, scoutów którzy zabili ghorgonę i maszyny, kowadło 12 / 8
- Khuman
- Ciśnieniowiec
aha 
i tak dużo można zanalizować jeśli wiesz że masz 2x ghorgony dużego szamiego + 40 gorów
cory dość podobne do rozpiski z PF
no i wiesz że to ma być niemiażdżenie bloodgreed
a jak nie wiesz to już wiesz
i tak dużo można zanalizować jeśli wiesz że masz 2x ghorgony dużego szamiego + 40 gorów
cory dość podobne do rozpiski z PF
no i wiesz że to ma być niemiażdżenie bloodgreed
a jak nie wiesz to już wiesz
- Khuman
- Ciśnieniowiec
dostały dwie piątki stubborna... zresztą mam farta bo a ni razu jak ich wystawiałem to nie miały różnych rolli
dobrze... może w jednym momencie troszkę brakło nieco szczęścia przy jednej piątce bo by trolle trzymały 4 tury CC
+1S / +1T nie rzucałem na nich bo musiałem bustoać bestigory bo zajmowały się chosenami z wardem 3+
dobrze... może w jednym momencie troszkę brakło nieco szczęścia przy jednej piątce bo by trolle trzymały 4 tury CC
+1S / +1T nie rzucałem na nich bo musiałem bustoać bestigory bo zajmowały się chosenami z wardem 3+
Aha , czyli pewnie bestigory z lordem wszyscy +1S/T (niezla miazga) + gorki z bsb +1S i czarkiem +1S/T (tez niezla miazga)
W sumie 2 oddzialy z podstawka S5/T5 a bestigory S7.
I na co nam minoski ?
A nie lepsze by byly swiniaki w samopasie zamiast centigorow ?
I na co nam minoski ?
A nie lepsze by byly swiniaki w samopasie zamiast centigorow ?
WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
może i razory były by lepsze ale nie mają PF a rozpiska miała być czysto PF'owa, po za tym 3WS mają a 5T no SV vs 4T 4SV jest dość podobną wartością co do przeżywalności.. pkt. wygląda 110 za 6W konta 125 + 10 TA + 7 muzyk za 5W... z muzykiem mają większą mobilność niż razory nawet pojedyncze a TA mogą wyeliminować kowboja czy jakieś śmiecie, nie mówiąc o tym że magowie nie chodzą samopas
minoski są o tyle fajne że:
1. z bazy 5S
2. mają feara
3. możliwość frenzy czyli brak paniki
4. a przede wszystkim nie działają na nich stomp ani inne tego typu ataki
minoski zawsze mi się sprawdzały co prawda w 7 + gore ale nie można mieć wszystkiego. żal że tyle pkt. a nie mają HA czy z bazy jakiejś wybranej broni i HA do wykupu
minoski są o tyle fajne że:
1. z bazy 5S
2. mają feara
3. możliwość frenzy czyli brak paniki
4. a przede wszystkim nie działają na nich stomp ani inne tego typu ataki
minoski zawsze mi się sprawdzały co prawda w 7 + gore ale nie można mieć wszystkiego. żal że tyle pkt. a nie mają HA czy z bazy jakiejś wybranej broni i HA do wykupu
jak dla mnie centki są nawet fajne tylko brakuje dla nich zwyczajnie miejsca ( wolę 1 pumbę bo jest tańsza a porównywalnie przeżywana (użyteczna) bo jeśli coś ma działać samodzielnie to powinno mieć chociaż ld 8 na wypadek paniki od strat a jakby nie patrzeć to 5 z muzykiem i TA to prawie 3 pumby alb 2x harpie w scoucie co już jest słabą opcją.
- Khuman
- Ciśnieniowiec
prawie robi dużą różnicę
w pumbach nie masz " throwingu " no i 7ld więcej u besti nie znajdziesz i tak
kolejne testy będą dziś tylko nie wiem jeszcze którą rozpiską... jak na razie więcej fanów jest w klubie ta z PF
kolejne testy będą dziś tylko nie wiem jeszcze którą rozpiską... jak na razie więcej fanów jest w klubie ta z PF
- Khuman
- Ciśnieniowiec
ee.. tam jak byś grał krasiami też byś nie zadawał bazowego 9LD
nie ma czym się przejmować
może PF lepsze od bloodgreed ale uwielbiam te duże krówki.. choć nie powiem ostatnio jak małymi nie co gardziłem to teraz mają u mnie poważanie
może PF lepsze od bloodgreed ale uwielbiam te duże krówki.. choć nie powiem ostatnio jak małymi nie co gardziłem to teraz mają u mnie poważanie
- Khuman
- Ciśnieniowiec
myślę że mogą być dość opłacalne ale bez FCG tylko muzol... pełen szatan
wiedz że coś się dzieje jak na bitwę wychodzą z lasu i gór, czteronożne pijaki
wiedz że będzie krwawo
wiedz że to centigory pijane sługi szatana

wiedz że coś się dzieje jak na bitwę wychodzą z lasu i gór, czteronożne pijaki
wiedz że będzie krwawo
wiedz że to centigory pijane sługi szatana
- Khuman
- Ciśnieniowiec
e tam... bestigory wystawiasz po mimo że nie maja halabard a GW wiadomo nie szaleje się... a centki mają 2A i 5S w szarży... chyba najlepszy bonus jaki lubię to re-roll PF
z trzech względów nie biorę GW na centkach :
1. bo ASL
2. mniejszy SV
3. jak wypadnie 1-2 zawsze to 4I mają jak są trzeźwe
z trzech względów nie biorę GW na centkach :
1. bo ASL
2. mniejszy SV
3. jak wypadnie 1-2 zawsze to 4I mają jak są trzeźwe