Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
CAR2N
Chuck Norris

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: CAR2N »

Qc-Rat pisze:13-7 z VC na BloodKinghtach i to po stracie maga w 2 turze ; ) Okazało się ze 3 korwy miota oddział BK w 3 tury o ile złapie się lorda na BSBeka. No i 21 ataków robi swoje ; )

8-12 z DE ale tylko 3 tury

Ogólnie - polecam granie na Gorgonach ; )
Opisz cos wiecej . Jaka taktyka ruchu ,ataku w kogo gorgonami ? ;) I jaka rozpiska grales ? (pewnie ta ostatnio opisana)
WFB playing since 1994

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Uległem i zamiast centigorow wziałem druga Gorgone ; )

Po środku stołu od lewej były: domek, jeziorko (impossible) i obelsik. Wystawiłem całe piernicznięcie w lewym rogu, gdy klocek bloodków był w przzeciwnym. Śmiecie na prawej flance miały trzymac BK na odległość. Zawaliłem z harpiami, więc zjedzone (złe wystawienie). W sumie to potem już wyszło fatalnie - w drugiej turze wysadził sie mag, a Mistrz Solo z uduchowienie stworzył 3 kompletne bazy duchów, które zablokowały mi wszystkie śmieci. Jedna Gorgona zagoniana (10 ld z przerzutem taaaa) od duchów (sic!), które zabiły jeszcze dwa rydwany razorgora i spanikowały 20 gorów ^^. tymczasem w ghulach z małym magiem stała gorgona i BSB. Gorgona zabiła małego wampira, po czym dostała BK na bok i zeszła. I teraz dwie tury zycia - BK w minosa nieBSB, żadnej rany, uciekam i... nie zagoniony ^^ overrun w podstawione harpie a potem na wzgórze. Tymczasem lord i BSB rozkręcili Ghoule, obócili sie i nadeszła tura numer 5... szarża na tył, BSB łapie w challange lorda, schodzi sporo BK, po combacie reform. Tymczasem poprzednio wspomniany minos nizagoniony zebrał się (w 5) i w 6 dopełnił dzieła zniszczenia szarżą na tył... klocek BK z regenką z wightkingiem i lordem wessany do -3 z sypania i porażka bestii przemieniona w tryumf ; ) Mnie zostały 3 minosy, Solowi ghoule i duchy, -10% strat i w ten sposób robimy minorka ; ) Ogólnie w bitwie rydwany nie zrobiły nic, zreszta nic poza minosami nic nie zrobiło po prawdzie, harpie to tylko łądnie poodginały i wymanewrowały BK.

Z DE takie smyranie sie a potem głupia akcja z doomkiem wpuszczonym w korsarzy, którzy go zagonili i koniec gry gdy rydwany akurat mogły próbowac coś zrobić ; )

Bardzo fajne szachy sa z tą rozpiską, licznie overrunów reformów, obrotów sprawia mase frajdy ; ) No i beast wymiata - na 7+ +3T na herosa... miodzik, o klatwie niewspominając ; )

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

W 7 edycji miałem dziwną chęć wystawiania niemożebnie dużych unitów.
Teraz mam większą ochotę na spam pojedyńczych modeli.
A wasze rozpy pozytywnie wpływają na mą inwencję twórczą.
Pomyślę i może zapodam nową rozpę.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

CAR2N
Chuck Norris

Qc-rat , moze jednak wartalo miec jakis oddzial centusiow np z toporkami do rzucania ;) albo dolozyc chaos spawny (4-5 by weszlo zamiast 1 gorgony ,to chyba lepszy odwracacz uwagi od minoskow) :mrgreen:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

ostatnio grałem czystym PF:

beastlord / duży shami (shadow ) / 3 małych 2 2lvl ( 2beast 2lvl / shadow 1lvl ) / bsb z +1S / 40gorów i 10 / 2 rydwany / 2x 5 ungor / 2x 5 centigory ta music / 35 bestigorów

grałem z Wochem na chosenach z 2 klockami 35marudów 2 fasty 2warshrainy 6trolli, dyskowiec do bicia i mały z DS... generalnie trochę nie szło w "magii" ale 12 / 8 ( nie wylosowałem pitki )

i bloodgreed: na razie rozpiski nie chcę nie co zdradzać bo bardzo mi się podoba :P

ale grałem z krasiami one zaczynały: zabiły 2 ghorgony, do tego spanikowały psy i 40gorów z dużym shamanem ( z pitką na kowadło ) to wszystko w 1 turze... reszta zjadła resztę czyli warriorów, longbeardów, scoutów którzy zabili ghorgonę i maszyny, kowadło 12 / 8 :twisted:

