Nowe Dark Elves - pytania o zasady
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Co tym ludziom nie przychodzi do głowy... Zaraz się jeszcze okaże, że to jest breath weapon.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Jasne że hydra zieje ognistymi atakami. No chyba że ktoś sądzi że zieje wodą albo tic tacami.
no wiesz...
WE smok zieje trujacymi tic tacami to czemu nie hydra
WE smok zieje trujacymi tic tacami to czemu nie hydra
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dokładnie. A flaming breath weapon to po prostu fluffowa nazwa ataku hydry, czyli "Zionięcie flaminga"
no jestem rozpieprzony
:D:D
flamingi rox
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Owszem, troszeczkę. Nie obrażaj się.
Pozostaje się cieszyć, że wybrałem cenzuralną wersję jaj.
Pozostaje się cieszyć, że wybrałem cenzuralną wersję jaj.
Mój komentarz do uściśleń DE:
b) Nullstone’y: Dwaj bohaterowie w tej samej armii mogą mieć nullstone'y . Bohater może mieć nullstone'y i jeszcze jeden talizman. Magic resistance z dwóch nullstone'ów na róŜnych bohaterach, ale w jednym oddziale, kumuluje się. Nie można mieć więcej niŜ MR3 dzięki nullstone'om
- ostro tutaj po bandzie pojechaliście; dziwaczna interpretacja moim zdaniem
g) Kości wygenerowane z power of darkness zadają czarodziejce hity, jeśli zostanie z nimi w wyniku miscasta na 8-9, lub jeśli nie zostaną uŜyte w wypadku miscasta na 7”
- pierwsza część ok, ale druga ?? jak mogą być nie użyte w wyniku miscasta 7 ?? przecież traci wszystkie kości "z ręki", a do takowych się zaliczają te "specjalne" ?? hity są jeśli te "specjalne" zostaną na koniec fazy magii
h) Bladewind: Może zadać więcej niż 1 hit samodzielnemu bohaterowi na piechotę.
Nie może zadać więcej niż 1 hit bohaterowi, który ujeżdża potwora. Ataki z bladewind nie są rozlosowywane jak strzelanie, ale są deklarowane w konkretne modele, pamiętając o zastrzeżeniu czaru, iż bohater/champion w oddziale może zostać zaatakowany maksimum raz.
- widzę, że tutaj poszliście na kompromis, ale imo z tym herosem na potworze to nadinterpretacja
n) Oddział, który otrzymał rany z kilku ataków "noxious breath" musi, aby móc szarżować testować Ld jeden raz za każdy z tych ataków.
- moim zdaniem tylko 1 test
Ode mnie pytanko, bo brakuje tego - na jakiej podstawce kociołek wystawiać ??
b) Nullstone’y: Dwaj bohaterowie w tej samej armii mogą mieć nullstone'y . Bohater może mieć nullstone'y i jeszcze jeden talizman. Magic resistance z dwóch nullstone'ów na róŜnych bohaterach, ale w jednym oddziale, kumuluje się. Nie można mieć więcej niŜ MR3 dzięki nullstone'om
- ostro tutaj po bandzie pojechaliście; dziwaczna interpretacja moim zdaniem
g) Kości wygenerowane z power of darkness zadają czarodziejce hity, jeśli zostanie z nimi w wyniku miscasta na 8-9, lub jeśli nie zostaną uŜyte w wypadku miscasta na 7”
- pierwsza część ok, ale druga ?? jak mogą być nie użyte w wyniku miscasta 7 ?? przecież traci wszystkie kości "z ręki", a do takowych się zaliczają te "specjalne" ?? hity są jeśli te "specjalne" zostaną na koniec fazy magii
h) Bladewind: Może zadać więcej niż 1 hit samodzielnemu bohaterowi na piechotę.
Nie może zadać więcej niż 1 hit bohaterowi, który ujeżdża potwora. Ataki z bladewind nie są rozlosowywane jak strzelanie, ale są deklarowane w konkretne modele, pamiętając o zastrzeżeniu czaru, iż bohater/champion w oddziale może zostać zaatakowany maksimum raz.
- widzę, że tutaj poszliście na kompromis, ale imo z tym herosem na potworze to nadinterpretacja
n) Oddział, który otrzymał rany z kilku ataków "noxious breath" musi, aby móc szarżować testować Ld jeden raz za każdy z tych ataków.
- moim zdaniem tylko 1 test
Ode mnie pytanko, bo brakuje tego - na jakiej podstawce kociołek wystawiać ??
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
To spoko, ale i tak uważam, że nieco nadpisaliście uznąjąc je całkowicie na równych zasadach ze scrollami - myślę, że opis o scrollach to tyczy się tylko możliwości brania więcej niż 1, ale przez 1 herosa a nie wielu
Draconis - FOR EVER !!!
W AB jest zapisek "still unused", przez co ja raczej bym rozumiał, że one pozostają w puli maga, ale 7ka powoduje, że ich tam nie ma. Dla mnie dziwne, że coś może być "nieużyte" jak tego po prostu nie ma ??
unused =/= not used
Zastanawiające jest dla mnie czepianie się m.in. ciebie Shino i Szafy głupich pojedynczych słówek (bladewind i te kości) w niektórych przypadkach, natomiast ignorowanie podobnych innych zapisków, np. w przypadku master of sorcery w opozycji do zapisków w AB dotyczących Heralda Tzeentcha.
unused =/= not used
Zastanawiające jest dla mnie czepianie się m.in. ciebie Shino i Szafy głupich pojedynczych słówek (bladewind i te kości) w niektórych przypadkach, natomiast ignorowanie podobnych innych zapisków, np. w przypadku master of sorcery w opozycji do zapisków w AB dotyczących Heralda Tzeentcha.
Draconis - FOR EVER !!!
też się zastanawiam - po prostu nie ma ich tak jakby ich nie byłoArtein pisze:czyli mag już tych kości nie ma, jak można dostać hity za kości których się nie ma?Rulebook pisze:The caster (...) loses all his remaining power dice
generalnie RB też nie definiuje co traktuje za zużytą kość - czy to ta użyta do rzucenia czaru, czy to każda która była i jej nie ma
Draconis - FOR EVER !!!