Warstadt by qc

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Re: Warstadt by qc

Post autor: Kefas »

Czopek pisze:Zapowiada się równie doskonały krąg dla magów jak ten z którego się inspirowałeś =D>
celne spostrzeżenie ;) ale ja i tak wolę wersje qc

Awatar użytkownika
Zaklinacz Kostek
Falubaz

Post autor: Zaklinacz Kostek »

Woah, kapitalne kolegium magyi! Pyszne wykonanie :D
Lest we forget:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Bez dwóch zdań, jedna z Twoich najlepszych prac - pięknie =D> =D> =D> .

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Robi wrażenie. =D> =D>

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

:shock: Przeepickie. Chyba najlepsze Twoje dzieło.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Filup »

Chlopie, podeslij to do GW, na 100% dadza na bloga! :)

Ekstra! =D>
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
LuciusII
Oszukista

Post autor: LuciusII »

Pierwsze wrażenie - o eksperyment na Niewidocznym Uniwersytecie :)
Doskonała praca. Puść ją w świat.
Kalesoner pisze:Orki i gobliny są częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro. :wink:

Awatar użytkownika
dargo000
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: dargo000 »

Zrobiłeś swietną robote =D> a pajęczynki dodały jeszcze smaczku całości.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Dzięki :)

Diorama z Magistrami Magii pojawiła się na CMoN.
Zapraszam do głosowania (tutaj i tutaj) oraz komentowania!

Awatar użytkownika
ARBAL
Kretozord

Post autor: ARBAL »

Kawał dobrej roboty !
Super to w całości wygląda fajne pigmenty :)
Obrazek

Majestic
Falubaz

Post autor: Majestic »

Mega =D> .
kubencjusz pisze:Młody. Było powiedziane czwartek. Spójrz na kalendarz. Spójrz na ten post. Spójrz jeszcze raz na kalendarz. Dziś nie jest czwartek. Siedzę na koniu. :mrgreen:

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

quidamcorvus pisze:Gdy skończyłem malować Imperialnych Magistrów Magii do Warheim Fantasy Skirmish nadszedł czas na zrobienie dioramy.

Pomysł na dioramę zrodził się jakiś czas temu, gdy zobaczyłem świetną pracę The Eye of the Storm. Jednak miałem nieco inny pomysł zarówno na Magów, dioramę jak i ustawienie modeli względem siebie.

Pomalowane przeze mnie modele Magistrów Magii reprezentują Czarodziejów Bitewnych, żołnierzy walczących na pierwszej linii frontu z plugawymi sługami Mrocznych Bogów. Stąd szaty Magów są proste, pozbawione zbędnych ozdób, za to noszą ślady zużycia i pokryte są błotem.

Podobnie diorama nawiązuje swym kształtem do ośmioramiennej Gwiazdy Chaosu, która w świecie Warhammera jest swoistym odpowiednikiem pentagramu. Gwiazda złożona z ośmiu strzał reprezentuje Chaos, natomiast gwiazda powstała na skutek nałożenia dwóch kwadratów jest symbolem ochronnym, symbolem Sigmara Młotodzierżcy, Boga-Imperatora, Zbawcy Imperium.

A jako, że wszelka magia ma swoje źródło w Immaterium, w Domenie Chaosu, Magistrowie Magii, uchwyceni w czasie odprawiania rytuału stoją wewnątrz Gwiazdy Chaosu, zaś cała konstrukcja wyrwana z posad mocą Wiatrów Magii unosi się w powietrzu.

Zwróceni do wnętrza Magowie zaklinają Wiatry Magii w potężnym Kamieniu Mocy... a może walczą z Bytem, który uwięziony jest wewnątrz. Przecież metaliczny głaz spętany jest łańcuchami...

Zapraszam do lektury i komentowania!
Więcej TUTAJ.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

quidamcorvus pisze:Rekrutacja modeli do kompanii Nieumarłych powoli zbliża się do końca. Figurki Grave Guard firmy GW to kolejne modele, których będę używał w trakcie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish, gdzie reprezentować będą modele Upiorów. Do złożenia Upiorów wykorzystałem trzy z dziesięciu modeli. Kolejne trzy modele posłużą do złożenia Strażników Grobowców Nieumarłego zastępu z Nehekhary. Pozostałe bitsy wykorzystam w innych projektach.

Choć Upiory w Warheim Fantasy Skirmish rozpoczynają rozgrywkę wyposażone w miecz i tarczę, to sklejając figurki dwa modele wyposażyłem w broń wielką, natomiast trzeci z Upiorów dzierży topór bojowy i miecz. Wspomniane wyżej tarcze umocowałem na plecach Upiorów, a modele wyposażone w broń wielką posiadają dodatkowo miecze w pochwach.

Obrazek
Więcej można przeczytać TUTAJ.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zrobiłem nowe zdjęcia modeli Khazadów z Gór Krańca Świata. Figurki pomalowałem w wakacje 2011 roku.
Dziś zapraszam do obejrzeń fotografii krasnoludzkich bohaterów: Tanowie, Kowal Run, Krasnoludzki Inżynier, Długobrody i Łamacz Żelaza.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Kraśki świetne, a dioramę powinieneś do GW wysłać! =D>
Obrazek

I może następnym razem ktoś łaskawie napisze co jest nieregulaminowe w podpisie zanim go wypierdzieli?

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Najbardziej podobają mi się warkocze Brunhildy :wink: .

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Bez kitu myślałem że jestem w temacie Dżezi Stuff.... :shock: Ta diorama gniecie.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Dzięki za komentarze :)

Kolejne zdjęcia Krasnoludów. Tym razem Wojownicy Klanowi, w tym Chorąży i Sygnalista:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ODPOWIEDZ