CAR2N
Chuck Norris

Zdradz na priv ;) nikomu nie pokaze :mrgreen:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

aha :D

i tak dużo można zanalizować jeśli wiesz że masz 2x ghorgony dużego szamiego + 40 gorów 8)

cory dość podobne do rozpiski z PF :wink:

no i wiesz że to ma być niemiażdżenie bloodgreed :twisted:

a jak nie wiesz to już wiesz :P

CAR2N
Chuck Norris

Pewnie rozpiska jak dawniejsze jesli chodzi o przedmioty ;) A jak centigory sie sprawdzily ? Rzucales na nich +1S/T moze ? :mrgreen: :oops:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dostały dwie piątki stubborna... zresztą mam farta bo a ni razu jak ich wystawiałem to nie miały różnych rolli

dobrze... może w jednym momencie troszkę brakło nieco szczęścia przy jednej piątce bo by trolle trzymały 4 tury CC :D

+1S / +1T nie rzucałem na nich bo musiałem bustoać bestigory bo zajmowały się chosenami z wardem 3+ :twisted:

CAR2N
Chuck Norris

Aha , czyli pewnie bestigory z lordem wszyscy +1S/T (niezla miazga) + gorki z bsb +1S i czarkiem +1S/T (tez niezla miazga) ;) W sumie 2 oddzialy z podstawka S5/T5 a bestigory S7.
I na co nam minoski ? :oops:
A nie lepsze by byly swiniaki w samopasie zamiast centigorow ?
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

może i razory były by lepsze ale nie mają PF a rozpiska miała być czysto PF'owa, po za tym 3WS mają a 5T no SV vs 4T 4SV jest dość podobną wartością co do przeżywalności.. pkt. wygląda 110 za 6W konta 125 + 10 TA + 7 muzyk za 5W... z muzykiem mają większą mobilność niż razory nawet pojedyncze a TA mogą wyeliminować kowboja czy jakieś śmiecie, nie mówiąc o tym że magowie nie chodzą samopas

minoski są o tyle fajne że:

1. z bazy 5S

2. mają feara

3. możliwość frenzy czyli brak paniki

4. a przede wszystkim nie działają na nich stomp ani inne tego typu ataki

minoski zawsze mi się sprawdzały co prawda w 7 + gore ale nie można mieć wszystkiego. żal że tyle pkt. a nie mają HA czy z bazy jakiejś wybranej broni i HA do wykupu

CAR2N
Chuck Norris

Sa fajne ,ale pkt tak sobie jak na nowe standardy :cry: a co do centigorow to chyba warto wziac za te 2pkt/model toporki ;)
WFB playing since 1994

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

jak dla mnie centki są nawet fajne tylko brakuje dla nich zwyczajnie miejsca ( wolę 1 pumbę bo jest tańsza a porównywalnie przeżywana (użyteczna) bo jeśli coś ma działać samodzielnie to powinno mieć chociaż ld 8 na wypadek paniki od strat a jakby nie patrzeć to 5 z muzykiem i TA to prawie 3 pumby alb 2x harpie w scoucie co już jest słabą opcją.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

prawie robi dużą różnicę :wink: w pumbach nie masz " throwingu " no i 7ld więcej u besti nie znajdziesz i tak :lol2:

kolejne testy będą dziś tylko nie wiem jeszcze którą rozpiską... jak na razie więcej fanów jest w klubie ta z PF 8)

Klops
Falubaz

tylko że ja po prostu tych ld na 7 nie zdaję, a wiadomo że PF lepsze od bloodgreed

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ee.. tam jak byś grał krasiami też byś nie zadawał bazowego 9LD :wink: nie ma czym się przejmować :P

może PF lepsze od bloodgreed ale uwielbiam te duże krówki.. choć nie powiem ostatnio jak małymi nie co gardziłem to teraz mają u mnie poważanie 8)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Panowie a Centigory w opcji 2x10 z FCG ? :twisted: Pełny szatan :twisted: ... tfu KOZA \m/
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

myślę że mogą być dość opłacalne ale bez FCG tylko muzol... pełen szatan :twisted:

wiedz że coś się dzieje jak na bitwę wychodzą z lasu i gór, czteronożne pijaki :twisted:

wiedz że będzie krwawo :twisted:

wiedz że to centigory pijane sługi szatana :twisted:

:P

Klops
Falubaz

może gdyby centki z bazy miały 3 I to by u mnie zagościły a tak to tylko sobie na półce stoją.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

e tam... bestigory wystawiasz po mimo że nie maja halabard a GW wiadomo nie szaleje się... a centki mają 2A i 5S w szarży... chyba najlepszy bonus jaki lubię to re-roll PF

z trzech względów nie biorę GW na centkach :

1. bo ASL

2. mniejszy SV

3. jak wypadnie 1-2 zawsze to 4I mają jak są trzeźwe

ODPOWIEDZ