Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Uwagi, pochwały, zgłoszenia, skargi, sugestie i pomysły - jeśli dotyczą tego forum, oto miejsce dla nich.
Tu poruszane będą wszystkie kwestie związane z działaniem forum.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Re: Pytania, uwagi, sugestie i marudzenia

Post autor: Asassello »

Karlito pisze:
Yudokuno pisze:Karlito, zdecydowanie masz problemy egzystencjalne. Twoje konto działa - znów je sprawdziłam przed chwilą. Może ono po prostu Cię nie lubi?
Działa ale nie pokazują mi się nowe tematy od jakiegoś czasu w opcji "Zobacz swoje posty" :( Np właśnie wpisałem posta w zakładce Chaos Dwarfs, wątek "Garnizon Gorgoth - czyli moje..." i powinien mi się pokazać w opcji "Zobacz swoje posty", a tak się nie stało :(
ważne dla Ciebie informacje znajdziesz tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=945932#p945932

pozdrawiam :D
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Karlito ma rację, coś jest na rzeczy - wpisałem pierwszego posta do topica:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35759
Nie dodało go do egosearcha.
Pzdr.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

może to inteligentny silnik i wybiera, które Twoje posty są mniej ważne :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Nie o to chodzi. Po prostu - Tomash prosił o feedbacka, więc staram się przekazać tyle spostrzeżeń, ile zdołam. Karlito pewnie podobnie. Może coś to Tomashowi pomoże [-o< . Nie zawracałbym nikomu głowy, gdyby nie upierdliwość tej usterki. Działam głównie z egosearcha, bo wierz mi - szukanie topików z postami bez tej funkcji może wk...wić nawet stoika :wink: .

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Sorki za posta pod postem. Kolejny feedback - założyłem nowy topic:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=34&t=35812
Nie dodało go do egosearcha :( .

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Z adminem nie wygrasz, ma przewagę kasowania postów. #-o powodzenia szara eminencjo warhammera.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

MlSlEK pisze:Z adminem nie wygrasz, ma przewagę kasowania postów. #-o powodzenia szara eminencjo warhammera.
ehh... http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=36273
Mam nadzieje że teraz przynajmniej przeprosisz za to pomówienie.
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jakie skasowane posty?
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=964778#p964778

Assassello szybszy. :)

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Za co przepraszać, powinienem dostać informację o przeniesieniu postów, a takowej nie było.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

MlSlEK pisze:Z adminem nie wygrasz, ma przewagę kasowania postów. #-o powodzenia szara eminencjo warhammera.
w takich momentach człowiek nie wie, czy dziękować, czy dać w mordę... :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Zamiast w mordę najlepiej dawaj informację co przerabiasz w forum. Telepatą nie jestem. Wchodzę nie ma.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

yes, my master :twisted:

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

MlSlEK pisze:Zamiast w mordę najlepiej dawaj informację co przerabiasz w forum. Telepatą nie jestem. Wchodzę nie ma.

Telepata z Ciebie słaby. Ale użytkownik nie lepszy bo co ma Dogs of War do działu Sprawy Administracyjne i Pytania,uwagi,sugestie i marudzenia. Działanie forum i pytanie dotyczące forum to nie to samo co działania LS ...
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW :D
Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Gokish pisze:
MlSlEK pisze:Zamiast w mordę najlepiej dawaj informację co przerabiasz w forum. Telepatą nie jestem. Wchodzę nie ma.

Telepata z Ciebie słaby. Ale użytkownik nie lepszy bo co ma Dogs of War do działu Sprawy Administracyjne i Pytania,uwagi,sugestie i marudzenia. Działanie forum i pytanie dotyczące forum to nie to samo co działania LS ...
Bezpośrednio, to zamknięcie tematu w którym można było to napisać, a to działanie moderacji/administracji. Jak widać w wydzielonym temacie nie tylko ja mam obiekcje jak to zostało wsadzone i co to będzie robić, ale to już osobna sprawa.
Obrazek

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

ok, wystarczy tych dyskusji Misiek. Przestań przelewać tu swoje żale, bo Ci się polskie pacyny nie podobają.

