Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: Galeria jak c'tan chlapie farbą...
Sporo do zrobienia? tu już jest mnóstwo szczegółów. Proszę powiedz że przywieziesz ją na MoI..
- Brushlicker
- Falubaz
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie zgodzę się tu z Jasiem. Właśnie rudy decyduje o charakterze całości. Jak się go stonuje, to wyjdzie zbyt jednolicie i straci urok imho. Myślę, że trza poczekać, aż będzie całość na dioramce. Dawaj c'tan, bo wszyscy się niecierpliwiąJochnyWalker pisze: -rudy pigment (burnt siena?) gdzieniegdzie zbyt odważnie (kontrastowo) nałożony. Stonowałbym to odrobinę

Sporo, sporo, bo większość rzeczy robię sam z plasticardu, drutu itp. Zobaczę, jak się uda mi z tym wyrobić to przywiozę.Ignis pisze:Sporo do zrobienia? tu już jest mnóstwo szczegółów. Proszę powiedz że przywieziesz ją na MoI..
rudy pigment to pył ceglany, gdzieniegdzie jest go za dużo, np. w środku chałupy, to będzie poprawione.JochnyWalker pisze:Super!
A tak bardziej konstruktywnie to:
-rudy pigment (burnt siena?) gdzieniegdzie zbyt odważnie (kontrastowo) nałożony. Stonowałbym to odrobinę
-zapory czołgowe potrzebują sporo pieszczot
I jeszcze raz, kapitalna diorama!
zapory czołgowe to są pomalowane czarnym i psiknięte jakimś bestial brownem na szybko, to baza pod dalsze wykończenie
To co jest do tej pory to tak z połowa tego co tam będzie, także jeszcze sporo rzeczy się pojawi. Przede wszystkim pomalowane ludki opowiadające całą treść tej bajkismiejagreg pisze: Myślę, że trza poczekać, aż będzie całość na dioramce. Dawaj c'tan, bo wszyscy się niecierpliwią![]()
![]()
![]()
.

- Brushlicker
- Falubaz
smiejagreg pisze:Nie zgodzę się tu z Jasiem. Właśnie rudy decyduje o charakterze całości. Jak się go stonuje, to wyjdzie zbyt jednolicie i straci urok imho. Myślę, że trza poczekać, aż będzie całość na dioramce. Dawaj c'tan, bo wszyscy się niecierpliwiąJochnyWalker pisze: -rudy pigment (burnt siena?) gdzieniegdzie zbyt odważnie (kontrastowo) nałożony. Stonowałbym to odrobinę![]()
![]()
![]()
.
Myślałem że fajnie by było dać midtone po prostu. Bo że sam rudy, to sie zgadzam, fajny kolor

Zombieeee.....
czekam na końcowy efekt... mlasq 

Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Marynarz Storczyk
- "Nie jestem powergamerem"
Jak zwykle malowanie świetne. Mam tylko takie pytanie, jak ty to robisz, że takie ładne przejścia ci wychodzą?
El dinero no es nada, pero mucho dinero, eso ya es otra cosa.
stary minis, gdybym nie lubiał szczurów to bym go nie chciał malować... figs jest tragiczny do malowania.

a tu testowe ludki, zanim pomalowałem wielkiego brood horrora skavenów to na nich testowałem ile czego dać na skórę.

a tu testowe ludki, zanim pomalowałem wielkiego brood horrora skavenów to na nich testowałem ile czego dać na skórę.

swietny jest ten szczur, miales go od dawna czy gdzies kupiles, ten model jest teraz nie do dostania
TRUE LEGION KRAKÓWGeneral Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom)![]()
od klienta go mam, dzisiaj już się go pozbywam na szczęście..syslak pisze:swietny jest ten szczur, miales go od dawna czy gdzies kupiles, ten model jest teraz nie do dostania
Skąd bierzesz te tła do robienia zdjęć? :>
To chyba "kartonik Arbala" - ni pamietam dokladnej nazwyLechu pisze:Skąd bierzesz te tła do robienia zdjęć? :>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Tia - zwykły karton, no może nie do końca bo to karton z empiku, mam 1 kartkę A4 z taką lekką fakturą, większy czarny karton jest gładki (np. pod plaguebearersami)Fuxiorr pisze:To chyba "kartonik Arbala" - ni pamietam dokladnej nazwyLechu pisze:Skąd bierzesz te tła do robienia zdjęć? :>
Kiedyś się bawiłem jakimiś tłami ale prostota wygrała.
Hmm, szukam właśnie jakiegoś tła do robienia zdjęć. I wiem, że kiedyś ktoś zamieszczał link do takich gotowych do wydrukowania na A4 ale nie moge tego znaleźć 

używanie google na prawdę nie boli...Lechu pisze:Hmm, szukam właśnie jakiegoś tła do robienia zdjęć. I wiem, że kiedyś ktoś zamieszczał link do takich gotowych do wydrukowania na A4 ale nie moge tego znaleźć

http://massivevoodoo.blogspot.com/2010/ ... ounds.html
Dzięki. Kurde, szukałem przy wykorzystaniu między innymi słów "photo background", i wyniki to tylko tapety na pulpit były :/