8 edycja- pytania 2

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: 8 edycja- pytania 2

Post autor: misha »

pewnie i miał re-rolle Ld od wrogiego BSB :)
chodzi o sojusz, AB + opis trusted allies nie wyklucza takiej możliwości moim zdaniem, a Macki coraz bliżej.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Ushi
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Ushi »

Czy jednostkę mającą zasadę Forest Strider dotyczą ujemne skutki wejścia do lasu typu Venom Thicket ?

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Tak
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jak rozpatruje się rany z fate of Bjuna vs Death Hag na kotle?
a) targetuję Death Hag, giną najpierw szeregowe witchki;
b) najpierw ginie Death Hag (niezgodnie z opisem kotła)
c) inaczej?
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Andrzej
Pan Spamu

Rozumiem, że to pytanie retoryczne, jako że kociołma 10T i warda 3+ od magii? :) Odpowiedź A
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Jest jeszcze dwójka ze śmierci :) Trochę to dziwne, że giną modele, których nie targetowano czarem. No ale cóż, zasady kotła.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

Andrzej
Pan Spamu

Ale właśnie o to chodzi, że to jest jeden model :)

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Maszyna w 8 edycji jest jednym modelem, tak jak np. kawalerzysta. Po prostu niektóre maszyny jak kocioł czy kowadło mają po prostu trochę inaczej rozwiązane przyjmowanie ran.

Andrzej
Pan Spamu

To teraz ja mam pytanie. Z czego wynika to, że w krasiach inżynier zawsze schodzi ostatni?

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

Post autor: puma1944 »

bo jest traktowany jako champion
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
W:29\D:4\L16
Tomb Kings
W:1\D:0\L:0

galeria moich Krasi: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=33906

Awatar użytkownika
Fanatic
Chuck Norris

Post autor: Fanatic »

Jak maszyna dostanie dwie rany to ściąga się dwa modele z obsługi tak?
W takim przypadku trzeba ją testować na panikę bo straciła ponad 25% składu?
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Nie, traktujesz machinę jak model z kiloma woundami.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

hm cały czas byłem przekonany ze jest traktowany jako champion #-o
wiec pytanie czy w combacie mogę inżynierem wyzywać na pojedynki i je przyjmowac??
"Poproście ich,żeby się nieco uciszyli.Snorri ma małego kaca,-powiedział Snorri.
Artur pisze:Człowieku to jest temat, o nowym info o krasiach - czy wszyscy musimy wiedzieć z jakich modeli zrobisz bombera ... jak dal mnie możesz nawet w kupę wsadzić parasolkę do drinków
Dwarfs
Tomb Kings

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Fanatic pisze:Jak maszyna dostanie dwie rany to ściąga się dwa modele z obsługi tak?
W takim przypadku trzeba ją testować na panikę bo straciła ponad 25% składu?
Musisz czytać dokładnie całość - kudłaty napisał, że jest to jeden model i tego się trzymajmy. :)

edit. A co do inżyniera to dotychczas ściągałem go jako ostatniego bo tak :) bo niby czemu nie? Ale jak zadano to pytanie to rzeczywiście przecież jest on championem (bo nie pamiętam aby errata zmieniała ten zapisek w AB) więc moim zdaniem trochę się tu idea tego championa kłóci z 8 ed. bo napewno nie może wyzywać ani przyjmować pojedynków bo jest częścią całości czyli maszyny a maszyny się nie pojedynkują. Z drugiej strony np. przy kowadle jest dokładnie opisana kolejność zadawania ran a przy innych maszynach nie. Jeśli więc jest dalej championem czyli się odróżnia od reszty "ran" na maszynie to bym zaryzykował stwierdzenie, że można w niego specjalnie przeznaczyć atak ale jest dość śliskie i kłóci się z zasadami ogólnymi dla maszyn. (No chyba, że AB jest ważniejszy od RB tak jak w przypadku żyrka :wink: ).
Ostatnio zmieniony 26 lis 2011, o 17:22 przez Remo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
puma1944
Chuck Norris

he he czyli obsługa to tacy "statyści" :P
Dwarfs
Tomb Kings

Andrzej
Pan Spamu

Albo tokeny do określania liczby ran :)

Remo
Falubaz

Post autor: Remo »

Andrzej pisze:Albo tokeny do określania liczby ran :)
Jeśli rzeczywiście errata wymazała zapis o tym, że inżynier jest championem to jest on tylko tokenem ale o specjalnych właściwościach i te właściwości pozostają aż do ostatniej rany na maszynie.

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Tak, zakaz wchodzenia w chalange'e wynika z tropp type, warmachina nie może więc nawet gdyby był tym championem nic by to nie zmieniło.

Awatar użytkownika
Thomas
Falubaz

Post autor: Thomas »

kudłaty pisze:Tak, zakaz wchodzenia w chalange'e wynika z tropp type, warmachina nie może więc nawet gdyby był tym championem nic by to nie zmieniło.

czy ta sama zasada tyczy się kowadła?

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Tak, po kowadle walisz mniej więcej tak jak po kotle - po najlepszych statach, pancerzu i Wardzie jakie są dostępne, najpierw schodzą obaj strażnicy, następne 3 rany to Runelord.

Zablokowany