tia tyle ze nasze stardragony pamietaja czasy kiedy byly to wielkie bydlecia i z takowymi walczyly, wiec teraz to jest jakas masakra...Azurix pisze:Ale wiesz o tym, że te Greater Daemony obecnie są malutkie?
Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Nowe HE - 8 ed.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
A ja wam mówię ze ani SW ani charioty (chyba ze się zrobią noname'owe) ani ER nie będą w corach
Do corów dojdą tylko SH
Bo core ma odzwierciedlać jednostki które może wziąć każda prowincja
Za to gorąco się modle o to żeby SW dostali opcje wykupienia dodatkowej broni i kosztowali tak z 12 pk
Do corów dojdą tylko SH
Bo core ma odzwierciedlać jednostki które może wziąć każda prowincja

Za to gorąco się modle o to żeby SW dostali opcje wykupienia dodatkowej broni i kosztowali tak z 12 pk

Mówi się trudno i idzie się dalej ...
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Tia dlatego w corach mamy LSG, którzy pochodzą tylko ze stolicy...
Ale pływają przy wszystkich wybrzeżach Ulthuanu 
Też mi się zdaje, ze ino SH wejdą w cory ale naprawdę bym się nie obraził i marzę o tym coby i ellyrianie tam się również znaleźli, reszta to pikuś

Też mi się zdaje, ze ino SH wejdą w cory ale naprawdę bym się nie obraził i marzę o tym coby i ellyrianie tam się również znaleźli, reszta to pikuś

a pola ellyrionu ktore zostaly w glownej mierze zalane podczas ostatniego wielkiego kataklizmu, lacznie z tiranoc itd to pies? Glownie dlatego te 2 jednostki moga wejsc do corow bo one poprostu przylaczaja sie do armii ktora gdzies sie wybiera bo swojej krainy juz praktycznie nie maja.Kosa pisze:Ale pływają przy wszystkich wybrzeżach Ulthuanu
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
Albo patrzymy na inna mapę Ulthuanu albo ellyrion leży w królestwach wewnętrznych
A Tiranoc mimo ze w większości zatopione ciągle istnieje na mapach wiec nie rozumiem czemu mieli by być jako najemnicy

A Tiranoc mimo ze w większości zatopione ciągle istnieje na mapach wiec nie rozumiem czemu mieli by być jako najemnicy

misiu ale krolestwa wewnetrzn tez ucierpialy, a laki ellyrionu byly bardzo nisko polozone dlatego w wiekszosci zostaly zatopione(te najfajniejsze i w ogole), do tego tiranoc nie wystepuje jako najemnicy tylko jako wojska ktore zostaly wezwane do innych miejsc podczas natarcia kataklizmu i nie jebly jak reszta ktora zostala, wiec dalej wedruja z armiami do ktorych zostaly przydzielone lub przeszly do innych, co powoduje ich czeste wystepowanie, co tlumaczylo by ich corowe wystepowanie. DO tego ellyriani zawsze wystepuja w armii bo to jedyna jednostka elfow rozpoznawcza, silverkutangow do tego nigdy nie wykorzystywano.
Gniewko pisze:
Ja nie mówię że w takim celedorze nie spotkasz elfów z tiranoc czy saphery
Ale to będą raczej regiment, dwa - napewno nie na tyle by to był core
Core to jednostka pospolita dla całej armi w przypadku elfów tak zwana armia poborowa od czasów nie pamiętam którego króla feniksa
A naciąganie fllufu jest słabe
Ale to będą raczej regiment, dwa - napewno nie na tyle by to był core

Core to jednostka pospolita dla całej armi w przypadku elfów tak zwana armia poborowa od czasów nie pamiętam którego króla feniksa

A naciąganie fllufu jest słabe

Ostatnio zmieniony 11 kwie 2013, o 18:38 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.
powiedz to w twarz nowym phoenixomEltharion pisze: A naciąganie fllufu jest słabe

I dochodzimy do sedna sprawy:
naciąganie flufu jest dobre
naciąganie flufu jest dobre

Majac WL w corach czułbym się dość komfortowo wy***ując sie totalnie na klimat 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Tylko do momentu, w którym zabiorą im ASF i nie będzie już przerzutów na great weaponach. 

Nie ma czegoś takiego jak fluff. Fluff się ciągle zmienia. GW wypuszczając nowe modele (chyba nikt nie chciałby grać używając cały czas tylko kilku rodzajów modeli) musi dać im podłoże we fluffie. Świat Warhammera nie jest światem zamkniętym, już nie raz się zmieniał i nie raz jeszcze zmieni.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
I tak byliby przegięci. Corowa jednostka z ws5, s6, As3+ na strzelanie. Wchodzę w toNaviedzony pisze:Tylko do momentu, w którym zabiorą im ASF i nie będzie już przerzutów na great weaponach.

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Co więcej, dziobanie będzie druzgocące, albowiem feniksów jest teraz legion. Przedtem nie było ich wcale. Fluff staje się coraz bardziej z dupy.Kosa pisze:powiedz to w twarz nowym phoenixomEltharion pisze: A naciąganie fllufu jest słabeto Cię podziubią
lwów też nie było w armii, a teraz ludzie z chęcią by widzieli jeźdźców na tych lwach.

Haha, to Wy naprawdę zwracacie uwagę na fluff?
Ja to traktuje jako fajne opowiadanka do poczytania i podszlifowania angielskiego. A tu jakieś boje o czystoś fluffową, drugi smoleńsk 

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Czystość fluffowa? Hmm, cos mi to mówi, ah tak, czystość rasowa, faktycznie, juz kiedyś się cos takiego przewinęło w historiiAndrzej pisze:Haha, to Wy naprawdę zwracacie uwagę na fluff?Ja to traktuje jako fajne opowiadanka do poczytania i podszlifowania angielskiego. A tu jakieś boje o czystoś fluffową, drugi smoleńsk

Od kilku lat GW zmieniło politykę pisania podręczników, sam pisarza ma mało do gadania ponieważ śleczy nad nimreszta ekipy z ukochanym przez wszystkich mattem wardem i psychologiem który doradza co najlepiej by się sprzedało dla dzieciaków. Matt Ward nienawidzi starego kanonu tak i w WFb jak i 40stke i przy każdej okazji i to nieudolnie zastępuj go własnym co najcżesciej oznacza że podręcznik robi bardziej infantylny, całkowicie pozbawiony mroku i klimatu tak jak najlepiej podpasować to najmłodszym
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii