BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki

Post autor: Lidder »

to może ja walne raporcik z bitew.

I Bitwa: vs Aklimatyzator
w pierwszej turze odczuwałem lekkie zmęczenie mimo, że poszedłem wcześnie spać. przeciwnik miał w rozpisce flashbacki dotyczące nocy, w której byłem często budzony. miedzy innymi oddział wymiotujących dzieciaków z Wrocławia, chrapiącego Kacpra i "stink at dawn", znany graczom jako niszczarka marzeń. część z tego negatywnie mnie nastawiła, ale moja rozpa była przygotowana na tego typu akcje. zająłem obie flanki, mój generał po wsparciu czaru Kalesonera dostał boosta z żółtej koszulki. mimo problemów na początku pocisnąłem 18:2 z RB w D.

II Bitwa: vs JJ
przeciwnik się spóźnił na bitwę, ale zależało mi na grze z nim więc czekałem cierpliwie. miła gadka, coś tam próbował czarować, ale się nie dałem. z początku przegrywałem brakiem ogrania, JJ zainwestował więcej w jednostki experience, ja miałem 2x15 w foramcji Master on Hordę ETC. wiedziałem, że nie wygram na tej płaszczyźnie. zmieniłem taktykę i rozłożyłem grę na 6 tur, miałem przewagę bo mój mały mag wylosował czar "young lad", z takim bonusem do Mv nie mogłem przegrać! bitwa przyjemna i liczę na rewanż 7:13 :)

III Bitwa: vs Ilejeszczek
jeszczek znany jest większości graczom jako niemiły typ, z którym ciężko się gra bo strasznie wałuje. gra wygląda ok, ale nie mogło być tak dobrze. mój szósty zmysł czuł perfidnego wała. miałem rację, Ilek miał w rozpie przedmiot "no-more-carbohydrates", ale jak to powiedzaił "zapomniał mi wpsomnieć". wałkarz! jak każdy wie z tym losowym dziadostwem może być źle. miałem farta bo odpalił się w późniejszych turach, a dla mnie już to było bez znaczenia bo na większości jednostek miałem już nałożony czar AoE "no pressure" a te niedobitki co miały parcie na punkty zgoniłem resztą cukrów. kij ci w oko 20:0!

IV Bitwa: vs OnTheFlow
byłem trochę zmęczony, ale pozytywnie nastawiony na drugi dzień gry. kolega bez problemu przyjął remis i spokojnie poszliśmy na piwo "zajebiste" do knajpy "wożę się po sali". Kudłaty do nas dołączył po jakimś czasie. 10:10 :)

V Bitwa: vs Extremity
Jest szansa na top! nie ma co rezygnować, bo jest sporo okazji, że się wykazać i udowodnić wartość swojej egzystencji :D wiedziałem, że będzie kilka trudnych bitew, których wyniki będą decydowały o losach całej bitwy! rzuciłem czar keep-cool, pech niszczarka marzeń. jednak przeciwnik zapomniał, że mam jeszcze taki sam bound spell. Ifka i do bazy! wyłapałem co się dało, ale po bitwie przeciwnik uświadomił mnie o kilku błędach. następnym razem pocisnę lepiej, poza tym progi są niskie :) 19:1 i podium!

dziękuje organizatorom i przeciwnikom. miło było większość poznać, a część znów zobaczyć :) pozdrawiam i do następnego razu!

L.

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Brałeś coś szefie ?:) a jak tak to co to było :D?