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Właśnie zobaczyłem, że Rasti dostał bana za żywiczne odlewy. Jakie są dokładnie zasady forum BP w tym zakresie? Rozumiem, że problemem jest to, iż metoda (silikonowe formy, żywiczne odlewy) może służyć do działań poza granicą legalności (kopiowanie modeli bez zgody producenta). Tyle, że nie znajduję w ofercie Rastiego informacji wskazującej, że jest gotów nielegalnie powielać wzory, do których nie ma praw (nie wiem co w pierwotnym ogłoszeniu było, widzę wersję po 4 edycjach z 26 cze 2012).

Żeby było jasne - jestem twardym przeciwnikiem naruszania praw autorskich. A jednocześnie chciałbym móc zlecić komuś odlanie np. mieczy, beczek, nagrobków, czaszek, drogowskazów czy posągów, które wydłubię sobie z modelarskiej masy. Na odlewach żywicznych się nie znam i nie chcę się tego uczyć, skoro potrzebuję takich rzeczy incydentalnie. Czy mogę liczyć na to, że na forum BP znajdę odpowiednich usługodawców czy też sama metoda z powodu potencjalnego zagrożenia naruszeniem prawa jest tu niedopuszczalna?

PS. Nie jestem pewien, czy dobrze trafiam w temat. Uznałem, że na moje pytania najlepiej odpowie jakiś administrator/moderator. Jeśli to niewłaściwy wątek, to przepraszam.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Przeczytaj jeszcze raz regulamin punkt 4a. W tej kwestii jestem nieugięta - odlewy Rastiego to JEST łamanie prawa.

wenanty
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: wenanty »

Yudokuno pisze:Przeczytaj jeszcze raz regulamin punkt 4a. W tej kwestii jestem nieugięta - odlewy Rastiego to JEST łamanie prawa.
Ja jestem przeciwny łamaniu prawa, oferowaniu usług łamania prawa, zachęcania do łamania prawa, itd. Ale w ogłoszeniu Rastiego nie widzę oferowania usług łamiących prawo (może tak było w pierwotnym ogłoszeniu, nie wiem). Piszesz, że jego odlewy to łamanie prawa. Nie wiem tego, nie korzystałem z jego usług, przyjmuję za dobrą monetę to, co czytam w ogłoszeniu i zakładam czystą grę (tak jak czytając ogłoszenie drukarni, która oferuje kolorowy druk na dowolnym nośniku, wcale nie zakładam że podrabia ona banknoty). Pytałem wyłącznie zaniepokojony tym, że być może forum BP nie dopuszcza w ogóle reklamowania usług żywicznych odlewów, jako potencjalnie wykroczenio-/przestępczogennych.

Rastiego nie znam, ani mi on brat ani swat. Odłączmy go od mojego pytania, bo nie jest moją intencją rozmowa o jego banie i posłużył wyłącznie jako okazja do zadania pytania: "Czy mogę liczyć na to, że na forum BP znajdę odpowiednich usługodawców czy też sama metoda [odlewy żywiczne] z powodu potencjalnego zagrożenia naruszeniem prawa jest tu niedopuszczalna?"

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

odlewy własnych wzorów nie są łamaniem prawa i nie będą przeze mnie ścigane

Awatar użytkownika
Duderson
Kretozord

Post autor: Duderson »

Rasti pochwalił się w swoim temacie odlaniem draichy do egzeków :).
Dziwne jednak, że bana dostał z opóźnieniem po komentarzu nt. odlewów dla Jankiela.
Lidder pisze:
-There's something large & nurgle-y coming first
To akurat proste - chodzi o podwyżki cen.

ODPOWIEDZ