BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Andrew
Masakrator

Re: BAZYLISZEK 19-20.02.2011 Łomianki wyniki str 50

Post autor: Andrew »

Laik pisze:Koncept był a’la terminator – treekin został wysłany do wyeliminowania zagrożenia jakim stała się XIII Kohorta, w tym celu dostał XIII Kartaczy i listę ludzi do sprzątnięcia. Gajowy przez ruchy kadrowe uniknie eliminacji :wink:

...czuję się zaszczycony :D takie szacowne grono :wink:
XIII Kohorta Bydgoszcz

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Az dzwine Laiku, ze nie wszedles na nasza strone przez baner, ktory prawie kazdy kohortowicz ma w swoim podpisie - www.13kohorta.pl
Tamta strona to mocno nieaktualna, bo Gajowego, Josego, Mortiego, Albinosa dawno nie ma juz z nami.
Pomysl fajny - ufff ja jeszcze dycham ;)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

o Gajowym wiedziałem, pojawił się wykreślony celowo na liście :)
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jakby komus nie chcialo sie sciagac mojej paczki i Kalesona to wszystkie foty z ich obu sa na stronie Kohorty na facie:

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pag ... 7691733398

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Fajny :mrgreen:

A zdjęcia innych ciekawych bazyli są...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Eee, chyba nie... Morrok dostał jeszcze fotki swojego wielkiego szczura.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Peszek dostępny na allegro:

http://allegro.pl/najladniejszy-bazylis ... 77166.html

zbieram na bilet do Białegostoku :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 23 lut 2011, o 23:00 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Nie mam nic przeciwko, ale uprzedź lub zapytaj, proszę, wcześniej następnym razem, gdy będziesz chciał wykorzystać czyjeś fotki :) Mówię serio.
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

Relosu pisze:wszystko fajnie, wszystko pieknie ale pamietam ze ktos robil zdjecia w tawernie! Nie raptor przypadkiem ?
hehe, ja cyknąłem kilka fotek, zamieszczę je lada dzień, pewnie w weekend, bo trzeba nad nimi tylko posiedzieć chwilę

Relosu, przegadałeś przy mnie masę czasu a pamięć już nie ta :lol2:
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Jeszcze raz dzięki za to że tak licznie sie stawiliście w tym roku. Mam nadzieje że widzimy sie za rok w tym samym miejscu : )
Moja relacja z bitew:

Rozpa:Lord na dysku z crown of command,2 małych magów czincza,bsb,psy,2xfast,warriorzy khorna,choseni czincza,marudy na piechote,helka i 2 shriny.Bazyliszka nie wystawiłem bo euro to euro wkońcu.

1 Bitwa Marian DoC standart (oprócz keepera)
Mizianie,Marian dobrze zagrał demonami-defensywnie ,szybki remis 10:10

2 Bitwa Kolega z HE(duży mag,mały mag,bsb,2xlioni,3 orły,3x łuki)
Straciłem troche pochowo Lorda na dysku,zaryzykowałem więc frontalny atak. 4ka z czincza rzezała niemiłosiernie lionow wiec szans z klockami nie mieli. Skupiłem się na orłach co mi dało przewage bo nie mógł mi zastawić nic prócz chosenów (ktorych zastawił źle w pewnym momencie).Helka pechowo straciła obsługa i szalała na flance.Dojechałem prawie wszystko.Przydał się puppet bardzo w tej bitwie. 16:4 przez strate lorda

3 Bitwa vs Jacek Kaczmarski (Standart demonów z Guo)
Błąd Jacka wystawiając flamery na szarżę lorda na dysku,z drugiej strony shrine i śmieci blokowały Guo i klocek khornitów. Jacek wpadł tym trzonem w chosenów z 3+ wardem i go wyrżnąłem.Helka dojechała demonetki które utkneły na lordzie stubborniarzu).Sporo mi pomógł wybuch heralna czincza.Ogólnie sam Jacek stwierdził że atak na chosenów był prostym błędem który go kosztował bitwe. 20:0

