Nowe HE 8 ed. - zdjęcia str. 65

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Relosu
Kretozord

Re: Nowe HE - 8 ed.

Post autor: Relosu »

Azurix pisze:Ale wiesz o tym, że te Greater Daemony obecnie są malutkie? :P
tia tyle ze nasze stardragony pamietaja czasy kiedy byly to wielkie bydlecia i z takowymi walczyly, wiec teraz to jest jakas masakra...
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

A ja wam mówię ze ani SW ani charioty (chyba ze się zrobią noname'owe) ani ER nie będą w corach
Do corów dojdą tylko SH
Bo core ma odzwierciedlać jednostki które może wziąć każda prowincja :roll:
Za to gorąco się modle o to żeby SW dostali opcje wykupienia dodatkowej broni i kosztowali tak z 12 pk [-o<
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Tia dlatego w corach mamy LSG, którzy pochodzą tylko ze stolicy...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Ale pływają przy wszystkich wybrzeżach Ulthuanu ;)

Też mi się zdaje, ze ino SH wejdą w cory ale naprawdę bym się nie obraził i marzę o tym coby i ellyrianie tam się również znaleźli, reszta to pikuś :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Relosu
Kretozord

Kosa pisze:Ale pływają przy wszystkich wybrzeżach Ulthuanu ;)

Też mi się zdaje, ze ino SH wejdą w cory ale naprawdę bym się nie obraził i marzę o tym coby i ellyrianie tam się również znaleźli, reszta to pikuś :P
a pola ellyrionu ktore zostaly w glownej mierze zalane podczas ostatniego wielkiego kataklizmu, lacznie z tiranoc itd to pies? Glownie dlatego te 2 jednostki moga wejsc do corow bo one poprostu przylaczaja sie do armii ktora gdzies sie wybiera bo swojej krainy juz praktycznie nie maja.
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Albo patrzymy na inna mapę Ulthuanu albo ellyrion leży w królestwach wewnętrznych :| :roll:
A Tiranoc mimo ze w większości zatopione ciągle istnieje na mapach wiec nie rozumiem czemu mieli by być jako najemnicy :?

Relosu
Kretozord

misiu ale krolestwa wewnetrzn tez ucierpialy, a laki ellyrionu byly bardzo nisko polozone dlatego w wiekszosci zostaly zatopione(te najfajniejsze i w ogole), do tego tiranoc nie wystepuje jako najemnicy tylko jako wojska ktore zostaly wezwane do innych miejsc podczas natarcia kataklizmu i nie jebly jak reszta ktora zostala, wiec dalej wedruja z armiami do ktorych zostaly przydzielone lub przeszly do innych, co powoduje ich czeste wystepowanie, co tlumaczylo by ich corowe wystepowanie. DO tego ellyriani zawsze wystepuja w armii bo to jedyna jednostka elfow rozpoznawcza, silverkutangow do tego nigdy nie wykorzystywano.
Gniewko pisze:

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Ja nie mówię że w takim celedorze nie spotkasz elfów z tiranoc czy saphery
Ale to będą raczej regiment, dwa - napewno nie na tyle by to był core :roll:
Core to jednostka pospolita dla całej armi w przypadku elfów tak zwana armia poborowa od czasów nie pamiętam którego króla feniksa :(
A naciąganie fllufu jest słabe :wink:
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2013, o 18:38 przez Eltharion, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Eltharion pisze: A naciąganie fllufu jest słabe :wink:
powiedz to w twarz nowym phoenixom :mrgreen: to Cię podziubią :P
F.N.

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

No niby tak bo GW ma w dupie klimat
Tyle że idąc tym tokiem myślenia to możemy się spodziewać WL w corach

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

I dochodzimy do sedna sprawy:
naciąganie flufu jest dobre ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Majac WL w corach czułbym się dość komfortowo wy***ując sie totalnie na klimat :wink:

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Tylko do momentu, w którym zabiorą im ASF i nie będzie już przerzutów na great weaponach. :P

Awatar użytkownika
Marks
Falubaz

Post autor: Marks »

Nie ma czegoś takiego jak fluff. Fluff się ciągle zmienia. GW wypuszczając nowe modele (chyba nikt nie chciałby grać używając cały czas tylko kilku rodzajów modeli) musi dać im podłoże we fluffie. Świat Warhammera nie jest światem zamkniętym, już nie raz się zmieniał i nie raz jeszcze zmieni.
Puszka Pandory, o immersji w grach
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1
Nosił Wilk razy kilka, czyli inaczej o grach TellTale Games
http://polygamia.pl/Polygamia/1,94534,1 ... .html?bo=1

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Naviedzony pisze:Tylko do momentu, w którym zabiorą im ASF i nie będzie już przerzutów na great weaponach. :P
I tak byliby przegięci. Corowa jednostka z ws5, s6, As3+ na strzelanie. Wchodzę w to :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Kosa pisze:
Eltharion pisze: A naciąganie fllufu jest słabe :wink:
powiedz to w twarz nowym phoenixom :mrgreen: to Cię podziubią :P
Co więcej, dziobanie będzie druzgocące, albowiem feniksów jest teraz legion. Przedtem nie było ich wcale. Fluff staje się coraz bardziej z dupy.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

lwów też nie było w armii, a teraz ludzie z chęcią by widzieli jeźdźców na tych lwach.
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Haha, to Wy naprawdę zwracacie uwagę na fluff? :D Ja to traktuje jako fajne opowiadanka do poczytania i podszlifowania angielskiego. A tu jakieś boje o czystoś fluffową, drugi smoleńsk :D
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

Andrzej pisze:Haha, to Wy naprawdę zwracacie uwagę na fluff? :D Ja to traktuje jako fajne opowiadanka do poczytania i podszlifowania angielskiego. A tu jakieś boje o czystoś fluffową, drugi smoleńsk :D
Czystość fluffowa? Hmm, cos mi to mówi, ah tak, czystość rasowa, faktycznie, juz kiedyś się cos takiego przewinęło w historii :wink:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Od kilku lat GW zmieniło politykę pisania podręczników, sam pisarza ma mało do gadania ponieważ śleczy nad nimreszta ekipy z ukochanym przez wszystkich mattem wardem i psychologiem który doradza co najlepiej by się sprzedało dla dzieciaków. Matt Ward nienawidzi starego kanonu tak i w WFb jak i 40stke i przy każdej okazji i to nieudolnie zastępuj go własnym co najcżesciej oznacza że podręcznik robi bardziej infantylny, całkowicie pozbawiony mroku i klimatu tak jak najlepiej podpasować to najmłodszym
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

ODPOWIEDZ