Codex 7 edycji dla besti?

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: Codex 7 edycji dla besti?

Post autor: Crane »

No już raz się udało - DE i akcja druchii.net
Ale wątpię,żeby ten sam numer jeszcze raz przeszedł... Choć np. ktoś z loginem na "herdstonie" może spróbować. :D
To byłaby jednakże nieco spóźniona akcja..bądź co bądź

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jeśli mnie pamięć nie myli, to akcja była już po wydaniu armybooka, efektem czego była errata do DE, m.in. obniżająca koszt warriora. Ale to tylko dywagacje takie. :)

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Przeglądałem dziś w Bardzie nowy dex bestii, i jest naprawdę fajny. Brak jakiś większych przegięć, armia wymaga niezłego kminienia przy chowaniu ważnych dla nas oddziałów. Mimo to, potencjał jest spory, choć przydała by się jakaś zdolność związana z wystawieniem, jakieś dokładanie/przesuwanie lasów przed bitwą czy cuś.
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

oceńcie, podszedłem troszkę od innej strony do tego
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=21246

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

gdybym musial wystawic jeszcze doddatkowy las to juz w ogole byloby niesamowicie, jak wiadomo wszystkie oddzialy w tej armii maja FS wiec nie boja sie niczego a najbardziej wchodzenia do lasow.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Niby ciężko polemizować z topowymi graczami, którzy nie zostawili na podręczniku suchej nitki, ale mimo wszystko przed rozegranie kilkunastu bitew nie skreślał bym jeszcze tej armii.
Topowa armia to pewnie nie będzie, bo do tego trzeba jak najwięcej przewidywalności a niskie ld tego nie zapewnia. Ale stawianie ich na równi z ogrami to chyba przesada. Większość słabych stron da się jakoś zrekompensować. Strzelanie boli bestie bardzo, ale przy wysokim T, lekkie nie masakruje a na ciężkie są harpie. Nie wystrzela się wszystkiego, przy wysokim T i wielu W najgroźniejszych jednostek, leci to wszystko szybko do wroga, popychane przez szamanów, a jak już dojdzie to mieli konkretnie. Grając na szamanach antymagia nie jest tragiczna, cygor straszy magów.
Paniki to duży problem, dlatego 5 piątek gorów może nie być najlepszym pomysłem, harpie do scouta i już to lepiej wygląda.

Nie twierdzę, że armia rozpierdala, ale tak źle też chyba nie jest.

Awatar użytkownika
Dziki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dziki »

Proch pisze:nie no żal jest że GW ostro zgnoiło bestie ale co zrobicie? napiszecie petycje do GW i zbierzecie listę z podpisami? :roll:
Nie. Spalę im siedzibę :twisted: :roll: .

Co tu dużo mówić. Po raz kolejny GW pokazało "klasę". Szkoda, że akurat przy Bestiach. I pytam ja Was: z kiego ch^%a Minoski mają obniżone LD o 1, dlaczego Bestigory są w specjalach bez żadnego boosta? Popatrzcie na specjale z innych armii. W porównaniu z nimi Bestigory nawet do core się nie nadają. Dlaczego nowe potworki są tak cholernie drogie i nie mają żadnej ochrony? Tak, Shaggoth był droższy, ale do jasnej cholery miał save'a na 3+. Dlaczego zabrali marki i tym samym skazali Bestie na notoryczne spi&*%$^&*ie? No i w końcu dlaczego akurat Bestie tak musieli spaprać?
"...And in that time of darkness,
Man became Beast and Beast became Man..."

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Jeśli mnie pamięć nie myli, to akcja była już po wydaniu armybooka, efektem czego była errata do DE, m.in. obniżająca koszt warriora. Ale to tylko dywagacje takie.
pewnie mówimy o róznych akcjach 8)
I pytam ja Was: z kiego ch^%a Minoski mają obniżone LD o 1, dlaczego Bestigory są w specjalach bez żadnego boosta? Popatrzcie na specjale z innych armii. W porównaniu z nimi Bestigory nawet do core się nie nadają. Dlaczego nowe potworki są tak cholernie drogie i nie mają żadnej ochrony? Tak, Shaggoth był droższy, ale do jasnej cholery miał save'a na 3+. Dlaczego zabrali marki i tym samym skazali Bestie na notoryczne spi&*%$^&*ie? No i w końcu dlaczego akurat Bestie tak musieli spaprać?
jest na to wszystko jedna odpowiedź- JKM Phil tak chciał, ku ludu uciesze

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

hypnotic pisze:...