4 Laik WE (lord mag,lord tancerz,bsb,alter,2xtancerze,łucznicy,driady,waywatchersi i 2 orły)
Laik chciał się zrewanżować za Łódź (20:0),wynik poprawił ale się nie zrewanżował. Sprytnie poblokował chosenów,warriorzy z magami zostali z tyłu czekając na błąd przeciwnika. Man of the match shriny.Dojechały 1000 pkt bo WE nie mają ich jak zabić imo. Przejechały peszka i tancerzy,reszte zatrzymały co pozwoliło wpaść warriorom. Rzuty lekko po mojej stronie ale np nie zraniłem dużej magiczki z helki a lord na szarże w wayów rzucił 3gały.Nie lekceważcie shrinów 8) 19:1

5 Bitwa Żaba ofensywne DE (Duży mag,mały mag,Lord pok,Kocioł,Korsarze,Wariorzy,Gwardia,Hydra,3xshades)
2 stół,choseni w 1 turze dostają warda.Żaba zrobił kilka błędów co wynikało z tego że grał 7dmą bitwe na 8edycje. Warriorzy zmietli korsarzy. Choseni wbili się w gwardie z wężyku,żaba zaryzykował w następnej turze dostawil 10 gwardzistów do pierwszego szeregu,wbił się hydrą w przód i klockiem swoich warriorów od boku. Rzucił farciarz brzytwe z ifki na gwardie. Niestety ze wszystkiego zabił 6 chosenów i maga,oddałem i zabiłem 18 gwardzistów.Elo.Znowu Helka dostała słaby missfire. Z infernala dojechałem samotnego maga lorda, w ostatniej turze nie zagoniłem 3 oddziałami 2 warriorów DE,hydra z killing blowem zjadła mi lorda.Z maski zrobiło się tylko 13:7 dla mnie ale i tak wporzo. Shrine potwierdził że jestem mistrzem i tłukł się od 2 tury do końca bitwy z lordem PoKiem i wkoncu lord się zbrejkował ale shrine nie zagonił : (

Łącznie 78/100 z bitew bez żadnego bazyla,5/15 z malowania i 9 miejsce. Gdyby nie malowanie byłoby fest ale i tak turniej jak najbardziej udany.Pozdro
Obrazek

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

#helion# pisze:
Relosu pisze:wszystko fajnie, wszystko pieknie ale pamietam ze ktos robil zdjecia w tawernie! Nie raptor przypadkiem ?
hehe, ja cyknąłem kilka fotek, zamieszczę je lada dzień, pewnie w weekend, bo trzeba nad nimi tylko posiedzieć chwilę

Relosu, przegadałeś przy mnie masę czasu a pamięć już nie ta :lol2:
oj tam oj tam, pamietam wszystko oprocz tego kto do cholery mial aparat i cykal zdjecia =P btw ktos pamieta bo ja nie kojaze czy jest zdjecie z podpisem cosma na moim czole ?

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

Duke pisze: Żaba zrobił kilka błędów co wynikało z tego że grał 7dmą bitwe na 8edycje.
8-ą bitwę 8) ale już po przeczytaniu RB wiadomo OCB :P

niedogonieni wariorzy to całe 102 pkt a lord POK ze szrinem to IMHO dobry deal - w pierwszej turze statystycznie zdajesz brej na na 6+ z przerzutem potem troszkę więcej niż 0,75 rany na combat więc nie "zrobił kilku błędów" tylko chciał po prostu powalczyć zamiast grać na remis - gwardia mogła stać w kresce do swojego końca ale po co lepiej porzucać kostkami zamiast grać na remis w końcu to tylko 8 ed :wink:

EOT

Ż.

