Pytania krótkobrodego - stary temat
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Pytania krótkobrodego
jakby tu nas jeszcze ujajić , panowie ?
no nic, trzeba będzie wszystkie te demoniczne, wampirze, dark elfickie i khemryjskie potworki pokonac normalnie...
ich nie można pokonac, ich nie można przestraszyc, ich trzeba zabić, panowie...
no nic, trzeba będzie wszystkie te demoniczne, wampirze, dark elfickie i khemryjskie potworki pokonac normalnie...
ich nie można pokonac, ich nie można przestraszyc, ich trzeba zabić, panowie...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Dwarfy jako jedyna armia nie może dać BSB broni dwuręcznej z magicznymi atakami pomimo że posiada takową w swoim arsenale!
'troszke' bzdura...
'troszke' bzdura...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
AB str. 43
"Wszystkie zasady dotyczące posiadania i używania magicznych przedmiotów mają zastosowanie także do przedmiotów runicznych."
RB str. 121
"Postać, która używa broni magicznej do walki wręcz, nie może używać innej broni przeznaczonej do walki wręcz, choć może używać tarczy w zwykły sposób"
To dotyczy używania magicznych przedmiotów, wiec obowiązuje.
"Żadna Postać nie może posiadać więcej niż jedną magiczną broń."
To dotyczy posiadania magicznych przedmiotów, wiec obowiązuje.
"Magiczna broń nie podlega zasadom specjalnym przypisanym zwykłej broni tego samego rodzaju, o ile opis tej broni nie stanowi inaczej."
Tego nie można zakwalifikować jako zasad dotyczących posiadania i używania magicznych przedmiotów, lecz ich właściwości, a wiec raczej nie obowiązuje.
M. rune of Kragg pozwala broni wielkiej ( i tylko jej ) zachować jej właściwości. Jest ona specjalnie dodana, gdyż obowiązuje zasada, ze jeżeli da się na broni wielkiej jakąkolwiek inną runę, zamienia ona broń wielka na zwykłą.
"Wszystkie zasady dotyczące posiadania i używania magicznych przedmiotów mają zastosowanie także do przedmiotów runicznych."
RB str. 121
"Postać, która używa broni magicznej do walki wręcz, nie może używać innej broni przeznaczonej do walki wręcz, choć może używać tarczy w zwykły sposób"
To dotyczy używania magicznych przedmiotów, wiec obowiązuje.
"Żadna Postać nie może posiadać więcej niż jedną magiczną broń."
To dotyczy posiadania magicznych przedmiotów, wiec obowiązuje.
"Magiczna broń nie podlega zasadom specjalnym przypisanym zwykłej broni tego samego rodzaju, o ile opis tej broni nie stanowi inaczej."
Tego nie można zakwalifikować jako zasad dotyczących posiadania i używania magicznych przedmiotów, lecz ich właściwości, a wiec raczej nie obowiązuje.
M. rune of Kragg pozwala broni wielkiej ( i tylko jej ) zachować jej właściwości. Jest ona specjalnie dodana, gdyż obowiązuje zasada, ze jeżeli da się na broni wielkiej jakąkolwiek inną runę, zamienia ona broń wielka na zwykłą.
Wyszła już 7ed. dwarfów?
A podręczniki na cytadeli są z 7ed?
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
To opłaca się teraz kupować? Bo jeśli to nie jest 7ed. to chyba oznacza, że niedługo wyjdzie, tak?
A jakoś nie chce mi się płacić 2 razy 90zł.
A jakoś nie chce mi się płacić 2 razy 90zł.
To kupię, dzięki.
przeglądając army booka zauważyłem ciekawą zmianę, a mianowicie że można w specialach wystawiać od 5 wzwyż (hammerers, ironbreakers, slayers, miners) opłaca się wystawiać 5 jak tylko tylu się ma? wydaje się to dość dziwne, ale ja jestem na etapie zbierania ironbreakerów i zastanawiam się czy czekać do końca, aż będzie ich 15-20
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
6-7 gorników jest zazwyczaj w pyte opłacalne. ok 70 punktów a spokojnie pocisną obsługę machin, strzelców od boku/tyłu, zajmą cwiartkę... dla mnie super oddział, który ugrał dla mnie mnóstwo punktów nie raz (mój rekord to chyba ponad 400 punktów ). Pozostałych jednostek w tak małych składach się imo nie opłaca wystawiac ale górnicy jak najbardziej.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt: