Nowa kampania na ASURZE.

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Jaszczurx
Mudżahedin

Post autor: Jaszczurx »

Przegrałem w lokacji 32, troche mnie to zdziwiło bo straciłem 10 ludzi, zabiłem 8, a kawaleria nie doszła do walki mimo że piechota nie miała z tym problemu, cóż zmienimy taktyke i zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Jaszczurx po czyjej stronie walczysz.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Jaszczurx
Mudżahedin

Elfy, tylko te spaczone ;)

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Jaszczurx pisze:a kawaleria nie doszła do walki mimo że piechota nie miała z tym problemu
Miałem to samo, jaką formcje masz ustawioną (ja defensywną)?
Obrazek

Jaszczurx
Mudżahedin

Ja ofensywna:flankowanie, przy okazji jeszcze jeden oddział piechoty z noblem nie doszedł(zastanawiam się czy to on flankował)

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Mogli spanikować od ostrzału. Nie zdać strachu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Deather
Chuck Norris

Post autor: Deather »

skad wiecie ktore oddzialy doszly a ktore nie? i ilu zolnierzy wroga zabiliscie? (obrońca Ulthuanu, Deather Renevar się kłania)

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

ahh, się działo się działo, dostałem w dupę że aż miło w podczas tej pierwszej przelanej krwi, niestety tym razem więcej chaosowej ale i tak super :wink: :D

staty killza są pomiędzy "ilu jest w oddziale" a "ile mają ruchu" :wink:

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Deather pisze:i ilu zolnierzy wroga zabiliscie
Masz kolumne kills w statystykach jednostek.

2ga bitwa za mną, przegrana. Przeciwnik wyrżnął w pień cały oddział łuczników i 10 z 2giego oddziału :shock: Dostałem 10 pkt i uzupełnienie strat zabrało mi 6pkt. Nie wiem czy inwestować w kolejny oddział piechoty czy może w rydwany? Jeżeli ktoś ma rydwany to niech napisze czy się spłacają, bo narazie jestem mocno zawiedziony kawalerią (na dwie bitwy nic nie zrobili).
Obrazek

Awatar użytkownika
Possessed
Mudżahedin

Post autor: Possessed »

tiaa, kawa to do dupy przysłowiowej, jedyna warta polecenia to shadow wolves aka hounds of khorne, ją polecam :P :wink: a rydwany, no idea, nie posiadam, tylko głupią kawe :roll:

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

No cóż zremisowałem :) , z nejakim Elaysem of Drakholmem.
Artein widze że na twoi odcinku nie jest wesoło :roll: . Nie mart się pomoc jest już w drodze :wink: .
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Possessed pisze:a rydwany, no idea, nie posiadam, tylko głupią kawe :roll:
Miałem przez jedną turę Tiranoc Charioty. Miałem przez jędną, więcej mieć nie będę. Idę w pewniejsze jednostki.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Rydwany są raczej plewne :roll: , ale kawa, COK i Paladyni Khaina sprawdzają się raczej dobrze :P .

Stosunek zwycięstw Defenders: 41 Chaos: 34
A jednak nie jest tak źle jak myslałem :).

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Artein pisze:Miałem przez jedną turę Tiranoc Charioty. Miałem przez jędną, więcej mieć nie będę.
No to skutecznie wybiłeś mi ten pomysł z głowy :wink:
Tullaris pisze:kawa, COK i Paladyni Khaina sprawdzają się raczej dobrze
No właśnie mój oddział COK nie spłaca się :( Dlatego myslałem o jakiejś alternatywie, pozostają więc BG lub Blademasters. Rewelacja są za to zwykli Elven Warriors i Elven Archers.
Obrazek

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Paladyni Khaine'a przez pierwszą bitwę się zdecydowanie nie spłacili, w drugiej już całkiem ładnie powalczyli.
Archersi mi się zupełnie nie spłacają, przez dwie bitwy zdobyli 2 killsy.
Dark Reaversi w najlepszym wypadku dostatecznie. Nie licząc jednego oddziału, który się zginął....
Niefortunnie w ogóle mi się gra jakoś

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

A ja siedzę w środku kotła i co...? I nic... Moi barbarzyńcy zamiast obcinać elfie głowy tylko patrolują i patrolują. Miałem nadzieję, że dziś powalczę a tu kicha.

Nie wiem jak elfie rydwany, ale ktoś sobie chwalił rydwany chaosu.

Shadow wolves mają duży potencjał, Mam je, ale jeszcze nie miały okazji pokazać na co je stać.
Obrazek

Awatar użytkownika
Szczep
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Szczep »

Dołączyłem. Zapoznaję się ze stroną. W końcu będzie co robić w pracy.

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Voodoo pisze:No właśnie mój oddział COK nie spłaca się :( Dlatego myslałem o jakiejś alternatywie, pozostają więc BG lub Blademasters. Rewelacja są za to zwykli Elven Warriors i Elven Archers.
Nie wiem, mi tam jakoś się sprawdzaja łucznicy dostają natomiast ostro w dupe, więc chyba pozwole im zginąć i przestawie się na sama kawalerie.

Jaszczurx
Mudżahedin

Mi najlepiej się sprawdzają dark reaverzy, mimo dość dużych strat to i tak koszą najwięcej, hero na razie ma jednego killa ;/

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

co do elfickich rydwanów to jest sporo pozytywnych komentarzy na ich temat na forum UiF. jak się parę pkt znajdzie to mam zamiar je wypróbować

ODPOWIEDZ