Mam to samo, u mnie jak 3 pegazordy zdają LD to potem w walce z maszyną zadają 1 wounda
U mnie za to trebushet spada w 1-2 turze, bo dostaje z działa. Hipogryf identycznie, ale dostaje w momencie kiedy wyjdzie gotowy do szarży....
No mi sie udalo lucznikami zaslonic trebki tak ze tylko jedna armata z trzech mogla do nich strzelac.
A Steamtanka trebki widzialy nad lucznikami.
Tak to pewnie tez by z armat zeszly.
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
To z kim tyś grał? u mnie nawet zasłonięty koleś ma szansę dostać w ryło z cannona jeśli akurat będzie dupny bounce, u nas tak jest przeważnie, że cel jest obierany np na kawalerię ale w taki sposób, ze przy dużym bounce i on zostanie skoszony, to się udaje parę razy. Oczywiście nie jest tak, że kumpel mierzy zasięg właśnie do tego hero/trebusheta, wali w oddział a jak poleci dalej to dla niego super, jak nie to nie.
No ale jak masz 10 lucznikow i koles ma szanse na ustrzelenie 1 lucznika i fuksem trafienie trebka jak wykula 10" na bouca to raczej nie bedzie ryzykowac i postrzela w konnice.
Trebek stal maksymalnie do tylu, a lucznicy na maska do przodu.
Pozdrawiam
Pelzak
"Lepszy mały ale własny i z przodu, niż duży ale cudzy i z tyłu..."
Ja tylko podaję przykład, bo nie zawsze da się tak ustawić, wszystko zależy od liczebności twojej armii i przeciwnika, gdzie ustawi on swoje maszyny/steam tanka, groźne oddziały piechoty itd. Właśnie dlatego wspomniałem, że kumpel celuje w drogie jednostki a nie w ścierwo starając się na siłę zdjąć trebusha.
Fay ma podstawkę 5 na 5 wiec zmień 8 guardianów na 7miu, za to możesz dołożyć łuczników czy co tam chcesz
Ogólnie rozpa z fay fajna, masz przewagę, bo możesz spokojnie zaczynać nie martwiąc się o blessing, jako jej czempiona ja bym brał BSB, on samotnie dzięki hitom w większości na 3-4+ będzie miał hity na 2-3+ to już jest niezły plus, a 11 kości powera plus chalice to ciekawa siła, magia life na niej to zło
oki coś takiego mi wyszło.Ze zostało pkt.to:
ja wsadziłem 8 errantów z ich banerem ale zamiast tego myślałem czy nie dać zamiast 10 skirmiszerów 16...jak myślisz??...
Unnamed1850 Pts - Bretonnia Army
1 Paladin Battle Standard Bearer @ 140 Pts
Heavy Armour; Battle Standard Bearer; Grail Vow
Virtue of Discipline (1st) [15]
Gromril Great Helm [30]
1 Paladin @ 146 Pts
General; Lance; Shield; Grail Vow
Cuirass of Fortune [20]
Virtue of the Joust (1st) [25]
1 Damsel of the Lady @ 130 Pts
Magic Level 1
Dispel Scroll [25]
Dispel Scroll [25]
1 Warhorse @ [0] Pts
1 Damsel of the Lady @ 120 Pts
Magic Level 1
The Silver Mirror [40]
1 Warhorse @ [0] Pts
5 Mounted Yeomen (light armor, musician. Y warden) [106pkt]
To mnie zastanawia. Nie dość, że tracisz fasta to jeszcze nie masz tarcz, więc i tak mają save na 5+ i dodatkowo nie andają się już do niczego. No i czempion naprawdę wiele im nie daje.