Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
oj nie grales na 6ed, kiedy byli w corach, jak by tam dalej zostali byl by to najpopularniejszy cor, i bysmy byli naprawde jezdziecka armia, by wygladala by tak, 2x5 SH, 3x5 Dp, WL 12 do trzymania magow, smok, 2 bolce 2 orly.
Tak, Silverzy w core (już o tym gdzieś pisałem). Coś pięknego, ehh. Do takich osobistych życzeń dorzuciłbym jeszcze przeniesienie Orłów do core (jednostka stałaby się mega grywalna) lub zwiększenie US tych stworzeń do 5 i zostawienie w Rare. Teraz to przegrywają walkę o miejsce w rozpie z bolcami.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
amen
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
- Master of reality
- Oszukista
O! koncert życzeń
Dla mnie SH powinna być możliwość wystawienia jednego oddziału w core i by była gitara
Dla mnie SH powinna być możliwość wystawienia jednego oddziału w core i by była gitara
SH były 3 oddziały, nie było jeszcze mniejszej ilości core. Ale i tak było pięknieRelosu pisze:oj nie grales na 6ed, kiedy byli w corach, jak by tam dalej zostali byl by to najpopularniejszy cor, i bysmy byli naprawde jezdziecka armia, by wygladala by tak, 2x5 SH, 3x5 Dp, WL 12 do trzymania magow, smok, 2 bolce 2 orly.
I sold my soul for rock'n roll
rzuć okiem na dział rozpisek. Obecnie gdzieś tam przewija się na górze standardowa rozpiska HE na 2350.andmiz pisze:Witam,
Myślę o zakupie nowej armii, rozważam HE, mam prośbę - napiszcie mi proszę ze 2-3 najbardziej standardowe rozpiski na 2-2,5 k. Chcę wiedzieć, co mniej więcej kupić i na jaki wydatek się nastawiać
Z góry dzięki
a jeśli chodzi o same początki.. to zestawienie podstawowych modeli wykorzystywanych w 90% rozpisek podawałem gdzieś wcześniej [chyba zrobię z tego artykuł ]
a mi by wystarczył ward save na 2+ na swordmasterach i siła 6
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
Wiecie co by było najfajniejszego? Gdyby wszystkie nasze jednostki miały wszystkie staty na 10. I warda na 1+. I kosztowały 1 ptk. Nie ma co marzyć. Tylko czekać na 8 ed. Może coś się zmieni.
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.
Przesadzacie, jedyne co bym zmienił to dałbym SW dodatkową broń, T5 LC i dopisał w zasadach lion pelta, że chroni od magii.
Swoją drogą, przed "w" powinna być spacja
Lol, nie wiedziałem, że dalej masz to w podpisie Zwłaszcza, że minął już chyba rokGrałem w bardzie i miejscowi eksperci zgodnie twierdzili, że tracę. Kiedy nie mogli tego znaleźć w RB, stwierdzili, że jest to w faqu. Dodam tylko, że straciłemw ten sposób Battle Banner na BSB i banner of ellyrion na DP, a była to bitwa na ligę
Bard - dla ciebie, dla rodziny
Swoją drogą, przed "w" powinna być spacja
to ja, to jaAsassello pisze:rzuć okiem na dział rozpisek. Obecnie gdzieś tam przewija się na górze standardowa rozpiska HE na 2350.andmiz pisze:Witam,
Myślę o zakupie nowej armii, rozważam HE, mam prośbę - napiszcie mi proszę ze 2-3 najbardziej standardowe rozpiski na 2-2,5 k. Chcę wiedzieć, co mniej więcej kupić i na jaki wydatek się nastawiać
Z góry dzięki
a jeśli chodzi o same początki.. to zestawienie podstawowych modeli wykorzystywanych w 90% rozpisek podawałem gdzieś wcześniej [chyba zrobię z tego artykuł ]
masz tam kilka ciekawych propozycji z których można po małych przeróbkach coś wyciągnąć dla siebie
VII ed. jest spoko, podoba mi się
a co do rare...hmm... może dałbym latającą kawalerie na "smoczych podrostkach"
gdzieś mam nawet projekt tej jednostki
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Smoki śpią, więc skąd wziąć smocze podrostki dla całej jednostki. Choć coś tam we fluffie wspomina się o przebudzeniu smoków, więc może wraz z którąś edycją DP będą latać na smokach Ale gdyby orły wrzucić do core/special, to Rare mógłby zostać wypełniony poprzez jakieś wodne stworzenie (w końcu sporo ich wokół Ulthuanu). Może coś jak Merwyrm z Sea Patrolu??
Co do SW, faktycznie wypadają blado przy Shade'ach. BS5 (lub brak kar za ruch i strzał) oraz S4 na bliskim z łuku (jak u Glade Guards) nawet kosztem podrożenia jednostki byłoby jak najbardziej ok w końcu SW masakrowały przeciwników strzałami.
Co do SW, faktycznie wypadają blado przy Shade'ach. BS5 (lub brak kar za ruch i strzał) oraz S4 na bliskim z łuku (jak u Glade Guards) nawet kosztem podrożenia jednostki byłoby jak najbardziej ok w końcu SW masakrowały przeciwników strzałami.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
I love this game...
I love this game...
jak już coś latającego to tylko Drake'i
jak dla mnie to to powinno być tak ze na armie HE można wykupić max jeden oddział DP na smoczkach
dostawali by +1S, armora na 2+ normalnie, może WS6
latanie, strach, może coś w stylu BW tylko na czempiona, może jakiegoś wardzika na 5+,
smoczki jakieś wypasione, może różne rodzaje do wykupienia w sensie że jest jakiś standard a potem za dodatkowe pkt wykupujesz rodzaj ze specjalną zasadą albo lepszymi statami
po jakieś max 50-60 pkt za model
wystawiało by się takich 3-4 co daje maxymalny front przy klasycznych klockach piechoty i takie tam
dostawali by +1S, armora na 2+ normalnie, może WS6
latanie, strach, może coś w stylu BW tylko na czempiona, może jakiegoś wardzika na 5+,
smoczki jakieś wypasione, może różne rodzaje do wykupienia w sensie że jest jakiś standard a potem za dodatkowe pkt wykupujesz rodzaj ze specjalną zasadą albo lepszymi statami
po jakieś max 50-60 pkt za model
wystawiało by się takich 3-4 co daje maxymalny front przy klasycznych klockach piechoty i takie tam
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz