Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

Zablokowany
Relosu
Kretozord

Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka

Post autor: Relosu »

oj nie grales na 6ed, kiedy byli w corach, jak by tam dalej zostali byl by to najpopularniejszy cor, i bysmy byli naprawde jezdziecka armia, by wygladala by tak, 2x5 SH, 3x5 Dp, WL 12 do trzymania magow, smok, 2 bolce 2 orly.

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Tak, Silverzy w core (już o tym gdzieś pisałem). Coś pięknego, ehh. Do takich osobistych życzeń dorzuciłbym jeszcze przeniesienie Orłów do core (jednostka stałaby się mega grywalna) lub zwiększenie US tych stworzeń do 5 i zostawienie w Rare. Teraz to przegrywają walkę o miejsce w rozpie z bolcami.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Relosu
Kretozord

zeby byly orzelki 2 na jeden slot i w specjalach, oh ah

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

amen ;)
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

O! koncert życzeń :D
Dla mnie SH powinna być możliwość wystawienia jednego oddziału w core i by była gitara :wink:
Relosu pisze:oj nie grales na 6ed, kiedy byli w corach, jak by tam dalej zostali byl by to najpopularniejszy cor, i bysmy byli naprawde jezdziecka armia, by wygladala by tak, 2x5 SH, 3x5 Dp, WL 12 do trzymania magow, smok, 2 bolce 2 orly.
SH były 3 oddziały, nie było jeszcze mniejszej ilości core. Ale i tak było pięknie 8)
I sold my soul for rock'n roll

Relosu
Kretozord

napisalem jak by to bylo gdyby dalej zostaly =)

Awatar użytkownika
Casp
Mudżahedin

Post autor: Casp »

Witam,
Myślę o zakupie nowej armii, rozważam HE, mam prośbę - napiszcie mi proszę ze 2-3 najbardziej standardowe rozpiski na 2-2,5 k. Chcę wiedzieć, co mniej więcej kupić i na jaki wydatek się nastawiać
Z góry dzięki

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

andmiz pisze:Witam,
Myślę o zakupie nowej armii, rozważam HE, mam prośbę - napiszcie mi proszę ze 2-3 najbardziej standardowe rozpiski na 2-2,5 k. Chcę wiedzieć, co mniej więcej kupić i na jaki wydatek się nastawiać
Z góry dzięki
rzuć okiem na dział rozpisek. Obecnie gdzieś tam przewija się na górze standardowa rozpiska HE na 2350.

a jeśli chodzi o same początki.. to zestawienie podstawowych modeli wykorzystywanych w 90% rozpisek podawałem gdzieś wcześniej :) [chyba zrobię z tego artykuł :D ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Wojtuś
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Wojtuś »

a mi by wystarczył ward save na 2+ na swordmasterach :D i siła 6
:mrgreen:
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

A tam opowiadacie glupoty :wink:
SH to fajna jednostka :mrgreen:
Dajemy do niej BSB z + k6 do wyniku walki i fajnie sie tym jezdzi przez stół :wink: :mrgreen:
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Wiecie co by było najfajniejszego? Gdyby wszystkie nasze jednostki miały wszystkie staty na 10. I warda na 1+. I kosztowały 1 ptk. Nie ma co marzyć. Tylko czekać na 8 ed. Może coś się zmieni.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

Relosu
Kretozord

nie jak by kosztowaly 1pkt to by byla masakra, kurwa ilek ja bym kasy wylozyl na rozpe na 2250, 2250 modeli gdzie ja bym to pomiescil xD

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Przesadzacie, jedyne co bym zmienił to dałbym SW dodatkową broń, T5 LC i dopisał w zasadach lion pelta, że chroni od magii.
Grałem w bardzie i miejscowi eksperci zgodnie twierdzili, że tracę. Kiedy nie mogli tego znaleźć w RB, stwierdzili, że jest to w faqu. Dodam tylko, że straciłemw ten sposób Battle Banner na BSB i banner of ellyrion na DP, a była to bitwa na ligę
Bard - dla ciebie, dla rodziny
Lol, nie wiedziałem, że dalej masz to w podpisie :D Zwłaszcza, że minął już chyba rok
Swoją drogą, przed "w" powinna być spacja :wink:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Andrzej pisze:Przesadzacie, jedyne co bym zmienił to dałbym SW dodatkową broń, T5 LC i dopisał w zasadach lion pelta, że chroni od magii.
Skromniś jesteś. :wink:
Dodałbym BS na 5 u SW.

A w marzeniach to jakieś lepsze możliwości w rarach, bo teraz to zwykła nuda. :(

Zwolin
Falubaz

Asassello pisze:
andmiz pisze:Witam,
Z góry dzięki
rzuć okiem na dział rozpisek. Obecnie gdzieś tam przewija się na górze standardowa rozpiska HE na 2350.

a jeśli chodzi o same początki.. to zestawienie podstawowych modeli wykorzystywanych w 90% rozpisek podawałem gdzieś wcześniej :) [chyba zrobię z tego artykuł :D ]
to ja, to ja ;)
masz tam kilka ciekawych propozycji z których można po małych przeróbkach coś wyciągnąć dla siebie

VII ed. jest spoko, podoba mi się
a co do rare...hmm... może dałbym latającą kawalerie na "smoczych podrostkach"
gdzieś mam nawet projekt tej jednostki
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Smoki śpią, więc skąd wziąć smocze podrostki dla całej jednostki. Choć coś tam we fluffie wspomina się o przebudzeniu smoków, więc może wraz z którąś edycją DP będą latać na smokach :) Ale gdyby orły wrzucić do core/special, to Rare mógłby zostać wypełniony poprzez jakieś wodne stworzenie (w końcu sporo ich wokół Ulthuanu). Może coś jak Merwyrm z Sea Patrolu??

Co do SW, faktycznie wypadają blado przy Shade'ach. BS5 (lub brak kar za ruch i strzał) oraz S4 na bliskim z łuku (jak u Glade Guards) nawet kosztem podrożenia jednostki byłoby jak najbardziej ok :wink: w końcu SW masakrowały przeciwników strzałami.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

SW powini miec za te punkty zdecydowanie 2 broń i myśle ze było by to jak najbardziej wporzadku :roll:
A co do latajacej kawalerii to moim mażeniem sa jastrzebi jezdzcy jak u WE [-o<
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

jak już coś latającego to tylko Drake'i :)
Obrazek

Zwolin
Falubaz

jak dla mnie to to powinno być tak ze na armie HE można wykupić max jeden oddział DP na smoczkach
dostawali by +1S, armora na 2+ normalnie, może WS6
latanie, strach, może coś w stylu BW tylko na czempiona, może jakiegoś wardzika na 5+,

smoczki jakieś wypasione, może różne rodzaje do wykupienia w sensie że jest jakiś standard a potem za dodatkowe pkt wykupujesz rodzaj ze specjalną zasadą albo lepszymi statami
po jakieś max 50-60 pkt za model

wystawiało by się takich 3-4 co daje maxymalny front przy klasycznych klockach piechoty i takie tam
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

Kędzior
Mudżahedin

Post autor: Kędzior »

Ja bym dał z latajek jednostkę gwiezdnych smoków. :twisted: :twisted: A tak na serio to Popieram pomysł z jarzębimi jeźdźcami. Tylko może na orłach...
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.

Zablokowany