Nasze Rozpiski

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Re: Nasze Rozpiski

Post autor: Rince »

Paraszczak pisze:
2. Lord na Smoku. WS4+ i AS 2+/1+ oraz One Use Only T6 to miękka faja? Skoro Dawn Stone jest na Masterze, to Dreadlord lepiej się sejvovał nie będzie. Z drugiej strony Master Cloak+Dawn Stone to też mega pancernik. Poza tym Bolce, Mortary, Divery czy Latary mają inny cel na polu bitwy niż marny Master za 200pts. Do tego pamiętaj o VLoS - np. bolec Mastera trafia na 6+:)

3. Co do gry Smokiem. Pól życia grałem Smokiem więc raczej wiem z czym to się je. Do tego zasada, że nie ma za niego ptk po śmierci jest ultra przegięta i mam zamiar z niej korzystać. Poza tym dostał Thunderstompa i dalej kosztuje 320 a na dodatek Magię obcięli :)

Dzięki za rady i do zobaczenia!
-W 8edycyjnych realiach lord 2+/4+ to miekka faja.
-master 3T i 2+ reroll to zaden pancernik. Siada od sily 4, mocniejszych kowbojow nie przytrzyma.
-bolce, mortary, divery i latary beda po nim walic, bo jest: szybki, stosunkowo grozny, moze zjesc maszyny, a co najwazniejsze JEST BSBkiem
-Gramy na SLOS, ale ok, covery tez sa.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Euro 2400

Rozpę składam z figsów które mam. Spodziewam sie komentarzy ze lord jest słaby ale chce go uzyc do omiatania śmieci i dreczenia magów.Ponieważ Ring of Hotek poszedł do lamusa to mam ochotę go odkurzyć.Oczywiscie duza sorka idzie do warriorów, mała do kusz.

Dreadlord @ 284 pkt
Sea Dragon Cloak, shield
Armor of Ethernal Servitude
Ring of Hotek
Whip of Agony
Pegaz

Supreme Sorceress @ 315 pkt
Lore of Fire
Extra lvl
Seal of Ghrond
Saccrificial Dagger

Sorceress @ 175 pkt
Lore of Death
Extra lvl
Dispel Scroll
Guiding Eye

Death Hag @ 225 pkt
BSB
Claudron of Blood

25 Crossbowmen @ 295 pkt
shields, FCG

24 Warriors @ 208
shields, FCG
Standard of Dicipline

40 Black Corsairs @ 450 pkt
ahw, FCG
Banner of Murder

5 harpies @ 55 pkt

5 harpies @ 55 pkt

5 Shades @ 80 pkt

5 Shades @ 80 pkt

Hydra @ 175 pkt

Łącznie: 2397 pkt
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Korsarze bez shadowa kompletnie do mnie nie przemawiają ...poza tym będziesz miał problem żeby dobrze wykorzystać 4 oddziały Shadów... no i jak sam napisałeś - Lord ,źle złożony. Niestety sądzę ,że takie rozpiski jak Twoja są ..hmm.. przestarzałe.. Trzeba czegoś nowego - ostatnio widziałem dużo rozp na smoki - w prawie w każdej były rydwany - rządzi pancerny lord na pegazie . Właściwie są dwa typy rozp - albo z fullem w bohaterach minimum w armii albo na odwrót. Twoja nie jest ani taka ani taka...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Ja ostatnio grałem na korsarzach (30 z SSS) i dużej czarce z lore of fire, wrzuciłem flaming sword of rhuin i może brzytwa to to nie jest, ale przeorali 50 gorów (!) wspartych sztandarem +1 do S i sygnaturką z beasta (+1 do S i To)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Euro 2400
To nie euro - masz kocioł, death i hydrę
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