Nie twierdzę, że armia rozpierdala, ale tak źle też chyba nie jest.
To samo pisałem przy wyjściu Warriorów nie dowierzając Thurionowi i jego odczuciom co do tamtego Army Booka. Niestety Phil Kelly zrobił mi ( i wszystkim graczom WoCh) psikusa i nie za bardzo jest czym grać. Mam nadzieję, że chociaż u leśnej braci będzie inaczej...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

nie tylko nie bedzie, juz nie jest. Wierze w Cruza i kilku innych, sam na pewno przyjade z tym dla zwaly najakies tury (zwlaszcza tam gdzie planem bedzie wypicie duzej ilosci yyyyyyy soku marchwiowego)

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

moge prosic o podeslanie pdfa na tumanek16@wp.pl??

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

:-k Co prawda nie czytałem jeszcze booka jednak mam pare konceptów które można wykorzystać ( tak mi sie wydaje ) postaram się coś naskrobać w przerwach między nauką, jednak do tego potrzebuje pewnej bardzo przydatnej rzeczy może mógł by mi ktoś w tym pomóc? ;) ( survived@interia.pl )

Z góry dzięki ;)

A dzieląc się z wami częścią swoich przemyśleń to:
a) GS jest niegrywalny prawie
b) Beastlord będzie głównym lordem
c) Doombull ma racje bytu tylko przy monster tracku
d) rozpiski trzeba składać pod rary które są najmocniejszym aspektem tego kodeksu
e) Magia wbrew pozorą będzie odgrywała dużo mniejszą role niż się zdawało na początku
f) Możliwe że Bestie będą mieć podobną strategie do WE czyli hero klepacz 2x caddy ( jak najtaniej) i jak najwięcej unitów.

Proch - Też kiedyś byłem takim optymistą i idealistą jednak jeśli chodzi o GW... TO WSZYSTKO GÓWNO PRAWDA! Więc skończ spamować i naucz się edytować posty a przede wszystkim nie staraj się ludzi "pocieszyć" na siłe bo to nas bardziej wkurwia niż pomaga. Za swoją łaskawość może Ci kiedyś piwo postawie jak troche podrośniesz i nie będziesz turbo plewą.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Dla tych co mają podręcznik czy cygor strzela po ruchu?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
PIOTROSLAV
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: PIOTROSLAV »

Czy ja też mogę dostać link do pdf'a na PW, albo dostać go mailem piotroslav@op.pl ?

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Jeśli można, też proszę o przesłanie linka/booka.
eternalwatcher@interia.pl

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Jeśli można, to ja też bym poprosił.
krusk854@wp.pl
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Awatar użytkownika
Niko
Oszukista

Post autor: Niko »

widze ze to jakas akcja zorganizowana to i ja poprosze :D

konrad@alstor.com.pl

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

masowe podawanie maili to ja też się dołączę!
Kijciwpysk@interia.pl
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Wrubel
Mudżahedin

Post autor: Wrubel »

likaon pisze:Dla tych co mają podręcznik czy cygor strzela po ruchu?
Po ruchu może, po marszu nie.

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

thurion pisze: zapraszam na turniej klasy master, znajdz kogos sposrod ludzi o ksywkach na przyklad: Żaba, Młody, Rzymek, Robson, Malal, Crusader i zasadz im solida bestiami, jak to zrobisz to uwierze w boga
W którego boga konkretnie? :P
Ja już widze raport w WD z walki beastmenów z jakąś armią, której rozpiske robili losując oddziały przy użyciu rzutów kostką i te podniety jakie to bestie są gięte:P
Jak dla mnie będzie to kolejna armia dla której remis będzie mały zwycięstwem a mała porażka remisem.
Wielka szkoda... figurki są ładne i liczyłem, że jednak będą mogli z czymś powalczyć.
Straszna lipa ze zmianą klimatu armii. Od zawsze były to bestie chaosu a teraz chyba GW liczy na popularność "Clash of the Giants". Gorgony, Minotaury, Harpie, Cyklop... brakuje tylko Meduzy, Dedala i Ikara i Gorskich hoplitów.
Aha tzinth@poczta.onet.pl ja też poproszę :D
Obrazek

ODPOWIEDZ