Grimoire Daemonicus (Daemons of Chaos FAQ)

Daemons of Chaos

Moderator: KrzysiekW

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crom
Chuck Norris

Post autor: Crom »

DarkDruchii pisze:no dobra sykstus...ale troche malo logiczne wydaje mi sie wybieranie jakiegokolwiek unitu w 12 calach od niej nawet gdy ona jest w combacie i nie widzi owego unitu....ani ten unit jej....

a poza tym to nie wiem czy czytales ale akurat tak sie skalada,ze nie mam booka przy sobie... :/
no to wystarczy poczekać aż będziesz miał :P

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

niestety jeszcze troszke to potrwa...no i akurat mnie to paliło... ;)

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

A sorry nie wiedziałem że nie posiadasz :P

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Jak w końcu jest z heraldem khornea w bloodcrucherach? Daje hatred?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

ta

Awatar użytkownika
Pierun
Mudżahedin

Post autor: Pierun »

...a powie mi ktos jak jest ze Screamerami? Hity są rozdawane za musnięcie o oddział, albo tylko za przelecenie przez róg czy trzeba koniecznie przelecieć z jednego brzegu na drugi równoległy? Odpowiedź na to pytanie albo bardzo ogranicza, albo bardzo rozszerza możliwość efektownych slalomów :)

Sykstus
Masakrator

Wystarczy musnąć.

Awatar użytkownika
Hero_Lord
Chuck Norris

Post autor: Hero_Lord »

Jakie figurki mają poszczególni Heraldzi? Bo szukałem Nurgla i nima :?
miki pisze:.Na koniec zaśpiewam mój hymn o tym jakie armie lubię.

,,My jesteśmy kościoluby hopsa sa ,hopsa sa ,wybielałe nasze czuby ,hopsa sa ,hej ! " :twisted:

Sykstus
Masakrator

Nurgla jest tylko na Palanquinie. Do Khorna możesz użyć Skulltakera, bądź "Heralda" na jugerze tylko zę od lettera się wiele nie rożni, za Slanesha The Masque. A resztę "zrób to sam" :P

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

czy naprawde herald daje hate cursherom? Crushery maja osobne entry w AB i nie ma przy nich dopisku o Locus of Khorn. Jedyne co moze sugerowac ze maja to fluffowe "pierdzielenia' o heraldzie khorna w oddziale i jak to on ponosi ich efektywnosc.

Ja wiem ze w entry przy crusherach podano staty i nazwe letterow ale to samo zrobili ze skrimerami przy rydwanie i nikt tam im slashinga dawac nie proboje.

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

IMO
Herald daje hate`a bloodletterom.
Blodcrusherzy w profilu mają :Bloodletter i Juggernaut.
Stąd też hate z heralda przechodzi na Bloodlettery na juggerach. Ponieważ hate dotyczy całego modelu, to Jugger też dostaje hate`a.
Tak samo Herald slaanesha daje ASF seekerkom
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Kensiorek
Chuck Norris

Post autor: Kensiorek »

troche to naciagane i dalej nie wyjasnia dlaczego letterzy na jurgach maja wszystkie zasady letterow mimo ze niejest tak napisane natomiast w innych jednostakch np rydwanie skrimery juz tak niemaja. Jesli sugerujesz sie tylko nazwa ze blodletter to blodletter niezaleznie gdzie wystepuje to powinno sie to rozciagac na wszytkie takie przypadki.

Mnie osobiscie bardziej juz przekonuje to fluffowe pierdzielenie :)

Awatar użytkownika
trikk
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: trikk »

Locus of... to zasada heralda, która daje ASF 'all demonettes and alluresses in the same unit' albo hate to 'all bloodletters and bloodreapers in the heralds unit.'
Bloodcrusherzy to normalni bloodletterzy na mountach, o czym świadczy profil.
Release the Przemcio!

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

jak to jest z furiami mają te 2 ataki ,i czy mógł by mi ktoś podać do nich statsy i koszt w pkt (nie wiem czy robić konwersie a na razie nie mam AB , bo wykosztowałem sie na dreadnought-a ale jak coś zrobię z nim fajnego to na pewno zapuszczę foty :D )

Sykstus
Masakrator

12 pkt M4 WS3 BS0 S4 T3 W1 I4 A1 LD2

Awatar użytkownika
Wiewior-lbn
Chuck Norris

Post autor: Wiewior-lbn »

dzięki :D
jak tam twoje Nurgle Plaguebearers , miałeś z tego co pamietam robić ich ze szczurków

Sykstus
Masakrator

Nie.... robie z Ghuli. 2 zrobione, 3ci w drodze. Wieczorkiem w galerii będą foty. Jak ktoś nie widział to wszystko jest tutaj: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=6398&start=100

Awatar użytkownika
kubipuchatek
Plankton

Post autor: kubipuchatek »

A jak jest z samym heraldem ? Jeżeli wrzuce go na mount'a i wystawie jako pojedyńczy model, to czy jego hatered/ASF/regen przechodzi na zwierzaka ? Drugie pytanie: JAk jest z karanakiem (chyba tak się to pisze) niby jest on special characterem, ale ma napisane w zasadach, że jest championem regimentu ?

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Sam heral przekazuje swojemu zwierzakowi hate (tak jak każdą inną psychologię) ale nie ASF czy regenki (bo to nie psychologia)

Karanak jest "special championem", to nowy wymysł GW, ale przez organizatorów turniejów traktowany jest jak każdy inny special character (czyli nie można go brać w standardzie limited)

patrykzet
Plankton

Post autor: patrykzet »

Witam Pozwolę sobie wrócić do tematu "Locus of ..." Przychylam się do zdania Kensiorka, że ta zasada nie dotyczy ani Bloodcruscher'ów ani Seeker'ów Slaanesh'a. W AB na str. 36-39 w opisie każdej jednostki CORE jest wyraźnie napisane "Locus of..." i kogo ona dotyczy w danym oddziale. Natomiast na stronach 43-44 przy opisach Bloodcruscher'ów i Seeker'ów Slaanesh'a nie ma o tym nawet wzmianki we fluffie.

ODPOWIEDZ