Awatar użytkownika
viatroof
Chuck Norris

Post autor: viatroof »

http://www.sendspace.com/file/sp7roo

Znalazłem trochę czasu na wrzucenie zdjęć, są też z tawerny. Enjoy!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Duke pisze: 4 Laik WE Rzuty lekko po mojej stronie ale np nie zraniłem dużej magiczki z helki a lord na szarże w wayów
chciałbym zobaczyć jak wyglądają rzuty mocno po Twojej stronie...
owszem były rzuty które Ci się nie udały - np. szarża w wayów którzy byli 16 cali od Twojego generała i dali flee, no i przebicie mojego maga lorda po hicie z heleny i nieudanym LOS z mojej strony... :wink:

@Sławol

Jesteś przewrażliwiony - następnym razem zapytaj zanim zrobisz zdjęcie czyjejś figurce i umieścisz je na forum.
dude - it's only a picture...
ale żebyś nie czuł się wykorzystany zmieniłem zdjęcie.

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Nie, nie jestem, wystarczyłoby jedno zdanie i nie byłoby problemu, fotka mogła zostać :) Moją rolą na imprezie było zrobienie fotek wszystkim i wszystkiemu, model dostałem do fotek, sam go sobie na pewno nie wziąłem, więc pudło u Ciebie ;) Na turnieju był konkurs na najładniejszego Bazyliszka, a ja ogarniałem w sumie konkurs, to skąd mogłem wiedzieć, że Twój model wygrał, nim go nie sfotografowałem? ;) Innych jakoś nie ma w galerii, jedynie Morrok sam mnie poprosił o fotki.

Jeśli robiłem zdjęcia czyichś modeli poza programem, to najpierw pytałem; nie zajmuję się tym od wczoraj, więc mi tłumaczyć takich spraw nie trzeba ;)

I nie trafiają do mnie takie stwierdzenia typu "to tylko fotka", tylko u mnie liczą się bardziej zasady. Ale owszem, to pierdoła, którą się załatwia jednym zdaniem właśnie :)

To wszystko na przyszłość. Z mojej strony żadnej urazy, sprawa zamknięta. Dziękuję i życzę owocnej aukcji :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

dopiero teraz się dorwalem do komputera.

było kozacko choć same bitwy na 8 edycję zupełnie mnie nie przekonują.

dzięki wszystkim za pożyczenie armii

zagrałem w bezcisnieniowe bitwy, przy którch okazało sie, że zupełnie nie znam zasad 8 edycji:

15:5 z KJ z wampirami
pechowo oblany los na generale w drugiej turze...
sorry KJ za zamieszanie z tym killing blowem. to wszystko wina gogola!

20:0 z Lukaszem Dudzicem z WE
Łukasz nie zdał kilku kluczowych breaków a mój RAF nie wybaczał...

10:10 z Młodym ze Skavenami
tu grałem razem z połową nemezisu więc wynik powiniem być podzielony przynajmniej przez pięc

6:14 z WoCHem Kacpra
masa moich błędów i nieznajomość zasad.

12:8 z Piotrem Kozłowskim od DE
niby coś rozkminiłem taktycznie ale to smok Piotra z pendantem i stubornem zabił mi pół armii

Chyba mi błędnie policzyliście malowanie albo nie podliczyliście punktów za rozpiskę bo wylądowałem ostatecznie strasznie nisko ale nieważne.

po turnieju znalazłem:

2 skłig hopperów
rule booka angielskiego nówkę sztukę
kostkę czerwoną dużą
15 niedopitych browarów
opakowanie plastrów na skaleczenia
Obrazek

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

plastry chyba Cosma

Piwo mozesz mi odeslac ;) :D

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

kilka kompromitujących zdjęć z imprezy, jakość tragiczna, ale czego tu się spodziewać po komórce i jej diodzie imitującej flash
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

EDIT: 2 i 3 fota robione praktycznie w tym samym momencie 8)
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ostatnie zdjecia najzajebistrze xD

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

ojezu #-o
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

ODPOWIEDZ