Mantic Games - konkurent dla GW?

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andronicus
Chuck Norris

Re: Mantic Games - konkurent dla GW?

Post autor: Andronicus »

Scibor rzeźbi w tym samym stylu. Ten gość, choć obesrany detalami od góry do dołu, w ogóle nie trafia w mój gust. Nie wiem co ciekawego jest w tej pozie. "Klocowatości" z resztą też mu nie brakuje.

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

mimo to "obesrany szczegółami od dołu do góry" jest według mnie sto razy lepszy niż pingwin, który wygląda jak z kreskówki

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Też nie podobają mi się ludki terminator armorach od Scibora, ale jego Moskale, Dwarfy i podstawki są genialne :)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Matijjos pisze:mimo to "obesrany szczegółami od dołu do góry" jest według mnie sto razy lepszy niż pingwin, który wygląda jak z kreskówki
Przede wszystkim ma brodę :roll: .
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

Czy ma ktoś może zasady i armie z "nowej edycji" Kings of War (rozsyłana w newsletterze)?

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Post autor: Don_Silvarro »

Nowej edycji w wersji elektronicznej jeszcze nie ma, trwają prace nad jej formatowaniem i umieszczeniem na stronie.

W newsletterze był tylko army list dla Niegrzecznych Elfów, bardziej na zasadzie teaseru, i w zasadzie nie wiem, czy w ostatecznej wersji :)

Więc albo cierpliwości, albo zamówienie na książeczkę w wersji papierowej - jedyne 5Ł :)

noggin
Chuck Norris

Szkoda, chciałem wypróbować jak się w to gra, a potrzebuję właśnie zasady do DE i goblinów i bretki, żeby coś zagrać. No to trzeba poczekać. Wiadomo kiedy mają to na stronkę wrzucić?

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Konkretnie nie wiadomo, ale
On the PDF's, I was told on face book by Ronnie Renton, that the guy who does the website was on holiday for 3 days and is due back today.

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Widziałem na żywo to trójkołowe autko do orków (Vanaheim dostał darmowe próbki) i wygląda koszmarnie... Jakość tego odlewu jest tragiczna. Jak jakaś chińska zabawka. Od dołu jest pusty, geometria pojazdu jest przesunięta, detale są niewyraźne albo w ogóle ich nie ma, części nie pasują do siebie mimo, że powinny, ork który trzyma broń wygląda gorzej niż ci ze starych pojazdów od GW. Porażka.
2go edycyjne Bajki do orków miały więcej detali i były przyjemniejsze dla oka. Nie wiem o co chodzi Manticowi i zastanawiam się ile to coś będzie kosztować. Aha, opony są nawet spoko.
Piechotę orków też widziałem na żywo, to te same wypraski co zwykłych Orków do Mantica + kilka nowych główek i broni pasujących do klimatu SF- te akurat wyglądają całkiem spoko, za to plus.

Jakby ktoś chciał, to mogę zrobić fotki.

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Kleiłem ten model, okropny pod każdym względem, bez licznych przeróbdek wygląda po prostu źle. Bryłowaty i niskodeatolowy, ale przynajmniej jak zakleja się go platikardem i bitzami by GW nie czuje się żalu.
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Reguły Kings of War edycja 2011 oraz osiem uaktualnionych list armii są już gotowe do ściągnięcia :D

http://www.manticgames.com/Hobby/Gaming.html

noggin
Chuck Norris

Znalazłem już :) No to będziemy testować. Co prawda system wygląda na bardzo ubogi, ale chociaż jedną grę zagram, żeby się przekonać jak to wygląda.

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

po rozpisce armijnej sądzę, że jednostki ludzi będą się nadawały zarówno do imperium, jak i do bretonii czy dogs of war :)

W zasadzie do pełni szczescia brakuje skavenów...

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

gervaz pisze:
W zasadzie do pełni szczescia brakuje skavenów...
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=298829

A konkretniej:
http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=297863

Jeszcze do wersji 2010, ale autor jest jednym z aktywniejszych członków społeczności, więc pewnie prędzej czy później 'apdejtnie' do v2011 :)

Ew. można wykorzystać reguły sojuszów w ramach starego dobrego 'count-as'. Kilka pomysłów na szybko:

Clanrats/slaves - Goblin Sharpsticks/Rabble
Rat Ogres - Goblin Bogies
Stormvermin - Kingdom of Men Polearm Block
Giant Rats/Rat Swarm - Orc Orclings
Weapon Team - Abyssal Dwarf Dragon Fire Team
Abomination - Twilight Kin Abyssal Fiend
Screaming Bell - Twilight Kin Abyssal Fiend z wykupionymi zaklęciami
Asasyn - Twilight Kin Master of Death
Night Runners - Twilight Kin Shadows
itd itp etc :)

Mi najbardziej brakuje opcji na lekką piechotę i lekką kawalerię z bronią rzucaną w ramach armii ludzi - można by fajnie złożyć armię w klimatach starożytnych. No ale nie można mieć wszystkiego, i tak moją drugą armią do KoW będą pewnikiem ludzie zrobieni z plastików braci Perry do WotR :)

Awatar użytkownika
Matijjos
Wodzirej

Post autor: Matijjos »

a mniej więcej wiadomo kiedy wyjdą ludzie?

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Jeśli się nie mylę to w przyszłym roku, chyba jakoś na początku.

Awatar użytkownika
Don_Silvarro
Chuck Norris

Artein pisze:Jeśli się nie mylę to w przyszłym roku, chyba jakoś na początku.
Nie mylisz się, ale mówisz o Korporacji, czyli człowiekowych laleczkach do Warpath :wink:

Daty wydania figurek armii ludzi do KoW nie ma i pewnie długo nie będzie. To nie jest priorytet dla Mantica, no bo po co? Figurki ludzi w rynsztunku starożytnym/średniowiecznym/renesansowym w 28mm raczej ciężko nazwać niszą rynkową, nawet w plastiku :roll:

InkubPendragon
Oszukista

Post autor: InkubPendragon »

Tu sa na pol oficjalne zasady do armii historycznych przeznaczone do KoW.
Niezle pomyslane.

http://www.hourofwolves.org/?view=artic ... ientCombat
http://www.miniwojna.blogspot.com - gry bitewne i malowanie figurek

http://polskiefigurki.blogspot.com/ - wiadomości o polskich grach bitewnych, figurkach i akcesoriach do nich

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

armia kosmicznych pingwinów w różnych kolorach... tak by nie było, że tylko w niebieskim wyglądają śmiesznie :P

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

sorki za post pod postem... Mantic pokazał nowy oddział...

widać ewidentnie, że część jest zbudowana na częściach z wersji fantasy

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