NoWE (zbiór plot str. 113)

Wood Elves

Moderator: Gremlin

Zablokowany
Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Re: NoWE.

Post autor: Azgaroth »

Jacobs pisze:Kurdę, nie lubię narzekać ale Genialny Wydawca po raz kolejny mnie do tego zmusza. :?
Sytuacja WE z pewnością się poprawi i mocno liczę na jelonkową kawalerię, odświeżonych eternali i lepszego strzelania dla łuków. Mamy oficjalnie 10 domen magii, mamy ASF na elfach więc już jest lepiej niż było :)

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Post autor: Opos »

Luc, nie wszyscy będą mieli nowego WD... RÓB ZDJĘCIA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Let the River of Blood flow...

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Azgaroth pisze:
Jacobs pisze:Kurdę, nie lubię narzekać ale Genialny Wydawca po raz kolejny mnie do tego zmusza. :?
Sytuacja WE z pewnością się poprawi i mocno liczę na jelonkową kawalerię, odświeżonych eternali i lepszego strzelania dla łuków. Mamy oficjalnie 10 domen magii, mamy ASF na elfach więc już jest lepiej niż było :)
No wiem, zę jest lepiej niz było. Po prostu jestem jednym z tych, którzy mimo wszystko przywiązują uwagę do fabuły i wszystkiego co jest obok suchych mechanik ;) Dlatego też nie podoba mi się brak naszej domeny :<

Gorzej nie będzie na pewno, chociaż teraz driady to czuję, że juz w ogóle będą średnie jeśli im nie zmniejszą kosztów ;)
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

Leśniaki upadły na samo dno w ósmej edycji, więc GW musiałoby się cholernie mocno postarać, żeby było jeszcze gorzej niż jest. Nie znamy jeszcze prawie żadnych zasad oprócz jakiegoś szczątkowego info z WD, ale już zaczyna się biadolenie. Ok, do treemanów można się przyczepić, mi Durthu z mieczem też nie siada, ceny są raczej za wysokie, warto mimo wszystko jeszcze zaczekać. Zmniejszenie warda boli, ale myślę, że będzie się to też wiązało ze zmianą statystyk jednostki albo z obniżeniem kosztu. C'mon nasz podręcznik robiony jest przez Matta Warda, a on jest raczej znany z przeginania booków a nie uwalania. Z fluffem jeszcze nic nie wiadomo, póki co to również dwa teksty dotyczące speciali z White Dwarfa.
Edit. A z lore'm powiedzmy sobie szczerze - był. No i co z tego? Ktoś kiedyś na nim w ósmej edycji grał? Ok bardzo miło, że WE miały swoją magię, ale jakoś przełknę te high i dark lore'y.
Obrazek

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Mi tam się nowe drzewka bardzo podobają. Durthu z mieczem też jest ekstra zwłaszcza że fluffowo fajnie to wytłumaczyli. NIe że mu miecz z ramienia wyrósł tylko po prostu chłopak się tak wkur**ł że aż poprosił elfów o wykucie ogromniastego miecza, żeby jeszcze lepiej napierdzielać xD (przynajmniej tak wyczytałem na warseerze)

Jedyne co mnie rozczarowuje to ilość- dostaliśmy za mało jak na tyle lat czekania. Cały czas mam małą nadzieję, że jakiś niespodziewany box sie jeszcze pojawi, ale to niestety mała szansa :(

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Me_gusta pisze:Mi tam się nowe drzewka bardzo podobają. Durthu z mieczem też jest ekstra zwłaszcza że fluffowo fajnie to wytłumaczyli. NIe że mu miecz z ramienia wyrósł tylko po prostu chłopak się tak wkur**ł że aż poprosił elfów o wykucie ogromniastego miecza, żeby jeszcze lepiej napierdzielać xD (przynajmniej tak wyczytałem na warseerze)

Jedyne co mnie rozczarowuje to ilość- dostaliśmy za mało jak na tyle lat czekania. Cały czas mam małą nadzieję, że jakiś niespodziewany box sie jeszcze pojawi, ale to niestety mała szansa :(
Dopiero to 1 fala... a wydaje mi się że będą ze 3 fale ;p
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

Treeman i zrankowane driady. Ciekawe czy ułożyli tak na potrzeby zdjęcia czy będzie taka opcja :)

http://www.warseer.com/forums/attachmen ... 1398279340

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Skąd takie przypuszczenia?