PiotrB pisze:Korsarze bez shadowa kompletnie do mnie nie przemawiają
Shadow to nie wszystko,musisz mieć obniżenie T co nie zawsze sie zdarza,brzytwa standardowo nie wchodzi z 4 kości chyba ze mogę dodac kości ze sztyletu bo tego nie jestem pewien...?
PiotrB pisze:będziesz miał problem żeby dobrze wykorzystać 4 oddziały Shadów
Mam 2 unity shadów i 2 unity harpii ;)
PiotrB pisze:Lord ,źle złożony
Lorda złozyłem tak bo chce sie pobawic Hotekiem i chciałem wcisnąć sztylet na duzej sorce
Jankiel pisze:To nie euro - masz kocioł, death i hydrę
W ostatniej chwili zmieniłem z metalu na Death dlatego tak wyszło.Bedzie w takim razie albo metal albo fire

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

nie możesz dodać kości ze sztyletu. Nie namawiam Cię do brania Shadowa tylko do wyrzucenia korsarzy:) Moim zdaniem obecnie jest to słabo opłacalny unit...oczywiście masz 2 oddziały shadów - źle popatrzyłem :).
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Dlaczego uważasz, że obecnie Korsarze są marni? W sensie dlaczego marni i dlaczego obecnie.

pzdr

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

korsarze byli idealni pod bosty z shadowa - obniżenie T i brzytwa. Jako ,że szanowne ETC (TFU!TFU! Zaraza) sprawiło ,że w zasadzie kompletnie nie opłaca brać się Shadow sprawiło ,że korsarze nie są już tacy fajni. Z siłą 3 w zasadzie odbijają się od większości używanych jednostek. Mogą powalczyć w zasadzie tylko z piechotą o T3 i najlepiej bez As. Przykro mi ale takich przeciwników jest mało. Za ponad 100 pkt mniej mamy klocek 40 wariorów i można ich poświęcać bo nie żal - no i jest gdzie trzymać maga.
Niestety ciężki czas euro - tak ,źle to jeszcze chyba nie mieliśmy- zmusza do mocno eksperymentalnych rozpisek. Z drugiej strony módlcie się ,żebyśmy nowego booka prędko nie dostali - jak przeanalizowałem nowe Imperium to jest to znacznie armia gorsza armia od tej która była... Dla De dobrze - bo doprawdy nie wiem co poza demigryfami mogło by zaszkodzić DE.
Obrazek

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Ja myślę ze nie jest az z nimi tak zle.Nadal spokojnie mozna rzucic obnizenie T z Shadow lub -1S,-1T z Death lub +1 do woundowania z Fire, dodatkowo KB z kotła i jest ok.Te 50 ataków w hordzie na pewno coś pokroi.
Co do nowego booka to wiadomo ze obecny jest zajebisty i nikt nie chce nowego.Co do Imperium ja bym poczekał ze 2-3tyg zeby sie rozpa do nich wyklarowała a nie mówił pochopnie ze book jest słaby. Każdy sie wydałał słaby na początku a wcale nie jest tak zle jak sie wydawało.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Generalnie nie widze tutaj czym moglbys zrobic krzywde. Nie masz czym przyjebać, magie masz przeciętną i strzelanie takie sobie.
Jakie zmiany ja bym wprowadził:
Zamiast armoru z regenką powinien dostac warda na 4+ jak juz koniecznie chcesz miec hoteka.
Korsarzą sztandard SSS
Małej dał bym metal albo dark
I to chyba tyle nie zmieniajac koncepcji rozpiski.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

No generalnie obstawiałbym korsarzy + hydra :) Magie w taki razie DE mają ogolnie przeciętną bo Shadow/Death są z 4 kości, Fire jak mówisz jest przeciętny,Metal tylko sygnaturka i zostaje Dark który też imo jajec nie urywa.Jeśli dam warda na lordzie bede musiał zdjąć sztylet z duzej sorki, moge jej dac wtedy tome of furion.Co to jest standard SSS bo nie bardzo kojarze?

