Pytania krótkobrodego - stary temat

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Re: Pytania krótkobrodego

Post autor: Grazbird »

jakby tu nas jeszcze ujajić , panowie ?

no nic, trzeba będzie wszystkie te demoniczne, wampirze, dark elfickie i khemryjskie potworki pokonac normalnie...

ich nie można pokonac, ich nie można przestraszyc, ich trzeba zabić, panowie...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Dwarfy jako jedyna armia nie może dać BSB broni dwuręcznej z magicznymi atakami pomimo że posiada takową w swoim arsenale! #-o
'troszke' bzdura...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

AB str. 43
"Wszystkie zasady dotyczące posiadania i używania magicznych przedmiotów mają zastosowanie także do przedmiotów runicznych."

RB str. 121
"Postać, która używa broni magicznej do walki wręcz, nie może używać innej broni przeznaczonej do walki wręcz, choć może używać tarczy w zwykły sposób"

To dotyczy używania magicznych przedmiotów, wiec obowiązuje.

"Żadna Postać nie może posiadać więcej niż jedną magiczną broń."

To dotyczy posiadania magicznych przedmiotów, wiec obowiązuje.

"Magiczna broń nie podlega zasadom specjalnym przypisanym zwykłej broni tego samego rodzaju, o ile opis tej broni nie stanowi inaczej."

Tego nie można zakwalifikować jako zasad dotyczących posiadania i używania magicznych przedmiotów, lecz ich właściwości, a wiec raczej nie obowiązuje.

M. rune of Kragg pozwala broni wielkiej ( i tylko jej ) zachować jej właściwości. Jest ona specjalnie dodana, gdyż obowiązuje zasada, ze jeżeli da się na broni wielkiej jakąkolwiek inną runę, zamienia ona broń wielka na zwykłą.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Wyszła już 7ed. dwarfów?

Moozgh
Pseudoklimaciarz

Post autor: Moozgh »

wyszła i już troszkę czasu od tego minęło...
Poczytaj kilka stron wstecz- ja dowiedziałem się że zmiany były większe niż przypuszczałem i podręcznik jest już w drodze...

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

A podręczniki na cytadeli są z 7ed?

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Moozgh pisze:wyszła i już troszkę czasu od tego minęło...
taak? ciekawe... bo wg mojej wiedzy to 7 ed booka nie mamy. aktualny był drugim bookiem do 6 ed. czyli w sumie to edycja 6.5 ;)

ANtY - tak, na Cytadeli jest aktualny podręcznik dostępny.
Obrazek

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

To opłaca się teraz kupować? Bo jeśli to nie jest 7ed. to chyba oznacza, że niedługo wyjdzie, tak?
A jakoś nie chce mi się płacić 2 razy 90zł.

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

Przez conajmniej 2 lata nowego podrecznika nie dostaniemy.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

To kupię, dzięki.

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Kup na allegro często jest wyjdzie taniej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jacuchna
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Jacuchna »

W podręczniku krasnali jest napisane, że posiadając króla można mieć o jedną jed. długobrodych więcej niż wojowników. Czy w takim razie można(np na 2k)mieć 1 regiment długobrodych i 0 wojaków?

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

tak bym to rozumiał.....
chociaz jak bierzesz króla to trzeba czymś zapchać cory, a 10 warriorów w chwili obecnej nadaje się tylko do tego :(

Moozgh
Pseudoklimaciarz

Post autor: Moozgh »

przeglądając army booka zauważyłem ciekawą zmianę, a mianowicie że można w specialach wystawiać od 5 wzwyż (hammerers, ironbreakers, slayers, miners) opłaca się wystawiać 5 jak tylko tylu się ma? wydaje się to dość dziwne, ale ja jestem na etapie zbierania ironbreakerów i zastanawiam się czy czekać do końca, aż będzie ich 15-20

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Wystawiać 5 która nic nie zrobi i tracić slot special moim zdaniem to nieopłacalne spadnie to od byle czaru/strzelania lub zmiecie jakaś szarża.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

6-7 gorników jest zazwyczaj w pyte opłacalne. ok 70 punktów a spokojnie pocisną obsługę machin, strzelców od boku/tyłu, zajmą cwiartkę... dla mnie super oddział, który ugrał dla mnie mnóstwo punktów nie raz (mój rekord to chyba ponad 400 punktów ;) ). Pozostałych jednostek w tak małych składach się imo nie opłaca wystawiac ale górnicy jak najbardziej.
Obrazek

Awatar użytkownika
Arqueek
Chuck Norris

Post autor: Arqueek »

A slayerzy? :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

slayerzy w tak małych grupkach giną od pierwszej szarży więc nie ma sensu tak ich wystawiac.
Obrazek

Błysk
Wałkarz

Post autor: Błysk »

Hmmm, na turniejach obowiązuje zasada "masz to co widzisz"? Tzn. powiedzmy, że mam sklejonych warriorów z dwurakami, ale chcę ich wystawić jako jednorak+ tarcza, przeszłoby coś takiego?

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Zależy od turnieju i od organizatorów. Według zasady przejść nie powinno, chyba że Ci pozwolą.

Zablokowany