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Widzę, że dziewięcioletnie oczekiwanie na nowy Army Book potrafi zrewanżować wszelaki gwałt na dotychczasowym klimacie tej armii, jakiego tylko GW chciałoby się dopuścić. Gracze każdej innej armii byliby oburzeni na zagranie w stylu tych Lore'ów, ale tutaj panuje przeświadczenie:"Byle tylko AB był przegięty" :?
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Opos
Falubaz

Azurix pisze:tutaj panuje przeświadczenie:"Byle tylko AB był przegięty" :?
Nie, tutaj panuje przeświadczenie: " jaki będzie, taki będzie, ale BĘDZIE" :lol2:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Opos pisze:
Azurix pisze:tutaj panuje przeświadczenie:"Byle tylko AB był przegięty" :?
Nie, tutaj panuje przeświadczenie: " jaki będzie, taki będzie, ale BĘDZIE" :lol2:
Józef Beck powiedział:"My w Polsce nie znamy pojęcia pokoju za wszelką cenę (...)". Wśród zwolenników Leśnych Elfów podobna mentalność zniknęła przez te 9 lat oczekiwania, rozumiem? ;)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Milutki
Mudżahedin

Post autor: Milutki »

@Azurix
Ja tam akurat chce żeby był przegięty. Trzeba się zemścić - przeciwnik ma się bać :twisted: A tak naprawdę to również zależy mi na klimacie i historii, ale mimo wszystko stanowią one jednak niedużą część Warhammera - będąc na turnieju, czy nawet grając w domu, nie rozprawiam mimo wszystko nad całym fluffem, a raczej gram. A jeśli zasady nie pozwalają mi czerpać przyjemności z gry ze względu na całkowity brak balansu to nawet najlepsze opowieści ze świata Warhammera mi tego nie wynagrodzą.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Przy driadach drzewo wyglada jakby zajmowało długość 2, czyli 50mm.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacobs
Falubaz

Post autor: Jacobs »

Widzę, że dziewięcioletnie oczekiwanie na nowy Army Book potrafi zrewanżować wszelaki gwałt na dotychczasowym klimacie tej armii, jakiego tylko GW chciałoby się dopuścić. Gracze każdej innej armii byliby oburzeni na zagranie w stylu tych Lore'ów, ale tutaj panuje przeświadczenie:"Byle tylko AB był przegięty" :?
+ milion

Jakoś nie wyobrażam sobie grania na domenie mrocznych elfów póki co ;)
Milutki pisze:C'mon nasz podręcznik robiony jest przez Matta Warda, a on jest raczej znany z przeginania booków a nie uwalania.
To ten sam co robił DE :lol2: ?
wenanty pisze: Anioł zagłady przerzuca się na budżetową kawę? Koniec świata (sic!).
Turniejowo nowe WE

12/4/5

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Azurix pisze:Widzę, że dziewięcioletnie oczekiwanie na nowy Army Book potrafi zrewanżować wszelaki gwałt na dotychczasowym klimacie tej armii, jakiego tylko GW chciałoby się dopuścić. Gracze każdej innej armii byliby oburzeni na zagranie w stylu tych Lore'ów, ale tutaj panuje przeświadczenie:"Byle tylko AB był przegięty" :?
Tomb Kingom też wywalili inkantacje i charakterystyczny tylko dla nich sposób działania fazy magii, dając im w zamian lore skonstruowany tak jak wszystkie inne oraz dwa z głównego booka, a nie narzekaliśmy aż tak jak Wy teraz. :P

Jeśli "wszelki gwałt na dotychczasowym klimacie tej armii" polega Twoim zdaniem na zmianie dostępu do Lore'ów, to mam rozumieć, że najlepiej by było, gdyby fluff był skonstruowany na zasadzie ctrl+c ctrl+v? W efekcie od pierwszej edycji nic by się nie zmieniło oprócz cyferek w tabelkach.
To ten sam co robił DE :lol2: ?
I HE też. I Demony. I Demony w 7mej edycji... :shock: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Naviedzony pisze: Tomb Kingom też wywalili inkantacje i charakterystyczny tylko dla nich sposób działania fazy magii, dając im w zamian lore skonstruowany tak jak wszystkie inne oraz dwa z głównego booka, a nie narzekaliśmy aż tak jak Wy teraz. :P