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

BOGINS pisze:Brałeś coś szefie ?:) a jak tak to co to było :D?
ostatnio? jedną taką gorącą 19 :)

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Lidder pisze:
BOGINS pisze:Brałeś coś szefie ?:) a jak tak to co to było :D?
ostatnio? jedną taką gorącą 19 :)
Tutajca?
Obrazek

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

ej no w tym roku kończę 20
Obrazek

Sasza
Oszukista

Post autor: Sasza »

Kalesoner pisze:Jadłem tam piers z kurczaka i zupę i było obrzydliwe, nawet kompot był paskudny. Czułem to mimo kataru. :D
przyznam kompot paskudny, zupa średnia - ale np. ryż z mięchem i surówką pierwsza klasa jak za ta cenę imho. dało się zjęść spoko obiad jak na buffet przy masterze

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Rince pisze:
Żaba pisze:
a tak na poważnie jesli grassz WOCH-EM, VC lub HE i nie możesz wygrać z DE to ssiesz pałę i nie umiesz grać - pozdro poćwicz :wink:
O_o Imho to sa jedne z lepszych paringow dla wiekszosci rozpisek DE. Dla Barbowej (aka copy/paste twojej) VC to najlepszy paring...
prawdę mówiąc to znam lepsze 8) a tak BTW to combo eteryki + ASF na 3+ miażdży DE - ale chętnie usłyszę co tam takiego zajebiaszczego mają na DE na VC-ty - KB na Hydrze we Wraty czy skotłowani korsarze vs Blood Knighci z ASF a może obniżanie WS-a na gwardię z Hełmem =P~

pzdr,
Ż.

P.S. ja się nie znam na 8ed zagrałerm 8 bitew :P

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Kończę ogarniać fotki, jeszcze odrobinę cierpliwości proszę :)

Jeśli ktoś będzie chciał coś dla siebie (większa rozdzielczość), to walić do mnie na PM z życzeniami. Ale z umiarem ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Drugi raz Bazyl w Łomiankach i drugi raz jestem mile zaskoczony.
Raz - że wspaniała organizacja- nareszcie bitwy się zaczynały i kończyły o czasie. To jest postęp. Ja zagrałem pięć razy pełne 6 tur. Czysto, przestrzeń. Az chce się grać.
Dwa - Fajnie jest spotkać raz na jakiś czas znajomków i pogadać o tym i o owym.
Trzy - 12 miejsce dla mnie, najlepsze na masterze - singlu. Czyli świetny wynik.

Dziękuję przeciwnikom za gry - wszystkie w porządku, bez zgrzytów.
No i dla organizatorów za wysiłek. Oby wam się chciało za rok :)
pozdrawiam
K.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Piekny jest gif.

Awatar użytkownika
Nadel
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Nadel »

A tutaj galeria z sobotniego mojego przyjazdu na chwilę do Was.
https://picasaweb.google.com/mrewicki/B ... directlink

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

No dobra. Robsonowego rulebooka okazało się, że ja mam. Jak ktoś grał w ostatniej bitwie w okolicach 12 stolika i przypadkowo ma mojego to niech się zgłosi do mnie.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Będę wrzucał częściami, bo imageshack nie chce łykac na raz, sprawdzajcie edycje tego posta.

http://img201.imageshack.us/g/img0645c.jpg/
http://img156.imageshack.us/g/img0660m.jpg/
http://img525.imageshack.us/g/img0675ps.jpg/
Ostatnio zmieniony 22 lut 2011, o 14:20 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie lepiej wrzucic spakowane na jakiegos hotfila i kazdy sobie sciagnie?

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Ziemko pisze:Nie lepiej wrzucic spakowane na jakiegos hotfila i kazdy sobie sciagnie?
+1 :)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

a komu sie chce ściagać ponad 200mb fotek? jasne mogę tak zrobić
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Mi to nie robi, a przegladanie imageshacka do wygodnych nie nalezy.
Jakbys mogl tak zrobic to bede dzwieczny.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

najlepiej na picase...
łatwe przeglądanie... a jak ktoś ma sam zainstalowaną picase ściągnie błyskawicznie i bez problemu... polecam
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Kalesoner
Szczur Królów

Obrazek

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Polecam program Fast Stone Viewer. Darmowy super szybki miedzy innymi do masowej obrobki zdjec

http://www.faststone.org/FSViewerDetail.htm

pozdro

ODPOWIEDZ