Awatar użytkownika
Bananovitch
Chuck Norris

Post autor: Bananovitch »

Sea Serpent Standard.
http://laiglenid.blogspot.com/-jak Bananek Bretońców malował.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

wywal seala i daj czarodziejce warda 6+ na maszyny. wolal bym miec zywego generala niz +1 kość do DD bo ToF nie jest tak ważny. Wolal bym metal bo wbrew pozorą bufy i hexy tej magii sa bardzo przydatne.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Dobra zmieniam lorda na puszkę. Lepiej?

Dreadlord @ 299 pkt
Sea Dragon Cloak, shield
Armor of Destiny
Dawnstone
Whip of Agony
Pegaz

Supreme Sorceress @ 290 pkt
Lore of Fire
Extra lvl
Saccrificial Dagger
Ironcurse Icon

Sorceress @ 185 pkt
Lore of Metal
Extra lvl
Dispel Scroll
Guiding Eye

Death Hag @ 225 pkt
BSB
Claudron of Blood

25 Crossbowmen @ 295 pkt
shields, FCG

24 Warriors @ 208
shields, FCG
Standard of Dicipline

40 Black Corsairs @ 450 pkt
ahw, FCG
Sea Serpent Standard

5 harpies @ 55 pkt

5 harpies @ 55 pkt

5 Shades @ 85 pkt
ahw

5 Shades @ 85 pkt
ahw

Hydra @ 175 pkt
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 10:53 przez Soulferin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Lyon ou Varsovie?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Maintenant j'habite a Nice ale żeby nie było offtopu to moze sie wypowiesz na temat mojej słabej rozpy ?
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2012, o 10:54 przez Soulferin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Soulferin pisze: Sorceress @ 175 pkt
Lore of Metal
Extra lvl
Dispel Scroll
Guiding Eye
To nie powinno kosztować 185?

Korsarze bez boosta magii się nie nadają.

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Tak, pomyliłem się. Korsarze bedą mieli Flaming Sworda. Tak jak mowie sam wiem ze rozpa nie jest najmocniejsza ale to jest rozpa z figsów ktore posiadam...

Awatar użytkownika
Magnus
Chuck Norris

Post autor: Magnus »

chce zrobic offensywna rozpe z uzyciem cok, format euro. No i cos takiego chce potestowac, zastanawiam sie co ew poprawic:

Unnamed2400 Pts - Dark Elves Army

1 Dreadlord @ 554.0 Pts
General; Sea Dragon Cloak; Shield
Dawnstone [25.0]
Armour of Eternal Servitude [35.0]
Whip of Agony [25.0]

1 Black Dragon @ [320.0] Pts

1 Sorceress @ 160.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25.0]

1 Sorceress @ 135.0 Pts
Magic Level 2; Lore of Shadow

1 Master @ 149.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Battle Standard
Luckstone [5.0]
Ironcurse Icon [5.0]

1 Cold One @ [0.0] Pts

29 Black Ark Corsairs @ 350.0 Pts
Frenzy; 2ndWeapon; Light Armour; Sea Dragon Cloak; Standard; Musician
Sea Serpent Standard [25.0]

1 Reaver @ [10.0] Pts

12 Dark Elf Repeater Crossbowmen @ 132.0 Pts
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield

17 Dark Elf Warriors @ 119.0 Pts
Spear; Light Armour; Shield

5 Harpies @ 55.0 Pts

9 Cold One Knights @ 277.0 Pts
Lance; Heavy Armour; Shield; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]

9 Cold One @ [0.0] Pts

19 Black Guard @ 293.0 Pts
Halberd; Heavy Armour; Standard; Musician
Banner of Murder [25.0]

1 War Hydra @ 175.0 Pts

2 Beastmaster @ [0.0] Pts
Beastmaster's Scourge

Models in Army: 97

Total Army Cost: 2399.0

magiczki do warriorow z dala od cc boostuja oddzialy, bsb w cok. reszta rusza do przodu ile sie da ;)

ODPOWIEDZ