Jeśli "wszelki gwałt na dotychczasowym klimacie tej armii" polega Twoim zdaniem na zmianie dostępu do Lore'ów, to mam rozumieć, że najlepiej by było, gdyby fluff był skonstruowany na zasadzie ctrl+c ctrl+v? W efekcie od pierwszej edycji nic by się nie zmieniło oprócz cyferek w tabelkach.
Nie powiedziałem, że Lore of Athel Loren to cały Klimat w Leśnych Elfach, lecz jest to jeden z elementów, które czynią tą rasę wyjątkową. Games Workshop wycina część tego, co stanowi Klimat, ale większość i tak się cieszy, bo ważne, że nowy Army Book będzie. Dziwne to trochę imho. A te TK nie mają tutaj wiele do rzeczy, bo w dalszym ciągu posiadają swoją własną Domenę Magii z Inkantacjami i zmienia się tylko mechanika ich rzucania. Lore of Athel Loren natomiast całkiem znika na rzecz Dark Magic i High Magic, która zresztą jest tak bardzo elitarna, że za chwilę wejdzie do kanonu Battle Magic z Rule Booka, bo już 20% armii ją zna :roll:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Keller
Falubaz

Post autor: Keller »

Co do drzewa to wygląda jakby stał pomiędzy 2 oddziałami driad IMO. Pomiędzy nim, a oddziałem z prawej widać stół. Natomiast patrząc na te drugie driady, obok jego podstawki jest głowa i myślę, że jest tam przerwa, bo gdyby stali obok siebie, driady bardziej by na niego zachodziły.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Nie no pewnie teraz Polscy gracze WE powinni rozdzierać szaty i ruszyć na barykady GW... Daj spokój, ledwo kilka plotek przeciekło a Ty już dramatyzujesz. Owszem decyzja z lorami dyskusyjna ale nie kluczowa dla klimatu ani grywalności. Może to jakoś uzasadnią logicznie ale nie oczekiwał bym fajerwerków. Obecnie fluff w kolejnych książkach jest marginalizowany a jednostkę w stylu warlocków wprowadza się kompletnie od czapy, z dwoma akapitami opisu, i to jeszcze bez większego sensu.

Jeszcze niedawno poważnie liczono się z możliwością porzucenia WE przez GW lub połączenia z bretą więc nie ma się co dziwić, że ludzie się cieszą.

Mi osobiście wprowadzenie mrocznego charakteru do zasad i modeli się podoba, we flufie był zawsze, choć może nie na pierwszym planie.
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2014, o 20:57 przez hypnotic, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Me_gusta
Chuck Norris

Post autor: Me_gusta »

Azurix pisze:Nie powiedziałem, że Lore of Athel Loren to cały Klimat w Leśnych Elfach, lecz jest to jeden z elementów, które czynią tą rasę wyjątkową. Games Workshop wycina część tego, co stanowi Klimat, ale większość i tak się cieszy, bo ważne, że nowy Army Book będzie. Dziwne to trochę imho
Zbyt negatywnie na to patrzysz. Podzielam Twoje zdanie co do naszego lora, też liczyłem na jakieś fajne nowe zaklęcia. Ale co do wycinania klimatu to się z Tobą stanowczo nie zgadzam. Po prostu historia trochę się zmienia. Ponioeważ wszystkie podręczniki elfów pisał jeden autor to nie dziwie się że chce on położyć nacisk na to że wszystkie elfy wywodzą się od jedny przodków. Wspolne lory to najlepszy przykład. Bedziemy mieli własny smaczek w postaci unikatowego atrybutu.

Klimat jest nadal tyle że inny, trochę zmieniony. Lepszy czy gorszy to już każdy zdecyduje indywidualnie. Duzo nowej historii na pewno przybędzie, a nie ubędzie. Mocno widać, że autor popycha WE w stronę całkowitej neutralności, nie trzymamy już niczyjej strony tak naprawdę. Nie zdziwie się jak w 9ed będziemy armią neutralną.

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Cóż, kwestia Lore'a trochę szokująca dla mnie jest, a ponieważ nowe modele do tej pory wydają się na poziomie (w porównaniu do niektórych armii), to trzeba się przyczepić do pomysłów Matta :)

Obrazek

Obrazek

Zablokowany